Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(niekosau @ 2013 01 23, 11:40)
Afrikoje didelis kudikiu mirstamumas yra del antisanitariniu salygu tose paciose ligoninese ir neparuosto personalo (ten daktarai net nezino, kad galima moteri po plysimu susiuti, ka jau bekalbeti apie kitus procesus) tai sakau, nes zinau tai ne is filmo, o apie tai snekejau su savo akusere, kuri dalyvavo mano antrame gimdyme (namuose),  ji kasmet savanoriauja Afrikos ligoninese ir bando kazkiek prisideti prie kudikiu mirstamumo sumazinimo Afrikoje .

pritariu.

tai jau LT prilyginame Afrikai ? bigsmile.gif ir buities salygas, ir vandentiekio buvona/nebuvima bigsmile.gif ar tos moterys turi galimybe informuotai pasirinkti gimdyti namuose? Ar ju sveikata tai leidzia? Kokie tyrimai joms buvo atlikti, kas uzdege 'zalia sviesa'? Kokia tenai mityba tu zmoniu, ar pilnaverte?

Ar tikrai Lietuva artimesne Afrikos salims, nei vakaru valstybems? .
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 01 23, 12:48)
Tiesiogiai smile.gif Puiki proga pasidomėti, paieškokit informacijos mirksiukas.gif

Nu jūs man vistiek paaiškinkite biggrin.gif Aš kai prisimenu savo gimdymą ligoninėje, tik pagimdžius mažytė iškart pas mane atkeliavo, placenta dar gimdoj, virkštelė nenukirpta, o mažytė jau man ant krūtinės, šalia akušerė,kuri parodė kaip paduoti krūtį, na mažoji ir įsisiurbė. Dėjo tik ant nuogo mano kūno ir šiltai užklojo, ir kol mudvi apsikabinę gulėjom, nukirpo virkštelę, ištūmiau placentą, susiuvo. Paskui tik mažytė su tėte ir akušere iškeliavo praustis, svertis, matuotis, rengtis, o aš taip pat į dušą smile.gif Perkėlė į palatą, ten visada kartu, net kai teko skiepyti, liepė (jei galiu) pačiai vežti savo ryšulėlį ir būti šalia blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Selva @ 2013 01 23, 13:01)
pritariu.
tai jau LT prilyginame Afrikai ?  bigsmile.gif ir buities salygas, ir vandentiekio buvona/nebuvima  bigsmile.gif ar tos moterys turi galimybe informuotai pasirinkti gimdyti namuose? Ar ju sveikata tai leidzia? Kokie tyrimai joms buvo atlikti, kas uzdege 'zalia sviesa'? Kokia tenai mityba tu zmoniu, ar pilnaverte?

Ar tikrai Lietuva artimesne Afrikos salims, nei vakaru valstybems? .

Tiesiog vis kas nors lygina LT ir UK. A tai kodėl jau dabar negalima lyginti LT ir afrikos? g.gif Nes nepatogi tiesa? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(klaara @ 2013 01 23, 12:54)
Vistiek nesupratau lotuliukas.gif O kodėl negalėčiau? rolleyes.gif

Tuoj visas forumas iš juoko lūš dėl mudviejų nesusišnekėjimo lotuliukas.gif

Nu gerai, klausiu kitaip: ar jūs gimdėte čia Lietuvoje? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 23, 14:08)
Nu jūs man vistiek paaiškinkite biggrin.gif Aš kai prisimenu savo gimdymą ligoninėje, tik pagimdžius mažytė iškart pas mane atkeliavo, placenta dar gimdoj, virkštelė nenukirpta, o mažytė jau man ant krūtinės, šalia akušerė,kuri parodė kaip paduoti krūtį, na mažoji ir įsisiurbė. Dėjo tik ant nuogo mano kūno ir šiltai užklojo, ir kol mudvi apsikabinę gulėjom, nukirpo virkštelę, ištūmiau placentą, susiuvo. Paskui tik mažytė su tėte ir akušere iškeliavo praustis, svertis, matuotis, rengtis, o aš taip pat į dušą  smile.gif Perkėlė į palatą, ten visada kartu, net kai teko skiepyti, liepė (jei galiu) pačiai vežti savo ryšulėlį ir būti šalia blush2.gif

