Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(taskiukas @ 2013 01 29, 15:24)

O mums siuo metu tikrai yra nustatyta alergija kiausiniui, sojai ir vistienai. Bet tikrai yra dar ir kitiems produktams, nes siuos ismetus is meniu vis vien negereja situacija doh.gif

Va apie tai ir turejau galvoje, kas konkreciai nustatyta blush2.gif
Gali darytis ivairius troskinukus su bulvem, morkom, cukinija, moliugu (bet kokiom jums tinkanciom darzovem) mesyte, as dar idedu dziovintas slyvas, kartais rugstu obuoli. Kitas variantas a-lia plovas, tik nedek jokiu pomidoru padazu ar spec prieskoniu. Kotletukai puikiai sulimpa ir be kiausinio ir be batono rolleyes.gif Aisku reikia nepamirsti dar ivairiu sriubyciu ir kosiu. Gali keptis ir blynelius, tik reikia vietoj kiausinio deti kiausinio pakaitala.
Pradejus gaminti variantai atsiranda, reikia tik kuribngai i tai paziureti bigsmile.gif
Tik vat gaila kad jums negereja, reiskia reik bandyti atmetimo budu testuotis paciai, procesas ilgas ir nepaprastas, bet imanomas. Mano nuostabai mano mergaite alergiska apart tu standartiniu didziuju alergenu, dar ir tokiems produktams kaip sv. obuolis, sv. kriause ir bulve doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 01 29, 14:35)
taip cia apsidraudimuj kad viskas gerai butu del skurdaus meniu.. ir kraujas geras ir gelezis gera musu dabar 3metai ir 2men dar geria misiny.ir labai reikalauja kad pienuko nori...

Kaip jum sekasi? Gal biski geriau nei buvo?
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 01 29, 20:07)
Kaip jum sekasi? Gal biski geriau nei buvo?

nera kad geriau tik dabar neturim zaizdu kaip turejom...ir paumeja ir pagereja,o lupos ir aplink jas baisiausia...anafilaksiniai mus puola o seip vel va sirgom imunines nera..kaip ja sustiprinti?verysad.gif miegas tai prabudimas kas 2 val...laukiu vasaros o tada mes gyvenam gerai wub.gif drekinimas kiekviena diena labai sausa odyte...o vasara tik po maudysiu reikia drekint.o kaip jus laikotes?kas dar gerai bet labai nesidziaugiu nes neaisku kaip cia bus...kad BA nera na bet sakau cia toks dalykas kad manau visko gali buti isniekur nieko imti ir atsirasti...nu galbut nebus tikiuosi labai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(W&W @ 2013 01 29, 17:47)
sveikos,
gal kuri galetumete papasakoti koks pasiruosimas lopo tyrimui? katik kalbejau su gydytoja, tai liepe ateiti pasiimti nurodymu lapo.... kas ten parasyta?smile.gif ir sake galiu atsinesti obuoliu ar kt produktu... ka jus nesetes?
mano vaikinui kaip uzeina stiprus pablogejimai neaisku nuo ko,taip pagereja nesvarbu geriam vaistus ar ne.... tai iki 02.18 negaus nei kasnelio:( vien misinuka:(kitaip neisivaizduoju kaip reiks "svaria" nugaryte tai dienai buti...

Galit nesti visas darzoves ir vaisius kuriuos valgot ar kuriuos itariat kad jums netinka, pvz.: bulve, morka, kopusta, cukinija, moliuga, ziedini kopusta, brokoli, obuoli, kriause ir t.t. Dar galit atsinesti namu dulkiu, jas irgi deda. Tiesa ta diena kai des lopo testus netepkite vaikucio jokiais kremukais.
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2013 01 29, 14:10)
Kadangi yra ne viena pati maitinanti mama, tai gal pasufleruosit ka galima pasigaminti (silto patiekalo noretusi) is hipoalergines dietos, bet kad ir pilvuko vaikui neputu (tai visokie kopustai, zirniai ir pan. atkrenta)

