Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(irmulia @ 2013 03 31, 13:41)
oi, gerai gyvenam, daržoves valgom ( negaliu jų atsivalgyti - na taip skanu jas stambiai supjausčius pakepti sausai orkaitėje su prieskoniais bei šlakeliu ger oaliejaus, o pabaigai dar parmezano užtarkuoti saujelę  thumbup.gif  )

O kaip tu kepi? Tiesiog kepimo formoj su aliejumi? Ir kokias darzoves siu metu laiku valgai? gal saldytas galima butu taip issikept g.gif 4u.gif
Atsakyti
taip, kepimo formą vos vos pašlaikstau aliejumi, sudedu įvairias daržves ( pvz. stambiai pjaustytas cukinijas, morkas, brokolius, pomidorus ir t.t.t. - žodžiu, ką randu parduotuvėje biggrin.gif ) pagardinu prieskoniais pačioje kepimo skardoje viską permaišau ir pastatau kepti 30-40 minučių 200-180 laipsnių temp. orkaitėje thumbup.gif Visiškas apsivalgymas wub.gif Daržovės gaunasi tokios maloniai traškios , bet iškepusios biggrin.gif

gali ir šaldytas naudoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Prieš keletą metų skaičiau šeltono knygutes, bet nesiryžau pereiti ir prie mitybos principų, bet mitybą pasideliojau kiek kitaip. Rezultatai buvo ir yra gan neblogi smile.gif Dabar nusprendžiau pereiti prie Šeltono mitybos principų, didelio skirtumo tarp mano ankstesnės mitybos nėra. Esmė, kad ankščiau nelabai derindavau produktus.
Taigi, iškilo toks klausimas, gal gan kvailas. Kadangi mėginu atsisakyti kavos ir mažinu arbatos gėrimo porcijas, nes iki šiol jas geriu beveik kibirais, pagrinde žalią arbatą. Žiemą vienas mėgstamiausių gėrimų yra naturalių šaldytų trintų/maltų uogų (juodieji, raudonieji serbentai, avietės, mėlynės ir kt.) arbatos, nes jos labai gerai sušildo ir kai kurios turi nemažai vitamino C ir pan., Ar jas galima skaityti kaip sultis ar kažką panašaus? Aišku jas naudoju ir maišant kokteilius ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 04 01, 21:02)
taip, kepimo formą vos vos pašlaikstau aliejumi, sudedu įvairias daržves ( pvz. stambiai pjaustytas cukinijas, morkas, brokolius, pomidorus ir t.t.t. - žodžiu, ką randu parduotuvėje  biggrin.gif  ) pagardinu prieskoniais pačioje kepimo skardoje viską permaišau ir pastatau kepti 30-40 minučių 200-180 laipsnių temp. orkaitėje  thumbup.gif  Visiškas apsivalgymas  wub.gif  Daržovės gaunasi tokios maloniai traškios , bet iškepusios  biggrin.gif

