Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Apklausa: Kokiom aplinkybėm darytumėt abortą? (730 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Beigbeder @ 2008 01 31, 10:04)
Moraline puse yra viena , realus gyvenimas - daznai visai kas kita.
Galvojat, tokiu merginu, moteru nera? blink.gif

Galvoju, kad yra bigsmile.gif Ir, kad jų gyvenimas yra joms realus gyvenimas, lygiai kaip ir to gimsiančio/negimsiančio mažylio. Tai vienas gyvenimas arba negyvenimas. Kažkam abortas patvarko realų gyvenimą, kažkam vos prasidėjusiam, jį nutraukia. Nesu už tavo aprašymų moterų gimdymą, esu prieš pastojimą. Vėlu daryti išvadas kai vėlu. Nu kodėl dauguma žino kas vyksta esant nėštumui, bet niekaip nežino nuo ko tai prasideda ir kaip to išvengti? Abortų daroma žymiai daugiau, nei Lietuvoj yra merginų nemačiusių televizoriaus.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2008 01 31, 10:25)
Nesu už tavo aprašymų moterų gimdymą, esu prieš pastojimą. Vėlu daryti išvadas kai vėlu.

drinks_cheers.gif

Tai gal valdzios "vyrai" tegu skiria kelis ar keliolika metu svietimui, moteru / vyru auklejimui - ziniu igijimui , kaip nepastot, ka daryt ir t.t. Ar cia iskart uzdraudziam abortus, o paskui pradedam svietima, kai vaiknamiuose vietu nebeuztenka, kai policininkai laksto uzduse, beieskodami kas "pamete" vaika... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2008 01 31, 10:58)

slėpk tuos bokalus blink.gif nervai nelaiko
Atsakyti
Sakyčiau, labai filosofinis klausimas, kas yra geriau: leisti abortus, jei moteris nenori gimdyti, ar uždrausti abortus ir statyti naujus vaikanamius, pristeigti tūkstančius naujų etatų socialiniams darbuotojams, kad tie rankiotų visus mušamus, badu marinamus ir kitaip neprižiūrimus, nes nelauktus ir nenorėtus, todėl nemylimus vaikus, gerokai padidinti kriminalistų (ir pat. anatomų) skaičių, kad pirmieji galėtų rinkti naujagimių kūnelius iš konteinerių ir pamiškių ar lauko tualetų, o antrieji - tirti, ar vaikas užduso gimdamas, ar nuo fekalijų, patekusių į kvėpavimo takus...
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2008 01 31, 11:04)
Is to seka....kad vaiku namuose padides gyventoju skaicius , is to seka, kad padides ismokos vienisoms, darbo teismams, kriminaliniu abortu ir t.t.

Ar tai rodo Airijos ir Lenkijos pavyzdys (kažkaip neteko girdėti g.gif ).
QUOTE(Urartu @ 2008 01 31, 13:03)
Sakyčiau, labai filosofinis klausimas, kas yra geriau: leisti abortus, jei moteris nenori gimdyti, ar uždrausti abortus ir statyti naujus vaikanamius, pristeigti tūkstančius naujų etatų socialiniams darbuotojams, kad tie rankiotų visus mušamus, badu marinamus ir kitaip neprižiūrimus, nes nelauktus ir nenorėtus, todėl nemylimus vaikus, gerokai padidinti kriminalistų (ir pat. anatomų) skaičių, kad pirmieji galėtų rinkti naujagimių kūnelius iš konteinerių ir pamiškių ar lauko tualetų, o antrieji - tirti, ar vaikas užduso gimdamas, ar nuo fekalijų, patekusių į kvėpavimo takus...

Mieloji, šitų vaikų mamos abortų nesidaro, nors jie ir yra leidžiami. Nežinau, ar neturi pinigų, ar nemato reikalo, bet akivaizdu, kad joms šis draudimas nė motais. Jis erzina kiek kitokias moteris...
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 01 31, 23:19)
Ar tai rodo Airijos ir Lenkijos pavyzdys (kažkaip neteko girdėti g.gif ).

Mieloji, šitų vaikų mamos abortų nesidaro, nors jie ir yra leidžiami. Nežinau, ar neturi pinigų, ar nemato reikalo, bet akivaizdu, kad joms šis draudimas nė motais. Jis erzina kiek kitokias moteris...

Lenkes "apgule" Lietuvos pasienio ligonines, ka daro aires - nezinau, bet, matyt, randa iseiti.

