QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 01, 19:17)
Vieno teisė apsispręsti atima iš kito teisę gyventi. Vieni žmogų žmogumi laiko nuo tada, kai jis užsimezga, kiti - kai jis gimsta, dar kiti gi - gimusį gali į šiukšlyną išmesti, nes vis dar galvoja, kad jis nieko nejaučia. Čia suvokimo klausimai.
Man atrodo, kad panašios diskusijos, deja, naudos mažai duoda ir jose pilstoma iš tuščio į kiaurą... Nemanau, kad dalyvės, pasisakančios už abortus (tai įvyniodamos į vatą ir kalbėdamos apie jų teisę rinktis), pakeistų savo nuomonę. Kaip galima painioti Dievą su abortais ir sakyti, kad Dievas leidžia rinktis žudyti ar ne??? Na, gal ir leidžia rinktis... Jonaitienei turbūt irgi leido rinktis...
Aš pasisakau prieš, bet nežinau, ar tai turi būti nulemta įstatymo. Man tas pats. Aš tiesiog manau, kad sveika moteris (o su ja ir tas, kuris prisidėjo prie šios veiklos - kaip bebūtų keista, vyrai net neminimi, tarsi būtų kažkokie nevispročiai, neatsakingi už tai, ką daro du žmonės), niekada neturėtų žudyti gyvybės. Nejaugi žmogaus protas tegalėjo sugalvoti kaip nužudyti, bet nesugeba prisiimti atsakomybės už savo veiksmus? Kam kalbėti apie dvasiškai nebrandžius asmenis, dvasinius, protinius ir alkoholinius vargšus? Jei išdidžiai laikome save kitokiais nei jie (protingais, išsilavinusiais ir atsakingais) - pasirūpinkime, kad nereiktų žudyti, jei nenorime vaiko.
Man atrodo, kad panašios diskusijos, deja, naudos mažai duoda ir jose pilstoma iš tuščio į kiaurą... Nemanau, kad dalyvės, pasisakančios už abortus (tai įvyniodamos į vatą ir kalbėdamos apie jų teisę rinktis), pakeistų savo nuomonę. Kaip galima painioti Dievą su abortais ir sakyti, kad Dievas leidžia rinktis žudyti ar ne??? Na, gal ir leidžia rinktis... Jonaitienei turbūt irgi leido rinktis...
Aš pasisakau prieš, bet nežinau, ar tai turi būti nulemta įstatymo. Man tas pats. Aš tiesiog manau, kad sveika moteris (o su ja ir tas, kuris prisidėjo prie šios veiklos - kaip bebūtų keista, vyrai net neminimi, tarsi būtų kažkokie nevispročiai, neatsakingi už tai, ką daro du žmonės), niekada neturėtų žudyti gyvybės. Nejaugi žmogaus protas tegalėjo sugalvoti kaip nužudyti, bet nesugeba prisiimti atsakomybės už savo veiksmus? Kam kalbėti apie dvasiškai nebrandžius asmenis, dvasinius, protinius ir alkoholinius vargšus? Jei išdidžiai laikome save kitokiais nei jie (protingais, išsilavinusiais ir atsakingais) - pasirūpinkime, kad nereiktų žudyti, jei nenorime vaiko.
labai graziai isdestytos mintys.sutinku kad panasios diskusijos dazniausiai nepakeicia nuomones, bet manau kad jos nera tuscios, kaip ir nera skirtos nuomones pakeitimui o veikiau jos issakymui.
as cia rasiau kelis kartus ir kai atsiranda nauju minciu parasau juos...net nesitikiu kad tai pakeis nuomone moteru kurios yra pries abortus ar kurios dvejoja...
nesutinku kad visos moteris kurios padare ar pazymejo kad nera "pries" abortus vinioja kazka i vata arba yra neatsakingos. moteru yra ivairiu ir apie jas pagal viena spresti negalima manau.
kodel paminejau Dieva? gal todel kad siandien apie tai pagalvojau tiesiog. sios minties nepletosiu nes ka norejau ta jau pasakiau aname poste.
o del proto, issilavinimo ir atsakingumo...jus labai graziai parasete ir net is dalies as sutinku tik... manau net protingems, issilavinusiems ir atsakingiems zmoniems atsitinka labai ivairiu dalyku... o mintis kad jei jau taip atsitiko tai buk ATSAKINGAS ir gimdyk man nera priimtina. iskarto atsakau kad neplaikau minties buk atsakingas ir zudyk nes aborto kaip zudymo nematau.