Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(emile_respect @ 2013 03 09, 12:02)
Per kiek laiko žemuogės išdygsta? Pasodinau kovo 3, jokių gyvybės ženklų, o kai pirmą kartą bandau tai įdomu ar nieko blogo nepadariau doh.gif

Sveika, mano žemuogės sėtos pirmomis vasario dienomis. Dabar jau tokios ax.gif Pikiavau su dantų krapštuku doh.gif
Tad manau tau dar teks kantriai palūkėti... 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Oho, o aš naiviai tikėjaus kad per kelias savaites pasirodys biggrin.gif Optimistė biggrin.gif Nu turėsiu pomidoriukus, bet bu su jais užsiemimo kol kiti turtai sudygs thumbup.gif
Atsakyti
Gal patarsit, ką daryti su agurkais, kad neišstyptų? Atšilę pas mus buvo, balkone viską daiginaus, agurkai, pomdorai, žirniai išdygo, o dabar vėl sniegą ir šalčius praneša. Kaip bijau, kad kambary "nepabėgtų", ypač agurkai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2013 03 09, 21:51)
Gal patarsit, ką daryti su agurkais, kad neišstyptų? Atšilę pas mus buvo, balkone viską daiginaus, agurkai, pomdorai, žirniai išdygo, o dabar vėl sniegą ir šalčius praneša. Kaip bijau, kad kambary "nepabėgtų", ypač agurkai  doh.gif

Laikyti kuo šviesiau, vėsiau. Jei yra galimybė pajungti augalų lempą ir pratęsti dieną po ja 4u.gif
Atsakyti
Merginos, ar kuri turite patirties iš ankstesnių metų kaip auginti žirnius? Atrodo nieko ypatingo, bet ar buvo nors kelios ankštys?
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 03 10, 19:51)
Merginos, ar kuri turite patirties iš ankstesnių metų kaip auginti žirnius? Atrodo nieko ypatingo, bet ar buvo nors kelios ankštys?

Pernai sejau, buvo sociai 4u.gif Bet balkone auginant, gal reiketu ziureti zemauges veisles ir atitinkamo indo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 10 kovo 2013 - 19:12
QUOTE(jolituxxx @ 2013 03 09, 21:26)
Laikyti kuo šviesiau, vėsiau. Jei yra galimybė pajungti augalų lempą ir pratęsti dieną po ja  4u.gif

Tai vat kad neturiu, ir nenoriu pirkt lempos tik dėl savaitės. nu nes tikiuos, kad po savaitės sugrįš tas pavasaris unsure.gif

QUOTE(smilga1972 @ 2013 03 10, 17:51)

auginau ne vienus metus, visad augdavo ir derėdavo. tik indo reik gilaus. sėju belen kokios veislės, nesirenku pagal ūgį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2013 03 10, 19:57)
auginau ne vienus metus, visad augdavo ir derėdavo. tik indo reik gilaus. sėju belen kokios veislės, nesirenku pagal ūgį  unsure.gif

O kaip tankiai galima sodinti?
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2013 03 10, 19:57)
Tai vat kad neturiu, ir nenoriu pirkt lempos tik dėl savaitės. nu nes tikiuos, kad po savaitės sugrįš tas pavasaris  unsure.gif 

Kelios merginos paprastas stalines, led, liuminescencines, akvariumines naudoja pomidorų daigams sako jog irgi nestypsta. O pirkti dėl savaitės tai neverta jei nežadat naudoti vėliau. Aš turiu irgi keletą agurkiukų daigelių , bet labai nesuku dėl jų galvos, nes jiems dar ankstoka, atsėsiu vėliau jei šitiems kas nutiks ax.gif
Atsakyti
Na aš dar ir pakankamai žemai lempą laikau kad maximumą šviesos gautų daigeliai ir nestyptų į "saulę" nusidegint smile.gif Dabar jau didžioji dalis su 4 tikrais lapiukais tai ir linguot sunkiau. Ale galėtų greičiau šitie baisūs šalčiai praeit, reiktų jau juos iš tablečių į indukus persodint..
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2013 03 10, 20:33)
O kaip tankiai galima sodinti?

Aš tankiai sodinu, jei taip į 10l, tai kokius 15-20 sukišu blush2.gif nežinau, gal derliaus tiek pat, kiek iš rečiau susodintų, bet augintis 10 žirnių tai labai jau nykiai skamba blush2.gif
Dabar iš vis sukišau į maišą, kur universalios žemės būna. eilė svogūnų, eilę žirnių. Svogūnus išrausim kol žirniai pradės plėstis, o kaip žirniams maišas patis - matysim g.gif neaugs, išrausiu ir kam kitam žemes sunaudosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2013 03 10, 23:57)
Aš tankiai sodinu, jei taip į 10l, tai kokius 15-20 sukišu  blush2.gif nežinau, gal derliaus tiek pat, kiek iš rečiau susodintų, bet augintis 10 žirnių tai labai jau nykiai skamba  blush2.gif
Dabar iš vis sukišau į maišą, kur universalios žemės būna. eilė svogūnų, eilę žirnių. Svogūnus išrausim kol žirniai pradės plėstis, o kaip žirniams maišas patis - matysim  g.gif neaugs, išrausiu ir kam kitam žemes sunaudosiu  smile.gif

Ačiū labai 4u.gif . Mano dukra sakė, kad aš ligonis jau doh.gif . Negaliu praeiti pro sėklas, visko noriu, o balkone vietos ne marios doh.gif , mąstau kaip pomidorus su paprikomis reikės sutalpinti, o žirnius irgi mėgstu saldžius. Balkone dar nemėginau auginti, šiemet bus pirmi metai. Nusipirkau sėklas gal nelabai žemaūgių, užauga 70-80-cm aukščio, veislė vadinasi OSKAR. Rašo, kad ankštys būna 9cm ir ilgesnės, tai pabandysiu mirksiukas.gif . Tik gal palauksiu dar su sodinimu, nes balkonas nestiklintas, tai kur paskui kišiu viską doh.gif .
Atsakyti