Mano antroji gimdymo patirtis panaši, bet aš to turėjau prašyti, rodyti planą ir tai ne viskas buvo taip, kaip naujagimiui palankioj ligoninėj turėtų būti. O va skiepyti eiti kartu neleido. Taip kad viskas sėkmės reikalas ir ne taip jau retai nepasiseka, vien sm kiek tokių pavyzdžių, o čia tikrai ne visos Lietuvos mamos rašo.
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 23, 14:08)
Nu jūs man vistiek paaiškinkite biggrin.gif Aš kai prisimenu savo gimdymą ligoninėje, tik pagimdžius mažytė iškart pas mane atkeliavo, placenta dar gimdoj, virkštelė nenukirpta, o mažytė jau man ant krūtinės, šalia akušerė,kuri parodė kaip paduoti krūtį, na mažoji ir įsisiurbė. Dėjo tik ant nuogo mano kūno ir šiltai užklojo, ir kol mudvi apsikabinę gulėjom, nukirpo virkštelę, ištūmiau placentą, susiuvo. Paskui tik mažytė su tėte ir akušere iškeliavo praustis, svertis, matuotis, rengtis, o aš taip pat į dušą  smile.gif Perkėlė į palatą, ten visada kartu, net kai teko skiepyti, liepė (jei galiu) pačiai vežti savo ryšulėlį ir būti šalia blush2.gif
Papildyta:
Tiesiog vis kas nors lygina LT ir UK. A tai kodėl jau dabar negalima lyginti LT ir afrikos? g.gif Nes nepatogi tiesa? bigsmile.gif
Papildyta:
Tuoj visas forumas iš juoko lūš dėl mudviejų nesusišnekėjimo lotuliukas.gif

Nu gerai, klausiu kitaip: ar jūs gimdėte čia Lietuvoje? bigsmile.gif

Taip,gimdžiau čia,Lietuvoje biggrin.gif
Atsakyti
Domėjausi labai daug gimdymu namuose, ir, visgi man žymiai saugiau gimdyti gimdymo namuose, kur tikrai žinau, kad man ar mano vaikui bus suteikta skubi pagalba, jei jos prireiks. Aš esu iš tų žmonių, kur galiu būti visiškai rami ir atsipalaidavusi, kai žinau, kad maksimali pagalba laukia manęs jei kas ne taip. 4u.gif

O kalbant apie greitosios pagalbos mašinas, tai man tikrai toje vietoje trūksta saugumo, nes iškilus komplikacijai, ne visada ta greitoji pagalba gali atvykti į namus 4u.gif , nes gali būti išvykus į kitus įvykius. Aš kalbu apie mažesnius miestus.
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 23, 12:08)
Nes nepatogi tiesa? bigsmile.gif

jei jums LT ir besivystanciu Afrikos saliu panasumai tiek buityje, tiek medicinoje yra tiesa, tuomet as tikrai nebeturiu ka pridurti. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 12:21)
Domėjausi labai daug gimdymu namuose, ir, visgi man žymiai saugiau gimdyti gimdymo namuose, kur tikrai žinau, kad man ar mano vaikui bus suteikta skubi pagalba, jei jos prireiks. Aš esu iš tų žmonių, kur galiu būti visiškai rami ir atsipalaidavusi, kai žinau, kad maksimali pagalba laukia manęs jei kas ne taip.  4u.gif

ir tai yra absoliutijusu teise ir dziaugiuosi, akd turite tokia galimybe 4u.gif

dabar isivaizduokite kita situacija, valstybve nusprendzia, akd gimdymai vyksta tik namuose, jokiu ligoniniu, o gydytojai, kurie paslapcia priimines ligoninese gimdyves, bus teisiskai persekiojami- su kokia psichologine busena jus lauksite savo gimdymo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 01 23, 14:27)

dabar isivaizduokite kita situacija, valstybve nusprendzia, akd gimdymai vyksta tik namuose, jokiu ligoniniu, o gydytojai, kurie paslapcia priimines ligoninese gimdyves, bus teisiskai persekiojami- su kokia psichologine busena jus lauksite savo gimdymo?  g.gif

Nereikia taip sutirštinti spalvų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 23, 12:45)
O kiek sterilu namie?
Papildyta:
Tai kaip jūs galėjote čia Lietuvoje gimdyti namie? bigsmile.gif

Sakiau, kad traukiuosi iš diskusijos, bet neiškenčiau....:

Statistika kaip kam netinka ax.gif , paprašysiu "pletkų" lygiu. blush2.gif

Gimdė be gydytojų, namų vonioj. Yra labai gražus "romantiškas" pasakojimas apie tą gimdymą (Labai atsiprašau tos mamos jeigu klystu, nes jau nebenoriu visko tikrinti.... blush2.gif ). Papasakota tikrai labai gražiai. wub.gif

Lietuvoj iki šiol namuose gimdžiusių mamų gimdymai nei kiek nepanašūs į UK gimdymus namie ar Skandinavijos gimdymus namie: gydytojų nėra, akušerių (su licencijom) nėra.

Pvz.: buvo pasakojimas, kaip vaisiaus vandenų maišo blink.gif prakirpimui "pribuvėja" paprašė duoti kabliuką arba dildę. Turėjo omeny nagų dildę, bet vyras tikrą atnešė.... blink.gif (Aišku sterilumas tos dildės su Afrika nelygintinas turbūt... doh.gif )

Dabar mamos kreipiasi į Stazbūrą, kad bent jau padarytų UK sistemą čia. bigsmile.gif
Tik nelabai suprantu, ką ta sistema duos g.gif , nes iki šiol bent jau forume rašančių ir gimdžiusių namie mamų nuomone, gydytojai ir akušeriai yra "žudikai" blink.gif ir laukia pasiruošę naujos aukos blink.gif , kuriai galima CP padaryti doh.gif . Beveik visada teigiama, kad namie gimdyti labai saugu, nes nėra aparatūros ar niekas nepadarys CP. Greitųjų nereikia, nes namie gimdyti saugu.

Atsakyti
Graži australės naminio gimdymo istorija:
You were perfect, we had done it together, “you are perfect and so beautiful I told you” again. I sat back into the loving arms of your Dad. Your aunty, Amy, had woken Scarlet and brought her straight in to meet her little brother and Nanny came in with Willow to meet you. We were all there, your birth was beautiful and to just sit there and relax taking you in surrounded by family and your midwives as we relaxed and got to know each other and recovered in the pool was just beautiful. Your Dad cuddled me and kissed me and held your hand and asked me if I thought you were Oliver Byron, I agreed. We sat there in awe of you and your journey. I looked up at Georgia and smiled, she was kneeling in the corner, she smiled back at me, our eyes exchanging words we didn’t need to say.
Daugiau štai čia

Pavyzdžiui, Australijos sveikatos ministras pareiškė paramą naminiams gimdymams
Man šita formuluotė patiko:
A woman decides who she involves in this decision-making process,
 be it a health professional, partner, doula, her extended family, friends or community, and should be free to consider their advice without being pressured, coerced, induced or forced into care that is not what she desires (McLean and Petersen 1996). Women have the right to decline care or advice if they choose, or to withdraw consent at any time.
Therefore, if a woman declines care or advice based on the information provided, her choice must be respected (UNESCO 2005). Importantly, women should not be ‘abandoned’ because of their choice (FPA Health and Read 2006, Faunce 2008; NHMRC consultations 2009).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievalota: 23 sausio 2013 - 13:52
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 13:33)
Nereikia taip sutirštinti spalvų  biggrin.gif

Paskaičius vakar lrytą aišku, kad gimdžiusios namie netirština spalvų. Kaip bebūtų kraupu, baisu ir liūdna. verysad.gif Kadangi kaip suprantu iš forumo ir laikraščių namuose gimdžiusioms mamoms teikė paslaugas kaip įtariama "pribuvėja" (be medicininės licencijos, o tai nelegali veikla), tai dabar mamas ir tą pribuvėją "apklausia prokurai" ar kažkaip panašiai. Įtariu, kad tai nėra malonu...

Atsakyti
QUOTE(Lolili @ 2013 01 23, 14:46)
Paskaičius vakar lrytą aišku, kad gimdžiusios namie netirština spalvų. Kaip bebūtų kraupu, baisu ir liūdna. verysad.gif Kadangi kaip suprantu iš forumo ir laikraščių namuose gimdžiusioms mamoms teikė paslaugas kaip įtariama "pribuvėja" (be medicininės licencijos, o tai nelegali veikla), tai dabar mamas ir tą pribuvėją "apklausia prokurai" ar kažkaip panašiai. Įtariu, kad tai nėra malonu...

Na, jei joms ir jums yra saugu gimdyti namie su žmogumi, kuris neturi medicininio išsilavinimo, licenzijos, tai neturiu ką pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 01 23, 12:33)
Nereikia taip sutirštinti spalvų  biggrin.gif

tai atrodo sutrstinimas, nes nepaliecia asmeniskai wink.gif
Atsakyti