Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 4

QUOTE(augjogx @ 2013 04 18, 12:40)
Apimtys panasios, tiek kad kunas stangrus yra nes pajauciau jei tik kelias savaites nesportuoju tai skirtumas tikrai yra  blush2.gif bet siaip  kai zarnynas stovi vietoj vien nuo tokios savijautos  doh.gif kaip gali zmogus atrodyti  blush2.gif

Gal per daug baltymu valgot? 4u.gif Man taip buvo, kai kazkada susigalvojau kiausiniu dietos laikytis. Kasdien mesa, kiausiniai, dar varske, mazai darzoviu ir vaisiu - 4 dienas y tualeta neisejo nueit, nors pilvas tikrai susitraukes, sumazejes buvo, bet prastai jauciaus. Ar kada tyretes zarnyno veikla?Butu reikalingos zinios, nuo ko, ka valgyt, dar maisto netoleravimo testas gerai 4u.gif As pvz. be vaisiu negaliu. Valgau juos kasdien ir ne po karta, kaip sakant atimkit viska is manes, tik palikit vaisius ir salotas biggrin.gif
Atsakyti
Kazkada dariausi maisto netoleravimo testa, tai ten man liko kruopos jokios mesos. Apie vaisius pamirsti ir dar zuvis kuri i Lietuva neatplaukia biggrin.gif Pabandziau gal po sa savaiciu, tai galvojau nunes man viska. Ir pati pradejau ieskotis budu, kaip sveikti. Siaip turiu letaeige sulciaspaude, tai va galiu pasakyti super dalykas. Tiek kad man buvo negalima sulciu ir vaisu, bet pradejau jau nuo siandien mokytis laikytis jusu derinimo budo schmoll.gif Bet kai suvalgiau ryte 3 kivius, nemoku pasakyti koks jausmas - taip gera pasidare bigsmile.gif taip skanu. Paskui greifurtu sulciu thumbup.gif

Bandysiu jusu metodikos laikytis
Atsakyti
Nas cia mano kasdienis maistas smile.gif Vaisiai, darzoves, kruopos, ankstiniai, seklos. Jokios mesos, labai retom isimtim suris ar vos varskes, bet irgi su salotom. Jokiu baltu miltu gaminiu, makaronu ir t.t. Nes man turbut kokia netoleracija kvieciams ir glitimui - vos suvalgau kazka is baltu miltu, pilvas kaip pas nestuke.gif Net MB stebis, kaip zmogus gali taip istinti per pora valandu doh.gif
P.S. Atsargiai su apelsinu/greipfrutu sultim. Jei galit, gerkit per siauduka, nes daznai geriant dantys jautrus pasidaro 4u.gif Bent man teko naudoti pasta su deguonim jautrumui pasalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 18, 09:43)
Trinti virti avinzirniai, saukstas linu semenu, prieskoniu pagal skony, svogunas pjaustytas, dz. krapu saukstelis, siek tiek miltu ir vandens - ir kepu 4u.gif Geriau susiklijuoja kai dedama semenu, kartais dedu avizu siek tiek. Proporcijos, tai kad issiminkytu ir susiformuotu maltinukas - niekada nesveriu nieko blush2.gif Bet apytiksliai apie 300g avinzirniu buvo, puse svoguno ax.gif
Papildyta:
Sveika, o kaip apimtys? 4u.gif Raumenys juk daugiau sveria nei lasinukai 4u.gif

aciuks.gif
reiks pabandyt
Atsakyti
QUOTE(augjogx @ 2013 04 17, 21:41)
Jungiuosi ir aš prie jūsų, ko tik nebandžiau. Su virškinimu problemų turiu nemažai. Gerai kad mėgstu sportuoti  ax.gif kitaip su tokia medžiagų apykaita manau viršsvorio turėčiau. Dabar mėnuo kaip laikausi trenerio sudarytos mitybos, ir galiu pasakyti pradėjo svoris ne kristi o kilti  doh.gif Vaisius visai uždraudė - dar kažiek laikiausi bet šiandien kivių nusipirkau pusryčiams. Galvoju kad man kiviai bus geriau nei varškė. Iš tikro man čia sudėtingai atrodo kol kas bet tikiuosi įsivažiuosiu po truputį
Gero vakaro visoms  4u.gif

raumenys sunkesni už riebalus.
user posted image
Aš manau, kad trenerių sudaromi mitybos planai yra truputį iškreipti dėl jų siūlomų baltymų kiekių. Tada ir vidurių užkietėjimai prasideda. O vaisių derėtų nevartoti vakare, prieš einant miegoti, nes tada gliukozė neskaidoma, o paverčiama riebalais.
Atsakyti
o ką vartot vakarais?
daržoves tik?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 04 22, 09:28)
o ką vartot vakarais?
daržoves tik?

Priklausomai nuo jusu noru. As pvz. vakarais einu y darba, tai 8 val. pavalgau didele porcija salotu su kokiom pupelem ar avinzirniais ar seklom ir viskas. Nes darbe iki ryto nieko nevalgau, geriu tik vandeny. Ir siaip, darbas sedimas, daug energijos neiseokvoju, ner ko sunkiai valgyt. Nebe tie laikai, kai galima tiek kirst, nes visa diena praleidi dirbdamas laukuose, darzuose ir t.t. As valgau tiesiog pasirinktinai, ar tai isdeginsiu, ar ne - kalbu apie rimtesnius patiekalus. Per iseigines valgau paskutiny karta 6 val. vakare, tai arba salotos, arba sojos pienas, anksciau zuvies gabaliukai su salotom budavo ar jogurtas. Reikia jausti savo organizma, ne visoms viena taisykle tinka 4u.gif
Atsakyti
Labas, merginos, cia buvo kalbeta apie kava ir arbatas. Irmulia visai atsisake siu gerimu. O kaip jus kitos darote? geriate? ar atsisakete? As noreciau atsisakyti, bet kazkaip man nelabai iseina... Nuo ko pradejai, Irmulia? Ar vametei ir viskas? Ar buvo etapai?
Atsakyti
Kavos aš ir šiaip retai gerdavau, ir tai tik latte, o juodą iš vis laabai jau rettaaiii biggrin.gif todėl ir nebuvo sunku visiškai 100 % jos atsisakyti.

O kas dėl arbatų, tai taip, tai vyko palaipsniui, nes iš ties labai mėgdavau visokių žoelių arbtas gerti, vaisines ir pan. Dabar tik tada kaip pvz. jaučiuosi sušalusi ( žiemos metu, tai verdančiu vandeniu užpilu 3-4 gvazdikėlius- puikiai sušildanti arbata), arba kai peršalimo simtomai pasireiškia : elemtariai : imbieras+medus+citrina. Viskas. Daugiau jokių arbatų negeriu. Tik vanduo thumbup.gif litrais... ypač vasaros sezono metu biggrin.gif
Atsakyti
As pasilikau viena puodeli kavos is ryto. Arbatos stengiuosi negert, jei noriu kazko silto, tai tiesiog siltas vanduo. Ziema taip pat kaip Irmulia imbieras su citrina ir medum 4u.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz atsakyma. As kavai jauciu priklausomybe, tai kazkaip bandysiu pries sia priklausomybe kovoti. Nusiteikusi esu rimtai. Gal paliksiu viena rytini puodeli. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As nesisiskaiciau gerai i temute, bet turiu klausyma... ax.gif
Duona su lasisa ar skumbre derinasi? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti