Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos - petunijos 2013 m. sezonas

QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 19, 13:02)
Viskas bus gerai  4u.gif

user posted image

Cia mano mėnesinės  biggrin.gif  Mėnesio laiko joms 4u.gif

tikiuosi...

mano irgi panasios ax.gif
Atsakyti
nesibaiminu siuliuku, nes atejus deramam laikui bus paskabytos, saules gaus, ir viskas pasikeis 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Nuskabiau savo pirktinius daigelius ir pasodinau, paliejau Schultz Starter Plus, kad greičiau įsišaknytų. Ir buvau labai nustebinta rezultatu bigsmile.gif Pernai, kai bandžiau įšaknydinti nuskabytus daigelius be jokių auginimo stimuliatorių, tai vargdavau kokias 3 savaites, kol galesiu nudengti stiklainį. nes vos tik nudengdavau pravėdinimui, neužilgo nulinkdavo lapeliai. O šiemet sukišau į žemę sekmadienį, pirmadienio vakare nudengiau pravėdinimui ir pamiršau uždengti iki ryto. Šiandien ryte pasižiūriu visi lapeliai stovi, nei vienas nenulinkęs bigsmile.gif gal dar padėjo, kad sekmadienis pagal vieną mėnulio kalendorių vadinosi "šaknų diena" biggrin.gif
Dabar visada naudosiu auginimo stimuliatorių, tik ant šito Schultz į lietuvių kalbą blogai išverstas dozavimas. Turėtų būti 4 litrai vandens - 1 kamštelis stimuliatoriaus. O ten dozė sumažinta perpus.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 18, 21:21)
nesuprantum, ko nebeikelia mano fotoo  g.gif  g.gif

Aciu, dabar pamaciau smile.gif bet kiek suprantu jos labai letai auga unsure.gif o as tik pries kelias dienas pasejau, siandien kai praveriau pravedinti tai net issigandau, neisivaizduoju kaip ispikiuosiu, nes paskaicius kad nelabai dygsta buvau, plius katinas isvertes viska buvo, tai beriau negailedama tu seklyciu doh.gif turbut teks pinceto ieskotis, ar kokios dantu krapstuko pagalbos prasytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doviem @ 2013 02 19, 16:18)

kokias sėjot? smile.gif
Atsakyti
Aš šiandien pasisėjau po 10 sėkliukių Lavina f1 red ir Lavina f1 white ir 10 sėkliukių. Užmoviau maišiuką ir padėjau ant palangės, nes kaip supratau sėkliukių dygimui reik šviesos. Bus matyt kaip čia mums seksis. Tikiuosi gražių svyrančių petunijų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 02 19, 16:49)
kokias sėjot? smile.gif

sejau tokias: http://www.senukai.l...51048460_z1.jpg
nieko realiai nezinau, pirma karta "ant durniaus" pasejau, nes baisiai norisi balkone tureti svyranciu gelyciu kelis vazoniukus rolleyes.gif sudyko galima sakyti per 5-6 dienas.

P.S. sejau daug, kad pradejus zydeti galeciau atsirinkti ir sukomponuoti spalviskai, bet itariu, kad vis tik blogai galvojau ir persodinti zydincias gelytes nera gerai, kaip jus manot? g.gif
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 19, 16:57)
Aš šiandien pasisėjau po 10 sėkliukių

noriu paklausti kaip jus suskaiciuojate tas seklytes, pas mane tai jos tokios kaip dulkeles, kaip jas sugraibyti as neisivaizduoju doh.gif ar cia kitokiu petuniju stambesnes seklos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doviem: 19 vasario 2013 - 16:35
QUOTE(doviem @ 2013 02 19, 17:33)
noriu paklausti kaip jus suskaiciuojate tas seklytes, pas mane tai jos tokios kaip dulkeles, kaip jas sugraibyti as neisivaizduoju doh.gif ar cia kitokiu petuniju stambesnes seklos?

