Gal bus kokiu patarimu, kaip pagerinti vokieciu kabos zinias. Girdejau, labai gerai klausytis kasetes. Padeda snekamosios kalbos lavinimui. Labai norisi ismokti sita kalba, bet kartais prarandu vilti.. bet vis dar stengiuosi

QUOTE(Indi @ 2009 05 04, 12:42)
Gal bus kokiu patarimu, kaip pagerinti vokieciu kabos zinias.
Patarimai iš mano asmeninės patirties:
1. Norint tobulinti jau mokamą kalbą, nors ir kokia ji netvirta būtų, laisvu laiku reikia kuo daugiau skaityti, pasirenkant mėgiamą žanrą: ar tai būtų meilės romanai, ar techninė literatūra ar sodo-daržo žurnalai. Svarbiausiai nereikia stengtis suprasti kiekvieną žodį. Turėjau labai gerą vok. kalbos mokytoja universitete (pasikartosiu - mokiausi ne vokiečių kalbą, o paprastą žemišką inžinerinę spec.). Ji nuolat kartodavo - skaitykit, skaitykit, skaitykit, kad ir tą patį žurnalą po x kartų.
2. Klausytis vokiškos muzikos, kartu dainuojant (na pvz. važiuojant mašina, kai niekas negirdi

3. Žiūrėti teliką vok. kalba. Aš pasirinkau 2 serialus, kuriuos žiūriu jau virš 10 metų, (RTL: Gute Zeiten-schlechte Zeiten, darbo dienomis 9:30 arba 20:40 ir Unter Uns, darbo dienomis 9:00 ir 18:30. Abieju pakartojimai visos savaitės serijų - šeštadienį ir sekmadienį, pirmoj dienos pusėj, nepamenu tiksliau). Labai lengvas siužetas, kaip Australų Be namų negerai. Taip pat žinių laidos RTL man labai patinka, ten mažai politikos, daugiau įdomesnių dalykėlių parodo

4. Jeigu šiuo metu studijuojat ką nors ir yra galimybė sudalyvauti MAINŲ PROGRAMOJE SOKRATES ERASMUS - nei neabejokit - verta visu 1000 proc. Man Vokietijoj mokytis buvo nepalyginamai lengviau negu Lietuvoj, ten visai kitoks požiūris į mokymąsi ir niekas nekreipia dėmesio, kad tu ten kažką ne taip sukirčiavai, ar žodį kokį ne tokį pasakei, svarbiausia - stengtis.
5. Jeigu esate pakankamai jauna (tiksliai nepamenu - iki 25 gal metų tai galima) - rekomenduočiau padirbėti pagal AUPAIR aukle vokietijoje: ir Vokietiją pamatysit, ir kalbos pramoksit, ir daugiau patirties su vaikučiu įgausit, ir pinigėlių smulkioms išlaidoms bus, jei gera šeima pasitaikys, tai dar ir privežios visur, vnž. tikrai rekomenduočiau

6. Įsigyti draugų vokiečių

Dirbant ar studijuojan Vokietijoje dar galėčiau duoti patarimų, kaip ten laisvą laiką geriau išnaudoti tam pačiam tikslui, tik čia gal jau konkrečiai kuriai nors galėčiau patarti

Ko niekada nesiūlyčiau daryti:
Nuvykus ar mokytis, ar dirbti į Vokietiją bendrauti su tautietėmis. Jokiu būdu, tik būtiniausiu atveju ir kuo mažiau, kitaip kalbos absoliučiai neišmoksite.
Kaip sakoma, plaukti lengviausiai išmokti įkritus į balą - vis tiek kažkaip išplauksi. O jeigu bendrausi vien tik su lietuvaitėm, tai tikrai bus kažkuri, kur geriau mokės ir už kitas ar tave visur visko klaus ar pasakys, vnž. bus tik meškos paslauga tau.
SĖKMĖS!

