Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(Germinė @ 2013 03 12, 12:17)
Ateinu pasiguost: vakar močiutės sesers marti penkioms valandoms išsivežė trynukus.Paskambino,kad šilčiau aprengčiau,nes teks pabūt lauke,kol ji reikalus tvarkys.Kategoriškai uždraudžiau,nes Vyšnia tik po ligos,kiti irgi tokie ant ribos.Bet...dabar visi kosėja,sloguoja.Gaila.Nesuprantu,kas vyksta.

blink.gif Labai konkrečiai noriu paklausti, ar globėjas, kuris turi nuolatinę globą PRIVALO leisti vat taip paimt penkiom valandom išsivežti vaikus devynioliktam vandeniui nuo kisieliaus "giminei"? Pagla nusakytą ryšį net ne kraujo.
Atsakyti
Aš nežinau,ar privalo.Stengiuosi palaikyt ryšį su tais,kurie rodo šiokią tokią iniciatyvą.Ta marti ir sūnus pakrikštijo mano Žirniuką ir vieninteliai,kurie prisimena per Kalėdas,gimtadienį.Pasirodo,ta moteris lyg ir norėjo juos visus priglaust,bet vyras atkalbėjo.Kai gavom nuolatinę globą,jaučiu kažkokį nepasitenkinimą iš jų pusės.
Tas bendravimas keistokas-laukia prie automobilio,atveža,išleidžia.Na,tarsi neįdomu,kaip jiems sekasi,kaip elgiasi,mokosi,kokia sveikata,pasiekimai ...Lyg iš pareigos,paviršutiniškai.Ir kartu išbalansuoja vaikus savo klausimais.Gal ir pažadais?Nes vakar mažiukė labai įdomiai išsireiškėohmy.gif,mūsų tėvai atvažiavo g.gif Nors tikrai žino,kas jos tėvai,puikiai abu atsimena.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 03 12, 15:25)
blink.gif Labai konkrečiai noriu paklausti, ar globėjas, kuris turi nuolatinę globą PRIVALO leisti vat taip paimt penkiom valandom išsivežti vaikus devynioliktam vandeniui nuo kisieliaus "giminei"? Pagla nusakytą ryšį net ne kraujo.

pagal įstatymus, jei skaitei, yra labai aiškiai parašyta- tėvai, seneliai ir kiti giminės.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 03 12, 15:17)
Ateinu pasiguost: vakar močiutės sesers marti penkioms valandoms išsivežė trynukus.Paskambino,kad šilčiau aprengčiau,nes teks pabūt lauke,kol ji reikalus tvarkys.Kategoriškai uždraudžiau,nes Vyšnia tik po ligos,kiti irgi tokie ant ribos.Bet...dabar visi kosėja,sloguoja.Gaila.Nesuprantu,kas vyksta.

bet tai jei vaikai serga, tai kam tu juos leidi? Serga tai serga. Viskas. Pasveiks- tegu bendrauja.
Atsakyti
Jie nesirgo,tik Vyšnytė pradėjo kosėt.Bet dabar jau duoda visi.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 12, 15:00)
pagal įstatymus, jei skaitei, yra labai aiškiai parašyta- tėvai, seneliai ir kiti giminės.

tėvai ir seneliai. Apie kitus gimines nekalbama.
Atsakyti
Jie ten visi labai "pabažni" todėl ir vaikus puolė krikštyt.Tik gal nieko negirdėjo apie krikštatėvių pareigas ir atsakomybę.Nes mergaitės krikštatėvių nematė nuo krikšto dienos prieš pusantrų metų.Bet va močiutės sesuo pasidomėjo,kodėl jie lanko ne tikybos o etikos užsiėmimus ir paragino nuo kitų metų pereiti į tikybą,nes vyresnėse klasėse to prireiks.Kodėl? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 12, 17:48)
Jie ten visi labai "pabažni" todėl ir vaikus puolė krikštyt.Tik gal nieko negirdėjo apie krikštatėvių pareigas ir atsakomybę.Nes mergaitės krikštatėvių nematė nuo krikšto dienos prieš pusantrų metų.Bet va močiutės sesuo pasidomėjo,kodėl jie lanko ne tikybos o etikos užsiėmimus ir paragino nuo kitų metų pereiti į tikybą,nes vyresnėse klasėse to prireiks.Kodėl? g.gif

