QUOTE(Kootwella @ 2013 01 31, 23:41)
Užuojauta.
O auksinis stafilokokas man taip baisiai skamba... Buvau įtarusi, nes nuo pat gimimo negražiai tuštinosi žalsai gelsva spalva, gleivėtai, dažnai labai vandeningai. Tik dabar spalva ir konsistensija jau tampa panaši į normalią, bet pasitaiko mikro kraujo kruopyčių, kas mane neramina. Kadangi svoris augo labai gerai, jautėsi taip pat gerai, nenorėjau daryti tyrimų (o nieks ir nesiūlė). Net ir dabar bijočiau išgirsti šią diagnozę...
O auksinis stafilokokas man taip baisiai skamba... Buvau įtarusi, nes nuo pat gimimo negražiai tuštinosi žalsai gelsva spalva, gleivėtai, dažnai labai vandeningai. Tik dabar spalva ir konsistensija jau tampa panaši į normalią, bet pasitaiko mikro kraujo kruopyčių, kas mane neramina. Kadangi svoris augo labai gerai, jautėsi taip pat gerai, nenorėjau daryti tyrimų (o nieks ir nesiūlė). Net ir dabar bijočiau išgirsti šią diagnozę...
Musu AS ant odos atsparus antibiotikams, zarnyne biski jautresnis, bet tai nera kazkokia baisi diagnoze. Ant odos daugelis zmoniu ji turi, tik gal ne toki baisu kaip mes. Jis pasireiskia, kai mus isberia, tada kazkaip sunkiai iveikti berima buna. Del zarnyno AS geriam gerasias bakterijas ir tiek. Jei nekyla papildomu problemu ar neiskyla kazkokiu sutrikimu - ligu, tai tas AS nieko nereiskia. Musu giminaite vienos ligonines onkologijos skyriaus vedeja paaiskino taip: kol vaikas mazas pavojingiau, nes imunitetas sunkiau su viskuo tvarkosi, kai bus suauges tai tas AS absoliuciai jokios reiksmes netures, nebent susirgtu kokiom sunkiom ligom, ir labai nusilptu pats ir visas imunitetas, tada gali islysti kokie pulingi berimai ant odos, ar pasireiksti zarnyno bedos. Musu pediatre sako, kad istyrus visus maziukus, daugiau kaip pusei rastu ta AS, nes paprastai kurios mamos nusprendzia istirti vaika, visos randa ta AS, tai sake nebijoti ir kol viskas gerai nieko neprisigalvot.