Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

(Dariana @ 2006 02 24, 11:18)
Sveikos, mamos 4u.gif

Aš taip pat esu gimdymo vandeny šalininkė. Sunų pagimdžiau vandeny, puikus budas. Antra gimdysiu tik vamdeny (kai gimdysiu). Beje, gimdžiau VGN su akušere Božena(nes akušere ir priima gimdymą). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 24, 23:02)
Prašau, skaitykite ir grožėkitės 4u.gif

http://www.supermama.../t14938-50.html

NAMIE.
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 24, 22:06)
Uvė
2005 06 17, 09:34
mėgstu karštą vandenį, o gimdyti abu kartus teko žiemą, tad pirmąkart vonioje sušalau (vanduo 37 laipsniai) ir "išplaukiau" gimdyti į sausumą. gimdydama antrą kartą į vonią jau nenorėjau, bet labai padėjo karštas dušas. Kauno 2-oje ligoninėje gimdykloje buvo dušo kabina. joje ant skirtingų sienų - du kranai, nureguliuoti taip, kad atsisėdus kabinoje ant guminio kamuolio viena vandens čiurkšlė purškia į strėnas, o kita - į papilvę arba ant krūtinės. temperatūrą galima reguliuoti pačiai. labai atpalaiduoja kūną ir protą, net pamiršdavau, kad gimdau. buvau duše tiek, kiek norėjau. kaklelis greičiau atsidarė. jokių plyšimų. tiesa, pastarasis dalykas labai priklauso nuo akušerės. abu kartus papuoliau (su gydytoja tai tariausi) pas Raimondą. pirmąkart buvo tik kosmetiniai nubrozdinimai ir įtrūkimas, o antrąkart ji mane "išsaugojo". smile.gif

tai kuris cia vaikas vandeny gime? nei pirmas, nei antras.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 01 25, 00:08)

PO ŽIOGELIU EINA ŽIBA bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 00:10)
tai kuris cia vaikas vandeny gime? nei pirmas, nei antras.

O visos mamos namuose turi vonias? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 22:12)
PO ŽIOGELIU EINA ŽIBA bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Papildyta:

O visos mamos namuose turi vonias?  biggrin.gif

kas nori, isigyja baseinelius.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 25, 00:19)
kas nori, isigyja baseinelius.

Ne visos turi pinigėlių tiems baseinėliams 4u.gif O beto, turi būti gimdymo metu atitinkama temperatūra oro, kad nebūtų per šalta. Oro temperatūra neturi būti žemesnė kaip 26 laipsniai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 22:24)
Ne visos turi pinigėlių tiems baseinėliams  4u.gif  O beto, turi būti gimdymo metu atitinkama temperatūra oro, kad nebūtų per šalta. Oro temperatūra neturi būti žemesnė kaip 26 laipsniai. 4u.gif

man atrodo, kad velgi kalbat bile kalbeti biggrin.gif niekas jokiu temperaturu nereikalauja, maximum- rekomenduoja. Jei gimdyvei priimtinesne vesa, tai taip ir bus. Tam ji ir gimdo namuose, kad butu taip, kaip ji to nori.

kurios neturi vonios, neturi basenelio, neuzsispirs ir vandeny gimdyti, o jei uzsispirs, ieskos kitokiu keliu. Bet ar tikrai verta diskusijos sita smulkme?
Atsakyti
QUOTE(Sin City @ 2013 01 24, 22:39)
Gimdyvei daug ko gali norėtis, bet yra dar ir kūdikis, kuriam turi būti užtikrinta jam palanki aplinka, apimanti ir šiltą aplinką.

todel turi buti 26 laipsniai celcijaus? bigsmile.gif ne 25, ne 24, o butent 26? bigsmile.gif biggrin.gif

ne tada su tokiu preciziskumu tikrai tik ligoninej ir gimdyti smile.gif

ka tik uzgimes kudikis ir mamyte uzklojami siltai bigsmile.gif ir jie randasi palankiausioj aplinkoj- vienas kito gleby.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 24, 23:39)
kalba apie tai, kad čia kai kurios iš jūsų totaliai nusikalba, sakydamos, kad negalima pasirinkti gimdymo pozos GN gimdant. Bet taip ir nebuvo atsakyta į mano klausimą  lotuliukas.gif Ai, viena bandė atsakyti  4u.gif

Na tikrai įdomu konkretesni skaičiai tada apie galimybę gimdyt taip kaip nori.
Kaip tik užklausiau dabar rezidentės KMUK, kasdien mato ne vieną ir ne du gimdymus. Per metus matė vieną atvejį, kai gimdė ne tradiciškai gulint. Tai panašiau į išimtį, nei tendenciją. Kaip jau minėjau mano gimdymo namų administracija patvirtino, kad šitoje vietoje "yra problemų tam tikrose grandyse". Tai arba čia aplink mane visi meluoja arba aš kažko nesuprantu. g.gif Nes tikrai labiau pasitikiu dirbančiais gydytojais ir jų praktika, nei reklaminiu filmuku ar straipsniais.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 24, 23:43)
todel turi buti 26 laipsniai celcijaus?  bigsmile.gif  ne 25, ne 24, o butent 26?  bigsmile.gif  biggrin.gif

ne tada su tokiu preciziskumu tikrai tik ligoninej ir gimdyti smile.gif

ka tik uzgimes kudikis ir mamyte uzklojami siltai  bigsmile.gif  ir jie randasi palankiausioj aplinkoj- vienas kito gleby.

Na, matyt, taip- būtent 26 ir daugiau, jeigu taip rekomenduoja. Medicinoje tyrimai, analizės kartais yra atliekamos, ne šiaip iš oro metodika atsiranda. Na bet gal Jūs žinot geriau g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyliai_SV @ 2013 01 25, 00:46)
Na tikrai įdomu konkretesni skaičiai tada apie galimybę gimdyt taip kaip nori.
Kaip tik užklausiau dabar rezidentės KMUK, kasdien mato ne vieną ir ne du gimdymus. Per metus matė vieną atvejį, kai gimdė ne tradiciškai gulint. Tai panašiau į išimtį, nei tendenciją. Kaip jau minėjau mano gimdymo namų administracija patvirtino, kad šitoje vietoje "yra problemų tam tikrose grandyse". Tai arba čia aplink mane visi meluoja arba aš kažko nesuprantu.  g.gif Nes tikrai labiau pasitikiu dirbančiais gydytojais ir jų praktika, nei reklaminiu filmuku ar straipsniais.

Na, tada belieka jums (ne tik asmeniškai jums taikau) paduoti į teismą šio straipsnio pašnekovą už apgaulę ir melą, už tai, kad suteikia gražių vilčių gimdyvėms, bet neišpildo jų pageidavimų lotuliukas.gif 4u.gif

http://www.mamosdien...andien-147.html
Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 24, 23:45)
Žiūrint ko mes tose istorijose ieškosim. Gražiai rašančių yra nemažai.

Bent jau kažkokių apibendrinimų apie kūdikių maitinimą tai tikrai negalima daryti pagal tas gražiai aprašytas momentines emocijas.

o galima suzinoti, pvz., is istorijas pateikusiu moteru, kelios gimde gimdymo namuose?
kiek moteru, is gimdziusiu gimdymo namuose, gimde ne ant stalo?
kiek moteru gimde guledamos, o kiek - vertikalioje padetyje (sededamos, tupedamos, stovedamos)?
ir tt.
Atsakyti