močiutės sesuo biggrin.gif . Pas mus irgi netoliese gyvena promočiutės sesuo, ir senelio sesuo, bet kažkaip nesikiša. O aš nežinau ir ar leisčiau kištis tiek. Jei jau jie norėjo būti ten globėjais, bet paskui atsisakė- tai ir viskas. Koks dar kišimasis.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 03 12, 17:48)

susnervinau, Germine. Kaip siųsčiau aš tokius pabažnus tolyn. Tai močiutės sesei pasakyčiau, kad nelabai tikiu tikybos užsiėmimais ir tikėjimu, kai pažiūriu į vaikų gimines, kurie nepanoro ar rado tūkstančius priežasčių, kad vaikai neaugtų jų namuose. Pati esu tikinti, bet vat tokių pabažnų pamokslautojų tai negaliu klausytis. Per daug leidies, kad tau ant galvos visi liptų, o jeigu leidies, tai ir lipa.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 03 13, 03:17)
susnervinau.Pati esu tikinti, bet vat tokių pabažnų pamokslautojų tai negaliu klausytis.
Man atrodė,kad vaikams jų reikia.Stengiausi palaikyti tą mistišką,kursuose apdainuotą kraujo ryšį.Ir ilgai nesupratau,kad vaikams nuo to ne geriau...Bet kai giminės kategoriškai išsigynė nežadėję vežtis vaikų į gimtadienį,o Vyšnia girdėjo tą pokalbį (paprašiau labiau pasvert savo žodžius kalbant apie viešnages)jai tarsi kas atsirišo:papasakojo,kad nusivežę labai klausinėja apie gyvenimą ir vis klausia,gal pas kitą tetą norėtų,gal ten būtų geriau...(nors vaikai daugiau kaip du metus mus vadina tėvais,o ne dėde ir teta) doh.gif Mergaitė pradėjo verkt kalbėdama ir sako: mamyte,mes čia jau pripratę,nenorim niekur kitur .O apie tą žadėtą ir neįvykusią viešnagę jie ėmė pasakot tik grįžę po išvykos.Todėl nemanau,kad patys susigalvojo,ar neteisingai suprato:Mes pakviesti vasario 8d į tetos S.gimtadienį.Ir mėnesį laiko planavosi,kalbėjo,laukė.Tokių kartų buvo daug.Aš labai suprantu,kad kartais ir geriausius planus tenka keisti,koreguoti.Bet yra telefonai.Nenori kalbėti su manim,gali skambinti Vyšniai.Nes vaikai kaip ant adatų,tą savaitgalį vis prie lango,sudirgę,įsitempę...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 03 11, 23:12)
Su manim direktorė nesisveikina ir žiūri žvėries žvilgsniu susitikus, bet man tai kas. Tegu ji žiūri kaip nori.

alfija, kaip manai, ar tas emocinis krūvis, kuris susikaupia virš tavo vaiko galvos (na, mamelė tokia aktyvi, nepatenkinta, priekabi ir t.t.), kaip nors neigiamai neveikia paties vaiko ir/ar bendraklasių, mokytojų požiūrio į jį?

Su manim sveikinasi, skambina ir kt., bet žvilgsniai - panašūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virvytė: 13 kovo 2013 - 13:19
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 13, 14:01)
alfija, kaip manai, ar tas emocinis krūvis, kuris susikaupia virš tavo vaiko galvos (na, mamelė tokia aktyvi, nepatenkinta, priekabi ir t.t.), kaip nors neigiamai neveikia paties vaiko ir/ar bendraklasių, mokytojų požiūrio į jį?

kadangi visa tai plaukė iš mokytojos pusės, ne iš tėvų. Tai nesikaupia. atsakymą jie jau gavo. Gerai žino- jei jau parašė vienur, tai gali parašyt ir kitur. Nesinori su skundaliais pyktis biggrin.gif . Čia aš apie save. Ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 03 13, 13:01)

Vaiko požiūrį manau veikia teigiamai. Iš savęs pamenu - mano tėvai būtų patylėję dėl nesąmonių klasėje, bet aš kurį laiką gyvenau pas krikšto mamą, tai kai ji nuėjo ir pašnekėjo, nekurie tipažai atsilenkdavo per atstumą klasėje.
Ir tas jausmas toks geras - už manęs - siena. turiu į ką atsiremti.

O va mokytojos požiūris g.gif baisu kai pradedama 'spardyti po stalu". tyliai, kasdien ir metodiškai.
Atsakyti