Labukas mergytės
kalbėjau apie bioterapija. tai daktarai sakė nebijot jos. Yra biovaistai , kuriuos galima leist nėsčiom, ir jie leidžia nebijodami. Ir bioterapija naudojama po 10 metų ir nieko........tik kartais būna, kad konkretaus peparato nebepriima organizmas ar reakcija kokia gaunasi.
taip kad kam lelių reikai, užspauskit daktarus, ar tartis i santariškes varykit..............
QUOTE(maža mazgė @ 2013 09 19, 14:02)
Laba,
grįžtu ir aš iš reumatologės. Paskyrė medrolio po 2 tabletes ir paliko 150mg Diclofenako. Žodžiu tyrimai mano kosminiai, kažką rodo, bet kartu neužtenka nei vienai diagnozei patvirtinti arba paneigti. Patvirtinti vilkligei nepakanka duomenų, nes ENA ir anti-dsDNR neigiami. Parašė stebėti dėl reumatoidinio artrito, gali būti pradžia... Iš tyrimų teigiami tik RF ir ANA su grūdėtu švytėjimu, padidėjęs ENG. ACCP, HLA B27 neigiami. Kaip ir infekcija galėtų būti, bet tada skausmai nebūdingi, nes skauda pvz. šiuo metu kelius, pečius, kaklą, juosmenį ir pėdas-plaštakas (2-3 pirštai dešinės patinę). Tai jei nerasiu infekcijos - RA lieka
Sveikatos, mergaitės
Na gal ir gerai,kad rastų tau kokia infekciją.( būtum biški laimingesėn ir sveikesnė) o diklofenakas yrapats pirmas vaistas nuo RA , man sakė kad tik per ji man anksčiau RA neiišlindo( iki susirgimo apie 10 emtų ji gerdavau su pertrūkiais nuo stuburo)
QUOTE(Repka @ 2013 09 19, 23:19)
Mistika ir su manim darosi kazkokia. Pakliuvau pas reumatologe- visi kraujo tyrimai tobuli, na kazkiek ENG padidejes, bet labai nezymiai. Kojos sanarys pilnas skyscio, sutines, atsitupt negaliu, o jei daugiau pavaikstau tai koja kaip medine patampa, nebegaliu sulenkt visai ir apskritai jos judesiai labai riboti. Man kilo tik vienintelis klausimas: jei man dabar ne RA, tai nuo ko mane gyde vaikystej? Kokio velnio maitino hormonais, vaistais, tase per gydytojus ir tt. Gydytoja patvirtino, kad su mano stazu sirgimo as pati nebebuciau atejus iki jos savom kojom, bet iki tol net gyd. Panaviene ( neskaitant daug pereitu kitu) vienareiksmiskai tvirtino- JRA
Na galiu padekot uz hormonus gal vien todel, kad dabar turiu dvynukus, daugiau tame pliusu nematau. Bet ka su ta koja daryt man?

Manau traumatologo rik gero
skysččiai gali kauptis ir dėl paprastos senos traumos ir gali būti mniskas plyšes.O tau kada daugiau skauda, kai laiptais lipi ar taip vaikštai..
QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 09 20, 00:58)
cia kelys jums pilnas skyscio?jei kelys,lai nutraukia skysti,suleidzia kenaloga ir problema bus isspresta.aisku,gali atsinaujinti tinimas po puses metu.o gal ir nebe.
QUOTE(Liolio @ 2013 09 20, 10:26)
Nelabai supratau gydytojos, kaip suprast su sirgimo stazu nebutumet atejus iki jos savom kojom? Mano dukryte serga sia liga, tad daug domiuosi. Ir yra ne vienas atvejis, kad juvenylinis artritas pereina i ilgalaike remisija, kitiem daugiau gyvenime ir nebeatsinaujina, kitiem islenda po gimdymu ar siaip. Tad reiketu dekoti daktarams, kurie hormonu pagalba pasieke kaip supratau daug metu trukusia remisija... As nuolat gyvenu baimej kas bus mano vaikui, ar ateityje vaikscios, ar gales turet vaiku. O ji nuolat sneka kaip jai patinka leliukai, kiek ji tures vaikuciu ir t.t. Nieko as jai nesakau, bet vis galvoju kodel ne as sergu, kodel vaikas

Guodziuos tuo, jog visi daktarai tvirtina, kad vaiku ir suaugusiuju artritas kitoks, jog vaikam daznai pasiekiama remisija, ypac kai persitvarko hormonai paauglystes metu irt.t. Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms?
Navaikiuku tikrai gaila sergančiu RA, bet čia tikrai visos suaugusios.Matot pagalbos ir palaikymo kažkaip labiausiai reik suaugusiam.Vaikas beaugdamas su liga gal labiau susigyvena, nesnežino kad kitaip gali būti....... bent tikiuosi,kad mažiesiems nors kiek lengviau. O mamai aišku visad norisi, geriau pačiai sirgt, nei kenčianti vaiekli matyti.Stiprybės jums, ir paiškokit inforusu ar anglu kalbomis.
QUOTE(Aleksaroma @ 2013 09 20, 16:08)
Viskas prasidejo nuo apsinuodijimo, po 2 savaiciu nepasikele is lovos....skaudejo nugara, itare radikulita..
paskui pagulde i ligonine - ir rado bakterija jersinija, kuri isvyste reaktytu artrita...
isgere antibiotikus nuo jersinijos ir dar gydosi nuo artrito...
skauda keliai ir nugara...
geria homeopatinius organizmo detoksikacijai ir kas antra diena po 1 medrol tablete, bet planuoja jau nebegerti...
vakar gavom CRB tyrimus - 23
nu džiugu...... vadinasi pasveiks. manau pusmečio pakaks.Bet aš tai susilaikyčiau dar kažkiek nuo leliuku. NUtegul išsivalo vyriškio organizmas.Galų gale pasirūpinkit vyru,kol jam skauda, kad pasveikes jis galėtų šokinėt apie jus , nėsčia.........( moteriškas patarimas

)