Labai individualu juk kas gali tikti ir kas ne. Mano racione is kosiu einamiausia soru (kad skaniau butu pagardinu kepintais sudytais lasinukais), toliau mesos patiekalai praktiskai vien is kiaulienos arba triusio - is kiaulienos verdu-troskinu sonkaulius, kukuliukus darausi, desreles namines (paprastas tas kimstas farsu), cepelinai biggrin.gif , tarkuotu bulviu blynai, kugeliai idaryti kokiom kiauliu kojom ir pan, triusiena irgi verdu arba troskinu su bulvemis, is darzoviu skaninti galima cukinija, porais, bulvem, morka tik del "kvapo" dedu, labai nedaug. Ai, dar skanu kiauliena, triusiena troskinta obuoliu sultyse. Sriubas trintas darau daznai, su auksciau paminetom darzovem. Manau ir vien darzoviu troskini gamintis galima butu, ant vandens aisku. O putimas vel individualus dalykas, kartais nieko tokio, issipurpsi, ale mamai gi reikia stengtis kuo ivairesniu produktu valgyt, kad pati sveika butu (as neretai zirniu kose issiverdu, sriuba ir pan, kopustus zalius valgau ir t.t.) Yra ir pyragu, kuriuos galima issikept, laikantis tos hipoalegines dietos, jei reikes, pasidalinsiu receptais, kuriuos atradau mirksiukas.gif
Papildyta:
sveikos,
gal kuri galetumete papasakoti koks pasiruosimas lopo tyrimui? katik kalbejau su gydytoja, tai liepe ateiti pasiimti nurodymu lapo.... kas ten parasyta?smile.gif ir sake galiu atsinesti obuoliu ar kt produktu... ka jus nesetes?
mano vaikinui kaip uzeina stiprus pablogejimai neaisku nuo ko,taip pagereja nesvarbu geriam vaistus ar ne.... tai iki 02.18 negaus nei kasnelio:( vien misinuka:(kitaip neisivaizduoju kaip reiks "svaria" nugaryte tai dienai buti...

Ne tik netepti reiktu, bet ir vaistu duoti nereiktu, jei tokius vartojate. As isvakarese viriau daug kosiu: kvieciu, soru, ryziu, kukuruzu, jautiena, kalakutiena, obuoli, banana ir t.t. Zodziu tai, ka valgo jusu vaikas pastaruoju metu (arba jus pati, jei maitinate) arba ka noretumet duoti. Misinuko manau ir galima atsinesti, kad paziuretu jo letaja reakcija (nebent tikrai zinot, kad viskas gerai). Galima virtis koses, nesti zalius produktus, tyreles ir pan. Visus produktus (kiekviena atskirai) susidejau i vienkartines taureles ir nusinesiau. Ten ju isties nedaug reikia, vos vos.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 01 28, 12:54)
Smagu, kad jau  pasveikote

As labai noreciau, kad mamytes pasidalintu savo patirtimi:
1. Ar jusu maziuku fizine raida atsiliko kiek nors del AD? As pastebejau, jei tik daugiau paberia maziuka, tai jis maziau jegu turi... prasciau galva kelia ir t.t...

2. Ar atejus pavasariui galima tiketis, kad odele pagrazes?  ax.gif

3. Girdejau, kad Vilniuje stacionare daro tyrimus kam alergiski vaikuciai. Ar verta ten vaziuoti? Gal mano sunutis dar per mazas?

Aciu visoms pasidalijusioms mintimis  4u.gif

1 ne
2 Taip
3 tikrai verta

QUOTE(fufute @ 2013 01 28, 17:54)
Mamytes, o kiek dienu laiko ligonineje? Ar kiekvienam vaikui individualiai?

Pirma karta gulejom 9 paras,antra 6 berots g.gif
QUOTE(taskiukas @ 2013 01 29, 14:10)
Kadangi yra ne viena pati maitinanti mama, tai gal pasufleruosit ka galima pasigaminti (silto patiekalo noretusi) is hipoalergines dietos, bet kad ir pilvuko vaikui neputu (tai visokie kopustai, zirniai ir pan. atkrenta)

Sunku ka patarti,kiekvienam individualu.mano maze valgo tik bananas,obuolius,kriauses,avizas,ryzius,bulve,cukinija,sparagus,zinnias,papas,ziedinius.tai darzoves dazniausiai I viena suverciu ir tusinu.

