Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 84 laida

Šiek tiek apie šių metų skaitinius blush2.gif
Jau seniausiai perskaičiau Elenos Karnauskaitės "Ievos laiškus iš Galudienių miesto". Tai esė, skelbtų internete, kultūrpolyje, rinkinys. Visas esė beveik galima suverti ant vieno "stiebelio" ir beveik pavadinti novelių romanu. Pasakojama apie kūrybinę kelionę į Vokietiją, į Arenšope esančius menininkų namus, ten sutiktus meno žmones. Taip iškyla kitataučių menininkų portretai, ieškoma skirtybių ir panašybių tarp jų ir lietuvių. Lietuviško būdo, charakterio paieškos tęsiamos ir kitose esė, pasakojančiose apie Galudienių miestą (Palangą), Vilnių ir pan. Ir visa tai pasakojama paprastai, bet su humoru ir šiluma, nuoširdumu.
Galiu pasakyti, kad nuo šiol ieškosiu E. Karnauskaitės prozos tekstų, o ją pačią (knygą biggrin.gif ) patalpinsiu savo skaitinių "atradimų" lentynėlėje. 4u.gif
Artėja knygų mugė, tad negaliu neįmesti jos teksto ta tema: 4u.gif
http://www.kulturpol...ID/5543/page/11
O čia - lyg mūsų diskusijų apie "Ulisą" pratęsimas. biggrin.gif
http://www.kulturpol...lang/1/nID/2034
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 16 vasario 2013 - 13:31
Pagaliau prisiruošiau ir perskaičiau "Bliuzas Ričardui Gaveliui". Net nežinau, kaip ją vertinti, ypač atsiminimų apie jį dalį. Galiu pasakyti tik tiek, kad jie patvirtino mano (turbūt ir ne tik mano) įspūdį apie R. Gavelį, kaip ypatingai uždarą, saugantį savo privatumą, beveik niekam neatsiveriančio, intelektualią, kūrybingą, visur (kasdienybėje ir kūryboje) vertinančią ir ieškančią kokybės ir t.t. asmenybę Tikrąjį Gavelį pažinojo gal tik keletas artimiausių žmonių, bet ir jie daug ko neišsako. Gal per mažai laiko praėjo? Gal tada neverta skubėti su tokio pobūdžio knygų leidimu? g.gif Tad beveik vertingiausia pasirodė paties R. Gavelio tekstai ir tekstai apie jo kūrybą. 4u.gif
Papildyta:
Perskaičiau ir Kristinos Sabaliauskaitės "Danielius Dalba ir kitos istorijos".
"Silva rerum" žymiai labiau patiko, bet apsakymai paliko geresnį įspūdį, nei tikėjausi. biggrin.gif Labiausiai "užkabino" tie, kuriuose jaučiama "Silva rerum" dvasia: "Juodieji Franko perlai", "Vilnerio sugrįžimas". Bet ne mažiau įstrigo ir šiuolaikinės istorijos: "Filomena važiuoja į Vilnių", "Žeismastis". 4u.gif
Taip kad ir toliau seksiu (turbūt ir skaitysiu biggrin.gif ) K. Sabaliauskaitės kūrybą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 16 vasario 2013 - 14:20
QUOTE(Forget @ 2013 02 16, 11:50)
Aš vis dar kraupinuosi su knyga apie Šiaurės Korėjos kasdienybę. Vaikai mokykloje vietoj "twinkle twinkle little star" dainuoja dainas, kaip "nušoviau amerikoną, bang bang"  cool.gif  Visi matematikos uždaviniai susideda iš amerikos karių nukovimu. Va tokios linksmybės.

ne tik daineles dainuoja, bet ir praktinius uzsiemimus turi: apie nemeile amerikonams

QUOTE(Dolitlė @ 2013 02 16, 13:30)
Jau seniausiai perskaičiau Elenos Karnauskaitės "Ievos laiškus iš Galudienių miesto".

