Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Apklausa: Kokiom aplinkybėm darytumėt abortą? (730 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 01, 19:17)
Vieno teisė apsispręsti atima iš kito teisę gyventi. Vieni žmogų žmogumi laiko nuo tada, kai jis užsimezga, kiti - kai jis gimsta, dar kiti gi - gimusį gali į šiukšlyną išmesti, nes vis dar galvoja, kad jis nieko nejaučia. Čia suvokimo klausimai.
Man atrodo, kad panašios diskusijos, deja, naudos mažai duoda ir jose pilstoma iš tuščio į kiaurą... Nemanau, kad dalyvės, pasisakančios už abortus (tai įvyniodamos į vatą ir kalbėdamos apie jų teisę rinktis), pakeistų savo nuomonę. Kaip galima painioti Dievą su abortais ir sakyti, kad Dievas leidžia rinktis žudyti ar ne??? Na, gal ir leidžia rinktis... Jonaitienei turbūt irgi leido rinktis...
Aš pasisakau prieš, bet nežinau, ar tai turi būti nulemta įstatymo. Man tas pats. Aš tiesiog manau, kad sveika moteris (o su ja ir tas, kuris prisidėjo prie šios veiklos - kaip bebūtų keista, vyrai net neminimi, tarsi būtų kažkokie nevispročiai, neatsakingi už tai, ką daro du žmonės), niekada neturėtų žudyti gyvybės. Nejaugi žmogaus protas tegalėjo sugalvoti kaip nužudyti, bet nesugeba prisiimti atsakomybės už savo veiksmus? Kam kalbėti apie dvasiškai nebrandžius asmenis, dvasinius, protinius ir alkoholinius vargšus? Jei išdidžiai laikome save kitokiais nei jie (protingais, išsilavinusiais ir atsakingais) - pasirūpinkime, kad nereiktų žudyti, jei nenorime vaiko.

labai graziai isdestytos mintys.sutinku kad panasios diskusijos dazniausiai nepakeicia nuomones, bet manau kad jos nera tuscios, kaip ir nera skirtos nuomones pakeitimui o veikiau jos issakymui.
as cia rasiau kelis kartus ir kai atsiranda nauju minciu parasau juos...net nesitikiu kad tai pakeis nuomone moteru kurios yra pries abortus ar kurios dvejoja...
nesutinku kad visos moteris kurios padare ar pazymejo kad nera "pries" abortus vinioja kazka i vata arba yra neatsakingos. moteru yra ivairiu ir apie jas pagal viena spresti negalima manau.
kodel paminejau Dieva? gal todel kad siandien apie tai pagalvojau tiesiog. sios minties nepletosiu nes ka norejau ta jau pasakiau aname poste.
o del proto, issilavinimo ir atsakingumo...jus labai graziai parasete ir net is dalies as sutinku tik... manau net protingems, issilavinusiems ir atsakingiems zmoniems atsitinka labai ivairiu dalyku... o mintis kad jei jau taip atsitiko tai buk ATSAKINGAS ir gimdyk man nera priimtina. iskarto atsakau kad neplaikau minties buk atsakingas ir zudyk nes aborto kaip zudymo nematau.
Atsakyti
QUOTE(KatYnas @ 2008 02 01, 20:19)
nesutinku kad visos moteris kurios padare ar pazymejo kad nera "pries" abortus iskarto atsakau kad neplaikau minties buk atsakingas ir zudyk nes aborto kaip zudymo nematau.

O matei monitoriuje vos kelių savaičių kruopelytės plakančią širdelę? Tai kas gi tai yra abortas, KatYnas? Aš neteisiu - niekada to nedarau, vis vien kiekviena elgsis pagal save, aš tik klausiu: kas gi tai yra???

Aš DĖKINGA MOTERIAI, PAGIMDŽIUSIAI MAN SŪNŲ!!!!!!! KOKS VAIKAS GALĖJO NEGIMTI........ ŠITOKS VAIKAS..... Ji pagimdė ir atsisakė, bet DAVĖ JAM GYVENIMĄ. Kilo noras, kad pamatytum mano sūnų... O galėjo niekas jo nepamatyti... Diskusijos kitoje plotmėje turėtų būti. Kaip apsaugoti moterį nuo visuomenės paniekos, jei ji negali auginti vaiko. Kažkodėl tokias mes smerkiam. O abortų - ne. O į mane žiūri mano vaiko akys.... Žliumbiu rašydama... Reikia kiekvieną rūbą sau prisimatuoti. Tik tada gali suprasti...
Atsakyti
Nesunku suvokti, kad tai kas dar negimė tuoj lakstys po namus... Ir tokio mama jau niekam neatiduotų, ką jau ten kalbėti apie mirtį...
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 01, 23:27)
O matei monitoriuje vos kelių savaičių kruopelytės plakančią širdelę? Tai kas gi tai yra abortas, KatYnas? Aš neteisiu - niekada to nedarau, vis vien kiekviena elgsis pagal save, aš tik klausiu: kas gi tai yra???

