Įkraunama...
Įkraunama...

Nekaloringi patiekalai

QUOTE(olé @ 2006 01 24, 10:11)
o kodėl atsisakei? be batonų, yra ir labai sveikų duonyčių - Rugelis, juoda duona su grūdais, rupių miltų duonytės ir t.t.. Jose yra visokių mums reikalingų vitaminų ir kitokio gėrio 4u.gif


Atsisakiau todėl, kad rupių miltų duona, juoda duona su grūdais man neskani tongue.gif
Kam save kankinti, geriau tada išvis nevalgyti to kas nepatinka.
Labai keista, bet duonos pasiilgstu labai retai, nebent būna karšta, tada tikrai neatsisakau (dar ir sviestuko užsitepu tongue.gif ).
Atsakyti
Netiesa, kad Rugelis turi maziau kaloriju-joje ju daugiau, nei batone Jis siulomas vien todel, kad tai yra maziausiai rafinuotas produktas is visu duonos gaminiu. Asmeniskai man ji per rupi. Mociutes-irgi per rupi




Paprieštarausiu. Rūgelis - 142 kcal (čia "Gardėsio" firmos), o batonas apie 276 kcal. Aišku, dar priklauso nuo batono. 4u.gif
Asmeniškai man rūgelis daug skanesnis už paprastą juodą duoną ar batoną. mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi moterytės smile.gif Aš va irgi jau kuris laikas bandau sveikai maitintis. Iš pradžių galvojau - plaukus nusirausiu, koks čia maistas be grietinės, be skanių padažiukų, nei šis nei tas... verysad.gif Bet dabar pamačiau, kad beveik kiekvieno patiekaliuko sveikesnį liesesnį variantą įmonoma paruošt, reik tik fantaziją savo įjungt smile.gif Va pvz. vakar pietum dariau įdarytas paprikas. Pasiemiau paprikų, perpjoviau pusiau, išėmiau sėklas. Įkišau į 200 C orkaitę kokiom 20 min. Tuo tarpu pasigaminau įdarą: sumaišiau liesos Močiutės varškės, krabų lazdelių (kažkur pusė ant pusės su varkše), įvairių prieskonių (baziliko, pipirų, paprikos, svogunų miltelių, česnakų miltelių), įpyliau truputį sojos padažo. Žodziu taip, kad skonis man patiktų. Ištraukiau paprikas iš orkaitės, nusausinau ir tas puseles pripildžiau įdaro. Tada dar aptepiau viršų trupučiu pomidorų padažo, užbarsčiau vos vos sūriuko (galima ir be jo) ir vėl į orkaitę 10 min. Nežinau kaip jums, niu bet man tai thumbup.gif
Atsakyti
Skamba nerealiai skaniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2006 03 29, 17:13)
  Pasiemiau paprikų, perpjoviau pusiau, išėmiau sėklas. Įkišau į 200 C orkaitę kokiom 20 min. Tuo tarpu pasigaminau įdarą: sumaišiau liesos Močiutės varškės, krabų lazdelių (kažkur pusė ant pusės su varkše), įvairių prieskonių (baziliko, pipirų, paprikos, svogunų miltelių, česnakų miltelių), įpyliau truputį sojos padažo. Žodziu taip, kad skonis man patiktų. Ištraukiau paprikas iš orkaitės, nusausinau ir tas puseles pripildžiau įdaro. Tada dar aptepiau viršų trupučiu pomidorų padažo, užbarsčiau vos vos sūriuko (galima ir be jo) ir vėl į orkaitę 10 min. Nežinau kaip jums, niu bet man tai  thumbup.gif

Einu gaminti paprika
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2004 07 22, 20:42)
Pas mus is krano bega toks keistokas vanduo. Kai ji palieki puoduke, ant dugno kazkas balto nusistoja. Iki siol maniau, kad kalorijos? blink.gif


Žvengiau iki ašarų lotuliukas.gif


Papildyta:
Kartą studenčiokė būdama sumaniau atsisakyti cukraus( į kavą) ir bandelių, tai po poros dienų negalėjau praeiti Laisvės al, kur gatvėj pardavinėjo bandeles-nusipirkau 4 ir pasakiau-jokių apribojimų.
O kai pavalgau nekoloringo maisto, tai po 10 min vaikštau vėl po virtuvę ir trinuosi apie šaldytuvą.
Atsakyti
O su kokia tarka tarkuojat kopūstus, pvz. kopūstų blyneliams, smulkia ar burokine?
Atsakyti
PAsipasakosiu ir aš savo keletą atradimų ax.gif

1. Puikūs ir sotūs pusryčiai - Ant rugelio duonos aptepti liesos varškės ir apibarstyti prieskoninėmis žolelėmis. Galima užsidėti ir riekę pomidoro ar agurko. Čia jau skonio ir improvizacijos reikalas.

2. Į salotas išmokau nebedėti aliejaus, majonezo ar grietinės. Prie mėsos puikaii tinka Agurkas + pomidoras + papika + dar kas nors aks patinka + šiek tiek druskos ir prieskonių.

3. Daug ką gaminu Stikliniame inde su dangčiu. Susitaupo ir laiko ir kalorijų: Sumetu viską į šitą indą, paprieskoniuoju, įpilu šiek tiek vandens ir į orkaitę.
Mėgstamiausi derinukai:
smile.gif Bulvės + morkos+ cukinija + kalakuto krūtinėlė + prieskoniai. Dar labai skanu įdėti obuolių arba kriaušių.
smile.gif Brokoliai + morkos + Žuvis + pomidoras + cukinija / kalafijorai / ar pan.
smile.gif Burokine tarka tarkuotos bulbės, morkos, špinatai pjaustyti, prieskoniai ir įdedu liesos varškės gabalais nedidelės slyvos dydžio. Irgi uždengiu ir kepu. Labai fainai varškė iškepa., Tokia tąsi pasidaro wub.gif

O dažniausia improvizuoju. Dedu viską ką turiu. Kas man patinka,kad maistas šitame inde nesudžiūna nors ir nededi aliejaus.

user posted image

4. Vietoj sulčių ir limonado darau gėrimą: Imu vaisinę arbatą arba žalią arbatą. Užplikau, atvėsinu ir supilu į kokį indą, kad galėčiau padėti šaldytuve. Galima įdėti citrinos, imbiero, medaus ir pan. Pagal skonį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 23 rugpjūčio 2006 - 19:22
gal kas žinot skanėstų iš morkų??????????????????
Atsakyti
na blin negaliu tų nesamonių valgyt brokoliai ir t.t o dar jei be druskos ,tai -miris,turbūt jau atbuko skonio receptoriai,o mėsytę,tai dabar kepu orkaitėj,ant folija ištklotos skardos ir skanu ir mažiau kalorijų,o valgyt daržovių mišrainę be aliejau ar grietinės,tai beleko kišimas į skrandį,nes dauguma vitaminų pasisavinami tik su riebalais,na ir išvis labai neskanus psl. blush2.gif
Papildyta:
o šiaip tai jei kūdintis sveikai,tai tikrai negalima nieko atsisakyt,nei duonos nei aliejaus,nes paskui nesukūsti ,bet susergi,bet kadangi kalba storulė,tai nekreipkit dėmesio,saldumynų nevalgau visai,jokio noro(kai laukiaus atsiėdžiau tikrąja ta ž.prasme}bet svarbiausia,kad valgau naktimis 1-2k.per d.taigi nieks kits čia nekalts blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2006 08 24, 01:31)
na blin negaliu tų nesamonių valgyt brokoliai ir t.t o dar jei be druskos ,tai -miris,turbūt jau atbuko skonio receptoriai,o mėsytę,tai dabar kepu orkaitėj,ant folija ištklotos skardos ir skanu ir mažiau kalorijų,o valgyt daržovių mišrainę be aliejau ar grietinės,tai beleko kišimas į skrandį,nes dauguma vitaminų pasisavinami tik su riebalais,na ir išvis labai neskanus psl. blush2.gif
Papildyta:
o šiaip tai jei kūdintis sveikai,tai tikrai negalima nieko atsisakyt,nei duonos nei aliejaus,nes paskui nesukūsti ,bet susergi,bet kadangi kalba storulė,tai nekreipkit dėmesio,saldumynų nevalgau visai,jokio noro(kai laukiaus atsiėdžiau tikrąja ta ž.prasme}bet svarbiausia,kad valgau naktimis 1-2k.per d.taigi nieks kits čia nekalts blush2.gif


1. Iš vitaminų tik Vit A pasisavinamas su riebalais: taigi morkytes dažniausiai pakepinu šiek tiek. O mišrainė be riebalų sakai beleko kimšimas į skrandį blink.gif O va uždėjus kalną gietinės tai jau geriau blink.gif
2. Brokolius ir pan. arba mėgsti arba ne. Jei nemgsti - valgyk karbonadus, baltą mišrainę, baroną ir pan.
3. Taip, galima daug ko neatsisakyti. Bet man geriau valgyti didesnį kiekį lengvo maisto nei 2 šaukštus baltos mišrainės ir ketvirtį karbonado, kad neviršyti kalorijų normos.
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti