[quote=Domogintare,2013 01 31, 01:48]
Mano mazylis buvo 3 men. Kai pirma karta dejom lopus ir lopai parode daug kam, duriai visko nerode.
Papildyta:
Ar testą atlieka poliklinikoje (mūsų - Centro, Vilniuje)?
Kaip paaiškinti alergologės abejingumą...? Netelpa į galvą.
[quote=Kootwella,2013 01 31, 00:53]
Mano mazylis buvo 3 men. Kai pirma karta dejom lopus ir lopai parode daug kam, duriai visko nerode.
Papildyta:
[/quote]
Mes daremes privaciai Kaune.
Papildyta:
[/quote]
Mes daremes privaciai Kaune.
QUOTE(Kootwella @ 2013 01 30, 23:37)
Nebežinau, kuo tikėti. Tai kas per alergologė, jei man paklausus apie lopų tyrimą, atsakė, jog jis - per mažas, ir įbruko receptą hormoniniam tepalui? O tik atėjus man konsultuotis su 2 mėn mažyliu pasakė: KOL KAS mišinuko dar neišrašysim, pabandykit nevalgyti šių produktų (davė sąrašą). KOL KAS. Pasipiktinau... Tokioms negalima leisti dirbti.
Serpentine, o pabandyk nusitraukti pieno ir duoti iš buteliuko?
Beje, kokį pleduką naudoti - kašmyro ar sintetinį? Vilna lyg ir turėtų erzinti, bet va nuo sintetinio pledo, jei neklystu, vis paberia veiduką.
Serpentine, o pabandyk nusitraukti pieno ir duoti iš buteliuko?
Beje, kokį pleduką naudoti - kašmyro ar sintetinį? Vilna lyg ir turėtų erzinti, bet va nuo sintetinio pledo, jei neklystu, vis paberia veiduką.
Vat tokie ir alergologai

Jau seniai traukiant pienukas nebėga

maniškis ilgai negalėjo net prisiliesti prie sintetikos

QUOTE(Kootwella @ 2013 01 30, 22:11)
Lopams jis per mažas - dar nėra 4 mėn. O vat kraujo tyrimus paragino gydytoja padaryti - atseit, jie nebus klaidingi...
Nustojus vartoti varškę, lašišą, jau kitą dieną sūnui buvo ryškus pagerėjimas, tad akivaizdu, jog pieno produktų indeksas turėtų būti daug didesnis, nei 3 LU...
Nustojus vartoti varškę, lašišą, jau kitą dieną sūnui buvo ryškus pagerėjimas, tad akivaizdu, jog pieno produktų indeksas turėtų būti daug didesnis, nei 3 LU...

Pirma karta lopus darem 1,5 men. paraudo daug produktu, taciau sake, kad esam maziukai ir gali buti tiesiog nugarytes odele jautri. Tada pakartojom 3 men, jau parode aiskiuis alergenus, parode, kad isaugom bulve ir piena. Po biskiuka pradejau paragauti.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 01 30, 22:42)
Ech, pasiguodžiau...
Is misinuku turbut joks netinka ?

QUOTE(Kootwella @ 2013 01 30, 21:11)
Lopams jis per mažas - dar nėra 4 mėn. O vat kraujo tyrimus paragino gydytoja padaryti - atseit, jie nebus klaidingi...

Maniškiui 2 mėnesių dėjo nugaros lopą ir parodė alergiją pienui, net mišinį dėjom ir parodė, kuris netinka
O kai darė kraujo tyrimą, pirmą kartą rodė tik alergiją kiaušiniui visam, o pienui visai nerodė. Antrą kartą kraujo tyrimas parodė 2 klasę pienui
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 01 30, 21:42)
O vat mes papuolėm į užburtą ratą
Laikėmės visai gerai, kol valgėm tik tuos produktus, kuriuo galim. Pardėjom gerti geležį, nes anemija...10 d. gėrėm, viskas gerai, tiko. Nusprendžiau nuraukti naktinius maitinimus MP, nes nerealiai pavargau per 1,5 m. nuo nuolaitinio mažiaus kabėjimo ant krūties naktimis
Duodu naktimis 1-2 kartus ryžių pieno. (prieš pietų ir nakties miegą, bei ryte dar gauna MP). Taip kokią savaitę buvo viskas gerai. Tinka ryžių pienas.
Ir ką...dabar jau kokia 4-ta diena kai yra visas žiauriai išbertas, visas kūnas ir net skyčiau taip netipiškai, kaip kad įprastai būna nuo maisto. Kasdien vis stipriau. Taigi iškart pirma mintis, kad geležis nebetinka. Šiandien jau nedaviau. Ir va dabar pagalvojau, kad gali jam ir tas ryžių pienas netikti, per daug, nes vis tik turėjom + ryžiams. Va to labiausiai ir bijau. Nes ką tada daryti reikės. Visos nakties nevalgęs jis niekaip neištveria
Karvės pieno negalim, sojų, avižų irgi ne...Negi teks grįžti prie MP ir vėl kasnakt kamuotis
Ech, pasiguodžiau...

