Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 2

QUOTE(Lakštingala @ 2014 07 13, 18:19)
Kuom Vilienės ir Koridos gr.šild. sistema skiriasi nuo kitų, kad pas juos dirbs ženkliai efektyviau?

Pas juos patikėk, dirbs ženkliai efektyviau, nei 99.99% kitų Lietuvoje pastatytų namų su grindiniu šilymu, nes jų namai statyti vadovaujantis PN idėja wink.gif.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 07 13, 18:57)
Butent, kam tada kai ne kurie stato silciausias sienas ir langus, hermetizuoja, o priedo - irengia grindinius sildymus, su 20 mm vamzdziais ir 15 cm tarpais, jei reealiai uztenka 200-300W kambariui ?  biggrin.gif Sviestas sviestuotas.

Dar variantas - apsildoma 2kW vejeliu.
Kam laidot pinigus? Leist juos SS ir kitokiems aparatams?

Man praktinis namo sildymas parode, kad temp sokinejimas nelabai ka taupo.
PN name aisku viskas kitaip, bet ir atskiru patalpu skirtingos temperaturos sunkiai imanomos, todel ir inertisku grindu "ismanus" valdymas- betikslis

Žinok 100% pritariu. Jei atkreipei dėmesį, tai ir Cibuliui bandžiau tą patį įrodyti, kad EE ar PN namui, nėra efektyvesnės šildymo sistemos, kaip paprastas elektrinis radiatorius, vienas visam namui. Bet ką, net girdėdamas jau toliau pažengusių žmonių teiginius, bijo rizikuoti, a vdrug nepasiteisins. Būtent, aš irgi dėjau į batą, a vdrug nepasiteisins, tai ir kūriau visokias teorijas, kaip efektyviau išnaudoti saulės kolektorių šilumą. Žinočiau, kad man pavyks pasistatyti tokį namą, kokį pasistačiau dabar, turiu įtarimą, kad jis man net pigiau atsistotų nei tavojo namo statybos, nes tikrai nebūtų palaidota šimtai metrų vamzdžio kieme, namų betone, nebūtų išlaidaujama šildymo sistemos įsigijimui ir pan. Bet, visi protingi po laiko.

Dėl temperatūrų šokinėjimo, tai neskubėk su išvadomis. Jei pasidomėsi mokslinių tyrimų išvadomis, tai sužinosi, kad rekomenduojama kaitalioti temperatūrą 2 laipsnių skirtumu, tarp laikotarpių kai reikia ir nereikia šilumos. Tiesa, ir šiais moksliniais tyrimais neverta aklai vadovautis, nes jie buvo atlikti standartinių vakar dienos statytų namų sąlygomis. Šių dienų statytiems namams net ir norėdamas, per parą temperatūros nepakaitaliosi didesniu, nei kelių laipsnio šimtųjų dalių diapozone. Sakau, ne teoriniais pamąstymais vadovaudamasis, mano lūpomis kalba praktika wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 liepos 2014 - 23:28
QUOTE(mintas @ 2014 07 16, 23:26)
Jei atkreipei dėmesį, tai ir Cibuliui bandžiau tą patį įrodyti, kad EE ar PN namui, nėra efektyvesnės šildymo sistemos, kaip paprastas  elektrinis radiatorius, vienas visam namui. Bet ką, net girdėdamas jau toliau pažengusių žmonių teiginius, bijo rizikuoti, a vdrug nepasiteisins. Būtent, aš irgi dėjau į batą, a vdrug nepasiteisins, tai ir kūriau visokias teorijas, kaip efektyviau išnaudoti saulės kolektorių šilumą. Žinočiau, kad man pavyks pasistatyti tokį namą, kokį pasistačiau dabar, turiu įtarimą, kad jis man net pigiau atsistotų nei tavojo namo statybos

Tu teisus - baimė suklysti lemia, kad renkiesi apsidraudimo riziką (ŠS ir pan.). Kita vertus mano name daugiau medienos (gegnės ir pan.), tai yra didesnė tikimybė jam išsisandarinti. O kur dar karšto vandens ruošimas. Aš tikrai nesigailiu dėl ŠS. Jis panaikins visas mano ir statybininkų klaidas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 17, 00:31)
Jis panaikins visas mano ir statybininkų klaidas.

