Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi patiekalai

smile.gif+2006 08 23, 22:47-->
QUOTE(mamaite smile.gif @ 2006 08 23, 22:47)
gal kas žinot skanėstų iš morkų??????????????????

Žinau, bet kad jis nelabai tinka šitan skyrelin g.gif Bet gal negausiu į skudurus?
Yra toks žydiškas patiekalas, CIMES vadinbamas, lietuviškai būtų "skanumynas": 1 kg morkų, 3 šaukštai vištos taukų, šaukštas medaus, šaukštelis cukraus, šaukštelis cinamono, šaukštas citrinos sulčių, druskos pagal skonį. Morkas supiaustyti neplonais griežinėliais, sukrauti puodan, sudėti riebalus, cukrų ir medų, užpilti kiek vandens ir troškinti, laiks nuo laiko pakratant, kad neprisviltų ( kažkodėl nemaišyti), kol suminkštės ir vanduo išgaruos. Tada dėti druską ir rūgštį. Galima valgyti šiltą pvz. su vištiena arba šaltą. Skanu ir pats vienas. Nurodytas kiekis skirtas 6 asmenims - galvai puse šaukšto riebalo...Daug čia ar mažai g.gif
Godulė šiek tiek teisi - riebalai vadinami skonio nešikais, nieko čia nepadarysi, taip mes sutverti. O ir morkos be riebalo - kaip įėjo, taip išėjo mirksiukas.gif Na, ne tik A vitaminas riebaluose tirpsta, yra jų visa grupė... Betgi su saiku naudojant ne taip ir baisu, jau tikrai geriau šaukštas aliejaus negu puse kalakuto (kuris tooooks nekaloringas). Aš salotas gaminu su jogurtu, dėl skonio įdėdama šaukštą majonezo (visai šeimynai) - ir vilkas sotus, ir avis sveika...Padažus gaminu su pienu, ne su grietine, naudoju daug prieskoninių žolių - taip ir ne kiekvienas padažas kalorine bomba virsta...O brokoliai ir man fui. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 24 rugpjūčio 2006 - 09:29
QUOTE(Amalia @ 2006 08 24, 10:27)
Žinau, bet kad jis nelabai tinka šitan skyrelin g.gif Bet gal negausiu į skudurus?
Yra toks žydiškas patiekalas, CIMES vadinbamas, lietuviškai būtų "skanumynas": 1 kg morkų, 3 šaukštai vištos taukų, šaukštas medaus, šaukštelis cukraus, šaukštelis cinamono, šaukštas citrinos sulčių, druskos pagal skonį. Morkas supiaustyti neplonais griežinėliais, sukrauti puodan, sudėti riebalus, cukrų ir medų, užpilti kiek vandens ir troškinti, laiks nuo laiko pakratant, kad neprisviltų ( kažkodėl nemaišyti), kol suminkštės ir vanduo išgaruos. Tada dėti druską ir rūgštį. Galima valgyti šiltą pvz. su vištiena arba šaltą. Skanu ir pats vienas. Nurodytas kiekis skirtas 6 asmenims - galvai puse šaukšto riebalo...Daug čia ar mažai  g.gif
Godulė šiek tiek teisi - riebalai vadinami skonio nešikais, nieko čia nepadarysi, taip mes sutverti. O ir morkos be riebalo - kaip įėjo, taip išėjo mirksiukas.gif Na, ne tik A vitaminas riebaluose tirpsta, yra jų visa grupė... Betgi su saiku naudojant ne taip ir baisu, jau tikrai geriau šaukštas aliejaus negu puse kalakuto (kuris tooooks nekaloringas). Aš salotas gaminu su jogurtu, dėl skonio  įdėdama šaukštą majonezo (visai šeimynai) - ir vilkas sotus, ir avis sveika...Padažus gaminu su pienu, ne su grietine, naudoju daug prieskoninių žolių - taip ir ne kiekvienas padažas kalorine bomba virsta...O brokoliai ir man fui. verysad.gif



o KĄ BE TAUKŲ NEGALIMA PASIKEIS SKONIS FUI KAIP PAGALVUOJAU APE TAUKUS schmoll.gif AŠ IŠVIS JŲ NIEKUR NENAUDOJU blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Marinčik @ 2006 08 24, 08:39)
o KĄ BE TAUKŲ NEGALIMA PASIKEIS SKONIS FUI KAIP PAGALVUOJAU APE TAUKUS schmoll.gif  AŠ IŠVIS JŲ NIEKUR NENAUDOJU blink.gif

