Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 84 laida

Forget, siuntinukas jau mano namuose, o aš iš laimės-priešinfarktinėje būsenoje lotuliukas.gif wub.gif clap.gif thumbup.gif notworthy.gif yahoo.gif yess.gif sokiai.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 09 vasario 2013 - 11:40
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 08, 18:53)
** Patikslinsiu - pagal kilmę ne žydė, bet priėmusi judaizmo tikėjimą po santuokos. Bet vis dėlto - arabų pasaulyje žydei nelengva... O knyga ir man labai stiprų įspūdį paliko. Tik baigusi dar pagalvojau, kad visai praverstų tęsinys arba papildytas leidimas - jei gerai pamenu, knyga išleista prieš beveik dvidešimt metų, ir labai norėtųsi sužinoti, kas pasikeitė per tą laiką, ir į kurią pusę...  cool.gif

Dėkui, kažkaip buvo užsifiksavęs faktas, kad žydė ir tiek doh.gif
Dėl pasikeitimų, tai ne itin ten kas pasikeitė, ypač Saudo Arabijoj. Tik nustebino, kad per šias olimpines žaidynes vėliavą nešė moteris, ir be čadros, tik su skara ir sportiniu kostiumu. Tai gal kažkiek pajudėjo.
Hassiba Boulmerka- pirmoji Algerios bėgikė, kuri laimėjo aukso medalį Barselos olimpinėse žaidynėse. Po laimėjimo, turėjo emigruot iš šalies dėl savo saugumo. Wikipedija rašo, kad dabar jau grįžus ir yra verslininkė gimtinėje. Tai gal nors kiek pasistūmėjo g.gif

QUOTE(Dolitlė @ 2013 02 09, 10:39)
Forget, siuntinukas jau mano namuose, o aš iš laimės-priešinfarktinėje būsenoje lotuliukas.gif  wub.gif   clap.gif  thumbup.gif  notworthy.gif  yahoo.gif  yess.gif  sokiai.gif  oro_buckis.gif

Nu tai tu visiems pasigirk bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 09 vasario 2013 - 16:45
Spėjau sulakstyti, spektaklį pasižiūrėjau. smile.gif Ir kaip nepasigirsi siuntinėlio turiniu, tooookiu autografų ir knyginių dalykėlių rinkinuko papildymu. thumbup.gif
Tai va, šiandien Forget dėka savo kolekciją praturtinau knyga "Pi gyvenimas" (anglų kalba) su autoriaus Yann Martel autografu. thumbup.gif wub.gif clap.gif clap_1.gif notworthy.gif

Dar vienas ne mažiau nudžiuginęs dalykėlis- kortų rinkinys su anglų poetų ir rašytojų nuotraukomis thumbup.gif

http://shop.winstonc...aying-cards.php
clap.gif thumbup.gif laugh.gif yahoo.gif

ir skirtukas su V. Woolf thumbup.gif thumbup.gif yahoo.gif bigsmile.gif 4u.gif

Forget, dar kartą AČIŪ notworthy.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolitlė @ 2013 02 09, 22:52)
Faina... biggrin.gif

Kristina Sabaliauskaitė, Danielius Dalba & kitos istorijos. Girdėjau nusivylimo niurzgesio dėl šios knygos. Atsieit, "Danielius" prastesnis už "Silvą Rerum". Keista, kai žmonės lygina skirtingus dalykus: žanrus, idėjas ir t.t. g.gif
Mane "Danielius Dalba & kitos istorijos" nustebino ir beveik sužavėjo. Apsakymai skirtingi, temos, nors ir nėra visiškai originalios, išgvildentos savitai, turinys koncentruotas ir įtaigus, pabaigos "gerai užlenktos". Į foną įpinta istorinio/kultūrinio konteksto. biggrin.gif Ne man vertint rašytojus, bet sakyčiau, autorė atsiskleidė ne tik kaip romanistė, bet ir kaip apsakymo meistrė. Pagarba Kristinai Sabaliauskaitei. 4u.gif
Atsakyti
O aš dar kartą perskaičiau Giuseppe Tomasi di Lapmedusa "Leopardą," po 23 metų blink.gif (nejaugi aš tokia sena). Bendras įspūdis tas pats tik mano prisiminimas buvo daugiau apie žlugusią meilę ir dėl išdidumo sužlugdytą gyvenimą. Dabar pridurčiau - buvusią didybę ir lėtą mirimą, žmogaus, šeimos, kartos, luomo žlugimą, idealų pasikeitimą, nesugebėjimą prisitaikyti. Žodžiu odė aristokratijai, ne veltui Sabaliauskaitei patiko smile.gif Su malonumu perskaičiau ir rekomenduoju. Markeso verta šeimos saga.
O dabar skaitau Apsėstuosius devil.gif Tokia sakyčiau siaubo komedija, labai įdomu kuo gi viskas baigsis.
Atsakyti
Labos smile.gif
O as dabar skaitau P. Gregory "Ziniuone". Tai mano pirma pazintis su sia autore ir kol kas nieko gero apie si jos romana pasakyt negaliu..Tamsus, niurus, vietomis net vulgarus ir bjaurus. Zinoma ir viduramziai buvo tokie bjaurus. Didziausia nepasitenkinima kelia neigiama pagrindine heroje (labai retai knygoje pagrindiniai herojai buna tokie neigiami). Zinoma, tai mano subjektyvi nuomone.
Atsakyti

