Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(MoulinRouge @ 2013 05 08, 06:35)
Tam brangesniajame rinkinyje yra papildomas indas biriems - sausiems produktams malti (as si rinkini turiu, bet atvirai kalbant, per 10 gal menesiu turejimo ta kita inda panaudojau vos pora kartu, nes tas didysis - visiskai universalus ir viskam tinkamas)
Daugiau skirtumo nera tarp ju jokio  4u.gif




O tai anam nera to indo..supratau...o tai be to indo negalima sausu produktu, riesutu ir pan smulkinti? Ar ir su tuo anuo tai galima?
Atsakyti
Pas mane irgi abudu yra. Sausiems produktams malti naudoju rečiau, bet vis dėlto man patinka, kai reikia pasidaryti miltus iš riešutų ar grūdų. Pirktinių tokių miltų kaina žvėriška, o čia susimalei ir turi... Iš žolelių laukiu, kol sudygs portulakos (nežinau ar tiksliai išverčiau, angliškai "purslane")... Man jos labai skanios.
Atsakyti
Merginos,Jus raset i zaliuosius kokteilius dedat dilgeles(tai cia duriancias)?o tos kur zydi baltai ar tinka,jos lyg irgi kaip ir vaistas nuo ginekologiniu ligu?
As siandien dejau dar garsvos,kiaulpieniu lapeliu,astriuju dilgeliu,ridikeliu lapeliu,balandu +bananas.Tai thumbup.gif ,taip jau buvau issiilgus "tikros zoles" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 05 11, 21:04)
Merginos,Jus raset i zaliuosius kokteilius dedat dilgeles(tai cia duriancias)?o tos kur zydi baltai ar tinka


Tinka, tik tai jau ne dilgėlės, o baltažiedės notrelės(lot. Lamium album), skoniu primenančios špinatus. Dėl bet kokio gydymo, reikia tikslios diagnozės ir tinkamų priemonių, "ginekologinės ligos" labai plati sąvoka. Notrelėse daug vitamino C.
Dar skanios raktažolės. Lapeliai dabar trapūs, truputį karsteli, sakoma kad du lapeliai turi paros vitamino C dozę. Žiedų arbata tinka esant migrenai 4u.gif . 4u.gif
Žliūgės irgi skanios, valgomos. biggrin.gif
Atsakyti
Praeito savaitgalio žaliavalgiškų tortų maratonas...
user posted image
pirmasis ir antrasis buvo mango-kokosiniai, o trečiąjį maišiau granatus su mango... Labai skanu... tik kitą kartą granatiniam tortui viršų apliesiu šokoladu, kad gautųsi traški plutelė...
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 05 18, 22:00)
Praeito savaitgalio žaliavalgiškų tortų maratonas...
user posted image
pirmasis ir antrasis buvo mango-kokosiniai, o trečiąjį maišiau granatus su mango... Labai skanu... tik kitą kartą granatiniam tortui viršų apliesiu šokoladu, kad gautųsi traški plutelė...


nerealu, gal pasidalintumet receptais wub.gif
Atsakyti
user posted image - braškinis - kokosinis tortas

Originalus receptas - čia.

Mano pakeitimai - į padą nededu sėmenų, dedu 2 puodelius kokosų drožlių ir 1 puodelį migdolų, bei 4 dideles braškes arba saują aviečių.
Į torto masę pagal originalų receptą įeina 2 puodeliai kokosų mėsos ir 2 puodeliai mirkytų abrikosų. Kadangi aš mėgstu eksperimentuoti, tad išbandžiau mangus, šviežius abrikosus, persikus, granatus/mangus... paskutinį maišiau su braškėm. Man buvo įdomu ar neišskys pats tortas, nes braškės ganėtinai vandeningos. Rezultate - tortas neišskydo, bet man trūksta skonio, nes kokosai užgožė braškes. Geriausias variantas - su mango arba granatais. Tik granatinį tortą būtinai aplieti traškiu šokoladu (agava, kokosų aliejus, kakava ir jūros druska). Dar - nededu vanilės ekstrakto. Ir be jo labai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 27 gegužės 2013 - 19:56
Tautosaka, jau tortu grozis ir skonis jauciu....
O tu i mase vistiek dedi kokosu mesa ir tada mangus ? Ar kaip? biggrin.gif
Atsakyti
taip, apytiksliai 2 puodeliai kokosų mėsos (kiek prigremžiu iš 4 kokosų - nes visada skirtingai išeina) ir 2 puodeliai mango. Kokosas neleidžia tortui ištižti, kaip kad būna su riešutų mase kartais. Patarimas dėl kokoso - kai išgremžiat, apipjaustykit, kad neliktų rudų plotelių (nuo kevalo) ir gerai nuplaukit vandeniu.
Atsakyti
aciu, Tautosaka. O sakykit, kiek gali kokoso riesutas buti namie nesugedes? biggrin.gif is tikruju iki siol naudojau tik drozles, alieju ir panasiai, pacio kokoso riesuto niekada nepirkdavau g.gif
Atsakyti
nuo nuskynimo turėtų laikytis apie 75 dienas... bet turint omeny, kad transportavimas užima ilgą laiko tarpą, mums praktiškai lieka kokia pora savaičių. Aš stengiuosi, kai tik nusiperku dėt į šaldytuvą ir per savaitę juos sunaudoti. Pasitaiko, kad iš viršaus kokosas be jokių pelėsių ar rožinių dėmių, o atidarius viduj - jau sugedęs. Tas man nepatinka - praktiškai perki pelę maiše.
Atsakyti
Kremas "Kai šaldytuvas tuščias"
user posted image

Baigėsi visi vaisiai šaldytuve, o valgyt kažko norėjosi skanaus... Prisiminiau kaip mama mums tarkuodavo morkas su cukrumi, tad ta tema ir eksperimentavau...Sutarkavau gal 6 vidutinio dydžio morkas su bulvių tarkavimo mašina, įdėjau bananą, darže radau 4 braškes, šaukštelį kokosų aliejaus ir viską suplakiau mikseriu. Gavosi tikrai skanus saldus kremas... niam niam...
Atsakyti