Mažytės ir pas mane, buvo tokioj kaip kapsulėj, tai mačiau, kad kokia 20-30 sėklyčių bus, tai biški pasibėriau į delną ir ėmiau su pirštais ir dėliojau kas 5 gal cm, beje šios sėklos buvo baltas, tai aiškiai matės kur pasėjau, tai turbūt dažytos, nes pernai kai sėjau tai buvo juodos. Pernai barsčiau tiesiog, tai sudygo visas miškas doh.gif tai va dabar padirbėjau, kad nebūtų daugiau taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 19, 17:41)
Mažytės ir pas mane, buvo tokioj kaip kapsulėj, tai mačiau, kad kokia 20-30 sėklyčių bus, tai biški pasibėriau į delną ir ėmiau su pirštais ir dėliojau kas 5 gal cm, beje šios sėklos buvo baltas, tai aiškiai matės kur pasėjau, tai turbūt dažytos, nes pernai kai sėjau tai buvo juodos. Pernai barsčiau tiesiog, tai sudygo visas miškas doh.gif tai va dabar padirbėjau, kad nebūtų daugiau taip smile.gif

aciu uz atsakyma :)turbut reikes ir man bandyti kitais metais seti po kelias, tik baisu kad papuls ne tos spalvos kuriu norisi rolleyes.gif o dabar is tokio misko tikiuosi issirinkti sau tinkamas, o likusi miska vezti anytai i kaima, lai grazinasi kiema lotuliukas.gif
Atsakyti
sejau tokias: http://www.senukai.l...51048460_z1.jpg
nieko realiai nezinau, pirma karta "ant durniaus" pasejau, nes baisiai norisi balkone tureti svyranciu gelyciu kelis vazoniukus rolleyes.gif sudyko galima sakyti per 5-6 dienas.

P.S. sejau daug, kad pradejus zydeti galeciau atsirinkti ir sukomponuoti spalviskai, bet itariu, kad vis tik blogai galvojau ir persodinti zydincias gelytes nera gerai, kaip jus manot? g.gif

nenoriu nieko gazdinti, bet tos kur jus pasejote nebus (kaip cia issireiksti teisingiau) smile.gif tos tokios ypatingai svyrancios, jos bus daugiau tokios kaip cia juokais vadiname kaimiskomis smile.gif
o tos jau kur labai svyra, jos dazniausiai pakelyje tebuna po 6-10 seklyciu, kurios buna drazuotos, todel jas labai lengva skiaciuoti, ir seti tiek kiek nori.
Nesiseka man graziai, risliai papasakoti, bet tikiuos suprasite 4u.gif

Kad pirmo karto seja nenugazdintu, siulyciau nusipirkti bent viena pakeli brangesniu, tada galesite palyginti ir pasiziuresite kurios jums labiau tinka. Sitos, kur jus sejote, jau buvo daug kartu aptartos temoje- isvada viena: pakelio vaizdas neatitinka tikroves, tad kol laikas draugiskai noreciau pasiulyti nusipirkti brangesniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 19 vasario 2013 - 17:22

asmeniškai aš žydinčių jau nejudinčiau ax.gif nors jei labai norai dideli būtų sukomponuot gražiai spalviškai -galbūt vistik bandyčiau, bet ne visas, o kelias smile.gif nors taip niekad nesu darius, tai negaliu patart 4u.gif

sėklytes suskaičiuot nesudėtinga, kai pakelyje jos apskritai tik kokios 6 ar 10 būna smile.gif čia jau tos brangios sėklos smile.gif

pernai buvau pasėjus, kaip vijoleta20 sako, tų "kaimiškų (balkoninių petunijų) biggrin.gif pasėjau ir palikau ramybėj, kai jau paaugo taip nemažai, persodinau, o paskui jau sodinau į pailgus vazonus. nei karto netręšiau, tai vienų vaizdas buvo toks : (fotografavau kambary, nes turėjom išvažiuot trim dienom, o karštis tuo metu nežmoniškas buvo, tai įnešiau į vidų, nes balkone būtų iškepę jos... )

iškart atsiprašau už nekokybiška nuotrauką, telefonu fotografavau ir dar sujudint sugebėjau blush2.gif

nieko specialiai nederinau (ir taip matosi smile.gif), nes persodinau dar be jokių žiedų, tai supratimo neturėjau kokių spalvų bus smile.gif

user posted image

matosi kampukas vazono, tai galima suprast kiek sviro jos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elizabeth**: 19 vasario 2013 - 17:53
nu gi grazios tos tavo ,,kaimietukes" biggrin.gif kai grisiu namo, pabandysiu paieskot savo kaimietukiu biggrin.gif nes pernai sodinau irgi paprastasias kaip ir siemet biggrin.gif tai i geliu darzeli sodinsiu ,,kaimiskas", o balkone ir ant kelmeliu, akmenu noriu sitas svyrancias ir ermitazo prisidaugint, nes savom jegom dar nlb pasitikiu biggrin.gif tiesa, matet ryt poryt ermtaze vel 20 proc nuolaida bus, tai sakiau butinai reikes dar pasiimt ax.gif
Atsakyti