sveikos,

Nzn.bet mums tik netepti liepe para Laiko nieko ant nugaros .
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 01 29, 19:59)
nera kad geriau tik dabar neturim zaizdu kaip turejom...ir paumeja ir pagereja,o lupos ir aplink jas baisiausia...anafilaksiniai mus puola o seip vel va sirgom imunines nera..kaip ja sustiprinti?verysad.gif miegas tai prabudimas kas 2 val...laukiu vasaros o tada mes gyvenam gerai wub.gif drekinimas kiekviena diena labai sausa odyte...o vasara tik po maudysiu reikia drekint.o kaip jus laikotes?kas dar gerai bet labai nesidziaugiu nes neaisku kaip cia bus...kad BA nera na bet sakau cia toks dalykas kad manau visko gali buti isniekur nieko imti ir atsirasti...nu galbut nebus tikiuosi labai... 4u.gif

na tie anafilaksiniai tikrai baisu. unsure.gif ir su miegu prastai jums.
aplink lupas mum padeda baneocinas, su juo pagalba kazkaip susitvarkom lupas. Nes lupos buvo jau paskutinis probleminis plotas, kur nei hormono uztepsi nei elidelio, o net pulinukai budavo. o antakalni pora dienu patepe ir praejo, o veliau kai pablogeja vel patepu.
O del imuniteto, as tai stengiuosi prie juros kiekvienais metais vezti, sanatorijoj buvom, lauke kiek imanoma daugiau bunam, stai ir visos priemones.
Del BA tai aisku dziugu kad nesikabina, gal tikrai jos isvengsit. Mes tai deja ir su ja turim kovot.
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2013 01 29, 15:10)

Man nepasiteisino hipoalergne dieta. Kaip bere berniuka pries ja, taip "sekmingai" bere ir jos besilaikant nors gerem 2 rusiu vaistus: tavegily ir zyrtec.
Dabar laikausi visiskai kitokios dietos, bet ir tai iki galo nesusitvarko berimai verysad.gif Siandien uzdejo 10 lopu is mano vartojamu produktu, kad pamatytu kas alergizuoja. Penktadieni bus rezultatas thumbup.gif Tik manes niekas neperspejo, kad nealima niekuom tepti kunelio. Mum uzdejo ant pateptos nugarytes verysad.gif

Keletas receptu is mano asortimento:
Bulviniai blynai: bulves sutarkuoju su burokine tarka, supjaustau svoguna, dedu druskos, krapu, bulviu krakmolo ir kukuruzu miltu. Ismaisau ir kepu.
Blynai: vanduo, kukuruzu mitai, bulviu krakmolas, cukrus ir druska. Dar galima imaisyti banana ar obuoli. Gaunasi ploni, kieti blynai. Kaip dedi i keptuve "taskosi", prie jos limpa. Bet tai vienintelis mano saldumynas siandien dienai.
Virtu bulviu blynai: Virtas bulves sutrinti, pilu vandens, kukuruzu miltu, druskos ir krapu. Kepu keptuveje, bet galima ir orkaiteje.
Makaronai. Juos perku is "tikraibe.lt", sudetis kukuruzu ir ryziu miltai. Isverdu, pakepinu kartu su svogunu. Pagardinu druska ir krapais.
Taip pat darau ivairius troskinius, verdu sriubas, kaip rase kitos mamytes.
Skanaus!
Atsakyti
dekui visoms uz receptus ir idejas.
Sakykit, o kaip jusu vaikuciams su viduriukais? Nera tustinimosi problemu? Paskutiniu metu kazkaip atsirado pas mus bedu: siandien po 2paru siaip ne taip pasitustino, bet ir tai sakyciau, jei tai butu koks antras kartas per diena, tai sakyciau viskas gerai, bet kaip po 2paru, tai mazoka. Ir pilvuka pucia ir niezti dar berimus, tai visai bemieges naktys sad.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 01 29, 22:13)
na tie anafilaksiniai tikrai baisu.  unsure.gif ir su miegu prastai jums.
aplink lupas mum padeda baneocinas, su juo pagalba kazkaip susitvarkom lupas. Nes lupos buvo jau paskutinis probleminis plotas, kur nei hormono uztepsi nei elidelio, o net pulinukai budavo. o antakalni pora dienu patepe ir praejo, o veliau kai pablogeja vel patepu.
O del imuniteto, as tai stengiuosi prie juros kiekvienais metais vezti, sanatorijoj buvom, lauke kiek imanoma daugiau bunam, stai ir visos priemones.
Del BA tai aisku dziugu kad nesikabina, gal tikrai jos isvengsit. Mes tai deja ir su ja turim kovot.