Tu aplamai apie taukus, ar šiame recepte? Cimesą nurašiau, kaip kaimynė žyde išmokė - atseit kaip priklauso, pati, kai darau, dedu Rama margariną. Aš taukų kaipo tokių pati niekur nenaudoju, tik jei labai reikia, aliejų.
O jei aplamai, tai riebalai mitybos mokslų korifėjų taip vadinami, čia ne mano išmislas. Atseit riebalai kokius ten skonio receptorius pakibinantys, evoliucija kalta. Pati riebalų nenaudoju (nes man negalima) betgi reikia ir skėrius pamaitinti, tai juos ir apgaudinėju. Pakiščiau savo diedui, visą dieną triūsusiam, salotos lapą citrinos užpile - tik čemodaną pakuotis beliktų...Tarp kitko, paskutinė nuomonė, kad kur kas svarbiau reguliuoti angliavandenių kiekį maiste - kaip tik neperseniausiai tobulinausi tuo klausimu...Atseit irgi evoliucija remiamasi - grūdinės kultūros ne tokios senos, kaip mūsų žarnynas...Irgi ne mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Norincioms suploneti visu pirma nereiktu persivalgyti bigsmile.gif nors kartais ir labai norisi biggrin.gif tai vat, bet svarbu taip pat ir nebadauti. Geriausia butu valgyti daugiau nei 3 kartus per diena, ypac negalima praleisti pusryciu (tai vienas svarbiausiu dienos valgiu). Pvz as valgau kokius 5-6 kartus per diena, nedideliais kiekiais po kokiu 200 - 250 kcal. Taip pat atsisakau riebiu produktu, naudoju liesa piena, jogurta t.t. ir angliavandeniu (ypac kenkia cukrus!!!) geriau valgyti daugiau baltymu, nes ju organizmas nenaudoja atsargoms kaip anglaivandeniu ar riebalu. Taigi tai neriebi mesa, jogurtas, vistu krutineles, kiausiniai (bet su tryniu reiktu atsargiau, nes jame yra cholesterolio, taigi galima viena 2 per diena ) Beje nereikia pamirsti pajudeti, jei tik laikysites dietu nieko gero is to nebus. Pamirskite liftus!!! Naudokites laiptais, eikit pasivaiksciot, i parduotuve ne su masina, o pestute tongue.gif pamatysit skirtuma. Svarbiausia nebadauti, nes kunas neatsikratys riebalu, pirmiausia atsikratys skysciu ir raumenu mases (beje raumenys degina kalorijas!! kuo daugiau sporto, tuo daugiau raumenu ir maziau kcal) nepamirskite isgerti po 2 litrus vandens negazuoto thumbup.gif nu nzn ka cia dar parasyt, lyg ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2004 07 23, 19:21)
Lasisa - riebi zuvis (kaloriju joje sociai, tik sunui ir vyrui is jos patiekalus gaminu), o be to, joks padazas lieknejancioms nerekomenduojamas.  Na, nebent padazas is vandens  laugh.gif smile.gif

bliamba, kaip zmones gerai gyvena... Suni lasisa maitina.. blink.gif
Gerai, kad ciucis mano to nezino.. jam ir mesos atraizos - delikatesas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2007 07 18, 10:18)
bliamba, kaip zmones gerai gyvena... Suni lasisa maitina..  blink.gif
Gerai, kad ciucis mano to nezino.. jam ir mesos atraizos - delikatesas  lotuliukas.gif



