Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(Repka @ 2013 09 20, 00:02)
liga ir vaikas nesusije, bet nezinau ar yra irodymu kiek tai gali buti paveldima, bet jei taip pradeti galvoti, tada vaiku geriau is viso netureti- vykit tokias mintis kuo toliau  4u.gif
Kitas klausimas kaip del vaistu poveikio jo spermiukam, siuo klausimu itariu geriau pasikonsultuoti su gydytoju  g.gif Nes kaip suprantu dabar liga aktyvioje fazeje ir vaistus naudoja.

vaistus jis jau nebenaudoja, tik homeopatinius...tik crb dar nenukrenta ~50 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Repka @ 2013 09 19, 22:19)
Mistika ir su manim darosi kazkokia. Pakliuvau pas reumatologe- visi kraujo tyrimai tobuli, na kazkiek ENG padidejes, bet labai nezymiai. Kojos sanarys pilnas skyscio, sutines, atsitupt negaliu, o jei daugiau pavaikstau tai koja kaip medine patampa, nebegaliu sulenkt visai ir apskritai jos judesiai labai riboti. Man kilo tik vienintelis klausimas: jei man dabar ne RA, tai nuo ko mane gyde vaikystej? Kokio velnio maitino hormonais, vaistais, tase per gydytojus ir tt. Gydytoja patvirtino, kad su mano stazu sirgimo as pati nebebuciau atejus iki jos savom kojom, bet iki tol net gyd. Panaviene ( neskaitant daug pereitu kitu) vienareiksmiskai tvirtino- JRA  doh.gif
Na galiu padekot uz hormonus gal vien todel, kad dabar turiu dvynukus, daugiau tame pliusu nematau. Bet ka su ta koja daryt man?  doh.gif

cia kelys jums pilnas skyscio?jei kelys,lai nutraukia skysti,suleidzia kenaloga ir problema bus isspresta.aisku,gali atsinaujinti tinimas po puses metu.o gal ir nebe. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Repka @ 2013 09 19, 20:19)
Gydytoja patvirtino, kad su mano stazu sirgimo as pati nebebuciau atejus iki jos savom kojom, bet iki tol net gyd. Panaviene ( neskaitant daug pereitu kitu) vienareiksmiskai tvirtino- JRA  doh.gif
Na galiu padekot uz hormonus gal vien todel, kad dabar turiu dvynukus, daugiau tame pliusu nematau. Bet ka su ta koja daryt man?  doh.gif

Nelabai supratau gydytojos, kaip suprast su sirgimo stazu nebutumet atejus iki jos savom kojom? Mano dukryte serga sia liga, tad daug domiuosi. Ir yra ne vienas atvejis, kad juvenylinis artritas pereina i ilgalaike remisija, kitiem daugiau gyvenime ir nebeatsinaujina, kitiem islenda po gimdymu ar siaip. Tad reiketu dekoti daktarams, kurie hormonu pagalba pasieke kaip supratau daug metu trukusia remisija... As nuolat gyvenu baimej kas bus mano vaikui, ar ateityje vaikscios, ar gales turet vaiku. O ji nuolat sneka kaip jai patinka leliukai, kiek ji tures vaikuciu ir t.t. Nieko as jai nesakau, bet vis galvoju kodel ne as sergu, kodel vaikas verysad.gif Guodziuos tuo, jog visi daktarai tvirtina, kad vaiku ir suaugusiuju artritas kitoks, jog vaikam daznai pasiekiama remisija, ypac kai persitvarko hormonai paauglystes metu irt.t. Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 09 20, 07:26)
Nelabai supratau gydytojos, kaip suprast su sirgimo stazu nebutumet atejus iki jos savom kojom? Mano dukryte serga sia liga, tad daug domiuosi. Ir yra ne vienas atvejis, kad juvenylinis artritas pereina i ilgalaike remisija, kitiem daugiau gyvenime ir nebeatsinaujina, kitiem islenda po gimdymu ar siaip. Tad reiketu dekoti daktarams, kurie hormonu pagalba pasieke kaip supratau daug metu trukusia remisija... As nuolat gyvenu baimej kas bus mano vaikui, ar ateityje vaikscios, ar gales turet vaiku. O ji nuolat sneka kaip jai patinka leliukai, kiek ji tures vaikuciu ir t.t. Nieko as jai nesakau, bet vis galvoju kodel ne as sergu, kodel vaikas  verysad.gif Guodziuos tuo, jog visi daktarai tvirtina, kad vaiku ir suaugusiuju artritas kitoks, jog vaikam daznai pasiekiama remisija, ypac kai persitvarko hormonai paauglystes metu irt.t. Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms?  g.gif

