Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje - 4 tema

Riba tarp sveiko ir sergančio yra labai labai plona.
Mano sūnaus darželio grupėje neseniai didžioji dalis vaikų buvo iškritę nuo kažkokio viruso. Mano sūnus nesusirgo, bet pakosėdavo kartais. Niekas nebūtų pavadinęs jo sergančiu, bet kitus vaikus pilnai galėjo užkrėsti. Tikrai nesiruošiau jo izoliuoti.
Noriu pasakyti, kad sveiki vaikai taip pat dažnai būna virusų nešiotojais ir nieko čia nepadarysi. Arba perserga labai lengva forma.

Pritariu, kad neturėtų auklėtojos girdyti vaistų. Ir į lauką privalo visus vesti. Ir patalpas vėdinti dažniau.

Beje, į darželį vedu jau ne pirmą vaiką ir kiekvieną žiemą pasitaiko atvejų, kai auklėtoja sako - visi vaikai grupėje pakosėja. Tai kur čia tos mamos, kurios neveda kosinčių ir sloguojančių. g.gif Ir dar grupės lankomumo vidurkis trečiais, ketvirtais, penktais lankymo metais buvo apie 17-18 vaikų iš 20. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(metiolka @ 2013 10 23, 09:41)
Mielos mamos, o Jus nepagalvojat apie kitus, sveikus vaikus, kurie gali uzsikresti nuo tokiu serganciu (ar nepilnai pasveikusiu) vaiku? Ka mum tada daryti?

O jus ar bent zinote kuris vaikas kokia bacila platina? Gi atrodantis visiskai sveikas vaikas, gali nesioti bet koki virusa ir pats nesirgti. Tai ka tokiu atveju daryti? Darzelyje ligos keliauja net tik tarp grupes vaiku, bet ir tarp skirtingu grupiu. Kad ir tokia liga kaip vejaraupiai. Na juk niekas neveda serganciu vejaraupiais, bet praserga beveik visa grupe ir ne viena.. Lygiai tas pats ir su kitom virusinem ligom. Todel tikrai be sansu visus vos pasloguojancius ar visai be pozymiu izoliuoti ir kad jie neuzkrestu. Vaiku didelis kolektyvas, norit nenorit vistiek bus kas paplatina ligu..
Beje, pastebekit ziema, kai prasides sirgimai, kokios aukletojos i darba eina. Tokios pat sergancios kaip vaikai, ir biuleteniu imtis neskuba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 23 spalio 2013 - 21:55
Vat visi cia raso raso, o kas is to? Mano vaikas lanko dazreli antrus metus, susirgo virusu kaz kokiu, sedejo namie (as dirbanti). Visiskai pasveiko, nuejo i darzeli o ten ziuriu vien sergantis vaikai. Toks stiprus ju kosulys, kad bausu klausyt. Ir ka galvojate? pora dienu uzteko ir pradejo jis sirgti, teko vel sedet namie!!! As puikiai suprantu, akd nera kam palikt vaikus, reikia i darba, bet as dirbu taip pat ir auginu vaika viena! Bet kodel del kitu mano vaikas turi nuolat sirgti!!! Neimanoma nesusirgti kai aplink tave pilna serganciu ir dar visa diena esi salia ju!!!
Bet tai visu darzeliu problema, visu pirma aukletojos turi neleist tokiu vaiku, be to larta skaiciau laikrasti, kad matant sergancius grupei galima kviesti sveikatos atstovus (atleiskit tikrai nepamenu detaliu), kad jie uzfiksuotu ligas, gal rasys baudas gal dar ka... blush2.gif bet aisku, kad nekas taip nedaro. Ir vis tiek visi sirgs. Butu musu mamytem galimybes sedet namie, gautu normalias pasalpas, tai ir vaikuciai butu sveikesni. BET CIA GAUNASI RATAS, JEI TAIP, TAI TAIP...... doh.gif
Atsakyti
Mamytes, reika pgalbos help.gif Gal girdejote Kaune darzeli, i kuri nepriima serganciu (sloguojanciu) vaiku? Nesvarbu, kurioje vietoje, gali buti privatus...

Nes jau tokia pikta esu, taip atsibodo, kai nuvedus vaika, matai, kad kiti vaika segantys suvesti i darzeli. Bet kas cia darosi, ar visai isprotejo zmones? Man tai visu pirma nepgarba ne tik kad kitiems, bet ir paciam sau.. Man asmeniskai geda butu serganti vaika palikti darzelyje..O tas pasakymas, kad nera kur palikti, tai isvis doh.gif Negi del to kiti turi kenteti... O pasakymas Nr 2...
Kad sloga- ne liga... Deja, bet viskas nuo slogu prasideda, o ji ir yra pati uzkreciamiausia...