Žinok, kad ir kiek jų būtų, visų jų pakeltų kvadratu bus gerokai per mažai, kad apsimokėtų investicija į ŠS smile.gif. Na iš lempos sakau, bet esu tuo 100% įsitikinęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 liepos 2014 - 23:48
QUOTE(mintas @ 2014 07 16, 23:45)
Žinok, kad ir kiek jų būtų, visų jų pakeltų kvadratu bus gerokai per mažai, kad apsimokėtų investicija į ŠS smile.gif. Na iš lempos sakau, bet esu tuo 100% įsitikinęs.

Aš irgi galvoju, kad tu gali būti teisus, bet tik laikas parodys. Kažkas, kas statys namą, po metų kitų jau galės nebijoti ir pasieks tikrai gerą ir pigų rezultatą.
Atsakyti
Kad ir kaip būtum teisus ir sutikčiau su ta nuomone, toliau dėsiu į batą, ir bent jau pirmame aukšte grindinį pasiraitysiu. Antram aukšte yra variantų išsiversti be betono, pirmame betonas bet kokiu atveju neišvengiamas, tai ko nepasinaudoti tuo? Šimtai metrų vamzdžio - jokia čia problema. Kaina būtų problema, jei tai daug kainuotų. Kai iki 2 LTL/m praktiškai užsimerkęs gali rasti grindų šildymo vamzdžių (kad ir per eilinę kokio prekybos centro akciją), keleto šimtų metrų vamzdžio kaina jau nebe problema. Kitos išlaidos: Projektas - nereikalingas. Dedi belekur belekaip, vis tiek išsiskirstys, nori to ar nenori. Automatika, termostatai - susilituosiu, ne pirmas kartas. Kolektoriai - elementariausi be debitomačių, balansavimų, pavarų, net rankinių srauto reguliatorių. Siurblys - kokio nors patikimesnio gamintojo, bet pats pigiausias. Vis tiek visi siurblio nuostoliai virtę šiluma lieka namie. Dar visokios jungtys, dėžutės, čekankės, gerklės tepimo skysčiai, etc - visgi manau yra šansų sutilpti į tūkstantį. Ir visada lieka niekam nereikalinga galimybė ateityje upsigreidinti iki Hi-Fi šildymo sistemos pakeičiant praktiškai viską, išskyrus vamzdynus.
O radiatorius - taip, vienas, tik gal gražiau ne kur nors svetainėje, o ortakyje pastatytas. Tam atvejui, kai saulė nešvies ir nebus ką iš kolektorių į grindis leisti. Šildyti grindis elektra - nafig, geriau orą tiesiai.
QUOTE(mintas @ 2014 07 17, 00:26)
Žinok 100% pritariu. Jei atkreipei dėmesį, tai ir Cibuliui bandžiau tą patį įrodyti, kad EE ar PN namui, nėra efektyvesnės šildymo sistemos, kaip paprastas  elektrinis radiatorius, vienas visam namui. Bet ką, net girdėdamas jau toliau pažengusių žmonių teiginius, bijo rizikuoti, a vdrug nepasiteisins. Būtent, aš irgi dėjau į batą, a vdrug nepasiteisins, tai ir kūriau visokias teorijas, kaip efektyviau išnaudoti saulės kolektorių šilumą. Žinočiau, kad man pavyks pasistatyti tokį namą, kokį pasistačiau dabar, turiu įtarimą, kad jis man net pigiau atsistotų nei tavojo namo statybos, nes tikrai nebūtų palaidota šimtai metrų vamzdžio kieme, namų betone, nebūtų išlaidaujama šildymo sistemos įsigijimui ir pan. Bet, visi protingi po laiko. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
O kaip su medziu ant sildomu grindu? Taip nesinori deti plyteliu svetaineje ... g.gif Suprantu, kad medis prastesnis laidininkas, bet gal kas realiai esat susideje parketa ant sildomu grindu?
Atsakyti
Ir as nepagailejau gal 1200 grindiniam (16mm TECE vamzdziai - 600, kolektorius 9z - 300, pamaisymas - 100, siurblys likes nuo saules kolekt).
Vakar atsivilkau naudota el.-jonini GALAN uz 300 su visu valdymu.
Paeksperimentuosiu, tikiuos jis puikiai pakeis varianta su el. radiatoriais (bent jau gal rezerviniu budu) biggrin.gif .

