Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(taskiukas @ 2013 01 22, 19:04)
deja, bet tenka jungtis ir mums prie jusu kompajinos  verysad.gif Dukrytei 5,5 men ir gera menesi turime AD doh.gif  Dare mums siandien 5 durius, tai 3 parode alergija: kiausiniui, sojai ir vistienai (kvieciams ir pienui nerode).
Maitinu pati, tai dabar paciai reikia "sestis" ant dietos. Kadangi gaminti ir taip nesu megeja,  o dar kai reikia prisiziureti ka valgyti, tai visai fantazinos nebeturiu. Gal zinote kur galima butu kokiu receptu paieskoti tokiu adaptuotu?  ax.gif

beje, gal galite pasakyti kokia skyrimo tvarka yra neocate misinuko? (domiuosi, jei jo prireiktu ateityje, bet po kol kas pati zadu maitinti ir tikiuosi pienuko uzteks ax.gif ).

Ir kaip jus darote su skiepais? Ar skiepijate vaikucius? Kadangi mes esame praleide skiepa, kuris daromas 4 menesiu, tai dabar susimasciau kaip cia daryti  g.gif

mano sunus alergiskas tiems patiems produktams(ir aibei kitu doh.gif ). Pienui alergijos nerode, bet yra letine-bere visa laika net nuo mano pieno, tiko APTAMIL ALERGY CARE(HA netiko), poto perejom prie paprasto aptamil(kai buvo virs metu). Pieno iki siol negali.
valgiau kai maitinau(ir sunus dabar valgo) kalakutiena, kiauliena, bulves, ryzius, avizu koses su abuoliu ar bananu, sriubas(nenaudok vistienos buljono), desertams serbeto ledai(be dazikliu), vaisiai(ribotai), baltas sokoladas.
jei domina rasyk az atsiusiu ivairiu "nusiperkamu" produktu kur tikrai nera kiausiniu 4u.gif sekmes, viskas bus ok 4u.gif

beje del skiepu-as neskiepiju, nes visi skiepai galimami kaisinio baltymo pagrindu, bet mums tai situacija po skiepo buvo labai prasta..... lauksiu kol sueis 2 m, tada gal maziau alergizuos, tada paskiepysiu
Papildyta:
Merginos, noriu duoti vaikui linu semenu alieju(pabandyt gal nebers). Gal galit patart po kiek ml ir kokiu budu ji sumaitinti (kartokas man atrodo...). Gryna ar i maista ir kada geriau: ryte vakare ar nesvarbu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbė: 23 sausio 2013 - 14:18
Pamirsau paklaust alergologes, bet gal jus zinosit. Ar gali buti alergija "saugiam" produktui tik kita forma? Ta prasme, jei pvz virtam obuoliui nera alergijos, svieziam - gali buti ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 01 23, 15:22)
Pamirsau paklaust alergologes, bet gal jus zinosit. Ar gali buti alergija "saugiam" produktui tik kita forma? Ta prasme, jei pvz virtam obuoliui nera alergijos, svieziam - gali buti ar ne? g.gif

bet koks termiskai apdirbtas produktas maziau alergizuoja nei zalias, musu atveju zalias darzoves ir vaisius uzdraude, tai net obuoli kepu orkaitej ar verdu, be to pvz mums bananas alergija, o pirktine tyrele is pvz gerber-ne. aisku mazas kiekis, nuo viso stiklainio butu nekas.
o juokingiausia, kad vaika kol buvo iki metu bere nuo kepto abuolio, o nuo virto ne doh.gif
Atsakyti
turiu klausima: ar kurios nors vaikutis su AD lanke kudikiu baseina ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 01 23, 14:40)

Lanko su AD, tik nepatartina paumejimo metu eit. Retai, max 2 kart savaitej ir ziuret geriau i kur. Aisku po to butina drekint odele.
Atsakyti
QUOTE(Burbė @ 2013 01 23, 14:21)
mano sunus alergiskas tiems patiems produktams(ir aibei kitu doh.gif ). Pienui alergijos nerode, bet yra letine-bere visa laika net nuo mano pieno, tiko APTAMIL ALERGY CARE(HA netiko), poto perejom prie paprasto aptamil(kai buvo virs metu). Pieno iki siol negali.
valgiau kai maitinau(ir sunus dabar valgo) kalakutiena, kiauliena, bulves, ryzius, avizu koses su abuoliu ar bananu, sriubas(nenaudok vistienos buljono), desertams serbeto ledai(be dazikliu), vaisiai(ribotai), baltas sokoladas.
jei domina rasyk az atsiusiu ivairiu "nusiperkamu" produktu kur tikrai nera kiausiniu 4u.gif  sekmes, viskas bus ok 4u.gif

beje del skiepu-as neskiepiju, nes visi skiepai galimami kaisinio baltymo pagrindu, bet mums tai situacija po skiepo buvo labai prasta..... lauksiu kol sueis 2 m, tada gal maziau alergizuos, tada paskiepysiu
Papildyta:
Merginos, noriu duoti vaikui linu semenu alieju(pabandyt gal nebers). Gal galit patart po kiek ml ir kokiu budu ji sumaitinti (kartokas man atrodo...). Gryna ar i maista ir kada geriau: ryte vakare ar nesvarbu 4u.gif

Siaip linu smenesu aliejus neturi buti kartus. Kartokas jis pasidaro tik nesviezias. Ir nusipirkus jis gali buti kartokas, vadinasi, jau nesviezia nusipirkot - nes siam aliejui, tiksliau, jo laikymo salygoms turi buti tinkamos salygos. Jis butinai turi buti pardavimo vietoje saldytuve laikomas - jei duoda is lentynos, galit net nepirkti. Ir atidarius ji suvartoti reikia kuo greiciau - iki menesio gali stoveti (geriausia 2-3 savaites). As sio aliejaus arbatini sauksteli pilu i kose (grudineje maziau jis jauciasi nei darzoviu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbo*: 23 sausio 2013 - 14:53
Norėčiau paklausti, gal kas susidūrėte. Padėjau primaitinti vaiką košelėmis ir pastebėjau kad nuo ryžių ir grikių užraudo. Per MP mažai reagavo į ryžius o grikiai, įsivaizdavau, kad jam tinka. Vaikui tai nebeduosiu nei ryžių nei grikių, bet o pati juos kartais valgyti galiu ar geriau visai braukt lauk? (Labai jau mažai ką valgyt lieka unsure.gif )
Atsakyti
Sakykit mamytes, o gali buti alergija nuo zuvu tauku? nes pries pora savaiciu pradejom juos gerti po 1 sauksteli per diena profilaktiskai. ir panasiu metu prasidejo berimas. bet ne spuogeliai, o tokios kelios rausvos sausos demeles. Ant veiduko dvi ir viena ant kakliuko. Vaistinej patare patepti eucerin kremuku su 5% slapalu. Kelios dienos tepu, bet nepadeda . Pas gydytojus dar nebuvom, nes namuose dabar slogyte ir kosuliuka gydomes. Dukrytei 1,7m. ir anksciau jokiu alergiju nebuvo turejus. o gal cia tas odods issausejimas, kad paskutiniu metu retai i laukuti einam? Baisu, kad nebutu nieko rimto... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 01 23, 14:40)

mano supratimu su ad baseino lankyti nepatartina... na žinoma žiūrint koks laipsnis jūsų Ad. bet pirmiausia odai labai negerai chloras, kurio ten sočiai. be to su ad oda neturi apsauginio sluoksnio, tad tokioje vietoje labai lengva pasigauti kokia nors bjauria infekcija. kad ir stefilokoka. Mums taip aiškino gydytoja dermatologė. aišku kiekviena pati sprendžia, bet aš nerizikuočiau.
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2013 01 23, 16:46)
mano supratimu su ad baseino lankyti nepatartina... na žinoma žiūrint koks laipsnis jūsų Ad. bet pirmiausia odai labai negerai chloras, kurio ten sočiai. be to su ad oda neturi apsauginio sluoksnio, tad tokioje vietoje labai lengva pasigauti kokia nors bjauria infekcija. kad ir stefilokoka. Mums taip aiškino gydytoja dermatologė. aišku kiekviena pati sprendžia, bet  aš nerizikuočiau.

na o aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad mano mergytei labai tikdavo baseinas, tik po to gerai nupraust ir patept reikia, taip kad manau jog labai individualus čia reikalas ir nepabandžius nesužinosi....
o tėvas mano visai negali eiti į baseiną, nes nuo chloro iškarto alerginės reakcijos pasidaro...
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2013 01 23, 17:09)
Norėčiau paklausti, gal kas susidūrėte. Padėjau primaitinti vaiką košelėmis ir pastebėjau kad nuo ryžių ir grikių užraudo. Per MP mažai reagavo į ryžius o grikiai, įsivaizdavau, kad jam tinka. Vaikui tai nebeduosiu nei ryžių nei grikių, bet o pati juos kartais valgyti galiu ar geriau visai braukt lauk? (Labai jau mažai ką valgyt lieka  unsure.gif  )

geriau isbraukti:(bet kartais ir tai negelbeja:( kad mazai kas valgoma lieka tai tiesa:) su gydytojais nutarem nutraukt maitinima mp kai valgant vien kiauliena ir ryzius vaikas deganciais zandais buvo:(man asaru pakalnes buvo... atrodo vandeniu tik gyvai reiks but....
p.s.
ir mudu norim prisijungti prie jusu burio...:(musu vaikinui 6men ir nuo 2 jau turim dovanele:( kolkas kuoo toliau tuo sunkiau... valgus ponulis,ka duodu ta godziai valgo...smile.gif bet atrodo nieko negalima ..duodu kukuruzu-beria, grikiu-beria-ryziu,obuoliu-beria... apie bulves nei kalbos buti negali:(... gal galit papasakoti kaip primaitinate/primaitinote ,ka,kokiais kiekais duodavot... as duodu sauksteli ir laukiu rytojaus,tada 2skst ir vel ziuriu kas bus...
gal galetumete pasakyti savo nuomone apie tyrimuku nauda? ar verta? gydytoja sako kad labai netikslu,...tai gal geriau taip bandant zaistis?

Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2013 01 23, 16:09)
Norėčiau paklausti, gal kas susidūrėte. Padėjau primaitinti vaiką košelėmis ir pastebėjau kad nuo ryžių ir grikių užraudo. Per MP mažai reagavo į ryžius o grikiai, įsivaizdavau, kad jam tinka. Vaikui tai nebeduosiu nei ryžių nei grikių, bet o pati juos kartais valgyti galiu ar geriau visai braukt lauk? (Labai jau mažai ką valgyt lieka  unsure.gif  )

O as siek tiek bandyciau valgyti, jei reakcija nera labai "astri". Kaip rasot, jei anksciau nepastebejot berimu. Man alergologe patare tuos produktus, i kuriuos reakcija nera labai didele valgyti kas 4 dienas, sakysim suvalgot siandien grikiu, tada vel juos galite po 4 dienu valgyti. Pabandykite ir ziurekite kaip bus.

W&W: as manau reikia daryti viska, kad atrasti "saugius" produktus. taip maziau zalos, nei zaisti, bandyt duoti ir ziuret kas bus. tik tiek, kad durio testai parodo greitaja reakcija, o daznai buna letoji reakcija, kuri pasireiskia tik po 2-3 dienu (ar pan) - letine parodytu lopo testai. Pasikonsultuokite su alergologu, patars ka geriau daryti. Del kiekiu ir primaitinimo pacio - lygiai taip pat, kaip ir jus darau. Jei jau atradus, kad pvz nuo soru viskas gerai, o noriu pamegint pvz kriauses, tai i soru kose idedu sauksteli kriausiu ir ziuriu kas bus, kita diena didinu ir pan. Taip bandau 3 dienas (jei nepasireiskia berimas anksciau)
Atsakyti