Sorry, bet turejau issakyti, ka galvoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraige07 @ 2013 10 24, 11:27)

Kad sloga- ne liga... Deja, bet viskas nuo slogu prasideda, o ji ir yra pati uzkreciamiausia...

Nuoširdus patarimas - jei Jūsų vaikas užsikrečia nuo kiekvieno šalia sloguojančio, susirūpinkti jo imuniteto gerinimu. Tai ne pateisinimas tiems, kurie veda sergančius, tačiau kaip jau čia buvo minėta, dauguma virusų užkrečia dar iki simptomų pasireiškimo, todėl daug efektyviau yra rūpintis savo vaiko organizmo atsparumu, nei kad bandyt išgaudyt visus, kurie slogą turi. Mano vyresnio vaiko atveju tai pasiteisino 100 proc.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 24, 11:48)
Nuoširdus patarimas - jei Jūsų vaikas užsikrečia nuo kiekvieno šalia sloguojančio, susirūpinkti jo imuniteto gerinimu. Tai ne pateisinimas tiems, kurie veda sergančius, tačiau kaip jau čia buvo minėta, dauguma virusų užkrečia dar iki simptomų pasireiškimo, todėl daug efektyviau yra rūpintis savo vaiko organizmo atsparumu, nei kad bandyt išgaudyt visus, kurie slogą turi. Mano vyresnio vaiko atveju tai pasiteisino 100 proc.

Tikrai budama medike zinau, kaip stiprinti imuniteta ir tai darau... Taciau, kad mikroorganizmas is sergancio vaiko patenka sveikam, nesusirgti, deja, praktiskai neimanoma... Virusu, kuri parnese vaikas pries savaite, persirgome visi seioje+ abieji seneliai ir abejos mociutes... Taigi nuo tokiu virusu net ir su ypac stipria imunine sistema neapsisaugosi. Noriu pridurti, kad visos slogos- virusines infekcines, todel perduodamos oro laseliniu budu ir visos uzkreciamos, t.y nera nekaltu slogu...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 24, 11:48)

Dar sis tas.. Visos cia rasancios Mamos, kurios guodziasi tuo, kad vaikiukai serga, net neabejoju, kad daro viska, kad vaikiukai nesirgtu, tame tarpe ir stiprina imunine sistema... Musu vaikuciai serga ne del silpnos imunines sitemos, o del neatsakingu zmoniu, kuriems nusispjauti i kitus vaikus ir ju tevus, ir kurie savo vaikais nesirupina ( nes sergancio vaiko vedimas i darziuka lygus vaiko neprieziurai!

Atsakyti
QUOTE(Sraige07 @ 2013 10 24, 13:48)
Dar sis tas.. Visos cia rasancios Mamos, kurios  guodziasi tuo, kad vaikiukai serga, net neabejoju, kad daro viska, kad vaikiukai nesirgtu, tame tarpe ir stiprina imunine sistema...

Musu vaikuciai serga ne del silpnos imunines sitemos, o del neatsakingu zmoniu, kuriems nusispjauti i kitus vaikus ir ju tevus, ir kurie savo vaikais nesirupina ( nes sergancio vaiko vedimas i darziuka  lygus vaiko neprieziurai!

Tikrai ne visos. Kartais bedarydamos viską, kad nesirgtų, padaro tiems vaikams meškos paslaugą. Nu bet čia tik mano nuomonė.

Ar tikrai? Galbūt. Žinau tik tiek, kad mano vyresnėlis per 4 metus daržely tikrai neužsikrėsdavo nuo kiekvieno snarglio. Ir tikrai ne kiekviena sloga jam komplikuodavosi į kažkokias rimtas ligas. Ir iš viso peršalimo ligom sirgo ypatingai retai. Galbūt sėkmingas sutapimas. Žiūrėsim kaip bus su mažuoju.

P.S.: Sergančių į darželį nevedu, bet dėl kiekvieno vandenėlio iš nosies bėgančio į paniką taip pat nepuolu.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 24, 14:05)

P.S.: Sergančių į darželį nevedu, bet dėl kiekvieno vandenėlio iš nosies bėgančio į paniką taip pat nepuolu.

Trukt uz vadziu - vel is pradziu doh.gif
aha buna vandenelis, niekas nekreipia semesio, po to jau ziurek auksta temperatura, nuveza i ligonine ir konstatuoja meningokoka ir nera vaiko, o tada jau niekas nepadeda doh.gif
Labai sutinku su pasakymu, kad serganciu vedimas i darza lygus vaiku neprieziurai thumbup.gif
Atsakyti
Sloguojančio ir kosėjančio vaiko vesti į darželį NEGALIMA.
Atsakyti
QUOTE(Sraige07 @ 2013 10 24, 10:27)
Mamytes, reika pgalbos  help.gif  Gal girdejote Kaune darzeli, i kuri nepriima serganciu (sloguojanciu) vaiku? Nesvarbu, kurioje vietoje, gali buti  privatus...
...