gali ir šaldytas naudoti  mirksiukas.gif

o nieko, kad pomidorai su sūriu ir kitom daržovėm? ax.gif Aš kaip supratau, kad pomidorai beveik su nieko nedera biggrin.gif jei klystu, pataisykit ax.gif O kokius vaisius rytais valgot? Aš ryte kažkaip tik obuolį, kivius, bananus galiu valgyt, o bandau vynuoges, melioną, apelsiną, nu nelenda jie man ryte nors tu ką... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyva777 @ 2013 04 01, 23:07)
Žiemą vienas mėgstamiausių gėrimų yra naturalių šaldytų trintų/maltų uogų (juodieji, raudonieji serbentai, avietės, mėlynės ir kt.) arbatos, nes jos labai gerai sušildo ir kai kurios turi nemažai vitamino C ir pan., Ar jas galima skaityti kaip sultis  ar kažką panašaus? Aišku jas naudoju ir maišant kokteilius ir pan.  smile.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
Taip, manyciau tai turetu but kaip sultys - geriamos vienos ir daromos pertraukos pries ir po gerimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 02 balandžio 2013 - 11:39
dabar galvoju, ar galima viesiems vienodai primesti ta virskinima-nevirskinima. tarkim, kad ir grybai. man jie puikus maistas. nes ir taip nevartoju jokio gyvuninio maisto. todel is "sunkesniuju" lieka ankstiniai ir grybai. ir ka. man jie puikiai virskinasi. ne taip lengvai, kaip darzoves, aisku, jei vienas valgyciau, bet zaliavalge 100proc vis tiek niekad nebusiu.
tas pats ir su svogunu, cesnaku. jokio neigiamo poveikio nepastebejau savo virskinimui. gal todel viska reikia galutinai pagal save pasikoreguoti....
Atsakyti
QUOTE(cereza @ 2013 04 02, 11:28)
o nieko, kad pomidorai su sūriu ir kitom daržovėm? ax.gif  Aš kaip supratau, kad pomidorai beveik su nieko nedera biggrin.gif  jei klystu, pataisykit ax.gif O kokius vaisius rytais valgot? Aš ryte kažkaip tik obuolį, kivius, bananus galiu valgyt, o bandau vynuoges, melioną, apelsiną, nu nelenda jie man ryte nors tu ką... doh.gif

Pomidorai su suriu tikrai nedera schmoll.gif Jau cia keliais lapais atgal buvo kalbeta apie pomidora, pasiziurekit 4u.gif
As anksciau valgyt stengdavaus kad kuo skaniau, egzotiskiau, kuo ydomesni vaisiai doh.gif O jie man labai cukru keldavo ir veliau diena labai persivalgydavau. Dabar tinka obuoliai, kriauses, o va papaja siandien siuksliu dezej atsidure - netiko skonio receptoriams. Vakar ryte geriau morku sulciu thumbup.gif Tikrai buvau soti 2-3 val. Manau kuo paprasciau, artimiau musu krasto vaisiams, tuo geriau. As va laukiu slyvu sezono, labai patinka thumbup.gif Banana valgyt ant tuscio skrandzio negaliu, nes man pradeda skaudet, jauciu, kaip slenka jis zarnynu, ir daugeliu atveju supykina, isvemiu. Bet jei tarkim priespieciams ar veliau, tai viskas gerai. Nezinau net kodel g.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 04 02, 12:43)
dabar galvoju, ar galima viesiems vienodai primesti ta virskinima-nevirskinima. tarkim, kad ir grybai. man jie puikus maistas. nes ir taip nevartoju jokio gyvuninio maisto. todel is "sunkesniuju" lieka ankstiniai ir grybai. ir ka. man jie puikiai virskinasi. ne taip lengvai, kaip darzoves, aisku, jei vienas valgyciau, bet zaliavalge 100proc vis tiek niekad nebusiu.
tas pats ir su svogunu, cesnaku. jokio neigiamo poveikio nepastebejau savo virskinimui. gal todel viska reikia galutinai pagal save pasikoreguoti....