Vajej kaip sunku ir liudna kai serga tokiom ligom mazi vaikuciai... O kiek dukrytei metu, kokio amziaus budama susirgo? kaip liga prasidejo?
Sitam forume tai dauguma jau suaugusios susirgo. Paieskokit, gal yra atskira tema SM Vaiku ligos forume, gal ten mamos kokia patirtimi galetu pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 09 18, 13:39)
Su manimi idomus dalykai darosi - mano kraujo tyrimai nerode jokiu RA pozymiu, o ziauriai skaudejo ranku sanarius.. Tai pries 1.5 menesio meciau valgyti pieno produktus ir grudines kulturas.

O kur būtent skaudėjo? Ir tik rankų? Šiaip kiek domėjausi, o domėjausi internete ir nemažai, sąnarių skausmų priežasčių yra tiek, kad galą vien jas visas perskaičius gauti galima biggrin.gif

QUOTE(Repka @ 2013 09 19, 22:19)
Mistika ir su manim darosi kazkokia. Pakliuvau pas reumatologe- visi kraujo tyrimai tobuli, na kazkiek ENG padidejes, bet labai nezymiai.

Eik tu, kaip norėčiau dvynukų wub.gif
Pas mus LT žymiai mažiau informacijos apie tokias ligas, nes ir sergančiųjų mažiau, nei kad pvz. kokioj Rusijoj. Žinok, buvau aptikusi sergančiųjų RA forumą ir ten tikrai ne vienai ir ne dviem kraujo tyrimai vos ne idealūs, o skausmai nežmoniški ir RA.

QUOTE(Aleksaroma @ 2013 09 19, 22:34)
Sveikos, merginos...
mano vyras susirto reaktyviuoju artritu, serga jau 4 menesius, mes labai norime antro vaiko, bet bijome.... ar galima bandyti pastoti, kai sergi sia liga?

O kaip pasireiškia reaktyvusis? Ką skauda? Ir kokia ta homeopatija? Manau geriausia būtų pasitarti su gydytoju dėl nestuke.gif

QUOTE(Liolio @ 2013 09 20, 09:26)
Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms?  g.gif

Man asmeniškai po gimdymo. BET... Kai pagalvoju, ar kada objektyviai jaučiaus sveika, atsakymas vienareikšmiškai NE. Vadinasi tūno manyje tas brūdas nuo neatmenamų laikų (turiu omeny autoimuninę ligą, nebūtinai RA), o sąnarius užpuolė po gimdymų...
Atsakyti
Viskas prasidejo nuo apsinuodijimo, po 2 savaiciu nepasikele is lovos....skaudejo nugara, itare radikulita..
paskui pagulde i ligonine - ir rado bakterija jersinija, kuri isvyste reaktytu artrita...
isgere antibiotikus nuo jersinijos ir dar gydosi nuo artrito...
skauda keliai ir nugara...
geria homeopatinius organizmo detoksikacijai ir kas antra diena po 1 medrol tablete, bet planuoja jau nebegerti...
vakar gavom CRB tyrimus - 23 smile.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad gerėja, linkiu kuo greičiau visiškai pasveikti 4u.gif
Dėl vaistų, tai laikysiuos nuomonės, kad reiktų su gyd. pasitarti, nes yra tam tikras laiko tarpas, per kurį hormonas "išsivalo" iš organizmo. Tiesa, kiek iš vyro pusės tai gali paveikti jūsų nėštumą tai žalio supratimo neturiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 09 20, 14:01)
Kaip smagu, kad gerėja, linkiu kuo greičiau visiškai pasveikti  4u.gif
Dėl vaistų, tai laikysiuos nuomonės, kad reiktų su gyd. pasitarti, nes yra tam tikras laiko tarpas, per kurį hormonas "išsivalo" iš organizmo. Tiesa, kiek iš vyro pusės tai gali paveikti jūsų nėštumą tai žalio supratimo neturiu  smile.gif

