rionka, pagal taip, kaip atrodo, tai neužilgo jiems tikrai bus ankšta...
Dabar, kai sudygę taip gražiai, patarčiau persodinti į kelis vazonus. Jie gi augs, šakosis, tai vienas kitą skurdins jeigu taip tankiai bus.
Rašau iš savo pernai metų patirties.
QUOTE(rionka @ 2013 03 13, 15:03)
Sveiki.Pirma karta sodinu bazilikus,manau per tankiai susodinau
.Juos reikia retint ar viskas ok?

bazilikai fainuciai, bet retinti reikia, jei tame paciame inde auginsite, kitaip nustelbs viens kita. Galima jau dabar iskelti tuos grybukus i atskirus indukus ir draugems padovanoti

QUOTE(Perfect @ 2013 03 13, 15:08)
rionka, pagal taip, kaip atrodo, tai neužilgo jiems tikrai bus ankšta...
Dabar, kai sudygę taip gražiai, patarčiau persodinti į kelis vazonus. Jie gi augs, šakosis, tai vienas kitą skurdins jeigu taip tankiai bus.
O as dar galvojau kad per mazai pasejau

Na, dar tikrai gali paaugt iki persodinimo. Nesisielokit gi nei per daug, nei per mažai, manau - bazilikai tikrai naudojamas daiktas - ir žali, ir džiovinti.
QUOTE(vija zemaite @ 2013 03 13, 15:10)
bazilikai fainuciai, bet retinti reikia, jei tame paciame inde auginsite, kitaip nustelbs viens kita. Galima jau dabar iskelti tuos grybukus i atskirus indukus ir draugems padovanoti
Palikti keleta didziausiu. Is mano daugiametes baziliku auginimo vazone patirties - jiems patinka derlinga zeme ir gilus vazonelis. Jei norit krumiuku, reikia skabyti virsuneles, kad sakotusi

Jie pas mane gan greitai islindo,per 2 dienas.Ryte ju dar nebuvo matyt o po pietu stai ka radau

QUOTE(rionka @ 2013 03 13, 15:17)
Jie pas mane gan greitai islindo,per 2 dienas.
Et, širdis džiaugias tokius vaizdus žiūrint. Ir tikrai - savo, be trąšų, visokių chemikalų.

QUOTE(rionka @ 2013 03 13, 15:12)
jo geras miskelis

Nu gal pasirodysiu ir aš su savo darželiu (dar čia ne viskas bus
)
krapai

paprikos

vilmukai

mėtos dar tik tokios

Dar pasėti žemaūgiai pomidorai, bet kolkas nesirodo
. Nieko, palauksiu, aš kantri
. Dar bus salotos, ridikėliai, žirniai, žemuogės, braškės, laiškiniai česnakai ir gal jau gana

krapai

paprikos

vilmukai

mėtos dar tik tokios

Dar pasėti žemaūgiai pomidorai, bet kolkas nesirodo

smilga, gražu.
O kaip mėtos, gerai auga vazonėly - taip kaip darže?
O kaip mėtos, gerai auga vazonėly - taip kaip darže?
QUOTE(Perfect @ 2013 03 13, 16:48)
Pirmus metus auginu mėtas, tai žalio supratimo neturiu apie jų auginimą vazonelyje

Gražūs riebūs pomidoriukai. Šaunuolė