Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Kootwella @ 2013 01 31, 23:41)
Užuojauta.
O auksinis stafilokokas man taip baisiai skamba... Buvau įtarusi, nes nuo pat gimimo negražiai tuštinosi žalsai gelsva spalva, gleivėtai, dažnai labai vandeningai. Tik dabar spalva ir konsistensija jau tampa panaši į normalią, bet pasitaiko mikro kraujo kruopyčių, kas mane neramina. Kadangi svoris augo labai gerai, jautėsi taip pat gerai, nenorėjau daryti tyrimų (o nieks ir nesiūlė). Net ir dabar bijočiau išgirsti šią diagnozę...

Musu AS ant odos atsparus antibiotikams, zarnyne biski jautresnis, bet tai nera kazkokia baisi diagnoze. Ant odos daugelis zmoniu ji turi, tik gal ne toki baisu kaip mes. Jis pasireiskia, kai mus isberia, tada kazkaip sunkiai iveikti berima buna. Del zarnyno AS geriam gerasias bakterijas ir tiek. Jei nekyla papildomu problemu ar neiskyla kazkokiu sutrikimu - ligu, tai tas AS nieko nereiskia. Musu giminaite vienos ligonines onkologijos skyriaus vedeja paaiskino taip: kol vaikas mazas pavojingiau, nes imunitetas sunkiau su viskuo tvarkosi, kai bus suauges tai tas AS absoliuciai jokios reiksmes netures, nebent susirgtu kokiom sunkiom ligom, ir labai nusilptu pats ir visas imunitetas, tada gali islysti kokie pulingi berimai ant odos, ar pasireiksti zarnyno bedos. Musu pediatre sako, kad istyrus visus maziukus, daugiau kaip pusei rastu ta AS, nes paprastai kurios mamos nusprendzia istirti vaika, visos randa ta AS, tai sake nebijoti ir kol viskas gerai nieko neprisigalvot. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2013 01 31, 21:16)
Geliuke, o mes kitoje temoje nesimatėme? BT matavimas...? g.gif

Kad ne ax.gif
Atsakyti
Labukas mamytes,

Innamoratta kaip sekasi kovoti su AS. As laukiu odos paselio ats. Sakiau darysiu ir zarnyno. pas mus Siauliuose tokie dermatologai dirba doh.gif kad daugiau neisiu. Ne vieno tyrimo nepadare. Sakau gal grybelis- se tau tepalas nuo grybelio... Pasibaisejau. Turiu siuntima pas alergologa, bet manau kad rasiu panasia situacija- tik mamytes smalsumas kaip kazkuri mamyte sake. mum 2m

P.S. atsakymas bus kita savaite tai parasyiu ka rado.

O tas kremukas tai super. Is karto matesi pagerejimas, jau tepame menesi, drekina gerai, labai greit susigeria
[url=http://www.kvepalusala.lt/detali3.php?id=554&kvepalai=Aveeno%20Daily%20Moisturizing%20Lotion%20-%20dr%C4%97kinamasis%20k%C5%ABno%20losjonas&v=&produkcija=K%C5%ABnui]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo draugike: 01 vasario 2013 - 14:32
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 01 31, 09:50)
Vat tokie ir alergologai blink.gif Aš neseniai savo miete alergologės paprašiau, kad padarytų dūriuką bent pienui, gal išaugom. Žinot ką atsakė??? " O kam vaiką kankinti? Kad patenkinti mamos smalsumą?" blink.gif Įsivaizduojat???

Jau seniai traukiant pienukas nebėga verysad.gif

maniškis ilgai negalėjo net prisiliesti prie sintetikos unsure.gif

Labas , pas kuria alergologe buvot?
Atsakyti
QUOTE(draugike @ 2013 02 01, 14:53)
Labas , pas kuria alergologe buvot?

Sveika,

pas visas Šiauliuose esančias doh.gif O yra 2 vaikų ir 1 suaugusiųjų blush2.gif Iš suaugusiųjų nauda tokia, kad be problemų išrašė kompensuojamo elidelio, kai mažiukui buvo dar vos 4 mėn., kai šiaip jį kompensuoja tik nuo 2 m. O mes jau n kartų kompensuojamą pasiėmėm thumbup.gif Ilgą laiką elidelis mus gelbėjo.
O šiaip net neverta čia pas mūsų alergologus eiti dėl AD, nes tyrimų nedaro jokių. Liepia laikytis hipoalerginės dietos. Kai pasakai, kad jau laikaisi, atsako imkit mano lapelį, čia gal kitokie produktai doh.gif
Labai gaila, kad pas mus lopų nededa net privačiai niekur verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2013 02 01, 00:28)
galiu pasidalinti ir as savo patirtimi del naktiniu maitnimu. Sunu maitinau iki metu ir 7men, bet fiziskai jau pati pavargus buvau, juo labiau, kad vaikas visai nepripazino soskes. Kai jau apsisprendeme nutraukti naktini maitinima, tai kokios 3-4 naktys buvo sunkios, kol vaikas apsiprato ir suprato, kad nieko nebegaus. Tad sunkiausia buvo pasiryzti ir atkenteti tas pirmas naktis.
Norejau paklausti, kiek trunka laiko padaryti lopu ir kraujo testus? Kadangi pirmadieni vaziuojame i santariskes tyrimams, tai bent isivaidavimui noreciau suzinoti kiek laiko uztruksime ligonineje.

