Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(iingutte @ 2013 05 14, 07:21)
Labas rytas. Noriu jusu patarimo. Savaja brugmansija pernai pavasari pasisejau, isaugo nemazas medels, bet nezydejo. Islaikiau per ziema saltam kambaryje, persodinau ir jau laukiu ziedu. Ziedai pasirode, bet paaugusiuos juos numeta gelyte. Tresiu atrodo pakankamai (universaliom trasom, kambaryje vis dar auga), isdziuti irgi neleidziu... Lapai grazus, sveiki.
Gal kuri esat su tuo susidurus?  g.gif

o lapai ar tiesus grazus?
maniskei taip pernai buvo, bet tik todel kad buvo erkute apipuolusi
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2013 05 13, 23:10)
Sveikos,
visą žiemą, mano gėlytės pražiemojo trilitriam stiklainį... Dabar, jau pasodintos lauke, džiaugiasi saulės spinduliais ir laisve biggrin.gif Pasisodinau stambiažiedę durnaropę. Iš 4, liko tik viena. Maža dar, lauksiu kol bus didelė.
Gal kas turi kokių šakelių? Nebūtinai jau iššaknijusių smile.gif tiks ir paprastos wink.gif galiu ir pamokėti wink.gif

ir man idomu pasidare del to trilitrio. g.gif

O sakeliu tai beveik visos auginancios turi, tik dazniausiai veliau- vasara, kai augalai gerokai paauga. Tada yra ka ir nulauzti. O ir isaknydintu tada augalu atsiranda. Beda , kad visos norim ju pavasari lotuliukas.gif Laukiu va ziniu del augalu is Olandijos - visad norisi greiciau, operatyviau gauti, bet dazniausiai gaunasi kaip visada... doh.gif Pasipiktinsiu lengvai - tas olandas brugmansiju pardavejas ziauriai apatiskas uzsakymu klausimu. Kur tai matyta, kad reikia tiek skambineti, prasyneti ir pan. , kad nors saskaita apmokejimui issiustu? O jau kada augalus issius, isvis sunku prognozuoti. Nu, zodziu, pabambejau uz karambole, smile.gif Cia juk jai labiausiai ikyrejes tas reikalas turetu buti. Bet va, kaip is karto geriau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2013 05 14, 08:36)
o lapai ar tiesus grazus?
maniskei taip pernai buvo, bet tik todel kad buvo erkute apipuolusi

nu atrodo, kad tiesus... Buvo ankstyva pavasari erkute, bet tris kartus nupurskiau su chemija ir atrodo dingo. Auga dabar grazi. Dar karteli apziuret reikia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2013 05 14, 13:37)
ir man idomu pasidare del to trilitrio. g.gif 

O sakeliu tai beveik visos auginancios turi, tik dazniausiai veliau- vasara, kai augalai gerokai paauga. Tada yra ka ir nulauzti. O ir isaknydintu tada augalu atsiranda. Beda , kad visos norim ju pavasari  lotuliukas.gif Laukiu va ziniu del augalu is Olandijos - visad norisi greiciau, operatyviau gauti, bet dazniausiai gaunasi kaip visada... doh.gif  Pasipiktinsiu lengvai - tas olandas brugmansiju pardavejas ziauriai apatiskas uzsakymu klausimu. Kur tai matyta, kad reikia tiek skambineti, prasyneti ir pan. , kad nors saskaita apmokejimui issiustu? O jau kada augalus issius, isvis sunku prognozuoti. Nu, zodziu, pabambejau uz karambole, smile.gif Cia juk jai labiausiai ikyrejes tas reikalas turetu buti. Bet va, kaip is karto geriau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

teisingai pavasari sunkiau su sakelem, jos ir taip is rudens pagenetos, dar buna viena kita saka nudziuna, tai nesinori dar labiau apgeneti, nes kaip Kile sako ji nepradeda zydeti kol nepasiekia pernykscio aukscio.
Na as galvoju, kad pernai Kile irgi ilgokai su tais Olandais susirasinejo... su vokieciais paprasciau nors augaliukai pas juos ir brangesni.
Atsakyti
QUOTE(kaškoniukas @ 2013 05 13, 23:09)
Nikita papasakok smulkiau, kaip ten praziemojo tam trilitriniame? bigsmile.gif

Man net gėda, kad taip nutiko... blush2.gif
Žodžiu, rudenį parsinešiau iš tokios bobukės, 3šakeles. Jas pamerkiau į tą legendinį trilitrį. Truputį išsigandau, jog numetė visus lapus, bet po kelių savaičių, išaugo nauji. Laukiau netik lapų, bet ir šaknų, kurios sunkiai pasirodė... Kol sulaukiau tų šaknų, atėjo gili žiema. Galėjau pasodinti į vazonus, bet nepatartina sodinti žiemą, o tam trilitriam, jos gražiai augo biggrin.gif Lapai buvo dideli ir gražūs, o šaknys augo kaip ant mielių bigsmile.gif Todėl ir leidau žiemoti trilitriam biggrin.gif Kaip bebūtų keista, nepuvo šaknys. Gal vandens parametrai tiko? Nes iš vandentiekio vanduo, labai kietas...todėl laikydavau parą laiko, kad jis išsigaruotų arba eidavau į upę pasisemti. Upės vanduo buvo ledinis, bet labai geras augalams, tekdavo visą kibirą laikyti prie radiatoriaus, kad vanduo pašiltų.
Jau savaitė laiko mano gėlytės lauke pasodintos smile.gif Ir nė vieno lapelio nenumetė, o kaip tik gražiai auga bigsmile.gif
Va tokia ta istorija su tuo manio trilitriu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes.
Na Jus saunuoles, pas mane visos namie dar , laukiu kol obelys nuzydes.
Bet va atejau pasigirt, praeita savaitgali gavau Inchorma wine red seklyciu. O va sendien jau bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2013 05 16, 18:35)
Sveikos mergytes.
Bet va atejau pasigirt, praeita savaitgali gavau Inchorma wine red seklyciu. O va sendien jau  bigsmile.gif

