Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis ir tvarka namuose

Ogo... Kokie reikalavimai blink.gif As pernelyg nepersistengiu su namu valymu blush2.gif Jeigu pradesim taip mastyti, tai ir oras uzhtershtas ir maisto produktai velniai ko prikishti. Papraschiausiai gyvenu daugmaz kaip ir ankschiau, nenaudoju jokiu spec.skalbimo milteliu, vaiko rubeliu dar ne karto nelyginau, nesilaikau jokios maitinanchiu mamychiu dietos ir t.t.
Atsakyti
Alergijos atsiranda man rodos nuo pernelyg sterilios aplinkos, kai papuolama is tokios sterilios i kita aplinka tada ir atsiranda bedos. Alergija sio amziaus ir dazniausiai miestieciu problema. Man atrodo reikia stengtis pratintis prie normalios aplinkos ir su ja susigyventi, kai turesiu leliu namanau, kad is namu ligonine daysiu, jei viskas gerai. Man paciai nei is sio, nei is to sienlige atsirado, tai dabar stengiuosi jau nuo anktyvo pavasario vis lauke daugiau pabut, nes itariu atsirado, kad per darbus netaip daug ir gamtoj budavau.
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 05 14, 21:03)
Gerai, kad neskaičiau tos Vingro knygos...  doh.gif Tvarkausi dažniausiai savaitgaliais, nes dienas leidžiam lauke, o vakarais ir be namų tvarkymo yra ką veikt  tongue.gif

mes lygiai taip pat gyvenam drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dėjau aš ant idealios tvarkos hihihi.gif Mano vaikas šiltnamy neaugs schmoll.gif Dabar, kai ropoja ir sukiojasi aplink, tai kasdien tik siurbiu (nu labai jau prišiukšlina maniškis biggrin.gif ), visi kiti buities darbai - kas 2-3 dienos, stambesni paliekami savaitgaliui biggrin.gif
Nu tarkim, jei ir galėčiau/norėčiau palaikyti idealią švarą namuose, realiai tuomet reiškia, kad su vaiku į svečius neverta eit - nu negi prieš ateidamas liepsi jiems užuolaidas išsisiurbti ar grindis drėgnu skuduru nuplauti?... Va, pvz ir šį savaitgalį buvom svečiuose, nu tai biški ne kas buvo rolleyes.gif Grindys nesiurbtos, neplautos min savaitę (nors gal ir daugiau), dulkės irgi šimtas metų nevalytos doh.gif Pas juos vaikas 7 mėnesių, nu bet jis dar nei šliaužioja, nieko, o maniškis - nenulaikysi ant rankų schmoll.gif Nu tai ir prasivoliojo jis ten - kiek galėjau, tiek neleidau, bet vis viena gavosi taip, kad pro žemes ir dulkes prasiėjo doh.gif Tai jei aš jį steriliom sąlygom auginčiau, tuomet keletas vizitų kur nors į svečius ir tuoj kokia zaraza prikibtų.

