QUOTE(sigstan @ 2010 11 09, 20:15)
Aš pati esu vokiečių kalbos dėstytoja ir nepatariu pradėti mokytis savarankiškai, nebent tai būtų jau kokia ketvirta jūsų kalba ir gerai mokate panašios struktūros kalbą. Geriau iš pradžių pasimokykite su mokytoju ar kokiuose kursuose. Galima rasti ir nebrangių kursų. Tada jau mokykitės savarankiškai. Kitu atveju bus tiesiog per sunku ir greitai viską mesit.
Čia tik valios reikalas. Ir laiko bei noro. Na nebent tikrai, tai pirmoji užsienio kalba.... Esu tos nuomonės, kad kursai - pinigų išmetimas į balą [išskyrus, kai mokomasi privačiai pas dėstytoja, kur visas dėmesys tik jums, atsižvelgiama į būtent jūsų kalbos spragas ir su tuo intensyviai dirbama]. O šiaip visą medžiagą dabar galima rasti internete [ar nusipirkti, atsisiųsti...], gali klausytis audio įrašų kiek nori kartų, pagaliau skype'as bendravimui ta kalba... Kai savarankiškai ieškaisi medžiagos, viską išsinagrinėji, atsiranda dar didesnė motyvacija, ir medžiagą greičiau įsimeni, nei kai gauni visą jau sukramtytą...
Papildyta:
QUOTE(rea258 @ 2011 02 10, 11:06)
DEUTSCHE WELLE va čia pažiūrėk. Viską iš ten galima parsisiųsti nemokamai.
Dar man labai patiko Schritte international, su jais B1 lygį pasiekti galima. Tik perkant prie kiekvieno lygio Kursbuch [vieno lygio komplektą sudaro Kursbuch, Arbeitsbuch ir CD prie Arbeitsbuch] reikia atskirai įsigyti Kursbuch audio-CD. Dar galima atskirai nusipirkti Lehrersbuch (ten yra Arbeitsbuch'o pratimų atsakymai).