Kraujo tyrima tai uztrunka tiek, kiek greitai sesutes sugeba rasti vaikiuko vena kraujui paimti (nes atsakymas ne is karto, standartiskai turbut po savaites, dvieju, jei ne stacionare), lopo tyrimas - uzdeda tuos lopus per 10 min., durio testas taip pat greitas - iduria, po 20 min. ivertina ir viskas.
Atsakyti
Man irgi niekas nedare, tai as i visuomenes sveikatos centra nupedinau. Sumokejau 10.70 uz tepineli ir augina dabar, jei kas isaugs teks primoketi, o auga nezinia tik ar gera ar bloga. Manau AS nes is gimdymo namu parvaziavom puliuojanciomis akytemis. Tik laiko gaila, senai buciau pasidariusi tyrimu.
Ai nueisiu del idomumo o tai sukerpes visai

Tiesa, dermatologe pasiule nekompensuojamo elidelio nusipirkti, nepirkau. Fucidin israse ir sirupa nuo alegijos, Xseradiane kremu-matomai pinigeliu geru gauna uz pasiulyma(pas dvi buvau- abi kaip susitare-ta pati siule)
Tepam Iricar ( nuima truputi raudonuma) ir Aveeno kremu. Pries tyrima netepiau tai oda pasiurpo, issausejo ir ispleiskanojo, bet pabalo gerokai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo draugike: 01 vasario 2013 - 15:27
QUOTE(draugike @ 2013 02 01, 16:19)
...Fucidin israse ir sirupa nuo alegijos, Xseradiane kremu-matomai pinigeliu geru gauna uz pasiulyma(pas dvi buvau- abi kaip susitare-ta pati siule)
Tepam Iricar ( nuima truputi raudonuma) ir  Aveeno kremu. Pries tyrima netepiau tai oda pasiurpo, issausejo ir ispleiskanojo, bet pabalo gerokai

Alergiskiems vaikams geriau sirupo pavidalo vaistu neduoti, kad ir nuo alergijos 4u.gif Ten visokie skoniai, kvapikliai prideti, gali labiau pakenkti nei pagelbeti.
Atsakyti
juk zinojo, bet israse. padejo kazkiek, dave alergizuojanciu pr. sarasa ir kuriu dazniausiai valgem morka.Isemus nelabai kas pasikeite, pabandziau grudeta varke duoti, tuo metu prastai valge, tai turbo suvalge ir aisku isbere. Dabar ji tabu.

man sake kad alergologas turi-gali padaryti odos histologini tyrima, tik nelabai zinau ka jis, turint AD, parodytu. Gal kas daresi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo draugike: 01 vasario 2013 - 16:56
QUOTE(NaujokeBN @ 2013 02 01, 16:28)
Alergiskiems vaikams geriau sirupo pavidalo vaistu neduoti, kad ir nuo alergijos  4u.gif Ten visokie skoniai, kvapikliai prideti, gali labiau pakenkti nei pagelbeti.

na, ne visiems... nes pvz mums tabletės nepadėdavo. nors ir tos pačios veikliosios medžiagos, bet ar nesuvartodavo reikiamos dozės (ką ten suprasi, kai kelias kruopelytes duodi, kiek jų suvartojo...), ar kažkas kitas įtakojo, bet mums neveikdavo. o sirupą suradom tinkamą ir džiaugiamės, tuf 3k.
Atsakyti
QUOTE(draugike @ 2013 02 01, 15:19)
- Manau AS nes is gimdymo namu parvaziavom puliuojanciomis akytemis.

-Tiesa, dermatologe pasiule nekompensuojamo elidelio nusipirkti, nepirkau. Fucidin israse ir sirupa nuo alegijos, Xseradiane kremu-matomai pinigeliu geru gauna uz pasiulyma(pas dvi buvau- abi kaip susitare-ta pati siule)
Tepam Iricar ( nuima truputi raudonuma) ir  Aveeno kremu. Pries tyrima netepiau tai oda pasiurpo, issausejo ir ispleiskanojo, bet pabalo gerokai

-ir mes taip pat drinks_cheers.gif verysad.gif Tik kas iš to, jog žinom apie turimą AS. Nieko tas nekeičia smile.gif

- doh.gif Mums tą patį sakė lotuliukas.gif

QUOTE(Fedes @ 2013 02 01, 23:26)
na, ne visiems... nes pvz mums tabletės nepadėdavo. nors ir tos pačios veikliosios medžiagos, bet ar nesuvartodavo reikiamos dozės (ką ten suprasi, kai kelias kruopelytes duodi, kiek jų suvartojo...), ar kažkas kitas įtakojo, bet mums neveikdavo. o sirupą suradom tinkamą ir džiaugiamės, tuf 3k.

kokį sirupą geriate?
Atsakyti
Vakar buvom pas alergologe, paziurejo lopu rezultatus. Tai siek tiek susiaurino meniu. Teks ieskotis vel nauju receptu biggrin.gif

Klausiau apie Tailandietiska tepala. Liepe i ji ziureti, kaip i harmonini, nes nera aiski jo sudetis. O kad jis padeda, tai ji patvirtino. Rekomendavo tepti ne ilgiau, kaip 3 dienas.

Del kryzminiu alergiju.
Jei alergizuoja kiausinis, tai alergija bus vistai ir kalakutui;
Jei alergizuoja pienui - jaucio mesai.

O sia siaip info: durio emtodas parodo greita reakcija, o lopo - uzdelsta.
Alergenas is organizmo pasisalina per savaite laiko.

Surasiau visa info, kas man buvo idomu. Gal pravers kuriai nors mamytei 4u.gif
Atsakyti