Manau, viskam, netgi tvarkai, turi būti saikas 4u.gif

Ir šiaip, stengiuosi laiko visokiems ruošos darbams skirti tik tiek, kiek būtinai reikia, jei yra galimybės, visada įjungiu ir vyrą, kadangi manau, kad yra daug geresnių užsiėmimų biggrin.gif Be to, ir pailsėti reikia biggrin.gif
Atsakyti
he he, patiko man Ievius nuomonė clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos hihihi.gif
prasiurbiam kambarius kas 2-3 dienos, vaiko patalynę išnešus į balkoną išpurtau ir tiek, ir tai ne kas dieną, tuo labiau kad mažylis dažniausiai miega su mumis lovoje, tai nepradėsiu aš čia ir savo patalynės keitinėt taip dažnai.. ax.gif
O dėl kažkokios prijuostės, kad reikia užsirišt imant vaiką, tai apsurdas doh.gif nuėjus su vaiku į svečius ar kavinę, taigi neišsitrauksi ir neužsiriši mastau.gif
Kas pradeda taip vaikus augint, tai jaučiu ir vaikšto paskui tie vaikai perbalę, alergiški kiekvienai dulkei.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2006 05 15, 09:38)
he he, patiko man Ievius nuomonė  clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos  hihihi.gif
prasiurbiam kambarius kas 2-3 dienos, vaiko patalynę išnešus į balkoną išpurtau ir tiek, ir tai ne kas dieną, tuo labiau kad mažylis dažniausiai miega su mumis lovoje, tai nepradėsiu aš čia ir savo patalynės keitinėt taip dažnai..  ax.gif
O dėl kažkokios prijuostės, kad reikia užsirišt imant vaiką, tai apsurdas doh.gif nuėjus su vaiku į svečius ar kavinę, taigi neišsitrauksi ir neužsiriši mastau.gif
Kas pradeda taip vaikus augint, tai jaučiu ir vaikšto paskui tie vaikai perbalę, alergiški kiekvienai dulkei.. g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Beje, keletas istrauku is knygos neskaiciusiems (citatos trumpintos):
"Mazylio kambarys valomas tuomet, kai jis isveztas i lauka" (ypac tinka toms, kurios vienos namuose).
"Kambarys valomas dregnu budu arba siurbliu. Grindys, palanges, baldai kasdien sluostomi dregnu skuduru. Du kartus per savaite dulkes nusiurbiamos nuo UZUOLAIDU, SIENU ir LUBU". I kambari neleidziami naminiai gyvunai, netiesiami kilimai".
"Klijuote plaunama po vandeniu po kiekvieno pervystymo, o po to nuvaloma svariu vystyklu" (nesvarbu, kad vaikis nieko ant jos nepridare). "Kas dvi dienas klijuote plaunama siltu vandeniu su ukiniu muilu"
"Pries atliekant rytini tualeta, rankas nusiplaukite siltu vandeniu su muilu ir sepeciu, apsivilkite svaru chalata ir pasiriskite prijuoste".
"Zirkles dezinfekuokite odekolonu arba spiritu. Kasdien po vonios ir nagu karpymo nagucius suvilgykite aliejumi".
"Marskinelius lyginkite is abieju pusiu karsta laidyne, bent jau kol uzgis bambute".
"Pries maudyma vonele gerai isplaukite karstu vandeniu ir ukiniu muilu, o isplovusios dar karta perskalaukite verdanciu vandeniu".
"Baigus maudyti, kudiki perliekite is anksto paruostu virintu vandeniu". (t.y. paruostu 36 laipsniu).
"Savo rezima organizuokite taip, kad galetumete miegoti ne maziau kaip 9 val."
"Pasistenkite buti gerios nuotaikos".
"Nesivarginkite del namu ruosos" (Kazkur kazkas kazkam priestarauja).
"Pries maitinima svariai siltu vandeniu plaukite krutis. Po maitinimo spenelius nuplaukite virintu vandeniu, nusausinkite sterilios marles gabaliuku"
"Ranksluoscius keiskite kas 3-4 dienos, juos isvirinkite ir islyginkite karsta laidyne".
"Pries kiekviena maitinima rankas kruopsciai nusiplaukite siltu vandeniu su muilu, paskui nusluostykite jas svariu, karsta laidyne islygintu ranksluosciu. Spenelius nuvalykite ramuneliu ar medetku nuoviru, virintu vandeniu".
Ir t.t. Cia tik labai maza dalis. Tingiu ieskoti knygoje. Kai paskaitai ir pradedi galvoti kaip ruosti ramuneliu nuovirus, kasdienai svarius karstu lygintuvu islygintus ranksluoscius ir tt.sad.gif
O dar kai paskaitai, kad del kiekvieno vaiko kitokio garso pirstelejimo reikia kreiptis i gydytoja, tai is viso paranojike gali pasidaryti. Kol skaiciau amerikieciu gydytojos Eisenberg knyga, viskas atrode OK, bet dabar... Suprantu, kad taip ligos tikrai nepraziopsosi, bet jeigu as skambinsiu gydytojai ir sakysiu, kad siandien vaikas verkia kitu tonu negu vakar?
Atsakyti
Aš nesu robotas ir nenoriu juo tapti smile.gif . Tvarkausi tiek kiek vaikas leidžia, o kai jis užmiega - ilsiuos ir aš.
Mano namuose sterilumo O cool.gif
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2006 05 15, 09:38)
he he, patiko man Ievius nuomonė  clap_1.gif dėjau ir aš ant tokios idealios tvarkos  hihihi.gif

mirksiukas.gif

A jo, tiesa, pamiršau prijuostę pakomentuot biggrin.gif Nu absurdų absurdas doh.gif Tai gal ir sterilias pirštines, ir kaukę ant veido užsidėt blink.gif Jėtus kai paskaitau, tai ko tie knygų autoriai tik neprisigalvoja doh.gif Siaubas hihihi.gif