baisiai noreciau kada pasiskolint blush2.gif

o jei i tema, tai neskaitau nieko gero: dostojevskiui leidau pailset, o skaitau visoki slamsteli, nes visai nebegaliu susikaupt niekam rimtesniam - darbe labai itemptas laikotarpis, tai grizus namo norisi tik kryzium ant lovos griut.
tai perskaiciau: "Sanchajaus sugulove", "Suguloves dukte", o skaityklej "Mirties irankiu" 4oji dalis (na, sioji gal ne visiskai slamstas). rekomenduot nerekomenduosiu niekam, nes nemanau, kad joms musu temoj atsirastu "tiksline auditorija", ts'kant
Atsakyti
Sveikos skaitytojos, na aš žaviuosi Jumis, ypač kurios sugeba perskaityti penkiolika knygų per mėnesį. blink.gif Aš būna per metus tik tiek perskaitau. blush2.gif Šiaip esu ganėtinai lėta skaitytoja, nes viską man reikia suprasti, įsivaizduoti, nepamesti minties, įsigilinti į palyginimus ir pan. Tėtis juokiasi iš manęs, kad 60 psl. per pusdienį perskaitau, sako aš tiek per pusvalandį įveikiu. doh.gif Tai šitiek perskaityt per mėnesį man reikėtų skaityt kasdien nuo ryto iki vakaro, jukių kitų darbų. biggrin.gif
Šiandien baigiau Anos Kareninos pirmą dalį, pradėjau antrą. Kūrinys tirštas, plačiai apimantis daug gyvenimo sričių, jaučiasi svoris, tvirtas stiprus romanas, praturtinantis skaitytoją, ryškūs personažų charakteriai, išgyvenimai, emocijos... Lb noriu baigt ir pažiūrėt naująjį filmą. smile.gif Niekad anksčiau nebuvau įsitraukus į šią istoriją.
Atsakyti
QUOTE(Kliamka @ 2013 02 16, 20:04)
Sveikos skaitytojos,
žaviuosi Jumis, ypač kurios sugeba perskaityti penkiolika knygų per mėnesį. blink.gif
Sveika. 4u.gif
Na, žiūrint kokios knygos. hihihi.gif "Strekaza" perskaičiau per vakarą (kokias 3-4 val.), bet tiek jau ten to teksto... irnesakyk.gif Dabar skaitau "Mano vardas Raudona", čia jau neprarysi dviem kąsniais, dvi-tris savaites lėtai "kramtysiu" ir mėgausiuosi. biggrin.gif
Atsakyti
Pradėjau "Prahos kapines". Smagus, gyvas tekstas, puikus humoras, šmaikščios charakteristikos. Tikėjausi sunkiasvorio skaitymos, o radau gryną malonumą su paslapties prieskoniu.
Dar skaitau "Trumpų amžinų meilių knygą". Kaip būdinga Makine, gebėjimas pasakoti įdomias istorijas, kritiškas, bet kartu nostalgiškas žvilgsnis į sovietinę kasdienybę. Labai malonus skaitinys.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 02 16, 19:47)
baisiai noreciau kada pasiskolint  blush2.gif

Sutarta. mirksiukas.gif Atnešiu į artimiausią knygių susibėgimą. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gintarelia @ 2013 02 16, 22:19)
Dar skaitau "Trumpų amžinų meilių knygą". Kaip būdinga Makine, gebėjimas pasakoti įdomias istorijas, kritiškas, bet kartu nostalgiškas žvilgsnis į sovietinę kasdienybę. Labai malonus skaitinys.

Kaip laiku priminei šitą knygą. bigsmile.gif Jau seniai planavau ją įsigyti, bet kažkaip pasimiršdavo. Traukiu į mugės būsimų pirkinių sąrašą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 17 vasario 2013 - 12:51
Dar labai trumpai apie savo skaitinius.
Ruošdamasi mugei, pagaliau perskaičiau Tahir Shaho abi knygas: "Kalifo rūmai" ir "Tūkstančio ir vienos nakties šalyje". Jau seniai jos abi išnagirnėtos, "išnarstytos", tad nesikartosiu, o prisjungsiu prie pagyrų joms. labai smagios, linksmos, greitai ir mielai skaitomos knygos, žavinčios savo rytų tradicijų perliukais. Perskaičiusi antrąją knygą, kažkaip užsimaniau grįžti prie "Tūkstančio ir vienos nakties" pasakų rinkinio. biggrin.gif

Visai kito "kalibro" knyga - Margaret Atwood "Tarnaitės pasakojimas". Sukrečianti, baisi knyga apie totalitarinę valstybę, žmonių nuasmeninimą, moterų pavertimą vyrų nuosavybe ir reikalinga tik vaikų gimdymui. Visa pagrindinės veikėjos istorija pasakojama sausu, paprastu stiliumi. Perskaičius lieka šaltumo, slogumo jausmas. Knyga labai įtraukė ir perskaičiau gana greitai. Daugiau nesiplėsiu, o tik pasakysiu - imkit ją ir skaitykit. Arba/ir žiūrėkite 1990 metų ekranizaciją:
http://www.imdb.com/title/tt0099731/
Filmo nemačiau, bet knygą tikrai rekomenduoju 4u.gif Tikrai ieškosiu kitų M. Atwood romanų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 17 vasario 2013 - 13:39
QUOTE(Dolitlė @ 2013 02 17, 12:28)

Visai kito "kalibro" knyga - Margaret Atwood "Tarnaitės pasakojimas".

