Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 84 laida

radau gėrį wub.gif wub.gif
Atsakyti
Perskaičiau Gombrowicz "Apsėstieji" ir puoliau skaityt atsiliepimus apie autorių. Gaila, kad pirma į rankas pateko ne ši, o kosmosas. Radau vieną Klopedijos sakinį "ar tik rašytojas nesišaipo iš savo skaitytojų". Tai atsakau - kad šaiposi, dar ir kaip šaiposi smile.gif . Skaitykit Apsėstuosius ... jei nebijot bijau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 12 vasario 2013 - 16:26
QUOTE(Alexia @ 2013 02 12, 16:25)
Perskaičiau Gombrowicz "Apsėstieji"
Viena iš geriausių pernai skaitytų knygų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 02 01, 10:26)
Laukiu, kada mano 8-metis paskaitys įžangą (kuri tokia  g.gif ) ir jo reakcijos. Galvoju, o gal vaikams neužkliūna tai, kas mums atrodo jau per daug?

Nepatiko schmoll.gif Paskaitė 10 psl., neįdomu, sako, ten galvas kapoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2013 02 12, 15:00)

4u.gif Nors aš visada galvojau, kad paties Vilkončiaus beigi Bareikio ("Bendraamžiuose" skambanti) versijos - dar gražesnės ax.gif Beieškodama radau štai ką bigsmile.gif

Laimis Vilkončius (antroji daina, nuo 03:05, mano žalios jaunystės mylimiausia wub.gif )

Pasiilgau tavęs,
to svaiginančio tavo artumo,
tos teisės
išsitiest ant žolės
ir pavirsti trumpam tavimi.
Mes dar ilgai klajosim pasauly
keisti ir bebalsiai,
kol išmoksime viską lytėti
švaria širdimi.

Gal mane nušienaus
lyg tą drėgną vasarvydžio žolę,
ligi soties pritvinkusią
žemės gaivos,
kai ateisiu priglausti
palaimintam vasaros guoly
nuo svaigaus nujautimo
apsunkusios
savo galvos.

Pasiilgau tavęs.
Imk dar vaikišką mano laukimą
Ir sudegink, sudegink
rugpjūčio žolės liepsnose.
Dar žiema.
It pavargęs kely piligrimas
Ieško vasaros
žemės pusnynuos
paklydus dvasia.

(autorius? unsure.gif)
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 12, 23:31)

Pasiilgau tavęs,
to svaiginančio tavo artumo,
tos teisės
išsitiest ant žolės
ir pavirsti trumpam tavimi.
Mes dar ilgai klajosim pasauly
keisti ir bebalsiai,
kol išmoksime viską lytėti
švaria širdimi.........................

nuostabu wub.gif wub.gif aciu smile.gif
Atsakyti

... riteris klajūnas be meilės - tai medis be lapų ir be vaisiaus, tai kūnas be sielos. wub.gif

(Servantesas, Migelis. Išmoningasis idalgas Don Kichotas iš La Mančos. 1 tomas. Vilnius: Valstybinė grožinės literatūros leidykla. 1959, 22p.)
Atsakyti
Su Laimantu Jonušiu apie Virginijos Woolf knygą
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

aš jau geras porą savaičių skaitau "Šantaramą" ir baisiai džiaugiuosi, kad įtraukiau į iššūkį ją, kitaip turbūt būčiau neprisiruošus... Kažkaip anotacija visiškai neatitiko turinio doh.gif

Eilėje "Portnojaus skundas" laukia, ką jūs skaitot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rose Prick: 16 vasario 2013 - 11:43
Aš vis dar kraupinuosi su knyga apie Šiaurės Korėjos kasdienybę. Vaikai mokykloje vietoj "twinkle twinkle little star" dainuoja dainas, kaip "nušoviau amerikoną, bang bang" cool.gif Visi matematikos uždaviniai susideda iš amerikos karių nukovimu. Va tokios linksmybės.

Kad per daug į pavasarį neįsijausčiau, toliua laukia Annos Reid "Leningradas"
Atsakyti
Perskaičiau K. Alvtegen "Tikėtina istorija" - nustebino, nors žinojau, kad ši autorės knyga kitokia nei prieš tai buvusios. Nuostabus įsigilinimas į žmogaus charakterius, norus, auras, kitoniškumus. Įtraukė, sujaudino, įtikino.
Po prieš tai skaitytos "Dievas visada keliauja incognito" - tai lyg tikrasis gyvenimas pasibaigus farsui.
QUOTE(Mamce @ 2013 02 12, 09:00)
Jei skolintum, tai stociau i eile prie "Paryziaus dienorascio" ir "Geliu pranasystes".

Apgailestauju, bet abi knygos ne mano.
Atsakyti
Su Valstybės atkūrimo diena. lithuania.gif Kad niekada nepatirtume tokių baisybių, kaip Šiaurės Korėjoje. smile.gif
Atsakyti