Aš DĖKINGA MOTERIAI, PAGIMDŽIUSIAI MAN SŪNŲ!!!!!!! KOKS VAIKAS GALĖJO NEGIMTI........ ŠITOKS VAIKAS..... Ji pagimdė ir atsisakė, bet DAVĖ JAM GYVENIMĄ. Kilo noras, kad pamatytum mano sūnų... O galėjo niekas jo nepamatyti... Diskusijos kitoje plotmėje turėtų būti. Kaip apsaugoti moterį nuo visuomenės paniekos, jei ji negali auginti vaiko. Kažkodėl tokias mes smerkiam. O abortų - ne. O į mane žiūri mano vaiko akys.... Žliumbiu rašydama... Reikia kiekvieną rūbą sau prisimatuoti. Tik tada gali suprasti...

as nenoreciau diskutuoti nuo kada vaikas yra skaitomas vaiku...ar nuo tada kai yra dar pas teva (nes juk nepasakysi kad tai yra tiesiog "skystis") ar nuo tada kai gimsta, nes is moralines puses tai kiekvieno zmogaus reikalas, o is istatymo puses tai yra apibrezta.
as tik galiu pasakiti savo nuomone ir tai tik ta kur turiu siuo metu nes gyvenimas yra ilgas ir ....visko buna. todel ir sakoma kad nespjauk i sulini nes gali tekti is jo gerti.
aborta as nesuvokiu kaip zudyma, jei aisku jis yra daromas teisingomis salygomis (mediciniskai leistinas, nes teko girdeti atveju kai daromas abortas veliau nei galima)
padaryti aborta ar gimdyti ir palikti vaika tai man yra skirtingi dalykai. ir vienos ir kitos pasirenka savo sprendima... nezinau kaip geriau isreiksti savo mintys...ir vienas ir kitas atvejis nera gerai, bet net jei tai blogai tai manau kad zmones turi tureti teise pasirinkti. Abortas tai savotiskas "ne" nestumui, gimdimui, apsisprendimui del vaiko( cia jei lyginti su "pagimdziau ir palikau"), o isnesioti vaika ir pagimdzius nuspresti kad as jo nenoriu tai is esmes kitas dalykas.. - 9 menesius nestumo, fiziologiniai ir psichologiniai pakitimai, faktas kad pagimdei savo vaika ir t.t. man atrodo ka sitie dalykai negali buti lyginami...nes nemanau kad moteris kuri svarsto aborto galimybe galvoja apie galimybe pagimdyti ir palikti...

del jusu as dziaugiuosi, kad turite toki dideli gyvenimo dziaugsma, jusu sunu smile.gif gyvenima ivairiai susiklosto, jums susikloste labai laimingai nes jusu zodziu matau kad didziausias gyvenimo lobis yra jusu vaikas. galiu tik palinketi kad tas dziaugsmas augtu sveikas wink.gif ir laimingas.

Atsakyti
gal ir buvo jau

http://www.youtube.c...feature=related
Papildyta:
QUOTE(KatYnas @ 2008 02 02, 12:24)
as nenoreciau diskutuoti nuo kada vaikas yra skaitomas vaiku...

nežinai, kad žmogiška gyvybė ima vystytis nuo vyriškos ir moteriškos lastelių susijungimo momento, kad tai yra jos pradžia? Biologijos nesimokei ar kaip?
Papildyta:
QUOTE(KatYnas @ 2008 02 02, 12:24)
. todel ir sakoma kad nespjauk i sulini nes gali tekti is jo gerti.

Kas iš jo geria ir kam gali tekti gerti neesmė, nes pats dalykas nuo to geresnis nepasidaro.
Nėra taip, kad pasidarė abortą Marytė - blogai, o va pasidarė dorybingoji Katrytė - tai nieko tokio, gi tokia dvasinga motera pasidarė. Ne kas pasidarė esmė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo feličitavas_tarakonas: 03 vasario 2008 - 20:22
QUOTE(feličitavas_tarakonas @ 2008 02 03, 21:19)
nežinai, kad žmogiška gyvybė ima vystytis nuo vyriškos ir moteriškos lastelių susijungimo momento, kad tai yra jos pradžia? Biologijos nesimokei ar kaip?

siūlyčiau pasiskaityti biologijos knygas ir atgaivinti žinias.
Pirmąsias 8 nėštumo savaites nuo apvaisinimo žmogaus gyvybė vadinama gemalu, tačiau ji nėra laikoma vaiku. Apie devintą savaitę jis ima įgauti žmogui būdingų bruožų, todėl gydytojai jį ima traktuoti kaip vaiką, čia viskas iš įstatymo pusės.