Vis užkliūdavo akis už jos, nes labai senai esu skaičius Atwood "Greis", kurią atsimenu dar dabar.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sunkiai šie metai prasidėjo. Sirgau. darbų daug, o kai po ligos į darbą nuėjau, tai visai namo grįžti nebesinori. Skęstu popieriuose. Kaip ten bebūtų šiais metais perskaičiau 28 knygas. Daugiausia jaunimo literatūros ir detektyvų ax.gif
Visų nevardinsiu, nebijokite biggrin.gif
Perskaičiau Christopher Paolini "Paveldėjimas" biggrin.gif Galiu pasidžiaugti, kad viena serija baigta ir mano nuomone Paolini gražiai baigė ciklą. Šiek tiek nuspėjamai, bet turiu viltį, kad jis dar rašys ir tobulės.
Dar viena knyga, kuri man įstrigo ne papasakota istorija, o kaip knyga, tai Ransom Riggs "Ypatingų vaikų namai" - siužetas negaliu pasakyti, kad labai sužavėjo ir kad baisiai nekantriai laukiu tęsinio, bet man patiko pati knyga - popierius, istoriją iliustruojančios senovinės nuotraukos. Skaitydama jaučiausi, lyg skaityčiau kokį nors senovinį dienoraštį. Tai viena tų knygų, kurią nuoširdžiai rekomenduoju skaityti popierinę biggrin.gif
Dar patiko Oliver Pötzsch "Koriko duktė" ir “Koriko duktė ir juodasis vienuolis” - istorinis detektyvas ir šiek tiek meilės istorijos. Nelabai žaviuosi istorinėmis knygomis, bet ši įtraukė. rekomenduoju.
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(SOFIJA5 @ 2013 02 17, 16:25)
Sveikos  4u.gif
Perskaičiau Christopher Paolini "Paveldėjimas"  biggrin.gif Galiu pasidžiaugti, kad viena serija baigta ir mano nuomone Paolini gražiai  baigė ciklą. Šiek tiek nuspėjamai, bet turiu viltį, kad jis dar rašys ir tobulės.
Dar viena knyga, kuri man įstrigo ne papasakota istorija, o kaip knyga, tai Ransom Riggs "Ypatingų vaikų namai"

Gal galetum Paolini mano mamai perduot? blush2.gif Ji kovo pabaigoje pas mane atskrenda ax.gif 4u.gif
O is "Ypatingu vaiku namu" as daugiau tikejausi smile.gif Visgi idomu kas ten toliau desis smile.gif
As dabar inikusi i "Raganu valandas" ir galiu pasakyti, kad man labai patinka, negaliu atsiplest nuo sios knygos (vakar iki 3val praskaiciau doh.gif ). Daugelis kitu kaltino, kad knyga per daug istesta ir pan., o as noreciau, kad dar daugiau butu parasyta...ir nekantriai lauksiu tesinio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 17 vasario 2013 - 16:17
QUOTE(Dolitlė @ 2013 02 16, 15:59)
Papildyta:
Perskaičiau ir Kristinos Sabaliauskaitės "Danielius Dalba ir kitos istorijos".
"Silva rerum" žymiai  labiau patiko, bet apsakymai paliko geresnį įspūdį, nei tikėjausi.  biggrin.gif  Labiausiai "užkabino" tie, kuriuose jaučiama "Silva rerum" dvasia: "Juodieji Franko perlai", "Vilnerio sugrįžimas". Bet ne mažiau įstrigo ir šiuolaikinės istorijos: "Filomena važiuoja į Vilnių", "Žeismastis". 4u.gif
Taip kad ir toliau seksiu (turbūt ir skaitysiu biggrin.gif ) K. Sabaliauskaitės kūrybą.

Visiškai sutapo nuomonės drinks_cheers.gif . Man irgi būtent tie apsakymai užsifiksavo. Šiuolaikiniuose, sakyčiau, lyg ir užuodžiu O. Henrį (?)
Atsakyti