Ir ką...dabar jau kokia 4-ta diena kai yra visas žiauriai išbertas, visas kūnas ir net skyčiau taip netipiškai, kaip kad įprastai būna nuo maisto. Kasdien vis stipriau. Taigi iškart pirma mintis, kad geležis nebetinka. Šiandien jau nedaviau. Ir va dabar pagalvojau, kad gali jam ir tas ryžių pienas netikti, per daug, nes vis tik turėjom + ryžiams. Va to labiausiai ir bijau. Nes ką tada daryti reikės. Visos nakties nevalgęs jis niekaip neištveria

Ech, pasiguodžiau...
Bandyk naktį neduot nieko, pirmas dvi naktis gali vandens duoti, praleisi porą bemiegių naktų ir viskas susitvarkys

Sveikos
maniškiu dar vakar dūrio mėginys parodė alergiją krevetėms, žuviai ir miežiams. Ką kol kas gali valgyti tai ryžius, grikius, avižas ir cukiniją, šitiems lyg alergijos nėra. Bet, kad ryžių nė į burną neima

Po prednizolono buvo pagerėjimas, dabar vėl pablogėjo, šią naktį teko tept hormoną ant veiduko

Vis dar gydau mažiuką po BA priepuolio, vakar daktarė paėmė pasėlį, nes kol kas gerklė dar baisi, pilna sekreto, pagerėjimo didelio nėra, bus matyt ar nereikės antibo
Ar vis dar sunkiai susitaikau su tuo, kad jis toks alergiškas.
Užvakar daviau bulvę, cukiniją ir kalakutieną, žandai po kelių minučių užsidegė kaip ugnis

[quote=Kootwella,2013 01 30, 23:53]
Papildyta:
[/quote]
Lopo tyrimai vienareiksmiai geriausia iseitis tokiam maziukui, nes mums kraujas taip pat nieko nerode (6 men.), o akivaizdziai alergizavo. O kodel kai kurie alergologai sako, kad per mazas lopo tyrimams? Tai todel, kad iki tol, kol vaikiukas pats nevalgo kieto maisto lopo tyrimas gali buti tiek informatyvus, kiek ir klaidingas, kadangi gali nerodyti alergijos produktui, nes jis tiesiog pats jo dar nevalges, o per mamos piena jis taip stipriai nealergizuoja. Ir tada mama ramiai uzduos to produkto ir nesupras, kodel alergizuoja. Va kodel sako, kad per mazas. Informatyviausias tyrimas nuo 6-7 men. (na nuo tada, net jei ir to alergeno gauna tik per mamos piena), o mazesniu alergenu, kuriu dar nera ragaves vaikas, gali nerodyti (per mamos piena jie nealergizuoja, o paciam uzvalgius bus reakcija). Jei neklystu, Serpentine ir yra minejusi, kad jai lopo tyrimai kazkam nerode reakcijos, o sualgius islindo, nes tiesiog iki lopo tyrimo vaikiukas ir nebuvo to ragaves, organizmas nebuvo tam isijautrines.
Papildyta:
[/quote]
Lopo tyrimai vienareiksmiai geriausia iseitis tokiam maziukui, nes mums kraujas taip pat nieko nerode (6 men.), o akivaizdziai alergizavo. O kodel kai kurie alergologai sako, kad per mazas lopo tyrimams? Tai todel, kad iki tol, kol vaikiukas pats nevalgo kieto maisto lopo tyrimas gali buti tiek informatyvus, kiek ir klaidingas, kadangi gali nerodyti alergijos produktui, nes jis tiesiog pats jo dar nevalges, o per mamos piena jis taip stipriai nealergizuoja. Ir tada mama ramiai uzduos to produkto ir nesupras, kodel alergizuoja. Va kodel sako, kad per mazas. Informatyviausias tyrimas nuo 6-7 men. (na nuo tada, net jei ir to alergeno gauna tik per mamos piena), o mazesniu alergenu, kuriu dar nera ragaves vaikas, gali nerodyti (per mamos piena jie nealergizuoja, o paciam uzvalgius bus reakcija). Jei neklystu, Serpentine ir yra minejusi, kad jai lopo tyrimai kazkam nerode reakcijos, o sualgius islindo, nes tiesiog iki lopo tyrimo vaikiukas ir nebuvo to ragaves, organizmas nebuvo tam isijautrines.
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 01 30, 21:42)
Karvės pieno negalim, sojų, avižų irgi ne...Negi teks grįžti prie MP ir vėl kasnakt kamuotis

