
QUOTE(mamaite
@ 2006 08 23, 22:47)

gal kas žinot skanėstų iš morkų??????????????????
Žinau, bet kad jis nelabai tinka šitan skyrelin

Yra toks žydiškas patiekalas, CIMES vadinbamas, lietuviškai būtų "skanumynas": 1 kg morkų, 3 šaukštai vištos taukų, šaukštas medaus, šaukštelis cukraus, šaukštelis cinamono, šaukštas citrinos sulčių, druskos pagal skonį. Morkas supiaustyti neplonais griežinėliais, sukrauti puodan, sudėti riebalus, cukrų ir medų, užpilti kiek vandens ir troškinti, laiks nuo laiko pakratant, kad neprisviltų ( kažkodėl nemaišyti), kol suminkštės ir vanduo išgaruos. Tada dėti druską ir rūgštį. Galima valgyti šiltą pvz. su vištiena arba šaltą. Skanu ir pats vienas. Nurodytas kiekis skirtas 6 asmenims - galvai puse šaukšto riebalo...Daug čia ar mažai

Godulė šiek tiek teisi - riebalai vadinami skonio nešikais, nieko čia nepadarysi, taip mes sutverti. O ir morkos be riebalo - kaip įėjo, taip išėjo

