Įkraunama...
Įkraunama...

Priešvestuvinė depresija, stresas, nesutarimai

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 08 09, 16:18)
Aš manau, kad kai yra tokios didelės stresinės progos , kai jaudulys milžiniškas ir daug visokių rūpesčių, yra svarbiausi keli dalykai, kurie gali padėti išvengti bereikalingų nervų:

1. Nusistatyti prioritetus:- kas toje šventėje ar jos organizavime tau yra svarbiausia- t.y. kas, jei nepavyktų, paliktų traumą ar nemalonų jausmą visam gyvenimui, ką ir po daug metų būtų bjauru prisiminti, kas rimtai pakenktų savivertei ir turėtų pasekmių visam gyvenimui.

Tai yra pats sunkiausias žingsnis- nusistatyti prioritetus, nes kai įsisuki į rūpesčių karuselę, prarandi sveiką nuovoką, ir pradeda atrodyti, kad kiekvienas š. yra be galo svarbu, ir kad be jo, šventė bus ne tokia- reikia žinoti, kad tai yra psichologinis efektas ir iliuzija, o ne tikrovė, ir nuo tokio mąstymo bėgti kuo toliau, nes tik vėliau suprasi kiek nereikšmingi buvo tie dalykai, nes jų nebeliks nei tavo, nei kitų atmintyje, arba jie liks kaip linksmos, džiugią šypseną keliančios detalės, kurios iš laiko perspektyvos, kartu su visu jauduliu atrodys juokingos, ir netgi žavios (visokie techniniai nesklandumai, ir pan)- bus ką papasakoti vaikams thumbup.gif

Ir pirmiausia kiek galima apsidrausti nuo tų nesėkmių, kurios iš tiesų gali palikti slogų jausmą  visam laikui, net praėjus nemažai laiko po vestuvių, ir daugiausiai laiko skirti būtent tam, susitaikant su tuo, kad kiti dalykai nėra tokie svarbūs, kad ir kaip atrodytų, jog svarbu viskas- susitaikant su tuo, kad organizacinėms smulkmenoms bus mažiau dėmesio, ir kad niekas niekada nesigauna tobulai, o ir ne visada reikalingas tas tobulumas visur- todėl svarbiausia atskirti esmę nuo smulkmenų- panašiai kaip mokantis ar rašant diplominį darbą- labiausiai nesiseka tiems, kurie neskiria esminių dalykų, nuo šalutinių, ir stengiasi apžioti viską- tada būna daug nervų, ir rezultatas priešingas, nes neišpildoma reikalo esmė.

2. Kiek galima daugiau tų dalykų, kuriuos vargais negalais nustatėme kaip ne pačius svarbiausius- patikėti kitiems asmenims, iš anksto susitaikant su mintimi, kad kitas- ne tu, ir gali nebūt viskas idealu. Bet gi vestuvės vis tiek įvyks, nepriklausomai nuo to, ar tu užsidėsi plėmą ant suknelės, ar pamirši kokios nors prakalbos tekstą, ar vėluos fotografas (ką, tada iš vestuvių  nei vienos nuotraukos nebus?- netikiu)!- blogiausiu atveju jas reikės atidėti- bet gi pasaulis nenustos suktis nuo to, net jei kam nors kils nepatogumų. ir dėl to gyvenimo trumpinti sau neverta, nes niekam negeriau nuo to
3. Sau pasilikti tik tuos rūpesčius ir reikalus, kurių niekas už tave negali padaryti dėl objektyvių priežasčių (pvz. reikia tavo parašo, ar pan.), ir kurie tau asmeniškai tokie svarbūs, kad atlikti ne taip kaip nori, visą gyvenimą kels nemalonius jausmus, graužatį. Sau pasilikti kuo mažiau rūpesčių, nes jaudulio pakanka ir be organizacinių dalykų- juk tai labai svarbus gyvenimo posūkis!

4.  Jei atlikus svarbiausius reikalus liks laiko ir noro kažkuo dar rūpintis- tik tada užsiimti tais ne tokiais svarbiais, kuriuos perleidai kitam, bet jokiu būdu nebandyti iš karto viską apžioti pačiai.

5.Dėl išvaizdos- pirmiausia žiūrėti irgi, ne į detales, o į bendrą vaizdą- suknelės silustą, ar šukuosenos forma tinka prie veido formos, ir t.t. nes nuotrukose tikrai detalių nesimatys- ir pažiūrėjus į jas, tik gailėsiesi vėliau kam tiek nervų buvo dėl kokių nors batelių, kurių praktiškai nesimato (čia iš nesenos draugės vestuvinės patirties- kiek ji jaudinosi, į galą visiškai nusismulkino į detales- ir vėliau gailėjosi, kad tiek nervų dėl to, kas nesimato).
Ir tikrai nemačiau nuotakos, kurios išvaizdą iš esmės būtų sugadinęs blogas oras, menkutė dėmelė, kurios niekas apart jos nepastebėjo, ar vienas kitas išsitaršęs plaukelis, kuris nieko nekeičia- nuo to grožis ir prisiminimai tikrai nenukenčia, juo labiau nuotrukose, kurios lieka, tokių dalykų nesimato visiškai.
Mano viena dėstytoja sutresavusiems ir labai kažko bijantiems studentams sakydavo taip- kas baisiausio gali nutikti?- dažniausiai nieko- net ir pačiais kritiškiausiais atvejais- žemė nenustos suktis, ir gyvenimas eiti pirmyn, net jei vestuves teks atidėti dėl tecninių kliūčių- ką jau kalbėti apie visokias menkesnes kliūtis ar organizacinius nesklandumus.