Yra tokiu vaistu, kaip Metotrexatas, kuriuos geriant nestumo negalima planuoti, nesvarbu ar geria vyras ar moteris. O del hormonu vyrams nezinau, moterims tai jie tikrai leistini nestumo metu.
Atsakyti
Labukas mergytės
kalbėjau apie bioterapija. tai daktarai sakė nebijot jos. Yra biovaistai , kuriuos galima leist nėsčiom, ir jie leidžia nebijodami. Ir bioterapija naudojama po 10 metų ir nieko........tik kartais būna, kad konkretaus peparato nebepriima organizmas ar reakcija kokia gaunasi.
taip kad kam lelių reikai, užspauskit daktarus, ar tartis i santariškes varykit..............

QUOTE(maža mazgė @ 2013 09 19, 14:02)
Laba,
grįžtu ir aš iš reumatologės. Paskyrė medrolio po 2 tabletes ir paliko 150mg Diclofenako. Žodžiu tyrimai mano kosminiai, kažką rodo, bet kartu neužtenka nei vienai diagnozei patvirtinti arba paneigti. Patvirtinti vilkligei nepakanka duomenų, nes ENA ir anti-dsDNR neigiami. Parašė stebėti dėl reumatoidinio artrito, gali būti pradžia... Iš tyrimų teigiami tik RF ir ANA su grūdėtu švytėjimu, padidėjęs ENG. ACCP, HLA B27 neigiami. Kaip ir infekcija galėtų būti, bet tada skausmai nebūdingi, nes skauda pvz. šiuo metu kelius, pečius, kaklą, juosmenį ir pėdas-plaštakas (2-3 pirštai dešinės patinę). Tai jei nerasiu infekcijos - RA lieka  verysad.gif

Sveikatos, mergaitės  4u.gif

Na gal ir gerai,kad rastų tau kokia infekciją.( būtum biški laimingesėn ir sveikesnė) o diklofenakas yrapats pirmas vaistas nuo RA , man sakė kad tik per ji man anksčiau RA neiišlindo( iki susirgimo apie 10 emtų ji gerdavau su pertrūkiais nuo stuburo)

QUOTE(Repka @ 2013 09 19, 23:19)
Mistika ir su manim darosi kazkokia. Pakliuvau pas reumatologe- visi kraujo tyrimai tobuli, na kazkiek ENG padidejes, bet labai nezymiai. Kojos sanarys pilnas skyscio, sutines, atsitupt negaliu, o jei daugiau pavaikstau tai koja kaip medine patampa, nebegaliu sulenkt visai ir apskritai jos judesiai labai riboti. Man kilo tik vienintelis klausimas: jei man dabar ne RA, tai nuo ko mane gyde vaikystej? Kokio velnio maitino hormonais, vaistais, tase per gydytojus ir tt. Gydytoja patvirtino, kad su mano stazu sirgimo as pati nebebuciau atejus iki jos savom kojom, bet iki tol net gyd. Panaviene ( neskaitant daug pereitu kitu) vienareiksmiskai tvirtino- JRA  doh.gif

doh.gif Manau traumatologo rik gero
skysččiai gali kauptis ir dėl paprastos senos traumos ir gali būti mniskas plyšes.O tau kada daugiau skauda, kai laiptais lipi ar taip vaikštai..

