QUOTE(cereza @ 2013 04 02, 11:28)
o nieko, kad pomidorai su sūriu ir kitom daržovėm?

Aš kaip supratau, kad pomidorai beveik su nieko nedera

jei klystu, pataisykit

O kokius vaisius rytais valgot? Aš ryte kažkaip tik obuolį, kivius, bananus galiu valgyt, o bandau vynuoges, melioną, apelsiną, nu nelenda jie man ryte nors tu ką...
Pomidorai su suriu tikrai nedera

Jau cia keliais lapais atgal buvo kalbeta apie pomidora, pasiziurekit
As anksciau valgyt stengdavaus kad kuo skaniau, egzotiskiau, kuo ydomesni vaisiai

O jie man labai cukru keldavo ir veliau diena labai persivalgydavau. Dabar tinka obuoliai, kriauses, o va papaja siandien siuksliu dezej atsidure - netiko skonio receptoriams. Vakar ryte geriau morku sulciu

Tikrai buvau soti 2-3 val. Manau kuo paprasciau, artimiau musu krasto vaisiams, tuo geriau. As va laukiu slyvu sezono, labai patinka

Banana valgyt ant tuscio skrandzio negaliu, nes man pradeda skaudet, jauciu, kaip slenka jis zarnynu, ir daugeliu atveju supykina, isvemiu. Bet jei tarkim priespieciams ar veliau, tai viskas gerai. Nezinau net kodel
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2013 04 02, 12:43)
dabar galvoju, ar galima viesiems vienodai primesti ta virskinima-nevirskinima. tarkim, kad ir grybai. man jie puikus maistas. nes ir taip nevartoju jokio gyvuninio maisto. todel is "sunkesniuju" lieka ankstiniai ir grybai. ir ka. man jie puikiai virskinasi. ne taip lengvai, kaip darzoves, aisku, jei vienas valgyciau, bet zaliavalge 100proc vis tiek niekad nebusiu.
tas pats ir su svogunu, cesnaku. jokio neigiamo poveikio nepastebejau savo virskinimui. gal todel viska reikia galutinai pagal save pasikoreguoti....
Na manau Seltonas niekam nepriskyre grybu, nes jie nera nei vaisius, nei darzove. Absoliuciai kita karalyste. Tarkim grybas su zaliom darzovem, be jokiu grietiniu, majonezu ir t.t. galbut tikrai vartotinas derinys. Kadangi nevalgom mesos, net jeigu nesuderintai darzoves valgom, nemaisom su vaisiais, jos tikrai isbuna trumpiau nei nesuderintai valgoma mesa

Tik reikia atsirinkti pagal save, kas tinka, kas ne, vadovaujantis tam tikrom taisyklem. As pvz, matau kaip zaliavalgiai valgo zalius grybus, dar kimstus kokiu riesutu pesto

Nes ilgai virskinas, jaucias sotus. O grybas kepamas ar verdamas yra gan sunkiai virskinamas patiekalas, ypac vaikams. Bet cia aisku skrandis skrandziui nelygus. Man su juo visa gyvenima baisines bedos buvo. Kai issikrausciau is namu viena gyvent ir atradau Seltona, tai mano savijauta pagerejo tikrai bent 70%