QUOTE(varla @ 2009 05 04, 14:00)
Patarimai iš mano asmeninės patirties:
oj aciu labai. As kaip tik dabar studijoju pagala erasmus programma, jau kaip 3 meneisiai esu Sveicarijoje. Na ask kalbos zinios jau pagerejo, bet vis dar sunku issakyti savo minti. Papsratom temom galiu susisneketi, o kazka filosofoti aiskinti, cia jau sunku

Varla aciu labai uz patarimus. Pagavau antra kvepavima, reikia stengtis toliau

QUOTE(Indi @ 2009 05 05, 11:47)
As kaip tik dabar studijuoju pagal erasmus programma Sveicarijoje.
Šveicarija

Man teko Zürich'e gerokai pagyventi, tai jau po keleto mėn. šveicariška vokiečių kalba nebeatrodė kaip žemaičių, prakirtau

Kokiam mieste tamsta studijuojate???
QUOTE(varla @ 2009 05 05, 12:24)
Šveicarija
jėga!
Man teko Zürich'e gerokai pagyventi, tai jau po keleto mėn. šveicariška vokiečių kalba nebeatrodė kaip žemaičių, prakirtau
, bet pačiai sakinį jų dialektu suregzti -
be šansų. Jie gudručiai, su svetimšaliais kalba normaliai vokiškai, o tarpusavęs

po keletu menesiu! saunuole! man taip greit nesiseka. Joo.. tarpusavi jie bendrauja schweizerdeutsch, kas kartais labai nervina

Pradedantiesiems galiu nurodyti, kur galima savarankiškai mokytis vokiečių kalbos (daug pamokų, pateikta nuosekliai, laipsniškai pereinant prie sudėtingesnės medžiagos, audio įrašai, kiekvienos pamokos pabaigoje yra pratimai su atsakymais)... Išbandyta, labai patiko
http://www.dw-world....0,,2547,00.html
Dažnai išgirstu, kad daug lietuvaičių dabar nemėgsta vok.kalbos, ypač dėl tarties, gramat.sudėtingumo
Man vokiečių kalba patinka daug labiau nei anglų (skambesys, tartis; tai, kad ši kalba logiška, turinti griežtą struktūrą). Be to, patinka viskas, kas susiję su Vokietija

http://www.dw-world....0,,2547,00.html
Dažnai išgirstu, kad daug lietuvaičių dabar nemėgsta vok.kalbos, ypač dėl tarties, gramat.sudėtingumo

mano mamytė norėtų išmokti vokiečių kalbą, nuo nulio kaip sakant, niekada nesimokė jos, gal galite patarti kokią knygelę ar ką na nuo ko pradėti
iš bibliotekos paėmiau porą knygų tai tokios sudėtingos, jau truputį mokantiems ten. o mum reikia visiškai nuo abėcėlės pradėti. tik nežinau ko tiksliai ieškoti

QUOTE(rita7777 @ 2009 12 16, 21:31)
mano mamytė norėtų išmokti vokiečių kalbą, nuo nulio kaip sakant, niekada nesimokė jos, gal galite patarti kokią knygelę ar ką na nuo ko pradėti
iš bibliotekos paėmiau porą knygų tai tokios sudėtingos, jau truputį mokantiems ten. o mum reikia visiškai nuo abėcėlės pradėti. tik nežinau ko tiksliai ieškoti 

"Deutsch: Pradžiamokslis suaugusiems".
Arba dar yra "Vokiečių kalba per 30 dienų" (su CD).
QUOTE(Ridziniece @ 2009 12 18, 01:33)
Ta per 30 dienu - gan nebloga, varciau kazkada, o is to pacio leidimo mokiausi kazkada italu, o dabar - prancuzu. Viskas aiskiai rasoma, CD patogu - isimeti i masina, kad nuolat kazkas ta kalba burbuliuotu pasonej

Kaip jau anksciau rasiau - butina ir ausi treniruoti - kuo dazniau vokiskai ziureti ar jau bent klausyti televizoriu

Sekmes mokantis

į anglų išverčia taip:
business economics
business management
tai gal verslo vadyba?
business economics
business management
tai gal verslo vadyba?

dar vienas linkas is kur galite pasisemti ziniu vokieciu man jis labai patinka gali ir tarima audio paklausyt ir visa kita yra
http://www.germanfor...p...0&Itemid=91
http://www.germanfor...p...0&Itemid=91