QUOTE(obuoline @ 2012 12 21, 11:15)
labas rytas
kaip gaila, kad neatejo pasaulio pabaiga...
Atsakas Obuolinei....
Vieno kaimelio gyventojai turėjo prietarą: tas, kuris Naujųjų metų išvakarėse įkops į gretimais esantį kalną ir nuskins baltą gėlės žiedą, bus amžinai laimingas.
Kalnas, ant kurio augo laimės žiedai, buvo užburtas. Jis nuolat virpėjo ir niekam nepavykdavo išsilaikyti. Bet kiekvienais metais atsirasdavo drąsuolių, bandančių įveikti šį stebuklingą kalną.
Vienais metais trys draugai nusprendė išmėginti savo jėgas. Prieš kopdami į kalną, jie užsuko pas išminčių, gyvenantį kalno papėdėje, ir paprašė patarimo.
- Nugriūsi septynis kartus, atsistok aštuonis, - patarė jaunuoliams išminčius.
Ir iškeliavo trys draugai ieškoti laimės žiedų. Nusprendė jie kopti iš skirtingų kalno pusių. Po valandos vienas jaunuolis sugrįžo, pasipuošęs sumušimais ir nubalnotais keliais.
- Neteisus buvo išminčius, - pasakė jis. Aš nugriuvau septynis kartus ir kai aštuntą kartą atsistojau, pamačiau, kad įveikiau tik ketvirtadalį kelio. Tuomet nusprendžiau grįžti.
Antrasis jaunuolis sugrįžo po dviejų valandų, visas susimušęs ir purvinas. Jis pasakė:
- Išminčius mus apgavo. Aš nukritau septynis kartus, o kai aštuntą kartą atsikėliau, pamačiau, kad nuėjau tik trečdalį kelio. Ir tada nusprendžiau sugrįžti.
Trečiasis jaunuolis sugrįžo tik kitą dieną. Rankoje jis laikė baltą laimės žiedą. Jis buvo visiškai sveikas, be mažiausio įbrėžimo.
- Nejaugi tu nei karto nenukritai? nustebę paklausė jo draugai.
- Kritau. Gal šimtą kartų, o gal ir daugiau. Aš neskaičiavau, - atsakė jaunuolis.
- O kodėl tu nieko nesusižeidei? nenurimo draugai.
- Prieš lipdamas į kalną, aš išmokau griūti, - nusijuokė jaunuolis.
- Tu išmokai ne griūti, o atsistoti, - nusišypsojo išminčius, išgirdęs jaunuolio pasakojimą. Vadinasi, tu gali pasiekti viską, ko tik panorėsi.
Daugelis žmonių nori greitos sėkmės, todėl jie meta pradėtą kelią, susidūrę su pirmosiomis nesėkmėmis. Viršūnę pasiekia tik tie, kurie neskaičiuoja savo klaidų, o tiesiog atkakliai eina ten, kur nori būti.
Neskaičiuok kiek kartų tu nukritai. Tiesiog kelkis ir eik toliau. Galbūt jausi skausmą, bet jį pakeis džiaugsmas. Galbūt riedės ašara, bet ją pakeis šypsena. Galbūt nekęsi viso pasaulio, bet neapykantą pakeis meilė.
Jausk viską, ką jauti. Tik eik pirmyn. Tu gali.
Gražių Jums švenčių!