siaip tai Naglica parase kad SUNUI ir vyrui lasisa ruosia. reiktu fantazijos turet suniui ir vyrui ta pati meniu is lasisos pasiulyti..
Atsakyti
[quote=daikiri,2007 07 18, 10:48]siaip tai Naglica parase kad SUNUI ir vyrui lasisa ruosia. reiktu fantazijos turet suniui ir vyrui ta pati meniu is lasisos pasiulyti..
[/quote]
doh.gif doh.gif o as perskaiciau "šuniui"..lotuliukas.gif
Sorry, Naglica, persiprasau baisingai blush2.gif

o šuo ir vyras, tai cia nieko keisto jau, kai vienaverciais seimos nariai laikoma..
zinau ir tokiu seimu, kuriose suniukas yra pagrindine asis, apie kuria tiek vyro tiek zmonos dienotvarke sukas doh.gif smile.gif
Papildyta:
[/quote]
o dar jei padiskutuot apie lasisa ir jos riebuma...
tai as manau kad jau geriau suvalgyti troskintos ar orkaiteje keptos lasisos gabaliuka, nei mesos kepsni ar kitokia kokia zuvi cirskinta ant keptuves aliejuje.. Naudos daug daugiau ir plaukams, ir odai, ir nagams, ir gerai savijautai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bransha: 18 liepos 2007 - 10:58
Visiskai pritariu. Lasisa labai vertinga. As lasisa verdu "ant garu" ir tik citrinos sultim apslakstau. Apsiryjimas ..
Papildyta:
Ai, pasitaiko gi. nusiskaitom visi. as kartais kelis kartus perskaityt turiu, kol suprantu . o dar kai sveplai rasom, tai ner ko stebetis.
Atsakyti
tai rašykit lietuviškai ir bus aiškiau, ir neprarasit rašybos(teisingos) dovanos biggrin.gif
Atsakyti
mano skrandis jautrus, negaliu valgyti daug zaliu darzoviu, mano superinis patiekalas buiza pavadinimu "viskas viename"imi viska ka turi nekaloringo ir meti i viena puoda (pas mane virykle tik vienam puodui lotuliukas.gif ) zuis darzoves.... o jei rimtai tai visus tuos neskanius dietinius patiekalus iki valgomu pataiso prieskoniai. thumbup.gif tik mergos atsargiai su visokiom vegetom or kitokiais misiniais, juose pilna druskos ir visokiu chemikalu kaip skonio stiprikliai ir dazikliai. gausiai dekit tokiu prieskoniu kaip karis ,kmynai, imbieras, pipirai muskatas, kalendros ,krienai, garstycios, krapai, petrazoles......turiu pasakyti kad tai isgelbejo mano dieta. pavyzdziui garuose keptos liesos zuvies beveik neimanoma valgyti o petepus siek tiek garstyciom pabarscius kokiu kariu krapais ar dar kuo jau sis tas gaunasi... nu vienzo esme supratot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daikiri @ 2007 07 18, 12:33)
Visiskai pritariu.  Lasisa labai vertinga. As  lasisa verdu "ant garu"  ir tik citrinos sultim apslakstau. Apsiryjimas ..
Papildyta:
Ai, pasitaiko gi. nusiskaitom visi. as kartais kelis kartus perskaityt turiu, kol suprantu . o dar kai sveplai rasom, tai ner ko stebetis.



Aš lašišą rankovėje(tai tokia celofaninė rankovė) troškinu t.y savose sultyse ir riebaliukuose savose dar įdedu paprikos, morkų ar kitų daržovių , žuvį pašlakstau citrinos sultimis.Galima apivalgyti super thumbup.gif

Atsakyti
Aciu merginos uz patarimus, po ziemos artejant pavasariui reikia kazkaip susiimti smile.gif reiks pradeti pratintis maziau esti unsure.gif
Atsakyti