ispradziu padejo baneocinas lupoms o dabar apgydo ir po dvieju dienu vel zaizdos sutukineja isbertoss...lauke tai daznai bunam kiekviena diena po du kartus...prie juros tai pat vaziuojam ir po juros mums menesy remisija net nepasakytum kad vaikas serga:)aiku jei tuomet saulute sildo labiau tada tas pagerejimas...i sanatorija zadejom zadejom taip ir tik zadejom reiktu nuvaziuoti...bet ir dabar sirgo virusas temperatura ir paskuj sloga ir kosulys....jokiu vaistu vissiskai tik nuo temperaturos ibumetino duodu nes nuo paracatamolio iskart slapiuot net pradeda veidukas o siss vaistas isbere pakankamai bet bent zaizdos neatsivere,tada nukrito tempa ir isnhaliavomes mineraliniu daug ir issisukom jau kiek kartu sirgimo issisukam tik su inhaliacijom o buvo laikas kad tik slogyte ir plauciu uzdegimas....vaistukams turime baisia alegijaiki anafilaksiniu tai va...baisu kas bus kai i darzely isleisiu juk sirg kas tada bus... verysad.gif o jus jau daug daugiau galite valgyti?miegas jusu geras? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 01 29, 22:17)

Bulviniai blynai: bulves sutarkuoju su burokine tarka, supjaustau svoguna, dedu druskos, krapu, bulviu krakmolo ir kukuruzu miltu. Ismaisau ir kepu.
Blynai: vanduo, kukuruzu mitai, bulviu krakmolas, cukrus ir druska. Dar galima imaisyti banana ar obuoli. Gaunasi ploni, kieti blynai. Kaip dedi i keptuve "taskosi", prie jos limpa. Bet tai vienintelis mano saldumynas siandien dienai.
Virtu bulviu blynai: Virtas bulves sutrinti, pilu vandens, kukuruzu miltu, druskos ir krapu. Kepu keptuveje, bet galima ir orkaiteje.
Makaronai. Juos perku is "tikraibe.lt", sudetis kukuruzu ir ryziu miltai. Isverdu, pakepinu kartu su svogunu. Pagardinu druska ir krapais.
Taip pat darau ivairius troskinius, verdu sriubas, kaip rase kitos mamytes.
Skanaus!

mano variacijos blynų tema: bulviniai blynai pas mus tarkuotos bulvės + druskytė arba jei norisi sočiau tinkamos mėsytės faršas tarp dviejų tokių bulvinių blynų (dukrytė mano jau didesnė tai jei leidžiu pačiai iš mėsytės susiformuoti blyniukus ir iškemu mažus blynus tai jai labai kyla noras valgyti)

kepu lietinius miltai + vanduo + druskytė + cukriukas + aliejus į vidų kas tinka įsuku (stiklinei vandens 6 kaupini šaukštai miltų truputukas druskytės šiek tiek cukriuko ir pora šaukštų aliejaus tada nereikia keptuvės niekuo tepti)

paprasti blynai tai irgi vanduo miltai + aš burokine tarka įtarkuoju ką tuo metu turiu (moliūgą, cukiniją, obuolį ar sutrinu bananą) puikiai iškepa

kadangi mums alergija tik kiaušinio baltymui, suplakam trynį ir iš jo kiaušinienę kepam arba įmuųam kiaušinį į keptuvę, gerai apkepam ir paskui išlukštenam trynį

na ir dar daug daug ko galima susigalvoti
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 01 29, 22:17)

Geros idėjos meniu praplėtimui bigsmile.gif

Kad vaikui pilvelio nepūstų.
Parašysiu ir aš keletą receptukų iš savo meniu.
1. Karamelizuoti kukurūzų dribsniai. Nusiperki paprastų "kornfleiksų" man patinka "Bona Vita" ir išsiverdi karamelę: aš verdu iš Ghi sviesto, dirbtinio medaus ir cukraus. Maždaug po vienodai visko. Kai cukrus išsilydo užpili ant dribsnių ir išmaišai. Labai skanus desertas. Jei negalite net Ghi, galima naudoti kokoso aliejų. Tik man sviestas pigiau gaunasi blush2.gif
2. Mums tinka baklažanai, juos pakepintus dedu į troškinius. Labai skanu su moliūgais, su žuvim (jei galite), prie žuvies, kaip prieskonį, naudoju kmynus.
3. Kukurūzų makaronus (perku Maximoje kainuoja apie 3,50) darau su konc. tunu ir konc. kukurūzais. Jei negalite tuno, tiks pakepintas faršas.
4. Garnyrui valgau naminius, marinuotus agurkus ir konservuotus kukurūzus.
5. Sorų (arba kukurūzų) košė labai skani, kai verdant pasaldinu ir įpjaustau obuolio ir banano, arba kurio tai vieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurriukas: 30 sausio 2013 - 10:02