Taigi va, pirma svietimas reikalingas, dar kokios priemones, kad ir jas "šitų vaikų mamos abortų nesidaro" pasiektu kazkokia informacija ar kitokia pagalba... dar daug "gudaus misko" Lietuvoj ..
Atsakyti
siandien man kazkaip uzkliuvo tai kad cia nemazai Dieva minima...
pagalvojau kad Dievas mums dave laiva valia rinktis, kai dave tai nesake leidziu tau rinktis bet tik gera ir tik tai ko as noriu smile.gif
manau kad tikrai kiekviena turi tureti teise rinktis - daryti aborta ar ne. o tokios teises atemimas is moteru ir ju seimu yra neteisingas ir absurdiskas.
negi geriau kad moteris vaziuotu i svetur darytis tu abortu (kaip lenkes dabar i Lietuva)? negi turi grizti tie laikai kai moteris daresi abortus kriminalinius? ar dar visokiais "burtais" uzsiiminejo kad pasiekti ta pati rezultata?
o kontraceptikai pagal recepta..biggrin.gif o kodel cigareciu pagal recepta nepadaryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KatYnas: 01 vasario 2008 - 10:45
Vieno teisė apsispręsti atima iš kito teisę gyventi. Vieni žmogų žmogumi laiko nuo tada, kai jis užsimezga, kiti - kai jis gimsta, dar kiti gi - gimusį gali į šiukšlyną išmesti, nes vis dar galvoja, kad jis nieko nejaučia. Čia suvokimo klausimai.
Man atrodo, kad panašios diskusijos, deja, naudos mažai duoda ir jose pilstoma iš tuščio į kiaurą... Nemanau, kad dalyvės, pasisakančios už abortus (tai įvyniodamos į vatą ir kalbėdamos apie jų teisę rinktis), pakeistų savo nuomonę. Kaip galima painioti Dievą su abortais ir sakyti, kad Dievas leidžia rinktis žudyti ar ne??? Na, gal ir leidžia rinktis... Jonaitienei turbūt irgi leido rinktis...
Aš pasisakau prieš, bet nežinau, ar tai turi būti nulemta įstatymo. Man tas pats. Aš tiesiog manau, kad sveika moteris (o su ja ir tas, kuris prisidėjo prie šios veiklos - kaip bebūtų keista, vyrai net neminimi, tarsi būtų kažkokie nevispročiai, neatsakingi už tai, ką daro du žmonės), niekada neturėtų žudyti gyvybės. Nejaugi žmogaus protas tegalėjo sugalvoti kaip nužudyti, bet nesugeba prisiimti atsakomybės už savo veiksmus? Kam kalbėti apie dvasiškai nebrandžius asmenis, dvasinius, protinius ir alkoholinius vargšus? Jei išdidžiai laikome save kitokiais nei jie (protingais, išsilavinusiais ir atsakingais) - pasirūpinkime, kad nereiktų žudyti, jei nenorime vaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 01 vasario 2008 - 18:20
Kaip aš jau rašiau savo bloge, valstybė negali būti religinga, tik žmonės gali. Įstatymais religijos neprimetinėsi, kas norės aborto - važiuos kitur arba nelegaliai darysis. Į gerą nieko nepakeis, greičiau tik blogo lems (juk nelegalūs abortai visiškai nekontroliuojami).
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2008 02 01, 18:21)
Kaip aš jau rašiau savo bloge, valstybė negali būti religinga, tik žmonės gali. Įstatymais religijos neprimetinėsi, kas norės aborto - važiuos kitur arba nelegaliai darysis. Į gerą nieko nepakeis, greičiau tik blogo lems (juk nelegalūs abortai visiškai nekontroliuojami).

Religija čia niekuo dėta. Religijų yra daug. Apie valstybę nediskutuosiu, kažkada užtektinai prisidiskutavau. Čia suvokimo klausimai. Apie Dievą parašiau tik kaip atsaką į vieną postą.

Sutinku, Frinja, kad į gerą nepakeis ir daug moterų darysis nelegalius. Tačiau tai ir vėl yra iškėlimas moters ir pasmerkimas vaiko. Kaip vaiką suvoki... Kai nori save išaukštinti - visada rasi tam pateisinimų. Tik tiek.
Atsakyti
nesidaryčiau unsure.gif nė už ką
Atsakyti
Pasidare idomu, kokie butu apklausos rezultatai, jei butu klausiama : "Abortas yra gerai ar negerai?" Be jokiu pamastymu " daryciaus, jeigu...." ar "nesidaryciau, nes..."
Atsakyti