QUOTE(ingridziukas34 @ 2013 09 20, 00:58)
cia kelys jums pilnas skyscio?jei kelys,lai nutraukia skysti,suleidzia kenaloga ir problema bus isspresta.aisku,gali atsinaujinti tinimas po puses metu.o gal ir nebe. 4u.gif

thumbup.gif

QUOTE(Liolio @ 2013 09 20, 10:26)
Nelabai supratau gydytojos, kaip suprast su sirgimo stazu nebutumet atejus iki jos savom kojom? Mano dukryte serga sia liga, tad daug domiuosi. Ir yra ne vienas atvejis, kad juvenylinis artritas pereina i ilgalaike remisija, kitiem daugiau gyvenime ir nebeatsinaujina, kitiem islenda po gimdymu ar siaip. Tad reiketu dekoti daktarams, kurie hormonu pagalba pasieke kaip supratau daug metu trukusia remisija... As nuolat gyvenu baimej kas bus mano vaikui, ar ateityje vaikscios, ar gales turet vaiku. O ji nuolat sneka kaip jai patinka leliukai, kiek ji tures vaikuciu ir t.t. Nieko as jai nesakau, bet vis galvoju kodel ne as sergu, kodel vaikas  verysad.gif Guodziuos tuo, jog visi daktarai tvirtina, kad vaiku ir suaugusiuju artritas kitoks, jog vaikam daznai pasiekiama remisija, ypac kai persitvarko hormonai paauglystes metu irt.t. Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms?  g.gif

Navaikiuku tikrai gaila sergančiu RA, bet čia tikrai visos suaugusios.Matot pagalbos ir palaikymo kažkaip labiausiai reik suaugusiam.Vaikas beaugdamas su liga gal labiau susigyvena, nesnežino kad kitaip gali būti....... bent tikiuosi,kad mažiesiems nors kiek lengviau. O mamai aišku visad norisi, geriau pačiai sirgt, nei kenčianti vaiekli matyti.Stiprybės jums, ir paiškokit inforusu ar anglu kalbomis.
QUOTE(Aleksaroma @ 2013 09 20, 16:08)
Viskas prasidejo nuo apsinuodijimo, po 2 savaiciu nepasikele is lovos....skaudejo nugara, itare radikulita..
paskui pagulde i ligonine - ir rado bakterija jersinija, kuri isvyste reaktytu artrita...
isgere antibiotikus nuo jersinijos ir dar gydosi nuo artrito...
skauda keliai ir nugara...
geria homeopatinius organizmo detoksikacijai ir kas antra diena po 1 medrol tablete, bet planuoja jau nebegerti...
vakar gavom CRB tyrimus - 23  smile.gif

nu džiugu...... vadinasi pasveiks. manau pusmečio pakaks.Bet aš tai susilaikyčiau dar kažkiek nuo leliuku. NUtegul išsivalo vyriškio organizmas.Galų gale pasirūpinkit vyru,kol jam skauda, kad pasveikes jis galėtų šokinėt apie jus , nėsčia.........( moteriškas patarimas mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 09 23, 07:30)
Labukas mergytės
kalbėjau apie bioterapija. tai daktarai sakė nebijot jos. Yra biovaistai , kuriuos galima leist nėsčiom, ir jie leidžia nebijodami. Ir bioterapija naudojama po 10 metų ir nieko........tik kartais būna, kad konkretaus peparato nebepriima organizmas  ar reakcija kokia gaunasi.
taip kad kam lelių reikai, užspauskit daktarus, ar tartis i santariškes varykit..............

