Pagaliau įvykdžiau ilgai planuotą žygdarbį - VDK aplankiau. Buvo visko tiek daug ir taip susimaišė, kad tiesiog būtina kuo skubiau susirinkti nematomus trupinius, byrančius iš kvepiančių lapelių ir paversti įspūdžiais.
Krigler Sparkling Diamond 22Tarp daugybės uostytų kvepalų ryškiai įsirėžė atmintin dėl labai vaizdaus krautuvėlės savininko palyginimo (nesakysiu, su kuo jis lygino, paklauskit kai uostyt nueisit

). Teoriškai turėtų kvepėti šampanu, praktiškai aš tokių kvepalų neįsidėmiu, limonadų nemėgstu ir neuostau. Taigi, viršutinės natos - linksmai burbuliuojančiai gaiviai šampaninės limonadinės. Bet tai, kas liko ant bloterio, privertė nusišypsoti. Kvapas labai stiprus ir ryškiai išsišoka žemuogių nata. Ne miško, ne žalumos, jau nuo stalo, bet gundančiai natūrali.
Carner Barcelona Rima XI Viršutinės natos turiu prisipažinti - nuvylė (atrodė, kad pauosčiau ir pamiršau ketegorija), širdies - jau geriau, daug geriau. Bet kokio gražumo bazė

. Džiaugiuosi, kad parsinešiau lapelį ir kartu norą būtinai pabandyti ant odos. Prieskoniukai keičia vienas kitą, o pati visuma - kaip gero, jau paruošto prieskonių mišinio - su šafranu, nesausu cinamonu, kardamonu, pipirais. Saldumo prasme - labai komfortiški. Žodžiu, gėris, kuriam tikrai verta skirti daugiau dėmesio.
Carner Barcelona CuirPradžia labai panaši į Black Afgano. Nors ne tik pradžia... Kam patinka - tikėtina, kad galit rast alternatyvą (pigesnę, beje).
Na neabejotinai galiu įvardinti kaip labiausiai nepatikusį iš šiandien uostytų. Ir ne odoje esmė pasirodo, o agarmedyje. Aiškiai supratau, kad su udais man nepakeliui. Dažnai beveik nepakeliui, o kartais visai visai nepakeliui.
Carner Barcelona TardesNustebino du kartus

. Jais pagal natas aš susižavėjau jau seniai. Heliotropo, migdolo ir rožės derinys man kuždėjo, kad gali būti panašu į KM Loukhoum, pagal aprašymus - turėtų būti panašu į Guerlain L'Instant Magic, kurių esu butelioką suvartojus. Vietoje laukto salduko viršutinės natos pasirodė visiškai lengvos, labai gėliškos, malonios, bet... Su susikurta vizija visai nesutapo

. Už tai nuo bloterio kvepia beveik teisingai. Saldžiai, su sodriu pikantiškumu, išlindo ir heliotropai, ir migdolai, ir slyvos, ir tongapupės. Beveik pyragas su pikantiškais, gundančiai aštrokais prieskoniais. Be rožių. Saldumas man priimtinas. Ėjau iš VDK su mintim, kad Carner Barselona manęs visai nekabina, nė vieni. Buvau priversta nustebti ir apsigalvoti. Nekonkuruoja su Loukhoum, lyginti nėra ko, konkuruotų su ryškiom tongapupėm, jeigu tokių turėčiau, bet neturiu

.
Carner Barcelona D600 turbūt ir bloterius beuostydama persiuosčiau - panašus į tarpinį variantą tarp Tardes ir Rima XI, saldumas, prieskoniškumas (pipiriškumas). Pagal natas iš viso buvau atmetus, kaip neįdomų. Pasirodė geriau nei tikėjausi, bet jei reikėtų CB uostytus surikiuot nuo labiausiai iki mažiausiai patikusio, tai būtų antras nuo pabaigos

.
Hors La Monde Shiloh X Citrusai gražūs, gaivumas ir šviežumas - garantuotas. Nuo bloterio kvepia citrusintais poaštriais prieskoniais, kas čia medieniško turėjo būti likau nesupratus. Gal ant odos atsikleistų kitaip. Iš viršutinių natų atrodė pačiu patraukliausiu iš Hors La Monde. Vasarai.
Hors La Monde Lady ShilohKlasika. Elegancija, skaidrumas, lengvumas ir ryškumas viename. Skambėtų paradoksaliai, bet uostydama bloterį įsivaizduoju stiklą, krištolą, visai ne kvapią materiją. Kvepalai tai pakankamai stiprūs

. Ramūs, šalti, ne mano kategorija, citrusai ir vetiveris pirmam plane. Bet nekišant subjektyvumo - labai gražūs.
Hors La Monde ShilohRožių su pačiuliais gerbėjoms gali pasirodyti itin patrauklūs. Kai pauosčiau atrodė, kad kažką pažįstamo primena, bet neatkūriau ką. Dabar, kai jau grįžus komentarus paskaitinėjau, pasigailėjau, kad ant odos nepabandžiau

. Daug nosių su Tom Ford White Patchouli lygina. Iš to, kas ant lapelio liko - tai vienareikšmiškai taip, panašumo yra nemažai, nesumaišyčiau, bet labai artima... Natūroje gal būtų ir gražiau už TF

.
Tęsinys bus

. Jei spėsiu, kol bloteriai išsikvėps.