Dar vienas ne mažiau nudžiuginęs dalykėlis- kortų rinkinys su anglų poetų ir rašytojų nuotraukomis thumbup.gif

http://shop.winstonc...aying-cards.php
clap.gif  thumbup.gif  laugh.gif  yahoo.gif

ir skirtukas su V. Woolf thumbup.gif  thumbup.gif  yahoo.gif  bigsmile.gif  4u.gif

bigsmile.gif thumbup.gif sveikinu,smagus dalykelis kolekcijai 4u.gif
Atsakyti
O amžinasis nuodėmių šaltini!
Poetų įkvėpimui groži tyras!
Prisilietimais lūpų purpurinių
Gaivinki sielos degančiuosius tyrus.

Tvirtai ranka švelniąja apkabinus,
Suteik paunksmę mano miegui gaivią
Ir supk lengvais bangavimais krūtinės
Virš meilės marių šviesų sapno laivą.

Jį nešk tolyn, alsavimu kvapiu
Įtempus džiaugsmo dieviško bures,
Nerūpestingų valandų keliu,

Kol mano vargas inkarą išmes
Užsimiršimo uoste, prie krantų,
Kur tęsias sodai vaisių uždraustų.

[Šarnelė, 1943.X.23]

Mačernis, Vytautas. Poezija / redagavo Kazys Bradūnas. - Chicago (Ill.) : Į laisvę fondas lietuviškai kultūrai ugdyti, 1961.
Atsakyti
Prieplauka, kokios eilės wub.gif

bigsmile.gif čia tai bent bigsmile.gif
Dolitle, o tu kortuoji, beje? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2013 02 08, 16:26)
J.M.Coetzee, „Lėtas žmogus“. Knyga "didžiųjų lūkesčių" nepateisino, po „Maiklo K gyvenimas ir laikai“ tikėjausi kažko labiau crazyg.gif  Koją pakišo Polo jausmingumas ir pastangos išreikšti meilę, visom priemonėm (beje, garbingom) užvaldyti moterį. Senyvo amžiaus žmogus elgiasi paaugliškai, naiviai, pompastiškai.  unsure.gif
Vis gi knyga verta dėmesio dėl Coetzee stiliaus išskirtinumo, ne kiekvienas autorius sugeba savo personažą įkvėpti susitaikymui su gyvenimo negandomis, permainomis, geresnės būties kūrimui.

Kada sekanti susibegima organizuojam? Labai noriu ir as "Leta zmogu" paskaityti, nors tu ir nugesini per dideli optimizma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2013 02 08, 15:20)

L. Gounelle "Dievas visada keliauja incognito" - vėl eilinį kartą  "sudegiau" su savo nenoru pasiskaityti galinį viršelį. Ne, nebūčiau ėmusi į rankas, jei būčiau žinojusi, jog knyga lyginama su P. Coelho "Alchemiku". Nežinau kodėl nenumečiau, nors piktinausi visos knygos metu - neįtikino nei gyvenimo nuskriausto žmogaus istorija (duok Dieve eiliniams Lietuvos žmogeliams tokį gyvenimą), nei sutikto pranašo/gyvenimo tvarkytojo vaidmuo, nei išsirutulioję įvykiai, nei atseit pribloškianti pabaiga. Nerekomenduoju.
J. Melnikas "Paryžiaus dienoraštis" - dar liko keli puslapiai, bet esmė aiški - mylėkime savo šalį taip, kaip prancūzai myli savąją, ir viskas bus ok. Man patinka, kaip autorius kiekviename žingsnyje lygina šias dvi lyg ir nesulyginamas šalis ir neretai mūsuose pliusų randa net ir daugiau. Nuotaikai pakelti. Beje, kažkokia sava antipatija Panevėžiui. Tris kartus knygoje žmogus iš ten, lyg žmogus būtent su treningais ir alaus buteliu rankoje. Nusprendžiau vyrui nerodyti. Pas mane jis tenykštis. biggrin.gif
Ir pradėjau P. Durst-Benning "Gėlių pranašystės" - nors metai tik 1871, bet viskas iš karto magiška, patinka nuo pirmų eilučių.  Kažkiek gal Chevalier primena. Žiūrėsim.

Apie "Dievas visada keliauja incognito" girdejau susizavejimo suksnius, bet kazkodel pagalvojau, kad turbut ne mano skonio knyga... Martux, patvirtinai mano nuomone.

Jei skolintum, tai stociau i eile prie "Paryziaus dienorascio" ir "Geliu pranasystes". Chevalier knygos sukelia gerus prisiminimus.
Atsakyti
ir vėl be pavadinimo

ji turėjo per daug atsakymų
į mano klausimą,
kuriame tebuvo kelios
sustingusios bitės, jų keistas
kraujas ir laiškas,
kurio niekada nerašiau

[Julius Keleras] 4u.gif
Atsakyti