QUOTE(Naira @ 2013 10 24, 18:24)
Sloguojančio ir kosėjančio vaiko vesti į darželį NEGALIMA.
Sloga slogai nelygi, o kosulys ne visuomet užkrečiamos ligos požymis. Būna pvz. "sloga" dėl per sauso oro, kai nosis šiek tiek užgulta, būna dėl temperatūrų pokyčių (kai išėjus į lauką ar iš jo grįžus nosis "bėga"), būna nuo alergijų. Todėl pasakymas, kad su bet kokia sloga būtina vaiką izoliuot yra visiška nesąmonė. Kitas dalykas, jei vaikui sloga trukdo kvėpuot, yra pūlinga, jei vaikas rimtai kosti ar tuo labiau jei turi temperatūros. Tokiu atveju vesti tikrai negalima. O auklėtojos tokio vaiko privalo nepriimti arba pastebėjusios sergantį vaiką grupėj, turėtų iškviesti tėvus, kad jį pasiimtų. Žinau, kad visokių tėvų būna, bet tam reikia tik principinio darželio valdžios ir visų tėvų sutikimo bei nepakantumo tiem, kas veda tikrai sergančius. Ir net ne dėl kitų vaikų. Dėl to pačio ligoniuko gerovės.
QUOTE(Nendrė... @ 2013 10 24, 18:55)
Kaip suprasti? Tai jei iš vis nieko nedaryčiau mano vaikai nesirgtų?
Tai va, kaip supratau nesusidūrėte su tokiomis dažnomis bėdomis, kaip kitos mamos, kuriu vaikai dažnai serga, todėl lengva jums dabar kalbėti..
Iš vis pastebėjau kitos mamos kokios kategoriškos, jos teisios, kad sergančius veda nors tu ką...
Baisu...
Tai va, kaip supratau nesusidūrėte su tokiomis dažnomis bėdomis, kaip kitos mamos, kuriu vaikai dažnai serga, todėl lengva jums dabar kalbėti..
Iš vis pastebėjau kitos mamos kokios kategoriškos, jos teisios, kad sergančius veda nors tu ką...
Taip suprasti, kad besaugant neperspausti į kitą pusę, kai nuo pačio saugojimo tie vaikai sirgt pradeda. Pavyzdžiai: nerengti vaiko žieminiais rūbais, kai lauke pliusas; nekutoti jų aštuoniolika sluoksnių vos tik vėsiau pasidaro, o jei visgi kyla toks noras, tai labai rimtai siūlau apsikutoti tolygiai pačiai(pačiam) ir kartu su vaiku pabandyti bent valandą paveikti lygiai tą, ką daro jis; nešildyti maisto, išimto iš šaldytuvo (jogurtukui nereikia "pastovėti", kad būtų kambario temperatūros ir nuo kito maisto "nepastovėjusio" tikrai vaikas neperšals), netirpdyti ledų prieš vaikui juos duodant (realus pvz., nors man sunkiai suvokiamas tokio elgesio motyvas) ir t.t. ir pan. Netaikau Jums asmeniškai nieko, tiesiog parašiau, ką turėjau omeny ankstesniame poste.
Aš suprantu, kad vaikų imunitetai skiriasi, bet jei jau serga nuolat, tai reikia kažką galvot. Naivu tikėtis, kad viską įmanoma išspręsti, jei kiti neves sloguojančių. Kaip jau minėta, virusai dažnai plinta dar iki tol, kol jie duoda apie save žinot, tai vaikas vis tiek užsikrės. Tikrai ieškočiau būdų, kaip stiprinti savo vaiko organizmo atsparumą...
Nu kuri čia parašė, kad veda sergančius? Ai, tiesa, viena darželio auklėtoja rašė, kad veda nepasveikusius... nu nežinau, man tai baisiau neišsveikusį iki galo vest, nes tai tiesus kelias komplikacijom, kuomet organizmas pažeidžiamiausias po ligos... man tai atrodo tikrai pavojingiau nei eilinė sloga. Ir nedarbingumus duoda daugiau nei dviem savaitėm (ten ji rašė, kad daugiau neduoda, tai tas netiesa), tik tiek kad po dviejų nebeapmoka. Nu bet jei jau dvi savaites sirgo, tai reiškia kažkas rimto buvo. Aš tokiu atveju tęsiau nedarbingumą tiek, kiek reikėjo, nežiūrėdama į tai, kad pinigų sodra nebemoka.