aš nedrįsčiau teigti kad tai yra žmogžudystė, bet tai neturi tapti galimybe atsikratyti gyvybe, tai neturėtų tapti moterų manija vengiant nėštumo.
manau jei abortas būtų reikalingas dėl būtinų tam tikrų sąlygų, tai jį nederėtų drausti, į tai įeitų išprievartavimai, pavojus nėsčiosios gyvybei.
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2008 02 03, 20:36)
Pirmąsias 8 nėštumo savaites nuo apvaisinimo žmogaus gyvybė vadinama gemalu,

Aš neklausiu nuo kada kaip vadinama. Klausiau nuo kada ima vystytis. O visi pavadinimai - jau tik raidos etapai. Ne kieno nors kito, o tos pačios žmogiškos gyvybės. Ir prasmės ieškoti kaip kuriame raidos etape tai vadinasi - visiškai jokios. Juk ir gimus žmogui pagal amžių nevienodai esam vadinami: tai kūdikiais, tai vaikais, tai paaugliais, seniais ar pan. Bet kalba apie tą pačią žmogišką gyvybę, kuri ėmė vystytis nuo kiaušialąstės apvaisinimo momento. Jei žinai, kad kažkoks žmogus prasidėjo kitokiu būdu ir kad jo gyvybės pradžia buvo ne tokia, prašom supažindinti su tokiais faktais. Aš kitokios žmogaus gyvybės pradžios kaip vyriškos ir moteriškos ląstelių susijungimas nežinau. Kad ir kaip tai bevadintume. smile.gif
Atsakyti

nuo dvieju lytiniu lasteliu susijungimo momento uzsimezgusi gyvybe yra unikali. kaip be pavadintum - zigota, gemalu ar lasteliu gniuzuleliu - sis lasteliu junginys turi nepakartojama ir vieninteli zmogaus genetines informacijos rinkini. jame slypi ir akiu spalva, ir duobutes skruostuose, ir rausvi naguciai, ir riesta nosyte. visa si informacija yra nuo dvieju lasteliu susiliejimo akimirkos, is tu dvieju lasteliu negali isaugti nei kaciukas, nei suniukas, nei bezdzionele - nuo pradziu pradzios is ju gali isaugti tik zmogus. sis genetinis kodas nesikeicia nuo gyvybes uzsimezgimo, todel juokiga teigti, kad stai, tik n-taja savaite gemalas tampa vaisiumi ir tt. tai tik zmogaus augimo ir vystymosi etapai - gemalas, vaisius, naujagimis, kudikis, vaikas, paauglys, jaunuolis, suauges, senelis...

na va, ir felicitavas tarakonas tokios pat nuomones rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 vasario 2008 - 20:53
teismo ekspertas su jumis nesutiktų, abortas iki 8 savaitės netraktuojamas kaip vaiko žudymas. vėl gi kartosiuos tai įstatyminė pusė.
Moralinė pusė yra jau kitas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2008 02 03, 21:22)
teismo ekspertas su jumis nesutiktų, abortas iki 8 savaitės netraktuojamas kaip vaiko žudymas. vėl gi kartosiuos tai įstatyminė pusė.
Moralinė pusė yra jau kitas dalykas.

o tai apie ka mes kalbame? g.gif kad istatymas nesuderinamas su morale, ar kad morale nesuderinama su istatymu? ar kad galima slapstytis uz istatymo raides ir jaustis ramiam? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 03 vasario 2008 - 21:44
Pirmąsias 8 nėštumo savaites nuo apvaisinimo žmogaus gyvybė vadinama gemalu, tačiau ji nėra laikoma vaiku.
aš nedrįsčiau teigti kad tai yra žmogžudystė

koks skirtumas kas kaip vadinamas moksliškai? esmė tame, kad jeigu nesugalvosi pakenkti, tai iš to gemalo išsivystys žmogutis. jo kol kas nėra, bet susiliejusios ląstelės jau yra konkretaus žmogaus pradžia. ir pašalinamas ne tik skystis, bet ir kažkas kas po kelių mėnesių galėtų žiūrėti tau į akis.
o vyro sperma savaime dar nėra tai, ką būtų galima lygint su apvaisinta kiaušialąste ir vadinti gyvybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 03 vasario 2008 - 21:51
QUOTE(ragnez @ 2008 02 03, 22:42)
o tai apie ka mes kalbame?  g.gif  kad istatymas nesuderinamas su morale, ar kad morale nesuderinama su istatymu? ar kad galima slapstytis uz istatymo raides ir jaustis ramiam?  g.gif

kiek suprantu esate prieš bet kokį abortą

įstatymus kurie tokie pat žmonės kaip mes, jie ir tėvai, ir seneliai, tai pagal jus jie neturi morales ? tai kam tie įstatymai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 03 vasario 2008 - 22:03