Įkraunama...
Įkraunama...

Kačiukas su dokumentais ar be jų?

Man toks jausmas, kad visos šitos paklodinės rašliavos tikslas vienas - Sierovass nori nusiimt atsakomybę renkantis katiną nuo savęs - jūs man pasakykit, kad iš veislyno bus geras, o iš daugintojų negeras, arba atvirkščiai, nes koks skirtumas... Žodžiu, duokit man garantiją kad aš pasirinksiu geriausiai unsure.gif ...

Man įdomu, ar apkritai kas nors gali kam nors duoti absoliučią garantiją? Niekas ir niekam. Vadinasi, vistiek atsakomybę prisiimi pats, Nebent nemoki, nebent visad nori rasti kaltų už tai, ką pats darai, jei nepasiseka.
Ar gali, tarkim, vyras reikalaut iš moters (arba atvirkščiai) garantijos, kad gims tik absoliučiai sveikas vaikas, kuris tik gerai mokysis, mylės tėvus, bus mandagus ir t.t. ir pan? Žinoma, žinoma, katinai tai ne žmonės, atleiskit mirksiukas.gif
Ar gali prietaiso gamintojas duot absoliučią garantiją, kad jo prietaisas nesuges? Ne, jo garantija yra pakeisti arba remontuoti sugedusį prietaisą...

Tai ko jūs norit iš gyvūnų veisėjų?

P.S. Mano katinai iš "šiukšlyno", neginu niekieno interesų. mirksiukas.gif Tiesa, stabilūs ir puikūs tie katinai, nes myliu juos ir auklėju, beje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erendira: 14 sausio 2013 - 14:18
QUOTE(veiducka @ 2013 01 14, 14:57)
sierovass, na dabar man aiskus sitie skirtumai 4u.gif . beje turiu bedokumenti brita kuris atitinka visus tos veisles charakterio  ir ivaizdos bruozus, ir manau moket kelis tukstancius, tai net turinciam pinigu zmogui, tai tas pat kas ismest i siuksline kruva pinigu

Čia Jūs neteisi 4u.gif Pinigai, sumokėti už dokumentinį gyvūną nėra išmesti į šiukšlinę. Dokumentai leidžia Jums žinoti savo kačiuko kilmę ir turėti draugą- veisėją, kuris patars sunkioje situacijoje arba pasidžiaugs su jumis už savo "vaiką". Arba bent jau turėsit konkretų žmogų, kurį kaltinti už kačiukui išlindusias problemas ax.gif
Čia kas ko nori: galima pirkti originalią Gucci rankinę už didelę sumą arba turguje pirkti rankinę su užrašu "Gucci". Tai nebus tas pats gaminys. 4u.gif

QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 14:50)
Tai, kad jus kraujomaiša darote iš subjektyvių tikslų - jau rašėte. O kaip su rizika?
Taip jau Dievas sukurė, kad mes to nedarytume. Bandysite tai paneigti? Evoliucija tokius nors per ilga laiką, bet išmetė iš gyvenimo. Vadinasi taip negalima....
O jus (viesėjai placiaja prasme) - kartais tai darote. Tai va ir papasakokite mums, kokiais nežmogiškai aukštais talentais esate apdovanoti, kad sugebate įvertinti šio veiksmo naudą ir žalą... Tiesiog žiauriai įdomu...

Dievas nesukūrė mūsų tokių, negeidžiančių vienas kito artimo biggrin.gif Čia žmogus ir Bažnyčia įdiegė tokius moralės principus, kuriais vadovaujamės šiai dienai. Dėl to, kad žmonių populiacija didelė ir genetinį fondą rinktis yra iš ko. mirksiukas.gif
Radau seną rimto žmogaus rašytą žinutę apie imbrydingą, gal verta ją prisiminti:

QUOTE(Seterių_mama @ 2007 10 29, 14:03)
Aš tai Jums prieš įsigyjant katiną, siūlyčiau porą metelių kačių genetiką pastudijuot. O tai požiūris Jūsų labai jau primityvus. Pagrindinis katino rinkimosi kriterijus - spalva ir kad negiminė būtų.. doh.gif
O kaip gi tipas, taisyklinga anatomija? Ar realiai įvertinot savo katytės kokybę, ar žinot jos trūkumus ir psrivalumus? Ar esat išstudijavus katytės pedigree ir jos protėvių trūkumus-privalumus? Veisti, tai nereiškia sukergti 2 gyvūnus. Tai reiškia, kruopščiai atrinkt genetinę medžiagą, kad nesutaptų abiejų pusių trūkumai ir kad genetiškai užsitvirtintų privalumai. Veisimas, tai veislės gerinimas, o tam reikia pasikaustymo ir žinių.
Inbrydingas, jeigu jis pamatuotas ir apgalvotas, gali duot puikių rezultatų veisime. Ir naudojant inbrydingą yra daug paprasčiau prognozuot veisimo rezultatus ir užtvirtint norimas sąvybes. Tačiau tuo pačių užsitvirtina ir problemos, todėl inbrydinguojami gyvūnai turėtų būti ypač kokybiški.  Dauguma veisėjų inbrydinguoja ir iš inbrydingo gimę gyvūnai gali būti puikia medžiaga veisimui - nes jie stipriai neša savo tipą ir stipriau save perduoda.
Autkrosinės kombinacijos paprastai yra nenuspėjamos, kačiukai gali gimti visiškai nevienodi, nelygiaverčiai ir visokių tipų, ypač jeigu tėvai yra skirtingo tipo. Todėl renkant  poras autkrosinėms kombinacijoms labai svarbu, kad gyvūnai būtų kuo panašesnio tipo. Be to autkrosinių kombinacijų pavojus yra tas, kad problemos pasisėja ir "pasislepia" genetiniam fonde, ir gali išlyst kažkada vėliau, labai netikėtai ir nemaloniai.
Bet kokiu atveju, inbrydingas tai yra asmeninis veisėjo reikalas ir jo rizika.
Jokių mokslinių darbų rašyt nereikia, dažniausiai užtenka argumentuoto prašymo, kad gaut leidimą kergti ypač artimus gimines. Pati turiu kilmingą katę iš Rusijos, kurios tėvai - tikri brolis ir sesuo. Katė turi ypač stiprų imunitetą, puikų temperamentą ir dauda superinius vaikus. Taip, toks artimas inbrydingas nėra gerai, pati taip neinbrydinguočiau. Bet kriminalo jokio čia nėra.
O dėl Bubastės, ta kaip supratau,svetur, kiti klubai nelinkę taip savo narių konroliuoti ir reguliuoti, veisėjams paliekama daug daugiau laisvės.

Šunų kinologijos klubas yra aiškiai apsibrėžęs taisykles dėl imbrydingo. Kažkodėl kačių veisimo nuostatai apie tai tyli. O gal reikėtų?
QUOTE(Daiva D. @ 2007 12 13, 00:14)
4.4. Veisime neleidžiamos kombinacijos “tėvai-vaikai”, “broliai-seserys”, “sibsas-sibsas” (kombinacijos 1-2, 2-1, 2-2). Tokie kergimai galimi tik LKD veislynams gavus LKD veisimo komisijos leidimą.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 14, 12:57)
sierovass, na dabar man aiskus sitie skirtumai 4u.gif . beje turiu bedokumenti brita kuris atitinka visus tos veisles charakterio  ir ivaizdos bruozus, ir manau moket kelis tukstancius, tai net turinciam pinigu zmogui, tai tas pat kas ismest i siuksline kruva pinigu

Sveikute 4u.gif O kas leme pasirinkima pirki is vadinamu daugintoju g.gif biggrin.gif Kaip ir pati zinai mes ir turim brituka, bet musu su dokumentais, bet pasirinkima leme tikrai ne dokumentai. Po ilgu ieskojimu ir bendravimu su veisejasis/daugintojais radau zmones ir ju katukus, kuriuos tiesiog isimylejau ir niekur nenorejau daugiau ieskot. Taip, kad jei ta pacia siluma ir grozi buciau tuo metu radus pas "daugintojus" ir buciau apsistojus ties jais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 14, 13:57)

Na ir puiku. Nusipirkote bedokumenti - esate juo patenkinta - ir viskas - ir puiku. Juk tikslas toks ir buvo!!!
O kitas tiki - kad teisingai pasielgė pirkdamas kilmingą.

Čia vienos tiesos nėra. Čia kam ko reikia.
Negalima teikti kad reikia tirkti tik tokius, ar tik anokius.

Kas nori vaikščioti po parodas - perka su dokumentais. Kas sau - be dokumentų. Jokio čia didesnio skirtumo kaip ir nera. Tokio garantuoto, apčiuopiamo.

Bet gaunasi - kad reikia ir tokių ir tokių. Teik daugintojai tiek veisėjai mums reikalingi. Tiesiog jie turetu išmokti taikiai sugyventi.... Ir nekaltinti vieni kitų "nežmoniškomis augintinių salygomis" ir pan ;-)
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 01 14, 13:57)

Bet tai o kas tą Britą Britu padarė? Ne veisėjai? Šiaip, ant suoliukų sėdinčios babulės? Ir kodėl tada reik Brito? Patinka, ane? Šiaip koks kaimo Garfildas netiko? Brito reikėjo? O poto, veisėjai lievi, jamam bedokumenčius g.gif

Jeigu norit veislės, tai ir turėkit veislę. Jeigu ji patinka, tai ir gerbkit tuos, kas prisidėjo prei jos egzistavimo. Bet čia žmonių kaimietiškumas/tamsumas ir tiek. Panašiai kaip kad ant žiguliuko merso ženkliuką pasikabinę rėkautų, kad su mersu važinėju...Nu važinėji su žiguliuku, tai ir važinėk, bet ne, kompleksai kažkokie - reik merso ir vsio. Taškas. Taip ir su visom veislėm...Bet vistiek rėkia - kaip man Britai patiiiiinka....
Atsakyti
QUOTE(Erendira @ 2013 01 14, 14:03)
Man toks jausmas, kad visos šitos paklodinės rašliavos tikslas vienas - Sierovass nori nusiimt atsakomybę renkantis katiną nuo savęs

Na visiškai neteisybė. Sierovas kačiuką ir vieslyną išsirinko. Ir esu 100 procentų patenkintas, ir apie tai jau rašiau. Kartu daug kartų susidūriau, kaip mano veisėjos konkurentai puola ją, per PM bandė mane atkalbėti - kad nepirkčiau is jos, nes ji tokia ir anokia.
Bet kiekvienas atsirenka. As patenkintas savo pasirinkimu. O diskutuoju tik tam - kad turiu laiko, turiu noro, ir taip tikiuosi, kad tie, kas rinksis po manes - tures truputi daugiau informacijos. As kai rinkausi - nezinojau apie jokius daugintojus.

AŠ PASIRINKAU IDEALIAI. Ir duok Dieve, kad ir kitiems taip pasisektų.
Čia diskusija ne apie mane. Čia diskusija apie tai: ar tikrai verta VISADA moketi uz dokumentus. Tai mano subjektyvia nuomone - nevisada. Man apsimokejo, o va kolegei vienu postu aukščiau - apsimokejo nemoketi :-)

O tas Sierovas čia visai ne prie ko... Tiesiog matau, kad SM turi teisę savo nuomenę išreikšti tik "supersenbūviai", o naujokus tuos suvalgo, ką jie bepasakytu. O va papuliau aš - ir sakau čia, ką galvoju, ir grasinimai Kykute ar dar kažkuo - manes nepaveikia..... Nemegstate jus tokiu, oi kaip nemegtstate... Taip gerai buvo seniau - kai ką jus pasakydavote - taip ir budavo. Ir niekas, neduok Dieve, neisdrysdavo paprieštarauti. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Optimistas dievazi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 13:32)
Na visiškai neteisybė. Sierovas kačiuką ir vieslyną išsirinko. Ir esu 100 procentų patenkintas, ir apie tai jau rašiau. Kartu daug kartų susidūriau, kaip mano veisėjos konkurentai puola ją, per PM bandė mane atkalbėti - kad nepirkčiau is jos, nes ji tokia ir anokia.
Bet kiekvienas atsirenka. As patenkintas savo pasirinkimu. O diskutuoju tik tam - kad turiu laiko, turiu noro, ir taip tikiuosi, kad tie, kas rinksis po manes - tures truputi daugiau informacijos. As kai rinkausi - nezinojau apie jokius daugintojus.

AŠ PASIRINKAU IDEALIAI. Ir duok Dieve, kad ir kitiems taip pasisektų.
Čia diskusija ne apie mane. Čia diskusija apie tai: ar tikrai verta VISADA moketi uz dokumentus. Tai mano subjektyvia nuomone - nevisada. Man apsimokejo, o va kolegei vienu postu aukščiau - apsimokejo nemoketi :-)

O tas Sierovas čia visai ne prie ko... Tiesiog matau, kad SM turi teisę savo nuomenę išreikšti tik "supersenbūviai", o naujokus tuos suvalgo, ką jie bepasakytu. O va papuliau aš - ir sakau čia, ką galvoju, ir grasinimai Kykute ar dar kažkuo - manes nepaveikia..... Nemegstate jus tokiu, oi kaip nemegtstate... Taip gerai buvo seniau - kai ką jus pasakydavote - taip ir budavo. Ir niekas, neduok Dieve, neisdrysdavo paprieštarauti.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 01 14, 14:22)
Sveikute 4u.gif  O kas leme pasirinkima pirki is vadinamu daugintoju g.gif  biggrin.gif  Kaip ir pati zinai mes ir turim brituka, bet musu su dokumentais, bet pasirinkima leme tikrai ne dokumentai. Po ilgu ieskojimu ir bendravimu su veisejasis/daugintojais radau zmones ir ju katukus, kuriuos tiesiog isimylejau ir niekur nenorejau daugiau ieskot. Taip, kad jei ta pacia siluma ir grozi buciau tuo metu radus pas "daugintojus" ir buciau apsistojus ties jais mirksiukas.gif

Va ir aš sakau - ieškokite kačiuko ir patikimų žmonių. Jei kategorija "veisėjas", nei daugintojas nieko negarantuoja.
Kaip ir rašiau - jei ano veisėja net būtų tikra daugintoja - aš savo kačiuką "jamčiau". Nu jis pats pats kiečiausias kačiukas. Ir tik sutapo, kad pasaulio čempiono sūnus. Bet ir tai - kol tas tai tik iš šnekos. Aš juk nežinau - čempiono jis vaikas, ar liurbio. Jis stebuklas, kuris mane pakerejo... O tai, kiek taurių arba kokią patirti turi mano viesėja - čia pašalinis poveikis :-).
O jau tolesniam auginimui, priežiūrai... Na nebūtų veisėjos paramos, nebūtų kas laikina facebooke ant tos nuotraukos - na ir kas? Už veisėjus yra dar kvalifikuotesni veterinarai. Jų tukstančiai, visada bus į ka kreiptis biggrin.gif
Atsakyti
Oi kiek daug prirašyta. Suplukau, kol perskaičiau (beveik viską). Geriausia genetika (sveikatos atžvilgiu) yra kieminių - padvalinių. Jie užsigrūdinę, natūralios atrankos atrinkti smile.gif O kam ką pirkti, tegul renkasi patys. Aš iš viso nepirkčiau niekada - nei už 50, nei už 500. Bent jau tol, kol pilni patvoriai ir prieglaudos to grožio....O jūs man pasakykit, ką Kika parduoda? Juk su dokumentais ir visais kitais pribombasais. Mano draugė iš gailesčio iš ten nupirko mopsiukę - negana to, kad iš karto susirgo kažkokia zaraza jau kitą dieną, užkrėtė kitus jos šunis, tai po visų gydymų, ašarų ir gyvenimo meilėje 5 metus, vistiek ji numirė. Tikrai ji turėjo kažkokių sveikatos problemų nuo pat pradžių, bet mano draugė mylėjo ir rūpinosi kalyte iki pat galo. Iš viso tokose parduotuvėse reikėtų uždrausti gyvūnais prekiauti - labai skauda širdį, kai eini pro šalį ir matai tas liūdnas akytes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2013 01 14, 14:32)
Bet tai o kas tą Britą Britu padarė? Ne veisėjai? Šiaip, ant suoliukų sėdinčios babulės?