Taigi, vestuvės įvyks- anskčiau ar vėliau, jei to norėsi, ir niekas tam nesukliudys, o tai ir svarbiausia thumbup.gif

atsispausdinsiu tavo žodžius... blush2.gif ir vis skaitysiuu, kai bus jau lb blogai... nes jaučiuos kaip tas laikrodukas- širdelė tiksi, o rodyklės- rankos, nesisuka... unsure.gif
lb AČIŪ už palaikymą.. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 08 04, 12:52)

Patarimas depresuojančioms nuotakoms: susitaikykite, kad nors kurią smulkmeną jūs pamiršite ir kas nors nepavyks. Kuo daugiau darbo duokite kitiems. Pačios kuo daugiau ilsėkitės ir miegokite. Svarbiausia yra kuo greičiau susirasti žmogų(ar žmones), kuris nesavanaudiškai bus jūsų dešinioji ranka ir tą dieną ir pagal galimybes iki jos viską už jus padarys.

superinis patarimas ---visoms nuotakoms thumbup.gif
tik apzivalgykit - manau, kad kiekviena rasit nesavanaudi (e) pagalbininka (e...) o gal net pagalbininkus... ax.gif
sekmes...
Atsakyti
QUOTE(lilita7 @ 2008 08 10, 20:47)
superinis patarimas ---visoms nuotakoms  thumbup.gif
tik apzivalgykit - manau, kad kiekviena rasit nesavanaudi (e) pagalbininka (e...)  o gal net pagalbininkus...  ax.gif
sekmes...

Ir kartais tiesiog reikia mokėti paprašyti. Kreiptis į savo draugę, giminaitę, MB mamą, seserį, pusseserę. Nereikia tikėtis, kad žmonės ims ir patys puls į pagalbą. Ne visiems savaime suprantamas dalykas yra padėti jauniesiems pasiruošti vestuvėms. Dabar jau po visko mąstau, kad nereikėjo man pačiai tiek visko užsikrauti ir būtų buvę mažiau nervų. Žinoma kiti daro ne taip, kaip tu, bet vis dėlto.

Kita vertus sulaukiau ir daug neplanuotų malonių staigmenų iš savo mamos, pvz., stalo, jaunavedžių kambario puošyba, duona ir druska sutinkant.
Atsakyti
Tikrai buvo priesvestuvine stipri depresija, bet jau viskas praejo blush2.gif
Atsakyti
na kas del planavimo rupesciu, man jokiu pagalbininku po kol kas nereikejo ir kiek ateiti matau nelabai ir reikes ax.gif viska pasidariau pati, nes nieko taip nepasitikiu kaip savim doh.gif bet man tai buvo malonu ir laiko man per akis, juk tam ir planuoji puse metu g.gif
dabar liko 24dienos iki vestuviu, o as neturiu ka veikti rolleyes.gif reikia tik sedeti ir laukti, nes kiekviena smulkmenele jau padaryta..na aisku paskutinem dienom liks dar darbeliu, bet jie taip paskirstyti, kad nenuvargintu schmoll.gif
betttttt... tas vidinis jaudulys, kai sirdis lipa lauk..tai man nepatinka biggrin.gif jau girdejau gandu, kai mano MB kiti mokina, kaip mane raminti reikia ir t.t kadangi as jaudinuosi laukdama savo svarbiausios dienos(kai nuo mazu dieneliu jau svajoji, kokios bus tavo vestuves wub.gif ) o mane aplinkiniai del to jau nesveika nori paversti verysad.gif
dabar laikui mazejant..save visaip raminu, kad nervuosiuos as ar ne vis tiek viskas bus taip kaip turi buti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes....buvo ir mane depresija uzpuolus...ir dar kokia...su visais pykausi, vestuviu irgi jau nebenorejau,tik prasiau kad paliktu visi mane ramybej... MB nervinosi, klause gal nebemyliu jo,gal abejoju del vestuviu....bijojo kad per pacias vestuves jei kazkas nesigaus, galiu visus pasiust kuo toliau....nes per mergvakari paneles nors ir lb jau pasistenge del manes, bet va buvo zaidimu biski tokiu prisigalvojusios, kuriu sakiau, kad nenoriu, tai nedariau nieko...uspykau ir pareiskiau kad jei nori pacios lai ir daro.... lotuliukas.gif dbr geda prisiminus... blush2.gif todel per vestuves viskas buvo pagal mane, bijojo varkiukes mano rustybe uzsitraukt... lotuliukas.gif ...bet gerai kad paskutinem savaitem viska i savo rankas pereme mama...paskutinias dienas pries vestuves isvis vare mane namo ir nieko neleido daryt... tai va dbr galiu pasakyt kad nesigaus viskas 100%kaip svajojot...kazkas vistiek bus netaip...bet ne tai svarbu...juk tuokiesi ne del puokstes, sukneles, baznycios ar sveciu...ir kazkaip tik pacia vestuviu diena supratau, kad nesvarbu man nei makiazas, nei sukuosena, nei sales papuosimai...svarbiausia kas visa diena ir jau nuo tada visa gyvenima stoves salia manes...taigi reikia laiku prisiminti kam si svente rengiama, o tada jau visos pasaulio nesekmes jums pacioms atrodys juokingos... ax.gif sekmes besirengiancioms... mirksiukas.gif Ziurekit saves ir nepamirskit savo busimu vyru... wink.gif
Atsakyti
turbūt visoms nuotakoms būna mažesnė ar didesnė depresija prieš vestuves. aš labai nerimavau prieš vestuves, kas viskas vyktų sklandžiai. tačiau 1 dieną prieš vestuves kažkaip nusiraminau ir nebesinervavau. todėl vestuvių dieną labai buvau laiminga ir nekreipiau dėmesio į smulkmenas.būtent tą dieną supratau, kad svarbiausia yra man mano vyras. tongue.gif
Atsakyti
Man iki vestuvių liko 2 savaitės, iš pradžių galvojau, kad nesąmonė, ko čia nervuotis, depresuoti smile.gif

