Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

Galiu tik atsakyti i pirma pastraipa, visa kita bried sobacij

Zinau ir net galiu garantuoti, kad nei vienas daugintojas tyrimu nedaro. Kad suzinoti toki paprastuti dalyka tereikia bendrauti su vetais biggrin.gif Jie savo klientus zino gerai, ypac kas liecia testus
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 02:37)
Galiu tik atsakyti i pirma pastraipa, visa kita bried sobacij
Zinau ir net galiu garantuoti, kad nei vienas daugintojas tyrimu nedaro. Kad suzinoti toki paprastuti dalyka tereikia bendrauti su vetais biggrin.gif Jie savo klientus zino gerai, ypac kas liecia testus

O jus savo ruoštu - pazystate visus veterinarus, o jie, savo ruostu - visus daugintojus.... O as skaičiau, kad viso Lietuvoje yra virs gal keliu tūkstančio veterinarų. Neblogai pas jus su pazintimis, tikrai turite ka i gimtadieni pasikviesti biggrin.gif

O dar va skaičiau kad Kinijoje kilmingus katinus pradejo gamyklose gaminti. Uzsakant konteinerį - po 5 baksus galva kainuoja. Dar prideda aprasyma ir 3 kilmes dokumentus... Va pažiurėsiu - kaip jus VEISEJAI tada su tokiais vėjo malūnais kausitės, jei jau nuo daugintojų į kaulus gaunate, kad net purslai eina.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sierovasss: 14 sausio 2013 - 02:53
pilni plauciai vitamino C, puikiai ssimiegosit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 02:43)
pilni plauciai vitamino C, puikiai ssimiegosit biggrin.gif

Ir jums ramių blusų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dieve - kaip jūs jautriai reaguojate... O man tiesiog nebuvo ką veikti... O taip smagu užminti ant mazolio... Ypac kai tu mazolių tiek daug biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 03:48)
Ir jums ramių blusų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Dieve - kaip jūs jautriai reaguojate... O man tiesiog nebuvo ką veikti... O taip smagu užminti ant mazolio... Ypac kai tu mazolių tiek daug  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, ir kad ir kiek čia pilstyta iš vieno kibiriuko į kitą, suabejoti savo ankstesnėm nuostatom prisiverčiau smile.gif
Jau kokie metai morališkai ruošiamės pirkti katiną. Veislę (Kornishrex) pažystam, nes periodiškai prižiūrime atostogaujančių draugų katiną, pirktą iš žinomo veislyno Lietuvoje. Norime identiško savo charakteriu, o vaikams dar ir spalva bei vardas turi būti tokie patys...
Veislyne 1,5T už katiną vis tik yra nemažai. Kiek pigesni is veislynų uz 1T - neatitinka lūkesčių, tiesiog negražūs. O kadangi jau perkame, lyginame, tai kad ir kaip man pačiai neprimtinai tai skambėtų, renkuosi kačiuką kaip daiktą, su visais už ir prieš. Mūsų paglobojamo katino pirmtakė - iš to paties veislyno - susirgo ir numirė po metų. Tai ir pradedi skaičiuotis išankstines rizikas - gal mažiau bent kišenę skaudės, jei kartais atsitiks va taip va, ir teks antrą kartą vaikams draugą pirkti.
Taigi pirmiausiai pradėjau ieškotis pigesnio kačiuko (~500-600 Lt). Nes mums reikalingas draugas nebūtinai idealios išvaizdos ir kūno formų, be titulų ir ne veisimui. Internetinėse nuotraukose net neįgudusia akimi atpažindavau skirtumus nuo veislinių parodinių kačių. Kad ir išsirinkdavau tikrai pačius patraukliausius ne tik iš išvaizdos, bet ir iš žvilgsnio, ir iš stoto, apžiūrėjusi nesiryžau nei vieno pirkti. Vis tik neapčiuopiau garantijos, kad katino charakteris bus toks, kokio aš ieškau. O mums šitas bruožas (po nesišeriančio kailiuko) yra esminis.
Įtariu (nors dar rimtai nepasidomėjau) kad tas skirtumas tarp veislinio ir ne (~1000 Lt) - yra apytikslis metų - pusantrų katės išlaikymo biudžetas be nenumatytų išlaidų sveikatai. O kadangi kilminga katė - man, nelaikiusiai niekada jokio gyvūno - kaip ir prabangos prekė, kurią pagaliau galiu sau leisti, nenuskriausdama šeimos ir gyvūnui užtikrindama visokokią priežiūrą, tai turbūt tas skirtumas neturėtų būti lemiamas?! Todėl rytoj atšaukiu dar vieno bedokumentinio kačiuko "apžiūrą" ir atsisuku į veislynus smile.gif
Atsakyti
Ajajai, kiek diskusijų privirė smile.gif
Atsiprašau, neparašiau pirmoj žinutėj, kad tai iš sfiksų temos iškeltos žinutės, kurias tikrai norėjau išsaugoti ateičiai (tą patarė ir forumo Administracija, skaičiusi sfinksų temą dėl tam tikrų priežasčių). Gal tada būtų mažiau nesusipratimų dėl paskelbtų kainų ax.gif