Jį padarė daugybė veisėjų visama pasaulyje, ir jiems už tai jau sumokėta. Supraskite, kad nėra nei vieno veisėjo, kuriam priklausytų šios veislės besalygiska autoryste. O genetine galimybė pagaminti i save panasu palikuoni - sudarė Dievas.
Tai jei tas daugintojas nepavogė savo patino ir pateles is kazko - jis turi 100 procentu legalią galimybe veisti, dauginti šiuos atstovus. Ir niekas legitimiai šios teisės neperdavė vient tik veisėjams.

Tačiau tikėtina ž imanoma išveisti tokią rūšį, kurią gales veisti tik vienas vienintelis veisėjas. Tik klausimas, ar tokia veislė bus pripazinta oficialiai.

Veisėjai.... Jūs kazkada iš kazko prikote išskirtinę teisę dauginti konkrečios veislės sutvėrimus? Kokias nors autorines teises? Kazkokia licenzija?

Deja ne. Pirko katina su teise ji dauginti. Ir viskas. Ta teisie prasideda ir baigia su konkretaus atstovo genofondo dauginimu. Ir jokiu papildomu provilegiju ar teisių į veislę neturi... Taip kad nesusireikšminame... Ne jūsų ta veislė, ne jums ir spresti, kas turi teise juos veisti...

Jūsų kaip ir klubu itaka - kilmes dokumentu rasyme. Bet taip pat as rytoj galiu sukurti kluba, kuris nuo rytojaus rasines kitokius, bet irgi pavadintus kilmes dokumentais.

Atkreipiame demesi, kad katino autoryste, legalumas, identifikacinis numeris, teise keliauti per siena ir pan - niekaip nesusije su kilmes dokumentais. Cipuojami ir dokumentuojami visi..

Nes ir žmonių pasaulyje, net tik Grafai gauna Lietuvos piliečio pasą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Redos @ 2013 01 14, 14:32)
Jeigu norit veislės, tai ir turėkit veislę. Jeigu ji patinka, tai ir gerbkit tuos, kas prisidėjo prei jos egzistavimo. Bet čia žmonių kaimietiškumas/tamsumas ir tiek. Panašiai kaip kad ant žiguliuko merso ženkliuką pasikabinę rėkautų, kad su mersu važinėju...Nu važinėji su žiguliuku, tai ir važinėk, bet ne, kompleksai kažkokie - reik merso ir vsio. Taškas. Taip ir su visom veislėm...Bet vistiek rėkia - kaip man Britai patiiiiinka....

Aš būčiau pasirinkęs tą veisėją, kuris pirmasis paėme tuos naturaliai gamtoje atsiradusius mutavusius beplaukius - ir nuo kurio prasidejo Sfinksų era. Deja, tokios galimybės nebuvo. Va galvodamas apie juos - aš dar turėčiau kažkokių aliuzijų į tai, kad jiems priklauso autoryste.... O tai, kad aš pries metus nusipirkau kilminga su teise dauginti - dar nepadaro manes Sfinsų autoriumi, ir vieninteliu teisėtu seimininku. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(busycat @ 2013 01 14, 14:34)
Optimistas dievazi biggrin.gif

Aga, ir Jūs man labai patinkate wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sierovasss @ 2013 01 14, 14:47)
Jį padarė daugybė veisėjų visama pasaulyje, ir jiems už tai jau sumokėta.

Taip, tik jeigu visi galvos į vienus vartus - a kam čia mokėti, va yra kur pigiau, tai galutiniam variante, kas liks po daugelio metų iš Brito??????????? Sfinksbritis ar kas? Trumparegiška yra galvoti tik apie savo kiemą ir dar apsimesti veislės mylėtoju. Pirkimas bedokumenčių, tolygu jų dauginimo skatinimas, o tai, visų pirma, yra nepagarba veislei. Čia nekalbu kas legalu, kas nelegalu. Viskas tvarkoj. Katės nepavogei, gali kišti po bet kuriuo pimpiu, uždėti skelbime štampą "Britai" ir tipo tu "veisei". Bet jeigu pramastysite nors truputį toliau savo kiemo, gal netyčia kažką ir suprasite. Gal...

P.S. Merso kūrėjai irgi savo babkes atsiiminėja, nu bet man vistiek juokingas tas žiguliukas su merso ženklu...o gal nejuokingas, gal liūdnas...
Atsakyti