Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(runchikas @ 2013 02 28, 17:35)
Montera - labai grąžūs ir stiprūs daigai. Labai gražu. Tik niekaip nesuprantu, kam taip anksti sėti. Juk išaugs dideli krūmai dar sniegui nenutirpus smile.gif  Aš dar tik paprikas pasėjau, pomidorus planuoju kovo pradžioj arba vidury.
Papildyta:
Niekuomet nepirkdavau kažkokių spec žemių. Visuomet universalų durpių substratą + kompostinę žemė (čia jau vėliau kai sodinu į paskutinius vazonus). Man atrodo visi jie iš tos pačios krūvos sukrauti, tik su kita etikete.

Ai kazkaip siais metais neiskentejau iki kovo biggrin.gif Tai nedaug cia tu pomidoru daigu. Kiti pomidoriukai tai cia tie mini krumeliai bus. Vat jau agurkus tai sodinsiu gerokai veliau nes jie greit auga ir daug vietos uzima smile.gif

O zemes pirmiem sodinti naudojau universalias durbiu substrakta ir visai gerai viskas dygo. O dabar buvau pasiemus maisiuka BIOHUMUS & SOIL toks su pomidoru ir baklazanu ant maiso. Gal ir nieko butu ta zeme bet labai nervina kad kazkokios piktzoles auga. Patovejo tas maisas vonioj siltai tai radau pilna maisa pridygusi kazkokiu. O siaip irgi labai neziuriu. Anais metais maximoj po 2.99 buvau papirkus 20l maisus su akcija ir normaliai. Nepamenu kurios vienos irgi buvo su musytem bet is pirmuju pirktu.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 02 27, 11:36)
Man tokios netiks  schmoll.gif Pas mane tikėtinai vasarą jau vaikščios vienas mažas vyrukas kuris greičiausiai labai viskuo domėsis ir mielai ištraukinės sukištas etiketes biggrin.gif Paskuj galėsiu gaudyt vėja laukuose  lotuliukas.gif Čia jei nespėčiau sužiūrėt... Tai jau geriau tokia kuri ant pačio augaliuko  blush2.gif

Į sąsiuvinį ir aš užsirašinėju  drinks_cheers.gif

daznai aplink vaiksto 4 tokie, bet mano situ neiveikia 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Ateinu su savo grozybem ir vargais lotuliukas.gif
Vasario 18 diena pasisejau pomidoriuku ir savo isvajotosios rucolos

user posted image

vasario 23 pasirode pirmieji pomidoriukai wub.gif

user posted image

puikiausiai sudygo ir rucola

user posted image

tiesa, dar braskyciu temptation pribarsciau ir visus draugiskai apgyvendinau savo sumeistrautoje lentyneleje ax.gif

user posted image

o bedos prasidejo tokios, kad is tokios gausybes ir grozybes rucolos isgyveno tik kokie 10% daigeliu... pomidoriukai irgi isstypo, plius dar dukruze pagnaibe lapelius doh.gif
namuose silta (+19/+21), laistau tikrai ne daznai, kas 2-3 dienas...
Padekit! Ka darau ne taip? verysad.gif
Atsakyti
Nerodo foto.. ;/
Atsakyti
Na va jūsų patarimų dėka susitvarkiau ir savo žymeklius. Didelis dėkui.
Va kaip dabar atrodo pirmoji mano puslysvė smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
labas rytas mergaites,

paporinkit jus man kaip sudygus pomidoriukams jus temperatura numusat, kad jie labai nestyptu g.gif isnesciau i garaza, bet ten sviesos mizernai labai jau g.gif
Atsakyti
runchikas o cia uz lango zemuoges taip fainai apsiltintos?
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2013 03 01, 05:14)
labas rytas mergaites,

paporinkit jus man kaip sudygus pomidoriukams jus temperatura numusat, kad jie labai nestyptu g.gif isnesciau i garaza, bet ten sviesos mizernai labai jau g.gif

Maniškiai keliauja į balkoną smile.gif Va dabar vėsiai saulyte džiaugias. Kol balkone buvo peršalta , pora naktų buvo šaldytuve daržovių skyriaus dėžutėj, o dieną leido po lempa smile.gif
Atsakyti
Laba diena. Ateinu as parodyti kas pas mane sudygo ant palanges, todel norejau pasikonsultuoti ka toliau daryti, taip ir auginti ar sienauti smile.gif .....
Yra bazilikas, petrazole ir mairunas.....

user posted image

user posted image

user posted image

Mairunas tai toks nupiepes, tik nesuprantu kodel..... Gal jam kazko mazoka?

Klausimukas. O kaip/kuom tresti prieskonius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 03 01, 09:34)
runchikas o cia uz lango zemuoges taip fainai apsiltintos?

Joo, ten žemuogės žiemos miegu užmigusios putplasčio lovoje. Tik vieną labai grubią klaidą padariau - rudenį nukarpiau beveik visus lapus. O sako kaip tik prieš žiemą būtina palikti visus lapus net ir nudžiūvusius. Kitaip žemuogės sušąla. Tai dar neaišku ar jos pabus iš po miego.
Kaip tavo Montera auga?
Papildyta:
QUOTE(Mopsyte @ 2013 03 01, 11:07)
Laba diena. Ateinu as parodyti kas pas mane sudygo ant palanges, todel norejau pasikonsultuoti ka toliau daryti, taip ir auginti ar sienauti smile.gif .....
Yra bazilikas, petrazole ir mairunas.....
Mairunas tai toks nupiepes, tik nesuprantu kodel..... Gal jam kazko mazoka?

Klausimukas. O kaip/kuom  tresti prieskonius?  g.gif

Durpių substrate tikrai jau yra pakankamai trašų preiskoniams. Su papildomu trešimu atsargiai - lengvai pertrešite.
Jei naudojate paprastas nurūgštintas durpes ar kokį kitą gruntą - tada kitas reikalas gali reikti papildomų medžiagų.
O šiap tai faini kilimėliai auga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 01 kovo 2013 - 14:12
Praeis žadami šalčiai nakčiai virš minus 10 ir jau imsiuos sėt špinatus. Niom Niom assa.gif
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2013 03 01, 15:07)
Joo, ten žemuogės žiemos miegu užmigusios putplasčio lovoje. Tik vieną labai grubią klaidą padariau - rudenį nukarpiau beveik visus lapus. O sako kaip tik prieš žiemą būtina palikti visus lapus net ir nudžiūvusius. Kitaip žemuogės sušąla. Tai dar neaišku ar jos pabus iš po miego.
Kaip tavo Montera auga?

Mano tai kazkaip abejoju kad kazkas isgyveno atviram balkone per ziema doh.gif nu matysim kai atsils ar kas atsigau...
Atsakyti