QUOTE(katalike @ 2013 01 25, 19:40)
Beje, pastebėjot, kaip dažnai kvepalai plakami vien dėl to populiarumo. Negi pripažinsi, kad patinka kažkas, kas patinka daugumai.
Čia jau nuo asmenybės priklauso. Daug kas kaip tik jausis blogai praradęs bandos jausmą, daug kas pirks vedamas to jausmo. Daug kas plaks, daug kas atsisakys. Man patinka ieškoti neatrastų arba pamirštų perliukų labiau nei pasiduoti kieno nors įtakai, bet... būna, kad ir pasiduodu

Netgi būdavo, kad labai bandydavau pasiduoti, ypač tada, kai dar tik ieškojau savo parfumerinio kelio. Ir tie pasidavimai ko gero buvo pačios skaudžiausios kišenei patirtys. Mano nosis yra tik mano ir kol supratau, kad jos nuomonės nesutapimas su kitom nuomonėm yra visiškai normalus reiškinys, nemažai laiko praėjo

.
PVZ. Su Chanel aš save irgi ilgai kankinau nesusitardama su savo vidiniais pojūčiais ir išorinio pasaulio priešingu požiūriu. Pirma mintis pauosčius pirmą savo gyvenime Chanelį (sąmoningai, žinant visus populiarumo ir kainos niuansus) -
nugi mano probabė be jokių šanelių būdama arti 90 natūraliai "kvepėjo" labai panašiai. Ir būtent tą patį
priekvapį , tą pačią asociaciją užfiksuodavau priartėjus arčiau manęs daugumai Chanel gaivesniųjų kvapų... Aš puikiai suprantu, kad čia mano uoslės cirkai, bet ką padarysi - yra kaip yra. Gal kada nors praeis. Bet tada, kai pirmą kartą milžiniško populiarumo kvepalai iššaukė būtent tokią asociaciją, apėmė net sunku apsakyti koks bjaurus nepilnavertiškumo jausmas

. Gerai, kad savu laiku pamokė giminių vaikas - tiesiai šviesiai pareiškusi "teta, vemsiu" (pauostė Coco Mademoiselle, žinoma, neturėdama anei jokio supratimo, kas tai per kvepalai, negalėjo būti paveikta jokių reklamų, nes paėmė ne buteliuką, o bevardį atomaizerį). Vėliau jau ir čia, SM, atsirado vienas kitas vis drąsėjantis balsas prieš Chanel

. Pasijutau ne tokia vieniša šiam pasauly

.
be abejo, nosis pasilieka teisę be jokios sąžinės graužaties savo nuomonę pakeisti

. Tarkim su dauguma anksčiau atmestų Hermes'ų šiuo metu esu užmezgusi ganėtinai draugišką ryšį. O pvz. Viduržemio sodai - buvo parfumerinis keiksmažodis, liko ir matyt liks. Nepaisant to, kad kantriai maždaug su metų pertrauka pabandydavau atnaujinti pažintį, su viltim, kad gal jau "lips", vis labiau spjaudžiausi. Labai norėčiau juos turėti kolekcijoje. Bet žinau, kad negaliu, na tiesiog negaliu pakęsti jų kvapo, nors jis man atrodo tiktų pagal natas, pagal aprašymus, pagal masinę nuomonę...