Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalba

QUOTE(sigstan @ 2010 11 09, 20:15)
Aš pati esu vokiečių kalbos dėstytoja ir nepatariu pradėti mokytis savarankiškai, nebent tai būtų jau kokia ketvirta jūsų kalba ir gerai mokate panašios struktūros kalbą. Geriau iš pradžių pasimokykite su mokytoju ar kokiuose kursuose. Galima rasti ir nebrangių kursų. Tada jau mokykitės savarankiškai. Kitu atveju bus tiesiog per sunku ir greitai viską mesit.

Čia tik valios reikalas. Ir laiko bei noro. Na nebent tikrai, tai pirmoji užsienio kalba.... Esu tos nuomonės, kad kursai - pinigų išmetimas į balą [išskyrus, kai mokomasi privačiai pas dėstytoja, kur visas dėmesys tik jums, atsižvelgiama į būtent jūsų kalbos spragas ir su tuo intensyviai dirbama]. O šiaip visą medžiagą dabar galima rasti internete [ar nusipirkti, atsisiųsti...], gali klausytis audio įrašų kiek nori kartų, pagaliau skype'as bendravimui ta kalba... Kai savarankiškai ieškaisi medžiagos, viską išsinagrinėji, atsiranda dar didesnė motyvacija, ir medžiagą greičiau įsimeni, nei kai gauni visą jau sukramtytą...

Papildyta:
QUOTE(rea258 @ 2011 02 10, 11:06)
na ar yra kas nors kas mokinasi savarankiškai šios kalbos?  4u.gif

DEUTSCHE WELLE va čia pažiūrėk. Viską iš ten galima parsisiųsti nemokamai.
Dar man labai patiko Schritte international, su jais B1 lygį pasiekti galima. Tik perkant prie kiekvieno lygio Kursbuch [vieno lygio komplektą sudaro Kursbuch, Arbeitsbuch ir CD prie Arbeitsbuch] reikia atskirai įsigyti Kursbuch audio-CD. Dar galima atskirai nusipirkti Lehrersbuch (ten yra Arbeitsbuch'o pratimų atsakymai).
Atsakyti
QUOTE(Ridziniece @ 2011 02 10, 18:47)
Čia tik valios reikalas. Ir laiko bei noro. Na nebent tikrai, tai pirmoji užsienio kalba.... Esu tos nuomonės, kad kursai - pinigų išmetimas į balą [išskyrus, kai mokomasi privačiai pas dėstytoja, kur visas dėmesys tik jums, atsižvelgiama į būtent jūsų kalbos spragas ir su tuo intensyviai dirbama]. O šiaip visą medžiagą dabar galima rasti internete [ar nusipirkti, atsisiųsti...], gali klausytis audio įrašų kiek nori kartų, pagaliau skype'as bendravimui ta kalba... Kai savarankiškai ieškaisi medžiagos, viską išsinagrinėji, atsiranda dar didesnė motyvacija, ir medžiagą greičiau įsimeni, nei kai gauni visą jau sukramtytą...

Smagu, kad turite tiek motyvacijos. Jeigu neskubu, mokotės savo malonumui, tai labai šaunu. Bet kiek yra tokių žmonių... Daugumai svetimą kalbą mokėti reikia čia ir dabar ir nėra laiko pačiam viską atrasti.

Aš pati ispanų mokausi savarankiškai, nuo nulio (na, keletą pamokų gavau iš ispano, viešėjusio mūsų katedroje), man mokytis naujos kalbos didelis malonumas, laisvalaikio leidimo būdas, bet aš filologė ir tai jau penktoji mano kalba. Todėl nereikia sakyti, kad visi gali mokytis savarankiškai nuo nulio. Tikrai ne visi. Pradedantys negali įvertinti savo pažangos, nežino, ar mokosi teisinga linkme. Su kuo šnekėsiesi per Skype, jeigu moki tik pasisveikinti. Savo tarimo žmogus juk negirdi, negirdi, ar taria tinkamai, o nuo fonetikos labai priklauso suvokimas iš klausos. Jeigu savarankiškas mokymasis būtų panacėja, tai kam išvis reikalinga tokia profesija kaip užsienio kalbos mokytojas.

Dėl kursų efektyvumo: priklauso nuo to, ko iš jų tikitės. Privačios pamokos kone dvigubai brangesnės, bet ir efektyvumas dvigubai didesnis, tad kaina panaši išeina.
Atsakyti
Sveikos,
gal galite padeti
http://www.youtube.c...nel_video_title

kur galeciau rasti sios dainos zodzius vokieciu kalba? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.Norėčiau gauti adresu pasimokyti vokiečių kalbos.Būna internete.Kiek žiūrėjau video nesamonės,nieko aiškaus.
Atsakyti
Sveikos smile.gif kur dingo visos vokietukes? As ja mokiausi mokykloje dar, puse metu universitete, bet tikrai, ne kaip pagrindini dalyka... Apgraibom skaitau, kazka gal ir pasakyt galeciau, bet zinios tikrai silpnos... Turiu prisipirkus visokiu knyguciu, bandau nuosekliai spresti. Norejau paklausti del filmu. Ar yra kokiu lengvu filmu, ar vaikisku pasakeliu, kur galima butu suprasti snekant? Kad nebutu viskas taip profesionaliai sumalta... Aciu jums 4u.gif
p.s. kalba tikrai ne pirma... moku rusu, lenku truputi biggrin.gif, anglu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purpurinėėė: 10 liepos 2011 - 09:15
Sveikutes 4u.gif
Gal parekomenduotumete kursus Kaune ax.gif noriu pradeti mokytis mirksiukas.gif
Brukstelkite i AZ 4u.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
O gal kokių pratimukų su atsakymais internete žinot, kur rasti?
nes darbe daug laisvo laiko būna, knygų negaliu atsinešt, rankdarbių irgi ne, kas belieka internete naršyti, norėtus prisiminti kalbą, atlikti gramtikos ir pan pratimukus, bet be garso, radau kol kas tik su garsu, arba jau super pažengusiems... : (
Atsakyti
QUOTE(laikrodukis @ 2011 08 24, 17:46)
O gal kokių pratimukų su atsakymais internete žinot, kur rasti?

Niekas neparašė, bet tikriausiai pati radai, nes tų pratimukų begalės...
Tereikia tik įrašyti Googlei "Online Übungen" arba „Deutsch als Fremdsprache“
nežinosi, kokius pasirinkti...

Va čia, iš karto atsakymą parodo (šypsenėlė arba ne) ir lygiai visi yra.
Čia tokia išsami programa, visko pilna, bet tokiems ganėtinai pradedantiesiems.
Na o čia galima pasikartoti gramatiką (pradedantiesiems), visa medžiaga yra PDF, kuriuos galima parsisiųsti ir turėti prie savęs, kol viską prisiminsit.
Ai, dar viena gerai susisteminta PDF gramatika, žinioms atnaujinti.

Gaila, kad tema tokia apmirusi, būtų smagu pasidalinti patirtimi, kaip kas mokosi, mokėsi, tobulina vokiečių kalbą smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif matau kad daug internetiniu puslapiu prideje, taciau gal kuri nors moketes sios kalbos kursuose? nes man reikia kad kas nors pastumetu mokytis, o kursai butu pats tas. taciau ju begales ir sunku issirinkti, galbut kuri nors kur nors moketes ir turite pastebejimu, tai buciau be galo dekinga smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, gal nelabai į tą temą rašau, bet gal galėtumėte parekomenduoti vokiečių kalbos mokytoją Šiauliuose, skubiai reikia smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As jau radau Kaune labai gerus vokieciu k. kursus thumbup.gif o, destytoja nereali thumbup.gif labai gerai isaiskina, idomu pas ja ir uzveda smile.gif
As lankau suaugusiuju grupe, pradedanciuju, kartu su sunumi, jam 11m., kam aktualu, taip nutarem, kad geriau jis isisavins,nes maniskiui reikia kontroles rolleyes.gif ten, vaiku grupeje, jauciu butu palaida bala...grupeje viso 7 zmones! Jokiu problemu nera, jam taip pat idomu, ir nieko jis neissiskiria is suaug. dar ziurek ir geriau gaudosi, bei atsakineja smile.gif
Taigi, rekomenduoju AMES, pasiziurekite, gal ir Vilniuje jie organizuoja kursus 4u.gif
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 16 lapkričio 2011 - 20:33
Sveiki, pradėjau mokintis vokiečių kalbą. Bet studijuoju ją ne Lietuvoje. Gal kas turite informacijos apie vokiečių kalbos artikelius ir cases (akkusative, nominative, dativ, genitiv). Ačiū
Atsakyti