Del sildomu grindu temp reguliavimo - Rekomenduoja expertai, bet reikia isbandyti praktijoj.
As ta ketinu realizuoti pacio silumos saltinio isjungimu per termostata (d.d. metu), o ne investuot i pavaras ir ismanius kolektorius.
Tas tikrai isbandyta (siurblio periodinio isjunginejimo taimeriu budu), ir kuro vieneto degimo laikas zyymiai pailgejo.

QUOTE(Milao @ 2014 07 17, 05:37)
Kad ir kaip būtum teisus ir sutikčiau su ta nuomone, toliau dėsiu į batą, ir bent jau pirmame aukšte grindinį pasiraitysiu. Antram aukšte yra variantų išsiversti be betono, pirmame betonas bet kokiu atveju neišvengiamas, tai ko nepasinaudoti tuo? Šimtai metrų vamzdžio - jokia čia problema. Kaina būtų problema, jei tai daug kainuotų. Kai iki 2 LTL/m praktiškai užsimerkęs gali rasti grindų šildymo vamzdžių (kad ir per eilinę kokio prekybos centro akciją), keleto šimtų metrų vamzdžio kaina jau nebe problema. Kitos išlaidos: Projektas - nereikalingas. Dedi belekur belekaip, vis tiek išsiskirstys, nori to ar nenori. Automatika, termostatai - susilituosiu, ne pirmas kartas. Kolektoriai - elementariausi be debitomačių, balansavimų, pavarų, net rankinių srauto reguliatorių. Siurblys - kokio nors patikimesnio gamintojo, bet pats pigiausias. Vis tiek visi siurblio nuostoliai virtę šiluma lieka namie. Dar visokios jungtys, dėžutės, čekankės, gerklės tepimo skysčiai, etc - visgi manau yra šansų sutilpti į tūkstantį. Ir visada lieka niekam nereikalinga galimybė ateityje upsigreidinti iki Hi-Fi šildymo sistemos pakeičiant praktiškai viską, išskyrus vamzdynus.
O radiatorius - taip, vienas, tik gal gražiau ne kur nors svetainėje, o ortakyje pastatytas. Tam atvejui, kai saulė nešvies ir nebus ką iš kolektorių į grindis leisti. Šildyti grindis elektra - nafig, geriau orą tiesiai.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 17, 09:00)
As ta ketinu realizuoti pacio silumos saltinio isjungimu per termostata (d.d. metu), o ne investuot i pavaras ir ismanius kolektorius.
Tas tikrai isbandyta (siurblio periodinio isjunginejimo taimeriu budu), ir kuro vieneto degimo laikas zyymiai pailgejo.

o jei paprastai? ta prasme jungti katila kaip?
Atsakyti
jei katilas su automatiniu uzdegimu (dujos, SK) - per termostata arba laiko taimeri programuojama.
jei be uzsidegimo (KKK) - cirk siurblys isjunginejamas kas pvz. 0,5-1 val. (stabdoma cirkuliacija/degimas ilgeja)

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 07 17, 07:49)
o jei paprastai? ta prasme jungti katila kaip?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 17, 09:52)
jei katilas su automatiniu uzdegimu (dujos, SK) - per termostata arba laiko taimeri programuojama.
jei be uzsidegimo (KKK) - cirk siurblys isjunginejamas kas pvz. 0,5-1 val. (stabdoma cirkuliacija/degimas ilgeja)

o jei GKK? ten irgi automatinis uzdegimas. tai cia kaip - katilas "mato" namo temperatura kokiame viename taske ir pagal tai jungiasi? g.gif
Atsakyti
tai jei visam aukste grindinis, jis inertiskas - tai nelabai pasijaus (praktiskai nesijaus) tas temp sokinejimas, o katilai veiks maziau. (kuro sanaudu taip pat maziau)

visi issijungimai cia taikytini esant sild grindims

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 07 17, 07:54)
o jei GKK? ten irgi automatinis uzdegimas. tai cia kaip - katilas "mato" namo temperatura kokiame viename taske ir pagal tai jungiasi?  g.gif

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 12, 20:56)

Šiuo metu esu tikrai labai šiltame name, tai temperatūra čia beveik pastoviai viena ir ta pati, be jokio priverstinio intensyvaus šildymo ar vėsinimo -26C ir visai nesvarbu ar už lango saulė kaitina, ar jau visa savaitė lietus pila ir saulės nė su žiburiu nerasi..

Tai gal jau laikas paleisti šaltesnio vandenėlio per tuos vamzdelius grindyse?
Kaip kitaip 200 t atvėsinti?
Atsakyti