Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Sveikos nesušalusios smile.gif

Teko man šiandien važiuoti. Stengiuosi vengti tokių bjaurių orų, kai nėra labai būtina tai nevažiuoju, o šiandien reikėjo. Gatvės gana švarios buvo. Ir pirmą kartą teko žiauriai staigiai sustabdyti. Važiavau sau ramiausiai ant 50km/h. Ir staiga iš kairės man prieš nosį įlindo mašina. Vairavo senukas su akiniais. Nežinau kaip ten buvo, gal jis nepamatė manęs? Atrodo gatvė plati, jei neklystu 5 juostų, bet man iš kairės mašina sukti į kairę norėjo, tai nematė gal tas vairuotojas. Išsigast neišsigandau, nepasimečiau, bet leksikoną savo atvėriau biggrin.gif kažkaip keista, kad neužspaudžiau signalo, nes visada panašiais atvejais ranka net negalvojant paspaudžia. Tai vat, reakcija ir stabdžiai manęs neapgavo (pfiu pfiu pfiu) šiuo atveju.
Atsakyti
o as siandien kaip ciuoziau doh.gif verysad.gif mociute taip staigiai isejo i pereja, bandziau stabdyt, bet ir sipai nepadejo (ant kelio buvo vien suvazinetas sniegas) stabdziau, bet kur tau doh.gif praciuoziau kaip nestabdzius unsure.gif verysad.gif bet is anksto pradejau stabdyt, pamate bobute kad nesustosiu, tai ir atsoko atgal doh.gif bet kaip as pykstu ant tokiu pesciuju, kurie visai saves nesaugo, juk tokie keliai doh.gif masina juk sunkiau sustabdyt, nei palaukti, kol doh.gif bus saugu eiti. grizau susinervinus, pikta ir surijau 1.5 kg mandarinu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 12 15, 02:28)
Greiciausiai,tau siauresniu ir nereikia,jei tokius kokie yra numato gamintojas.As irgi dedu tik tokiu ismatavimu,kurie numatyti gamintojo-masinai taip geriausia,juk ne veltui inzinieriai taip sugalvojo smile.gif
Puiku,kad turi kur mokytis thumbup.gif  Siaip visus judesius ekstremaliais atvejais  reikia ismokti taip,kad jie iaugtu tau i pasamone,tada rimtais atvejais,dar net nespejus issigasti,rankos ir kojos padaro viska teisingai pacios,o issigasti jau paskui,po viskam-tada gali sustoti ir drebeti... biggrin.gif  Butu labai gerai,jei toj aikstelej vazinejant kazkas sedetu greta ir sukeltu ekstremalias situacijas,pvz.,rankini uztrauktu retkarciais labai netiketai,kad masina nuslystu,uzsimestu-o tau reiketu ja suvaldyti,kad pajustum,kaip ji elgiasi...bet zinok,jei viska darai teisingai su pedalais ir rankom-paslydimo isprovokuot nelabai iseina... biggrin.gif  Siaip esi labai labai saunuole,kad domiesi,stengiesi,mokaisi ir tobuleji,sekmes tau! 4u.gif

Vaikus veziojuos, turiu vazineti saugiai denaxut. Vaikai didziausias turtas.
Siandien vaziavau su kulnais. Sunkoka, bet ne taip blogai, kaip galvojau. Su lygiapadziais lengva vaziuoti, toks jausmas susilieju su auto kiekvienu judesiuku, o va su kulnais tai jau ne. Teko jungtis auto park mygtuka, kad vaziuojant kamstyje, netycia nuslydus kojai nedeciau kam i sikna. Labai jau nestabili koja kolkas su kulnu. Laikant koja ant stabdzio, jei nuslystu nuo pedalo, kalciau kazkam ruron. Autopark nereikia net laikyti stabdzio, masina nevaziuoja kol nepamini greicio. Zodziu kolkas vazinesiu taip jei su kulnais. Be kulnu nejungiu to mygtuko, nes megstu kai juda masina tik atleidus stabdi, dar nespaudus greicio pedalo.
Ner pas mane rankinio, kad uztraukti, yra tik mygtukas, kazi ar jis veiktu vaziuojancioje masinoje, manau neveiktu. Noriu pameginti pati pastabdineti staigiai, padaryti staigiu posukiu ir susuvokti kaip valdyti. Aiksteleje bus pats tas. Tik kolkas sniego truksta. Dar kaip supratau, mano auto zino kada pradeda snigti. Tada per puga perspejo, kad lauke sniegas ir, kad perjunge kazkoki ziemini vaziavimo rezima doh.gif Reiktu pasiaiskinti kuo tas reimas skiriasi nuo paprasto.
Tada vaziavau labai bijodama. Pakeliui namo reikia paimti labai siaura 90 laipsniu kampo posuki,keliuka nuo kalno i kalna, posukis viduryje tarp kalno ir ikalnes, labai siauras. Prie jo net prakaitas ispyle kai sukau. Bet sukant pajauciau, kad masina absoliuciai stabili. Aisku viska dariau letai.
Labai linkiu ir tikiuosi, kad visoms si ziema praeis sekmingai ir igysime daug geros patirties 4u.gif
Atsakyti
Taure,turi labai protinga masina thumbup.gif Man tai cia kazkas is fantastikos srities... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(spin2liux @ 2012 12 15, 20:57)
o as siandien kaip ciuoziau doh.gif  verysad.gif  mociute taip staigiai isejo i pereja, bandziau stabdyt, bet ir sipai nepadejo (ant kelio buvo vien suvazinetas sniegas) stabdziau, bet kur tau doh.gif  praciuoziau kaip nestabdzius unsure.gif  verysad.gif bet is anksto pradejau stabdyt, pamate bobute kad nesustosiu, tai ir atsoko atgal doh.gif bet kaip as pykstu ant tokiu pesciuju, kurie visai saves nesaugo, juk tokie keliai doh.gif masina juk sunkiau sustabdyt, nei palaukti, kol  doh.gif bus saugu eiti. grizau susinervinus, pikta ir surijau 1.5 kg mandarinu lotuliukas.gif

O isivaizduok,va taip pries autobusa issoka...o jis pilnutelis prikimstas zmoniu,bendro svorio-apie 30t (max leistinas 27t,bet juk negali zmonems uzdrausti i ji grustis... doh.gif ),+ stabdant ant slidaus kelio priekaba gali skersa nueiti... doh.gif Siaip pas mane biski su stabdziais priekiniais problemu buvo,cype labai ir vairas metesi,tai pestieji bent jau greiciau per gatve dumdavo garsus isgirde,o si sestadieni sutvarke juos,tikriausiai nebecyps,tai bus sunkiau biski...neisbaidys uzmigusiu perejoj pesciuju... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 12 15, 21:39)
Dar kaip supratau, mano auto zino kada pradeda snigti. Tada per puga perspejo, kad lauke sniegas ir, kad perjunge kazkoki ziemini vaziavimo rezima  doh.gif  Reiktu pasiaiskinti kuo tas reimas skiriasi nuo paprasto.
  4u.gif

Manau, kad automobilis tiesiog naudoja žemesnes pavaras tam pačiam greičiui. Pvz.: paprastu rėžimu 60km/h važiuoja 5 pavara, o žieminiu rėžimu 60km/h įjungia 4 pavara. Taip turėtų būti išlaikoma geresnė varančiųjų ratų trauka, mažesnė galimybė slysti. g.gif
Atsakyti
Sveikos
Aš tai praeita sav. per sniega stengiausi nevažinėt, bet kažkuria čia diena išvažiavau, o vakare pradėjo snigt, , tai visi važiavo labai letai ir atsargiai, o vienas gudrolis sugalvojo mane aplenkti jau prie namų, tai taip jį užneše, gera gabala šonu praslido, po to apsuko jį, kitu šonu, žinokit vaizdas buvo superinis, atrodo gražiai smile.gif ,bet pirma mintis kad jei jis nesuvaldys, atsitrenks į manę, bet suvalde mašiną, aš net po to pagalvojau gal čia aš sukeliau tokia situacija, kad per letai važiavau, bet po to žiuriu visi kiti irgi gan letai važiuoja, saugumas svarbiau
Įkalneje tik mane užneše, nes per daug gazo paspaudžiau, užpakali pradejo nešiot, kažkaip negaliu atsikratyt to įpročio per greit startuot, tai kažkaip nemaloniai pasijaučiau
Dabar stovi mašinukas užsnigtas, kažkoks idiotas šlapiu sniegu veidrodelį užlipde, dabar ledo gabalas ten unsure.gif ,kažkaip reikia bandyt važiuot kita sav., pratintis su to gazu
O pestieji tikriausiai ištikruju negalvoja, kad mašinos tokios nevaldomos buna, o jei dar patis niekad nevairavo, aš irgi kai nevairavau niekad nepagalvojau, kad mašinos per sniegą taip sunkiai valdyt
Atsakyti
Siandien visai neplanavau kurnors vaziuoti, bet netiketai teko suni pas veterinara vesti, tai kelias doh.gif kelis kilometrus vaziuodama vos neprazilau. Eismo salygos ziaurios, visur supluktas sniegas, masinos sikna I sonus meto, kosmaras doh.gif. Jei nera butinybes tikrai reikia tik namie sedet
Atsakyti
Reikejo iki parduotuves nuvaziuot, bet jau is kiemo isvaziavus noras dingo toliau vaziut... pavojinga labai
Atsakyti
QUOTE(Skaptukas @ 2012 12 15, 17:21)
Manau, kad automobilis tiesiog naudoja žemesnes pavaras tam pačiam greičiui. Pvz.: paprastu rėžimu 60km/h važiuoja 5 pavara, o žieminiu rėžimu 60km/h įjungia 4 pavara. Taip turėtų būti išlaikoma geresnė varančiųjų ratų trauka, mažesnė galimybė slysti.  g.gif

Gali buti, ir man atrodo stabdziu veikimo budas pasikeicia. Vis neturiu laiko knygeles paskaityti, bet tokie mes jau esam, kad nei as, nei mb neprisiverciam patyrineti. Vaziuoja ir gerai doh.gif Greit i kelione ilga vaziuosim, jauciu reikes pasiimti knygute studijoms, tada daug laiko bus nuobodziaujant pakeliui.

Mb skundesi, kad vene ziauriai kuro sanaudos isaugo. Dabar kazkoki eco mygtuka rado, ijunge sako truputi gereja reikalai. Nespeja girdyti jis to veno doh.gif

Atsakyti
Neisvaziavau is kiemo... doh.gif lotuliukas.gif Koroce,masina uzsnigta iki moldingu,variklis visas sniege mirksta,kasti tingiu-o ir nelabai galima man,duru neina atidarys beveik,tik per maza tarpeli...uzvedziau,pameginau issokti nenusikasus-nei is vietos neina... doh.gif Ir palikau islestis...biggrin.gif
Reiks gal ryt per pietu pertrauka istraukti ja is ten,per sventes tai bus reikalinga... doh.gif
Atsakyti
Jooo.. su kiemais ne kokios sąlygos. Pas mane kieme sniegas, o po juo grynas ledas, nežinau kaip čia bus.. atbula įsiparkuot nesugebėjau, nesisuko mašina kaip reikia doh.gif rytoj gal išvažiuosiu atbula, GAL. Bijau, kad gali čiuožt stabdant. unsure.gif
Ateinu šiandien, žiūriu mašina nuvalyta, o mačiau kad užvakar buvo užsnigta. Sakau "eee, kas man mašiną nuvalė, gal sumaišė" biggrin.gif O čia juk vėjas nupūtė viska. biggrin.gif
Išvažiavom šiandien po pusnis pavažinėt, supratau, kad nelabai man išeina per sniegus važiuot. Tai užgazuoju ne kiek reikia, kasuosi tarp sniegų, mašiną neša, tai pusny pavarą perjungiu. doh.gif Tai posūky gazo per daug spaudžiu, neišlaikau vienodumo. Nu neįpratus prie žiemiškų sąlygų visiškai. rolleyes.gif Bet tenka pratintis. Norėjau pasimokyt siūbuot, bet niekur nepakibom, aukšta mano mašinos apačia, o per purų sniegą išvis kaip traktorius eina. biggrin.gif
Geriausia užvažiavom į vieną aikštelę ir ten makalinėjamės visaip, o joje golfas stovi. Golfas pasiraukė į šoną. Sakau turbūt išsigando, mato klevas atvažiavo ir dar saulutes piešia, geruoju nesibaigs. biggrin.gif

Galėtų būt daugiau reklamos, kad pėstieji pasisaugotų. Pavojingiausios babulkos, kurios niekad nevairavo ir vaikai. Vaikai greitai perima informaciją, o babulkos dažnai tv žiūri, gal irgi susimąstytų. smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
As tai siandien buvau islindus i miesta, patinka per apsnigta kelia vaziuot. Klkas jokiu nesklandumu nekilo. smile.gif Tik baisu,kad kas nebaksteltu, nes keliuose nemazai ereliu galima sutikt, suzavetu masinos sumetymu...
O juokingiausia buvo tai, jog grizus staciau masina i ta pacia vieta, kur buvo, ir iklimpau i pusni. lotuliukas.gif nei pirmyn, nei atgal lotuliukas.gif Maniau, jog uzgazavus gerokai atbuliniu ir isvaziuosiu. Taip taip.... doh.gif lotuliukas.gif Dar blogiau buvo. Neskaitant to, jog ratu nebuvau istiesinus. Teko kviest vyra i pagalba, ir suzinojau kaip elgtis iklimpus - "issiubuot" masina. smile.gif
Atsakyti