Rimule, norėjau paklaust koks čia konkrečiai vaistas BT, kur galima nestuke.gif ?
Nes šiaip su visa BT mano žinoma griežtai draudžiamas pastojimas ir nėštumo metų nei vienų vartot negalima ir dar 6mėn.po paskutinės dozės pastoti negalima.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 09 23, 07:30)
Na gal ir gerai,kad rastų tau kokia infekciją.( būtum biški laimingesėn ir sveikesnė) o diklofenakas  yrapats pirmas vaistas nuo RA , man sakė kad tik per ji man anksčiau RA neiišlindo( iki susirgimo apie 10 emtų ji gerdavau su pertrūkiais nuo stuburo)

Skaičiau vakar seną temą, kol vyras krepšinį žiūrėjo, tai susipažinau labiau su jūsų, senbuvių, istorijomis smile.gif

Aš laikausi sunkiai. Geriu tą savo medrolį, laukiu nosiaryklės tepinėlio rezultatų ir pati suprantu, kad stebuklo nesulauksiu juk. Kad labai jau visi požymiai pas mane to RA, o ir skauda visą kūną. O medrol+diclac geras derinukas, jau ir nusivilkt maikę pati galiu, ir bulves supjaustyt į sriubą. Tai gal kaip nors atitaikius tikrąjį gydymą ir susiggyvenčiau aš. Bet su stresu negaliu kovot. Esu sirgus depresija dar prieš vaikus, gėriau vaistus virš 3 metų, ir jaučiu kaip visi tie pojučiai grįžta. Nežinau, kaip pavadinti mano dabartinę būseną, ar panikos atakomis ar tiesiog nuolatiniu nerimu, bet jausmas toks, lyg mirtis į nugarą kvėpuotų verysad.gif Kadangi patyrus jau kartą tą reikalą, kuris man pasireiškia užsmaugta gerkle, liežuvio, galvos, galų tirpimu, tai sakau reik kauptis pas psichiatrą, nes kiek skaičiau, depresija labai apsunkina RA ir gydymą jo sunkina. Atrodo protu viską suvokiu ir priimu, o kūnas atsisako su manimi draugauti. Aišku, prisideda "n" stresų dėl vaikų ir šiaip "buities": vyresnėlė mano konkreti mamyčiukė, išleidom į daželį tai kabo kriokdama ant durų rankenos kol ateinu, mažiukas su ta nelemta lyšna chromosoma, o va net krūtį iš vaiko atėmiau per savo neaiškias būsenas, katinas sunkiai susirgo, teko užmigdyt. Durni šie metai kažkokie, vis išlenda kokia zaraza ir gyventi trukdo...

rimulėėė, berods skaičiau, kad dekupažinai. Aš išgirdus galimą diagnozę labai supanikavau, kad rankom nieko daryt negalėsiu, o rankdarbius mėgstu, nors ir nedažnai prisėdu. Kol nežinojau kad sergu, turėjau planų ką ir kiek padarysiu kol mažiuką auginsiu, o po to išsigandau, kad nieko nepadarysiu.. Leidžia RA rankdarbiauti?
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2013 09 20, 11:35)
Vajej kaip sunku ir liudna kai serga tokiom ligom mazi vaikuciai... O kiek dukrytei metu, kokio amziaus budama susirgo? kaip liga prasidejo?
Sitam forume tai dauguma jau suaugusios susirgo. Paieskokit, gal yra atskira tema SM Vaiku ligos forume, gal ten mamos kokia patirtimi galetu pasidalinti  4u.gif

Dabar 6 metukai, susirgo 5 metu (tik tik sueje buvo). Prasidejo nuo keliuko skausmo, rytinio sustingimo ir tinimo, po puses metu tas pats riesui atsitiko.
SM yra tema ir mamyciu, kuriu vaikiukai serga. Bet ten visos dalinasi tuo, kas yra dabar. O jusu tema seku, nes norisi zinoti kaip gyvena ir sirgdami ne tik vaikysteje, bet veliau. Vis tikiuos uztaikyt ant mamytes, kuri susirgo vaikysteje ir kaip jauciasi dabar 4u.gif
Atsakyti