Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos - petunijos 2013 m. sezonas

Sveikos smile.gif
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 19, 18:17)
Nesiseka man graziai, risliai papasakoti, bet tikiuos suprasite  4u.gif
Kad pirmo karto seja nenugazdintu, siulyciau nusipirkti bent viena pakeli brangesniu, tada galesite palyginti ir pasiziuresite kurios jums labiau tinka. Sitos, kur jus sejote, jau buvo daug kartu aptartos temoje- isvada viena: pakelio vaizdas neatitinka tikroves, tad kol laikas draugiskai noreciau pasiulyti nusipirkti brangesniu 4u.gif

Aciu uz atsakyma, supratau jusu pastabas ir patarimus, uz tai ir dekinga 4u.gif Reiks paziureti ka cia daryti su jom, nes dabar tai miskas ju ten pas mane, tik kad vos vos islindusios, na bent MB kaimui papuosti jos tikrai turetu tikti, o i balkona dar pamastysiu, nes mane MB is namu isvis tuoj su visais sodinukais doh.gif o dar jei nauju sumastyciau pasiseti tai butu isvis tragedija ax.gif

QUOTE(Elizabeth** @ 2013 02 19, 18:51)
asmeniškai aš žydinčių jau nejudinčiau  ax.gif  nors jei labai norai dideli būtų sukomponuot gražiai spalviškai -galbūt vistik bandyčiau, bet ne visas, o kelias  smile.gif nors taip niekad nesu darius, tai negaliu patart  4u.gif

pernai buvau pasėjus, kaip vijoleta20 sako, tų "kaimiškų (balkoninių petunijų) biggrin.gif 

na su persodinimu tai as cia tik pamasciau, nes norejosi pakomponuoti kelias spalvas, bet bijau kad neprigyt gali ir numesti ziedelius ar pan... o siaip tos kaimietukes man visai mielai atrodo, aisku sviro nedaug, bet jei butu tresiamos, gal labiau suvesetu? g.gif

P.S. kiek tas brangu pagal jus? kokios cia firmos seklytes jau laikomos geros? atsiprasau uz klausimus, esu visiska naujoke kalbant apie bet koki sodininkavima blush2.gif
Atsakyti
persodinu ir žydinčias petunijas, niekas joms nesidaro. Nes pasėtos sausio mėn, jos anksčiau pradeda žydėt ir ne visada speju nuskabyt pirmuosius žiedus, kad daugiau jegu skirtų masės auginimui, o ne žiedams.
Brangesnės sėklos kainuoja 4-13 lt., pakeliuose būna 6-10 sėklų
http://www.e-seklos.lt/lt?sq=petunia
http://www.sonis.lt/...ed-6-sklos.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadonata: 19 vasario 2013 - 21:23
QUOTE(doviem @ 2013 02 19, 21:52)
P.S. kiek tas brangu pagal jus? kokios cia firmos seklytes jau laikomos geros? atsiprasau uz klausimus, esu visiska naujoke kalbant apie bet koki sodininkavima blush2.gif

dėl sėklų brangumo, tai pvz šios smile.gif viena sėklytė kainuoja 1 Lt.
o yra kur vos 3 Lt siekia, o sėklų "milijonas" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mamadonata @ 2013 02 19, 22:13)

šios man tik trys sudygo.. ir dar neaišku kaip augs. tokiu atveju geresnis variantas turbūt būtų buvęs jau paaugintų nusipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 02 19, 23:25)

šios man tik trys sudygo.. ir dar neaišku kaip augs. tokiu atveju geresnis variantas turbūt būtų buvęs jau paaugintų nusipirkt smile.gif

Aš sėjau šitas pernai, sudygo visos. O su visom sėklom visko pasitaiko, gali sudygti, gali nesudygti...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 19, 15:57)
Aš šiandien pasisėjau po 10 sėkliukių Lavina f1 red ir Lavina f1 white ir 10 sėkliukių. Užmoviau maišiuką ir padėjau ant palangės, nes kaip supratau sėkliukių dygimui reik šviesos. Bus matyt kaip čia mums seksis. Tikiuosi gražių svyrančių petunijų wub.gif

Lavina gražios,bet nesvyrančios schmoll.gif Žinau,kad ten rašo 90 cm,bet galima gauti kompaktiškumą prie gero auginimo,bet svyrima neišeis,pagal mano patirtį (ir dar viena nuotrauka sm kitos buvo)
user posted image
Gražu kompozicijose,o nuo terasos teko nuimti,bet aš ten su vazoneliais buvau sustačius į lovelius,laukdama,koks vaizdelis bus. Teko keisti planą numatyta sodinimo.ir išdalinti didumą doh.gif kad ilgaamžes butų,irgi nepasakyčiau doh.gif
Atsakyti
Pritariu amarrilei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 02 19, 18:51)
matosi kampukas vazono, tai galima suprast kiek sviro jos.

Tai kaip kaimiškų, tai manau, kad visai gerai jos čia svyra. Pamatytumėt mano pernai metų doh.gif Gaila, nemoku sumažint, tai įdėčiau savo kaimietukes - neikiek nesviro, nors ir sodinau atitinkamu kampu...

QUOTE(amarrile @ 2013 02 19, 22:41)
Lavina gražios,bet nesvyrančios  schmoll.gif Žinau,kad ten rašo 90 cm,bet galima gauti kompaktiškumą prie gero auginimo,bet svyrima neišeis,pagal mano patirtį (ir dar viena nuotrauka  sm kitos buvo)

QUOTE(mamadonata @ 2013 02 20, 08:46)
Pritariu amarrilei  4u.gif

doh.gif aišku, nesmagios naujienos, bet pagalvojus, tai dar pačiu laiku, bėgsiu pirkt jūsų parekomenduotų tikrai svyrančių. Nes jau turbūt šio mėn paskutinės d dar galima pasisėt, labai gal nesuvėluosiu. Nes man reik būtinai svyrančių, kad svirtų iš pakabinamo vazono, o šitas Lavinas šiaip išsodinsiu į darželį.
Tik pas mane ant pokučio rašo, kad bus 35 - 70 cm, bet ne ne nebetikiu jau. Nupirksiu 1 pak. brangių, kad garantuotai svirtų. Labai labai ačiū, kad pasidalijot patirtim 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar prie to pačio noriu paklaust, man tas Lavinas užtenka pora val į parą pravėdint? 4u.gif
Atsakyti
NUSIPIRKAU ERMITAZE DAR VIENA ,,VIVA RED" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 20, 13:32)
neikiek nesviro, nors ir sodinau atitinkamu kampu...

Kas čia dar per kampas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 20, 15:32)
Dar prie to pačio noriu paklaust, man tas Lavinas užtenka pora val į parą pravėdint? 4u.gif

Užtenka, aš pravėdinu gal tik kokį pusvalandį 4u.gif

noriu pagirti e-seklos.lt 4u.gif gavau kitas išsirinktas sėklas už neišdygusias petunijų sėklytes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadonata: 20 vasario 2013 - 13:47
QUOTE(mamadonata @ 2013 02 20, 14:46)
Užtenka, aš pravėdinu gal tik kokį pusvalandį  4u.gif

noriu pagirti e-seklos.lt  4u.gif  gavau kitas išsirinktas sėklas už neišdygusias petunijų sėklytes  thumbup.gif

o as gavau pinigelius is ju, uz SEMO 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 20, 14:49)
o as gavau pinigelius is ju, uz SEMO 4u.gif

PLACIAU PLACIAU PAKOMENTUOKIT SIA SKAUDZIA TEMA
Atsakyti