Na... bet dabar, pagalvojus, kad jau tuoj tuoj vestuvės, per kūną perbėga šiurpuliukas ir užvaldo nenugalima baimė, kad kažką pamiršome arba kažkas nesigaus ir t.t. doh.gif

Tikrai tikrai bijau smile.gif Net nežinau pati ko, na, bet tikriausiai čia dėl to, kad taip ilgai laukta šventė, tiek investuota ir taip svajota rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos, as cia gal ir nelabai protingai pasamprotausiu, bet visgi. Ar pries vestuves nei viena is jusu neturejo minciu kad kazkaip kaip ir baisu visam visam gyvenimui pasizadeti! Atrodo dabar man viskas gerai, as noriu teketi, bet nei uz save nei uz kita neglai buti garantuotas kas ir kaip bus veliau.Nezinau kodel, bet ta baime mane truputi kankina. suprantu, kad reikia dziaugtis sia diena, bet juk ka nusprendi del vestuviu-nusprendi del viso likusio savo gyvenimo su tuo zmogum! man tai labai rimtas zingsnins, nes 1 metus ruosiuosi teketi padraugavusi, bet visgi kartais labai ramu ir gera kartu,o kartais pradedu bijoti.

Papildyta:
norejau pasitaisyti: ne vienus metus pradraugavus ruosiuosi teketi, o ne metus ;-)

Atsakyti
suprantu as tuos svarstymus...as ir ilgai masciau, ar tikrai gerai darau, ar to noriu..po to vienu momentu pagalvojau, ar tai yra tas zmogus, kuris man tinka, patinka, myuliu, jauciuosi nusotabiai ir pan..ats buvo TAIP..ir dingo visos abejones smile.gif beje patariu gerkit No stress. tokie homeopatiniai, tai taip nuemem stresa, taip ramu buvo ir jokiu isteriju..
Atsakyti
QUOTE(Zziviliukas @ 2008 09 17, 17:38)
suprantu as tuos svarstymus...as ir ilgai masciau, ar tikrai gerai darau, ar to noriu..po to vienu momentu pagalvojau, ar tai yra tas zmogus, kuris man tinka, patinka, myuliu, jauciuosi nusotabiai ir pan..ats buvo TAIP..ir dingo visos abejones smile.gif  beje patariu gerkit No stress. tokie homeopatiniai, tai taip nuemem stresa, taip ramu buvo ir jokiu isteriju..

atsiprasau, bet liksiu nesuprasta turbut 4u.gif kazkaip daugelis labai sureiksima pati vestuviu fakta, nesakau kad nereikia kreipt demesio - jokiu budu, taciau gert visokius vaistus, ar kaip kitos dar prisigalvoja visko, kad tik ta diena nuostabiausiai but:) juk jei bunat su tuo zmogeliuku, tai ir taip jam esat nuostabiausios wub.gif o jei del kazko abejojat, nei vaistai nepades:)sorry biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2008 09 17, 16:42)
o jei del kazko abejojat, nei vaistai nepades:)sorry biggrin.gif

Niu truputuka nesutinku... ax.gif bent jau kaip as suprantu, tai cia tie vaistai ne del abejojimo, nori teket, ar ne, o nuo visokiu susijaudinimu per ta diena, nerimo, kad gal kazkas vyksta ne taip ir pan.
As pati esu begalo jautri, kas biski - iskart asaros akyse ir is ju. blush2.gif todel rimtai planuoju pagert va kad ir tu homeopatiniu vaistuku - nesinori makiaza asarom praust rolleyes.gif
Atsakyti