Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

jėėė..radau ermitaže black cherry. Na ant pakučio vis vien parašyta, kad balkoniniai, bet paminėta, kad aukštaūgiai. Tik dėl to kad jiem nereikia atramų tai nesutikčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 02 08, 18:37)
jėėė..radau ermitaže black cherry. Na  ant pakučio vis vien parašyta, kad balkoniniai, bet paminėta, kad aukštaūgiai. Tik dėl to kad jiem nereikia atramų tai nesutikčiau  biggrin.gif

Ekstremalė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 02 08, 18:57)
Ekstremalė  lotuliukas.gif

kad skaaaanūs blush2.gif Na išsikerojęs šiek tiek šviesos suvalgys, bet už tai pomidoriukai niam niam wub.gif Be to aš tik vieną, kibire biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 02 08, 19:28)
kad skaaaanūs  blush2.gif  Na išsikerojęs šiek tiek šviesos suvalgys, bet už tai pomidoriukai niam niam  wub.gif Be to aš tik vieną, kibire biggrin.gif

Man žiauriai skanūs kumato pomidorai, bet jų tai tikrai neužsiauginsiu balkone verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 02 08, 19:33)
Man žiauriai skanūs kumato pomidorai, bet jų tai tikrai neužsiauginsiu balkone  verysad.gif

o jei pabandyt? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
pas mane sudygo bazilikai, kiek lapeliu jie turetu tureti, kada galima pikiuoti? 2-3? kaip jie prigyja? Ar reik virsune jam nuznybti paaugusiam, kad i sonus kerotusi?
Atsakyti
QUOTE(OVM @ 2013 02 07, 13:34)
Sveikos, kada protingiausia daiginti, sėti prieskonines žoles, ant palangės, balkone  ? dėkui 4u.gif

Sunku patarti. Žiūrint kokius prieskonius, nes prieskoniniai irgi skirtingi yra, kokios sąlygos, į kokią pusę langai ir balkonas, ar balkonas įstiklintas ar ne, kokios palangių galimybės, ar yra papildomas apšvietimas g.gif
Aš levandų be kovo nesėju- jos mėgėjos stypti, tiesa jų vazonuose ir neauginu. Vazoninius bazilikus ir petražoles jau pasisėjau ir jie jau dygsta, nes turiu lempas papildomam apšvietimui ir mėgstu ekperimentuoti, bei noriu anksčiau paragauti smile.gif Greitai augančius prieskonius, turint mažai vietos ant šviesių palangių protingiausia manau sėti jau praėjus šalnų pavojui balkone. Jei turite kažkiek patirties auginime ir langai į pietų, pietryčių ar pietvakarių pusę- galima jau bandyti kažką sėti, pradžiai tas kas dažniausiai ilgiau dygsta ir lėčiau auga (rozmarinus, petražoles), ar tiesiog tuos prieskonius, kurių sėklų turite per daug ir nebus didelio nuostolio atsitikus nesėkmei smile.gif Tiesa pamirkius petražolių sėklas ar po kelių dienų nuo sėjos, gerai perpylus vazoniuką vandeniu jos gali gana greitai sudygti, tad tokiu atveju irgi galima neskubėti. Jei auginime dar neturite patirties ir nepasitikite savo auginimo galimybėmis, manau protingiau būtų palaukti kol bus daugiau saulytės- kovo, ar balandžio, nes tada daigeliai ne taip styps ir bus mažiau vargo. Jei sėklos lietuvos firmų, tuomet galima daugmaž orentuotis ant sėklų pakelių esančia informacija- ten sėjimo laikas tiek viduje tiek lauke paprastai būna nurodytas, kol buvau pradedančioji man labai padėdavo ta pradinė informacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 02 08, 19:39)
o jei pabandyt?  smile.gif

Tai kad sako jie užauga apie 1,5-2m į aukštį, tai kur jau ten balkone doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 02 08, 21:56)
Tai kad sako jie užauga apie 1,5-2m į aukštį, tai kur jau ten balkone  doh.gif

tai mano black cherris irgi viršūne lubas pasiekęs buvo, tai lenkiau viršūnę žemyn biggrin.gif Tik va jo pliusas buvo kad lapijos neperdaugiausiai tai labai ir nemaišė smile.gif
Atsakyti
Siandien pastininke atnese didziaja dali uzsakytu seklu thumbup.gif Tai jau pirmadieni vaikus i darzeli ir uzsiimsiu sodinimu biggrin.gif Dar vienu tik raudonu pipiru reikia sulaukt.
Ir jau itariu reikia pomidorus ispikiuot nes jau tokie nemazi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 02 08, 19:39)
o jei pabandyt?  smile.gif

QUOTE(Amise @ 2013 02 08, 22:49)
tai mano black cherris irgi viršūne lubas pasiekęs buvo, tai lenkiau viršūnę žemyn  biggrin.gif Tik va jo pliusas buvo kad lapijos neperdaugiausiai tai labai ir nemaišė  smile.gif

Nu nežinau, gal šiemet dal nerizikuosiu lotuliukas.gif , reikia susikaupti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 02 09, 11:42)
Nu nežinau, gal šiemet dal nerizikuosiu  lotuliukas.gif , reikia susikaupti  lotuliukas.gif

kas nerizikuoja tas nevalgo skanių pomidoriukų biggrin.gif Vis neapsisprendžiu kada jau man pradėt sėt visus savo rūpestėlius.. Spėju reiks per senas temas pereit ir žiūrėt kaip kokiu metu pasėti kas augo.. smile.gif nes baisu kad paankstinus paskui neturėsiu kur visko dėt, kad balkone nesušaltų doh.gif
Atsakyti