Paprasčiausiai norėjau parodyti ir kitą pusę - "žalio" pirkėjo, kuris staiga susidomėjo katinais ir nori įsigyti kačiuką. Mielos veisėjos, nereikia virti tik savo katile, kur viskas žinoma apie parodas, investicijas, veislės gerinimą ir t.t. Pagalvokite, kad yra ir paprastų žmonių, kurie niekada nėra girdėję apie Jūsų problemas ir kaip galima būtų jiems mandagiai kultūringai tai paaiškinti 4u.gif

QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 20:10)
Tokią temą turėtų kurti moderatorė ir įkelti ją aukštai prie svarbiausių temų ir neleisti niekam ja diskutuoti, nes čia galo nėra.

Šią temą aš ir sudariau iš jau parašytų žinučių. Tik ji ir skirta diskusijoms. Tikrai nematau reikalo neleisti diskutuoti - tai absurdiška. Ginčuose gimsta tiesa 4u.gif
Šunų forume tokia tema yra ir ji labai grai pasiteisino. Kodėl katėse turėtų būti kitaip?

QUOTE(Toumei @ 2013 01 13, 21:37)
Šiaip tai kykute prašė leidimo pasinaudoti mano parašytiems apskaičiavimams publikuoti šioje temoje, kuo skiriasi daugintojo ir veisėjo darbas. Tai, manau, kad greitu metu, ji tuos apskaičiavimus ir įdės, suprasdama veisėjus, o jūs galėsite toliau eiti už daugintojus, va tada ir galės žmonės atsirinkinėti, kai matys tiek veisėjų argumentus, tiek jūsų.

Paskaičiavimus tuoj įdėsiu. Bet tikrai patariu ir veisėjoms - paskaityti pirmąsias žinutes ir pabandyti įsiklausyti į paprastus protingo "žalio", nesusijusio su veisimu žmogaus motyvus - jie nėra tik Sierovass mintys, realybėje tokių žmonių tikrai daug, tik ne visi moka mintis išreikšti taip aiškiai ir motyvuotai.

QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 02:02)
Norėčiau priminti - kad aš čia neatėjau. Mumis čia ismetė Kykute, išplėšdama dali diskusiju is sfinksų temos.  biggrin.gif

Šitą patvirtinu - tai tikrai nebuvo žmonių, kurių žinutės dabar yra temoje, prašymas. Tai man labai gaila informacijos, kurią laikau turinčia išliekamąją vertę ir reikalinga forumui ateityje. 4u.gif

Ir dar - įžeidinėjimų nepakęsiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Latia @ 2013 01 14, 03:50)
Norime identiško savo charakteriu, o vaikams dar ir spalva bei vardas turi būti tokie patys... Veislyne 1,5T už katiną vis tik yra nemažai. Kiek pigesni is veislynų uz 1T -  neatitinka lūkesčių, tiesiog negražūs.

Tokiu atveju aš, Jūsų atveju - prikčiau su dokumentais. 1500 ar 1000 skirtumas ne toks ir stipriai skirtingas. O juo labiau - jus matote, kad skirtumas net vizualiai. Man tai būtų labai svarbu - todel prikciau toki, kuris atrodo geriau.

Mūsų paglobojamo katino pirmtakė - iš to paties veislyno - susirgo ir numirė po metų. Tai ir pradedi skaičiuotis išankstines rizikas - gal mažiau bent kišenę skaudės, jei kartais atsitiks va taip va, ir teks antrą kartą vaikams draugą pirkti.

O štai ir išlingo sdar viena situacija, kai "dokumentinis iš veislyno" nera nieko sveikesnis už bedokumenti... Tokia pat rizika, tokia pad tikimybė kad numirs. Brangiau - o garantijų jokių. Ir čia ne "investicijos atsiperkamumo" klausimas. Tai - šeimos tragedija....
Supantu - ka žmogus renkasi iš oficialaus veislyno - kai net neprofesionalui matosi keciuku atitikimo rušiai skirtumai. O jei ir ten ir ten jie vienodi, jei niekas neduoda garantiju - tai gal tada reiketu pataulyti?
Mano katins vidutiniškai gyvena gal 15 metų. Forumuose randu pranesimu - kad ju draugas jau 20 - o dar visai "padoriai išsilaikes". Tai perkant oficiailiai - manau yra pakankamai teisėtas lukestis - kad augintinis isgyvens tiek kiek jam prideda. O ne metus. Žinočiau kad metus - as tada visai nepirkciau... Kas cia per auginimo džiaugsmas, kai kas metus - po laidotuves....

Vis tik neapčiuopiau garantijos, kad katino charakteris bus toks, kokio aš ieškau.

Kaip matėte aukščiau parase vienas veisėjas - jokių garantijų nėra ir nebus. Yra tik teorinė tikimybė, kad bus sveikesnis, bus geresnio charakterio ir t.t. Tik teorinė, ir ja galima vadovautis - kol neturi neigiamos patirties. Jūsų atveju, kaip matau - jau yra patirtis, kad dokumentinis mire labai labai greitai... Tai - bandykite "pačiupinėti" patikusio tevus.... Nespauskite iki paskutines kapeikos, o geriau bandykite susidraugauti su pardaveju - suzinoti apie tevus kaip galima daugiau...

Hmm - tai tas kuris mirė yra iš veisėjo, ar iš "daugintojo"?
Kaip ten bebūtų, antrą kartą iš to paties veisėjo jau tikrai nepirkciau.... O kaip situaciją komentavo to nesėkmingo kačiuko veisėjai: gyvas sutverimas, viso gero?
Nuo ko mire, buvo daryta kokie nors tyrimai?

Nu tragedima man butu, jei mano augintinis taip tik pyst - ir numirsta.... Ne musė juk - kad tik sezoną išgyventu schmoll.gif
Atsakyti
Tai visi gyvi sutverimai turi savo apibrezta amziu, nu mirsta mazi, jauni, ne tik seniai.
Bus jis veislinis ar neveislinis, ligu visokiu ant svieto yra, kuriu negali prognozuoti is anksto
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 10:36)
O štai ir išlingo sdar viena situacija, kai "dokumentinis iš veislyno" nera nieko sveikesnis už bedokumenti... Tokia pat rizika, tokia pad tikimybė kad numirs. Brangiau - o garantijų jokių. Ir čia ne "investicijos atsiperkamumo" klausimas. Tai - šeimos tragedija....
Supantu - ka žmogus renkasi iš oficialaus veislyno - kai net neprofesionalui matosi