na as pvz 1.4m nutraukiau (vyresneliui) MP, jokio pieno pakaitalo nedaviau. Naktim jokio gerimuko neduodavau, keleta naktu isties sunkiu buvo, bet nieko. Jei bijot ir norit kazka vis tik duoti, svarstyciau misinio galimybe

QUOTE(Kootwella @ 2013 01 30, 23:53)
Galima ligoninese daryt arba privaciai.. nezinau ar poliklinikose kur daro.. man ir alergologe sake geriau su lopo testais iki 6 men palaukt

Ačiū visoms už komentarus
Man tai - labai svarbu.
Kustuce, o ką reiškia, kad jums parodė neigiamus atsakymus kraujo testas? Buvo visiški nuliai? Ar buvo kelios dalys? Nes kai kurių produktų jam rodo absoliutų nulį, tad laborantė patikino, jog kol kas šiems produktams jis tikrai nėra alergiškas (ko aš labai tikiuosi...). Didžiausias skaičius yra 8 LU - lazdyno riešutai. Darau prielaidą, kad jis - labai jautrus, tad užtenka ir 10 kartų mažiau alergeno, nei kitam, kad sureaguotų.
Matyt, pakentėsiu iki pusės metų, nes dabar ir nugarytė daug kur raudona...
Geliuke, o mes kitoje temoje nesimatėme? BT matavimas...?

Kustuce, o ką reiškia, kad jums parodė neigiamus atsakymus kraujo testas? Buvo visiški nuliai? Ar buvo kelios dalys? Nes kai kurių produktų jam rodo absoliutų nulį, tad laborantė patikino, jog kol kas šiems produktams jis tikrai nėra alergiškas (ko aš labai tikiuosi...). Didžiausias skaičius yra 8 LU - lazdyno riešutai. Darau prielaidą, kad jis - labai jautrus, tad užtenka ir 10 kartų mažiau alergeno, nei kitam, kad sureaguotų.
QUOTE(Garbo* @ 2013 01 31, 14:04)
Lopo tyrimai vienareiksmiai geriausia iseitis tokiam maziukui, nes mums kraujas taip pat nieko nerode (6 men.), o akivaizdziai alergizavo.
QUOTE(geliuke @ 2013 01 31, 21:29)
Galima ligoninese daryt arba privaciai.. nezinau ar poliklinikose kur daro.. man ir alergologe sake geriau su lopo testais iki 6 men palaukt

Geliuke, o mes kitoje temoje nesimatėme? BT matavimas...?

QUOTE(Kootwella @ 2013 01 31, 21:16)
Ačiū visoms už komentarus
Man tai - labai svarbu.

Kraujas nerodė nieko, tik alergiją kiaušiniui, nei vištienai, nei žuviai, nei kviečiams, nei miežiams nerodė, kai dūrio mėginiai akivaizdžiai tą rodo. Kraujas rodė visiškus nulius.
Kai padarė dūrį žuviai, užsidegė net žandai

O aš šiandien susimačiau kame reikalas, šiandien siaubingai užraudo vaiko užpakaliukas, bet iki tokio lygio, kad vos ne žaizdos atsirado, nors žandai pusė bėdos, bet gal sakau, į kažką sureagavo, o kadangi žandai tepami hormonu, tai ir neišlindo alergija, o vat žarnynas sureagavo

Daviau šiandien bulvę ir nežinau ar nuo jos ar nuo avižinės košės, nors abiems alergijos nerodo
QUOTE(Kootwella @ 2013 01 30, 21:30)
Atėjau pasiguosti (o gal kuriai taip buvo)?
Šiandien gavau sūnaus kraujo testo rezultatus. Išleidau apvalią sumelę, tad tikėjausi realios pagalbos atsekant "baisiuosius" produktus, koreguojant savo mitybą. Deja, visi punktai - žemiau normos (nevertinama) arba pėdsakų išvis nerasta... Didžiausias LU buvo 6 - kiaušinio baltymas. Tačiau net ir LU 6 pagal normas reiškia, jog jokios alergijos nėra. Nors, atsisakius pieno ir daugelio kitų produktų jo būklė akivaizdžiai pagerėjo, o tai reiškia, jog alergija maistui tikrai yra...
Dabar nebežinau, kaip elgtis. Gal traktuoti tuos produktus, kurie rodo bent kokį skaičiuką, kaip alergizuojančius...?
Šiandien gavau sūnaus kraujo testo rezultatus. Išleidau apvalią sumelę, tad tikėjausi realios pagalbos atsekant "baisiuosius" produktus, koreguojant savo mitybą. Deja, visi punktai - žemiau normos (nevertinama) arba pėdsakų išvis nerasta... Didžiausias LU buvo 6 - kiaušinio baltymas. Tačiau net ir LU 6 pagal normas reiškia, jog jokios alergijos nėra. Nors, atsisakius pieno ir daugelio kitų produktų jo būklė akivaizdžiai pagerėjo, o tai reiškia, jog alergija maistui tikrai yra...
Dabar nebežinau, kaip elgtis. Gal traktuoti tuos produktus, kurie rodo bent kokį skaičiuką, kaip alergizuojančius...?
mano suneliui dabar 2 metai 10 menesiu. AD serga nuo 4 men.
Iki sio laiko jam daryti po kelis kartus ivairus kraujo, durio tyrimai, rudeni Santariskiu stacionare daryti lopai. Reakcijos nebuvo niekam. Tik ant odos ir zarnyne auksinis stafilokokas + grybelis. Po Santariskiu leidau vaikui valgyti plius minus viska (aisku vengiant nesveiko maisto) ir situacija tragiskai blogejo. Gruodzio pradzioje neapsikente kreipemes i homeopate (tai buvo jau antra homeopate, pirmoji nustate panasia diangnoze, bet skyre kiek kitokius vaistus ir pagerejimo nebuvo). Si karta liepe laikytis grieztos dietos- jokiu pieno produktu, pomidoru, braskiu, zemuogiu, citrusiniu vaisiu. Skyre 3 rusiu homeopatiniu vaistu, plius gerasias bakterijas be laktozes (pries tai naudojom Bifoval puse metu).Darzelyje susitariau del atskiro maitinimo, pusrycius ir vakariene dazniausiai idedam is namu, pietus kazkaip adaptuoja. Siuo metu bukle po truputi gereja, kasosi aisku dar gana smarkiai, bet islipom is duobes manau. Oda drekiname Topfer firmos kremu su sviestmedziu nuo salcio, radau pati optimaliausia kainos ir drekinimo santyki. Vonia su avizu nuoviru arba Weledos vonios aliejumi.
Taip kad musu atveju medikai liepe valgyti viska ir tada buvo labai didelis pablogejimas.
QUOTE(ssaule @ 2013 01 31, 23:37)
Užuojauta.
O auksinis stafilokokas man taip baisiai skamba... Buvau įtarusi, nes nuo pat gimimo negražiai tuštinosi žalsai gelsva spalva, gleivėtai, dažnai labai vandeningai. Tik dabar spalva ir konsistensija jau tampa panaši į normalią, bet pasitaiko mikro kraujo kruopyčių, kas mane neramina. Kadangi svoris augo labai gerai, jautėsi taip pat gerai, nenorėjau daryti tyrimų (o nieks ir nesiūlė). Net ir dabar bijočiau išgirsti šią diagnozę...
galiu pasidalinti ir as savo patirtimi del naktiniu maitnimu. Sunu maitinau iki metu ir 7men, bet fiziskai jau pati pavargus buvau, juo labiau, kad vaikas visai nepripazino soskes. Kai jau apsisprendeme nutraukti naktini maitinima, tai kokios 3-4 naktys buvo sunkios, kol vaikas apsiprato ir suprato, kad nieko nebegaus. Tad sunkiausia buvo pasiryzti ir atkenteti tas pirmas naktis.
Norejau paklausti, kiek trunka laiko padaryti lopu ir kraujo testus? Kadangi pirmadieni vaziuojame i santariskes tyrimams, tai bent isivaidavimui noreciau suzinoti kiek laiko uztruksime ligonineje.
Norejau paklausti, kiek trunka laiko padaryti lopu ir kraujo testus? Kadangi pirmadieni vaziuojame i santariskes tyrimams, tai bent isivaidavimui noreciau suzinoti kiek laiko uztruksime ligonineje.