Irgi šaunuolė 4u.gif Smagu matyti savo augaliuką dygstantį ir dar taip greitai sudygo bigsmile.gif
Atsakyti
Mano dickes is siltnamio iskeliavo i lauka. Pasodinau i zeme. Nesugalvoju ka su maziukem kurias rudeni saknydinau. Man rodos kelias savaites reikia luktert ir kisiu i zeme.

Merginos gal kas turit inchroma augaliuka ar sakele parduot, labai noriu.

Turiu kelias nepazadetas brugmansijas. Tik nusitrine pavadinimai. Bus arba Angels flingt geltona, arba Dalens pink amour ruzava. Siais metais turetu zydeti, saknydijau pernai vasara.
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2013 05 16, 21:53)
Mano dickes is siltnamio iskeliavo i lauka. Pasodinau i zeme. Nesugalvoju ka su maziukem kurias rudeni saknydinau. Man rodos kelias savaites reikia luktert ir kisiu i zeme.

Turiu kelias nepazadetas brugmansijas. Tik nusitrine pavadinimai. Bus arba Angels flingt geltona, arba Dalens pink amour ruzava. Siais metais turetu zydeti, saknydijau pernai vasara.

Mano rudenį šaknydintos jau grunte pasodintos. Pasodinusi susmeigiau aplink keturis kuoliukus ir apgaubiau agroplėvele palikdama viršų atvirą. Taip jos sėkmingai pripras prie aplinkos, nebijos vėjų ir šalnų, jei pasitaikytų. Kai tik sustiprės, nuimsiu plėvelę, pririšiu kuolelį, kad vėjas nenulaužtų.
Atsakyti
Kokie smagūs pavasariniai vėjai čia smile.gif

Pas mane rausvos brugmansijos sėjinukų perteklis... Ir didelis perteklis, apie >20 atliekamų, poros sprindžių ūgio, žali gražūs sveiki.
Mama - rausva paprastoji, tėtis - nežinomas... Bet galiu nuspėti, kad žydės nepilnaviduriais rausvais arba baltais žiedais.

Jei ką sudomins - dovanoju be vazonėlių. Kaunas, tik tikrai tikrai neturiu galimybės siųsti.

Daug kas klausiate - atliekamų auginukų neturiu. Visas šakas išdalinau rudenį biggrin.gif Keli užvargę rudeninio šaknydinimo, kurių net ir sau pasilikti nesinori. Visoms besidominčioms galesiu dauginti tik pažastiniais ūgliukais šios vasaros viduriui. Nes po pernai rudens ir taip mano augalai be šakų biggrin.gif

Purkeli, valio! Aš, pamenu, iochroma coccinea tris menesius daiginau, ir tik išdygę daigiukai nusibaigė... Bet ji labiau užsispyrusi. Tiesa, jei pro Kauną kartais važiuoji, gal knygos nori? Aš nuoširdžiai paslėpus ją spintoj, galėčiau duoti atsidžiaugti.
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2013 05 15, 11:16)
Man net gėda, kad taip nutiko... blush2.gif

kokia cia geda jei isgyveno puikiai thumbup.gif - trilitrini saugok biggrin.gif tikrai legendinis lotuliukas.gif

QUOTE(Purkelis @ 2013 05 16, 19:35)
Sveikos mergytes.
Bet va atejau pasigirt, praeita savaitgali gavau Inchorma wine red seklyciu. O va sendien jau  bigsmile.gif
user posted image

ai nepergyvenk, as irgi siemet nesiskubinau, stovi lauke stagarai, viena kita pradeda rodyti lapelius, va vaiko gimtadieni si sestadieni atsvesiu tada ir mazyles nesiu, nes jau palange uzbujojus gerai, tiesiog nenoriu dabar isnest, kad man uraganas vaiku neispardytu ju.

o tai geras del seklyciu! Tfu tfu tfu, kad tik uzaugtu tai as jau kaip tas katinas prie desros i pirmas eiles prasysiu blush2.gif

QUOTE(aldam @ 2013 05 16, 22:53)

greitu laiku tureciau tureti , reikia viena sakele nurezti.

QUOTE(Kile @ 2013 05 17, 12:03)

Mama - rausva paprastoji, tėtis - nežinomas...

nu padykus ta mama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2013 05 16, 22:53)

Turiu du baltaspaniu uzpultus rubina. Vienas pazadetas Jadiarai, kitas laisvas.
Kastoniuk tau zaetos seklytes guli pasleptos smile.gif
Kile , kol kas nesiruosiau i Kauna, bet pasistengsiu kazka paplanuot smile.gif
Atsakyti