ir tų situacijų būna ne viena.Aš jau senai rašiau ir dar parašysiu.Dokumentai negarantuoja jums kad jūsų augintinis gyvens tiek kiek rašo doh.gif Katinas yra gyvas sutvėrimas ir susirgti gali bet kada verysad.gif Ir jokie dokumentai ar geriausias veislyno vardas jums neužgarantuos kad taip nebus.Su laiku gali išlysti genetika,ar susirgti tokia liga kuria anksčiau nesirgo nei vienas veislyne esantis katinas.Taip jau būna.Žmones juk irgi suserga neaišku kada ir neaišku nuo ko.Gal kažko nesūžiūrim patys,gal net tas pats sausas maistas prisideda.Kaltint veisėją po metų dėl augintinio mirties yra nežmoniška.Garantija tik tame kad tu tikrai turi tos veislės atstovą,90 procentų kad katinas turės tokį charakterį koks turi būti ir 50 procentų duodu kad jis bus sveikas ir gyvens labai ilgai.Sąžiningas veisėjas pasidarys bent pagrindinius ir būtinus tyrimus o čia jau garantija kad tavo katinas neturės bent to brudo nuo ko tirti tėvai.Aš dėl to kad iš veislyno sveikesnis nei bedokumetis drįsčiau ginčytis .Taip iš veislyno sveikesnis.Tik reikia žiūrėti koks tas veislynas drinks_cheers.gif Eilinį kartą parašysiu kad pasakyčiau kažką apie veislyną man reik ne vieno susitikimo.Ir ne vieno pabendravimo.Aš bjaurus žmogus man reik matyti kaip auga kaip prižiūri.Ir gerbiu tą veisėją kuris tiesiai šviesiai atvažiavus man pasako va apsisnargliavę buvo.Rašau iš beveik 20 metų dokumentinių augintinių pirkimo ir auginimo patirties.Nu užmėtykit mane dabar akmenim,nei pati susidūriau nei draugai,kolegos ir pažįstami nebuvo taip kad per 10 15 metų kažkas neatsitiktų augintiniui ir jis sveikas numirtų.Žmones taip nebūna doh.gif Ir pasakymas pas mane tai jau niekas niekad nesirgo neserga ir nesirgs grynas melas.Bėkt nuo tokių kuo toliau.
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 10:44)
Tai visi gyvi sutverimai turi savo apibrezta amziu, nu mirsta mazi, jauni, ne tik seniai.
Bus jis veislinis ar neveislinis, ligu visokiu ant svieto yra, kuriu negali prognozuoti is anksto

Taip, bet tam kad rinka būtų skaidri - aš siūlyčiau tokią informaciją viešinti: Koks kačiukas taip anksti mirė, ir kokio vieslyno ir dėl kokios ligos.
Ne taip - purvadrabsciu - o kokybiškai. Prisegciau pirkimo dokumento kopija, ir ligos koki israsa - koks nors tai patvirtinantis dokumentas manau buna.

Na ir matytume - pas ką "kaip visame pasaulyje" mirsta anksti - o kieno del neaiškių priezasciu gyvena ilgai.

Taip ateities pirkėjai - gales pasirinkti ne tik iš "su" ar "be" dokumentais, bet gales prasireitinguoti ir dokumentinius veislynus.

O jau veisejas - turės pakankamai laiko ir eterio - patvrtinti arba paneigti - kad jis del to visai nekaltas, kad liga ne genuose ir t.t.
Nes dabar - tai kažkaip nerimtai... Forume dominuoja veisejai.... Labai aktyviai propaguojama kad dokumentai - tai sveikatos ir laimės garantija, o jei išlenga koks faktas kad taip nebuvo - tuoj pradedama retušuoti - ai, kam nepasitaiko....

Atleiskite - bet aš tikrai nenorėčiau kad man taip pasitaikytu... Ir tikrai padaryčiau viską - kad sužinoti priezastis ir kaltininką. Kaip jau rašiau - tai ne pinigų. Tai šeimos nario praradimo klausimas ir skausmas...

Tai kam tada pirkti iš veislyno - jei nei sveikatos, nei rusies atitikimo, nei dar kazkokiu garantiju nera? Tai ir turguje tarp batonų - aš irgi nusipirksiu tik ta akimirka akimis matomai sveiką kaciuką. Kaip cia viena veisėja rašė - pas mus nebus jis sloguojantis, kosejantis ir pan. Tai ir iš daugintojo ta akimirka tokio niekas nepirks. O ir daugintojas - na gi ne ligonis... Tokio irgi is karto neparduos - pirma pagydys....
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 11:03)
Taip, bet tam kad rinka būtų skaidri - aš siūlyčiau tokią informaciją viešinti: Koks kačiukas taip anksti mirė, ir kokio vieslyno ir dėl kokios ligos.
Ne taip - purvadrabsciu - o kokybiškai. Prisegciau pirkimo dokumento kopija, ir ligos koki israsa - koks nors tai patvirtinantis dokumentas manau buna.

Ir kas tai turetu daryti, viesinti, kabinti ir vesti statistika?

Dar karta pasikartosiu, niekas cia atyviai nepropaguoja dokumentiniu sveikatos. Juk jau ne karta rasiau - garantiju nera. Padaromi rekomenduojami tyrimai ir bent jau del to ramu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busycat: 14 sausio 2013 - 11:12