Optimistė biggrin.gif Netikiu, kad tokių yra, nors labai norėčiau

QUOTE(Sraige07 @ 2013 10 24, 12:48)
Dar sis tas.. Visos cia rasancios Mamos, kurios  guodziasi tuo, kad vaikiukai serga, net neabejoju, kad daro viska, kad vaikiukai nesirgtu, tame tarpe ir stiprina imunine sistema...

drinks_cheers.gif
Žinoma, kad dauguma, gal ir ne visos nzn., stengiasi stiprinti imunitetą vaikučių, kurie dažnai serga.
QUOTE(Hmmm... @ 2013 10 24, 13:05)
Tikrai ne visos. Kartais bedarydamos viską, kad nesirgtų, padaro tiems vaikams meškos paslaugą. Nu bet čia tik mano nuomonė.

...Ir iš viso peršalimo ligom sirgo ypatingai retai. Galbūt sėkmingas sutapimas. Žiūrėsim kaip bus su mažuoju.

Kaip suprasti? Tai jei iš vis nieko nedaryčiau mano vaikai nesirgtų?

Tai va, kaip supratau nesusidūrėte su tokiomis dažnomis bėdomis, kaip kitos mamos, kuriu vaikai dažnai serga, todėl lengva jums dabar kalbėti..

Mano vyresnėlis, labai dažnai serga, dažnai būna taip, kad nueinam pirmadienį, o trečiadienį jau į polikliniką reikia eiti verysad.gif

O mažiukas rečiau serga smile.gif

Iš vis pastebėjau kitos mamos kokios kategoriškos, jos teisios, kad sergančius veda nors tu ką... doh.gif Baisu...

Aš kalbu, apie tokias mamas, kurios atveda sergantį ir nori, kad auklėtoja jį išgydytu, t.y. atneša vaistų (nekalbu apie alergiukus), arba kai auklėtoja paskambina, kad vaikui temp-a iškilo ir neatvažiuoja jo pasiimti verysad.gif Na kaip taip galima, turi nemylėti to vaikiuko, jei taip gali elgtis.. verysad.gif nesuprantu tikrai, jokių pasiteisinimų negali būti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraige07 @ 2013 10 24, 13:19)
Tikrai budama medike zinau, kaip stiprinti imuniteta ir tai darau... Taciau, kad mikroorganizmas is sergancio vaiko patenka sveikam, nesusirgti, deja, praktiskai neimanoma...

Ir dar kaip imanoma. Mano vaikai serga pakankamai mazai. Nors darzelyje tikrai serganciu pilna ir sloguojanciu ir kosinciu ir karantinu per tiek metu yra buve, ir roto ir kitokiu. Na neuzsikrecia maniske jokiais rotais, norais ar kitais vemimais-triedimais. Ir serga pakankamai nedaug. Taip kad viskas priklauso nuo vaiko imuniteto. Ir aisku nuo tevu daznai daug priklauso. Patikekite, kai pamatau grupeje vaika penkiais sluoksniai prirengta, ir dar vilnonem kojinem bigsmile.gif kai grupeje visada karsta tiesiog net su maikute vien ilgom rankovem. Tai tokiu vaiku man gaila. Ir tokie tevai dazniausiai ir rekauja kaip ju vaikas daznai serga. Anot ju tikriausiai taip dar ir vaika grudina doh.gif Arkai kai prie pliuso vaikus su kombinezonais zieminiais i darzeli veda, nu tai atsiprasau.. kokiu budu toks vaikas nesirgs??
Mano su sloga tikrai vedamii i darzeli. Aisku su temperatura niekada nevedu ir nesuprantu kaip gali kiti vesti, cia jau vaiko kankinimas. Pernai karta maniske ir su sloga vien tik tai nejo i darzeli, nes uzgulusi nosis buvo. Vaikui sunku kvepuot, nepatogu. Tai tokiu atveju neleidziu, nes vaikui tai kankyne. Bet jei kvepuoja visiskai lengvai tai ir su sloga eina be problemu.
Dar gi nuo imuniteto priklauso ir tai kaip kiekviena liga baigsis. Pvz mano vaikai 90 proc tik pasloguoja. Tuom ir baigiasi viskas. Kartais sukyla temperatura. Keleta kartu (per abu) yra tureje ausu uzdegimu. Viskas, visos komplikacijos. Jei imunitetas stipresnis tai ir baigiasi liga kuom prasidejus - sloga.
O jeigu vaikas labai daznai serga, tuomet reiketu ne tik imuniteta stiprinti, bet gal ir i darzeli neleisti? Na kad ir nevestu serganciu niekas, ligos labai greitai platinamos ir tu vaiku kurie dar be jokiu simptomu vaiksto, netgi be slogos. Taigi ligu kolektyve neisvengsite ir ner cia ko diskutuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 24 spalio 2013 - 20:27