Ir iš viso aš nelinkusi vaiko pernelyg saugot schmoll.gif (nu gal iki kokių 6 mėnesių tai labiau saugojau nuo bereikalingų bacilų, peršalimų ir pan.)... Dabar tik sergančių žmonių privengiam, o šiaip - į lauką einant neperrengiu, nes vaikas nori laisvai judėt smile.gif Nebijau, kad palies dulkėtą suoliuką ar vaikiškas supynes kieme... tegul, tik rankų į burnytę neleidžiu tada kišt, o šiaip ir medžius lauke apčiupinėja, ir įsikibęs į "kopėčias" pastovi, aplink pasivaikšto hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Augustina @ 2006 05 15, 11:14)
Beje, keletas istrauku is knygos neskaiciusiems (citatos trumpintos):

O dar kai paskaitai, kad del kiekvieno vaiko kitokio garso pirstelejimo reikia kreiptis i gydytoja, tai is viso paranojike gali pasidaryti. Kol skaiciau amerikieciu gydytojos Eisenberg knyga, viskas atrode OK, bet dabar... Suprantu, kad taip ligos tikrai nepraziopsosi, bet jeigu as skambinsiu gydytojai ir sakysiu, kad siandien vaikas verkia kitu tonu negu vakar?

swoon.gif
Nebeskaityk šitos knygos lotuliukas.gif Nu briedas totalus (sorry, kitaip išsireikšt nemoku biggrin.gif )

Aš dėl tokių dalykų gydytojai paskambinčiau, tai VTT iškviestų, sakytų, motina nestabilios psichikos, su vaiku nesusitvarko bigsmile.gif O ligos tikrai nepražiopsosi, jau jei vaikutis blogai pasijaus, tai tikrai ne pirstelėjimu kitokiu tai parodys mirksiukas.gif
Atsakyti
Jo paskaicius situ istrauku, tai galiu pasakyt, kad pas mane namuose tvarka tai ka as zinau smile.gif Tai dabar nors maziukas pabuna vienas tai speju grindis kokias prasisluostyt ar dulkes nusivalyt, o ka jau kalbet kai pirmus du menesius ant ranku gyveno!!! unsure.gif kai niekur negalejai padet ir net atsiprasant nueit i wc galedavai kai uzmigdavo ar kai vyras pareidavo thumbup.gif Tai ka tada bekalbet apie tvarkymasi bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mane tos tvarkos irgi mini doh.gif ,bet radus bent laisvą minutę greit apsisuku biggrin.gif ...Tas diedas toje knygoje kur surašė tvarkos scenarijų matomai nėra vaikų auginęs ir dar priedu visa buitimi rūpinęsis.Matomai jojo moteriškė viską ant savo pečių tempė arba galų gale neištvėrusi skyrybom padavė clap.gif angel_sadangel.gif
Atsakyti
Keletos tu punktu, kuriuos cia surasei, sesele kaip tik liepe nedaryti, ypac apie krutis ir speneliu prausima desimt kartu per diena. O tvarka pas mus irgi toli grazu ne sterili. Pasakojo man poliklinikoj kineziterapeute, kad pas ja aukle atvede steriliai auginama vaika. Tai sake, tas nei normaliai pajudejo, raumenys silpni. Tai kineziterapeute pamokino aukle pratimu, kuriuos reikia atlikti atsigulus ant zemes. Tai kai pamate mama, vos infarkto negavo ir uzdraude bet kokias mankstas doh.gif .
As tikrai savojo taip neauginu ir neauginsiu, zinoma, dulkiu kamuoliai neturetu namie skraidyti tongue.gif
Atsakyti