Na manau Seltonas niekam nepriskyre grybu, nes jie nera nei vaisius, nei darzove. Absoliuciai kita karalyste. Tarkim grybas su zaliom darzovem, be jokiu grietiniu, majonezu ir t.t. galbut tikrai vartotinas derinys. Kadangi nevalgom mesos, net jeigu nesuderintai darzoves valgom, nemaisom su vaisiais, jos tikrai isbuna trumpiau nei nesuderintai valgoma mesa smile.gif Tik reikia atsirinkti pagal save, kas tinka, kas ne, vadovaujantis tam tikrom taisyklem. As pvz, matau kaip zaliavalgiai valgo zalius grybus, dar kimstus kokiu riesutu pesto blink.gif Nes ilgai virskinas, jaucias sotus. O grybas kepamas ar verdamas yra gan sunkiai virskinamas patiekalas, ypac vaikams. Bet cia aisku skrandis skrandziui nelygus. Man su juo visa gyvenima baisines bedos buvo. Kai issikrausciau is namu viena gyvent ir atradau Seltona, tai mano savijauta pagerejo tikrai bent 70% smile.gif
Atsakyti
Sveikos! smile.gif Bandau jungtis 4u.gif Su Šeltono sistema susipazinau pries metus! Karstligiskai jos nesilaukiau, bet derinay maista kai turejau galimybe! Bet.. Iki ziemos blush2.gif Ziema issiderinau biggrin.gif
Turiu knyga Sveikata visam gyvenimui, ten ne taip grieztai viskas!
Bet kila man klausimas, kaip but jei sportuoji anksti ryte? Asmeniskai man ryte visai valgyt nesinori, tai problemu valgyt vaisius man nera! Tik skaiciau, kad pries sporta rekomenduojama pavalgyt, kitaip dega raumenys.. Ar esat kuri su tokia informacija susidurusi? Gal kuri sportuoja rytais?
Atsakyti
QUOTE(the_wanted @ 2013 04 02, 14:06)
Turiu knyga Sveikata visam gyvenimui, ten ne taip grieztai viskas!
Bet kila man klausimas, kaip but jei sportuoji anksti ryte? Asmeniskai man ryte visai valgyt nesinori, tai problemu valgyt vaisius man nera! Tik skaiciau, kad pries sporta rekomenduojama pavalgyt, kitaip dega raumenys.. Ar esat kuri su tokia informacija susidurusi? Gal kuri sportuoja rytais?

Sveika 4u.gif Dega riebalai, nes kunas daugiau neturi ka degint - nera jokiu kaloriju dar, tai ima atsargas is musu riebalu banko smile.gif Bet energijos taip pat neturesit, nes jos neydejot maisto pavidalu. Tad bent bananas ar smoothie tikrai pades gerai jausts per ir po sportavimo ir isdeginti jam nereiks daug laiko, tad kunas veliau griebsis riebalu. Sportuot reikia ne maziau nei 30-40 min. nes tada ysijungia tas deginimo rezimas ir jis ilgiau islieka. Bet aisku nuomoniu yra tikrai tikrai yvairiu. Bet kad degtu raumenys - niekada neteko skaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cereza @ 2013 04 02, 11:28)
o nieko, kad pomidorai su sūriu ir kitom daržovėm? ax.gif  Aš kaip supratau, kad pomidorai beveik su nieko nedera biggrin.gif  jei klystu, pataisykit ax.gif O kokius vaisius rytais valgot? Aš ryte kažkaip tik obuolį, kivius, bananus galiu valgyt, o bandau vynuoges, melioną, apelsiną, nu nelenda jie man ryte nors tu ką... doh.gif

ne , sūris + pomidorai = nedera biggrin.gif bet aš ir nesilaikau fanatiškai 100 % derinimo tongue.gif todėl saujelė ant visų daržovių man nepakenkė mirksiukas.gif juk ne kilogramą sūrio užberti reikia. mirksiukas.gif o šiaip galima ir be jokio sūrio valgyti thumbup.gif

o pomidorai ju ksu daržovėmis kitomis dera thumbup.gif

o, kas dėl pusrytinių vaisių, tai visokius valgau, išskyrus vynuoges - šių beveik visai nebevalgau ir jau labai senai ( per daug jose cukraus, ir atpratau matyt ) mirksiukas.gif

melioną reikia valgyti iš vis vieną, atskirai nuo visų, apie meliono vartojimą, Šeltonas yra nemažai aprašęs mirksiukas.gif
Atsakyti
neturiu Sheltono knygos. maniau, kad pomidorus, reikia kaip piena, VISAI VIENUS VALGYTI.

hm...o pagal cukraus kieki, kur eina bananai? maniau jie tai saldziausi. smile.gif nes be ju gyvent negaliu....
Atsakyti
Sveikos. O kur galima gauti Šeltono knygų ?
Atsakyti