Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

4u.gif ai turiu pažystama kuriia dar jaunai moterai pakitė klubo sanari ir po operacijos pasakė, kadpakitimai artritiniai.Ji nepatikėjo. Skausmai kituose sanariuose atsirado tik geri 2 metai po operacijos. taip kad ta mūsų liga įdomi ir neprognozuojama. Gaunasi nlabai ką prognozuot tie daktarai ir gali. doh.gif

Na merginos laikomės........... 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif

ai man šiandien žandikauliai stringa. doh.gif blink.gif vėl isikandau. košmaras tuoj teks košes valgyt. g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 09 23, 19:16)
Na, aš susirgau paauglystėje, ne vaikystėje, buvo neseniai 16m. suėję, bet temoj šitoj rodos esu anksčiausiai (ta prasme jauniausia) susirgusi verysad.gif

Siaip ir as panasiu metu pajutau pirmuosius artrito pozymius. Tik tuomet pradejo tinti ranku krumpliai.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 09 20, 08:26)
Nelabai supratau gydytojos, kaip suprast su sirgimo stazu nebutumet atejus iki jos savom kojom? Mano dukryte serga sia liga, tad daug domiuosi. Ir yra ne vienas atvejis, kad juvenylinis artritas pereina i ilgalaike remisija, kitiem daugiau gyvenime ir nebeatsinaujina, kitiem islenda po gimdymu ar siaip. Tad reiketu dekoti daktarams, kurie hormonu pagalba pasieke kaip supratau daug metu trukusia remisija... As nuolat gyvenu baimej kas bus mano vaikui, ar ateityje vaikscios, ar gales turet vaiku. O ji nuolat sneka kaip jai patinka leliukai, kiek ji tures vaikuciu ir t.t. Nieko as jai nesakau, bet vis galvoju kodel ne as sergu, kodel vaikas  verysad.gif Guodziuos tuo, jog visi daktarai tvirtina, kad vaiku ir suaugusiuju artritas kitoks, jog vaikam daznai pasiekiama remisija, ypac kai persitvarko hormonai paauglystes metu irt.t. Kiek skaitau foruma, lyg daugumai prasidejo jau bunant suaugusioms?  g.gif

Taip as sergu nuo 2 metu JRA. O jusu dukrytei kiek sanariuku pazeista? Man pazeisti tik 2.
Kazkuri rase del traumatologo, tai pas traumatologa buvo eita jau ne karta, daryti tyrimai- nieko. Na ko nedare niekada tai magneto. Gal vertetu g.gif Bet trauma matytusi ir rentgenu, ir echoskopu... Zodziu, as nieko nesuprantu tada, nes kaip ir minejau apie sita liga zinau minimaliai, nes kai buvo paumejimai as buvau dar maza, o dabar jau galu nebeatrisu biggrin.gif Israse kazkokius priesuzdegiminius, kurie suyra zarnyne ir nekenkia maitinanciom. Ziuresiu dabar kas bus toliau.
Liolio, turiu dar viena drauge kuri serga JRA nuo vaikystes ir jai pazeisti beveik jau visi sanariai ir nieko- panasu, kad leliuku tikrai gales turet ir invalido vezimuku net nekvepia 4u.gif As ir manau, kad skiriasi eiga, progresas ir tavo dukryte tikrai leliuku tures 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Mano mama jau 25metus serga reumatoidiniu poliartritu, turi II gr (40 proc darbinga). Gauna transporto kompensacija. Girdejau kad žmonėms kurie turi tik toki darbingumą skiriama ir pagalbos prieziuros tiksline kompensacija. Ar sergant sia liga ji tikrai priklauso? Jai 50metų.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labas. Šiandien patvirtino ir man šią diagnozę - reumatoidinis artritas. Man 27metai. Paskyrė gerti po 2 plaquenil tabletes kasdien, o po pusmečio vėl apsilankyti pas reumatologę. Man nustate ligą tik iš kraujo tyrimo, buvo padidėjęs reumatoidinis faktorius.
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 10 01, 13:30)
Labas. Šiandien patvirtino ir man šią diagnozę - reumatoidinis artritas. Man 27metai. Paskyrė gerti po 2 plaquenil tabletes kasdien, o po pusmečio vėl apsilankyti pas reumatologę. Man nustate ligą tik iš kraujo tyrimo, buvo padidėjęs reumatoidinis faktorius.

Sveikute, 4u.gif
Na turbūt ir iš skausmų, sąstingio pobūdžio irgi? O kiek RF siekė, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 01, 14:01)
Sveikute,  4u.gif
Na turbūt ir iš skausmų, sąstingio  pobūdžio irgi? O kiek RF siekė, jei ne paslaptis?

poliklinikoje kai dariausi mokamą tyrimą tai RF nepamenu tiksliai, bet virš 80. Po poros savaičių reumatologės siuntimu kartojau tyrimą, buvo 67,7. Bet ką tas faktorius reiškia tai aš nežinau, kokios jo ribos ir pan, gal jūs galite man paaiškinti?
O man kitaip ta liga prasidėjo nei visur aprašoma, iškart kibo į didžiuosius sąnarius - pečių. Didelis skausmas, nejudrumas. Paskui skaudėjo vieną kelio sąnarį, tada vėl petį. Ir tik tada vienos rankos riešą, apie savaitę buvo rytinis pirštų sustingimas.
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 10 01, 14:44)
poliklinikoje kai dariausi mokamą tyrimą tai RF nepamenu tiksliai, bet virš 80. Po poros savaičių reumatologės siuntimu kartojau tyrimą, buvo 67,7. Bet ką tas faktorius reiškia tai aš nežinau, kokios jo ribos ir pan, gal jūs galite man paaiškinti?
O man kitaip ta liga prasidėjo nei visur aprašoma, iškart kibo į didžiuosius sąnarius - pečių. Didelis skausmas, nejudrumas. Paskui skaudėjo vieną kelio sąnarį, tada vėl petį. Ir tik tada vienos rankos riešą, apie savaitę buvo rytinis pirštų sustingimas.

RF yra antikūniai, t.y. baltymai, kuriuos kuria imunitetas pats prieš save. Mano lapelyje norma 0-14.
Man irgi liga prasidėjo taip kaip jums, po pirmo gimdymo pradėjo skaudėti vieną petį, tada kitą.. Po antro nėštumo prasidėjo vėl nuo peties, o tada pasinervinau ir šovė per visą kūną... Tik man, deja, nieks neskuba diagnozės nustatyti blink.gif
Atsakyti
Man iškart, kai pasiskundžiau sąnariais šeimos gydytojai, pasiūlė pasidaryt tyrimus, tik jie mokami. Dare RF ir CRB, tai apie 20lt sumokėjau. Kadangi RF buvo padidėjęs, tai davė siuntimą pas reumatologą. Važiavau į Klaipėdos universitetinę ligoninę pas reumatologą. Ten vėl padarė tyrimus (nemokamus) ir nustatė RA. Tiesa, dar anginą liepė išsioperuoti.
O tas reumatoidinis faktorius visada didėja einant laikui? Ar jis būna, kad sumažėja? Nuo ko tai priklauso gal žinote?
Atsakyti
Man per dvi savaites sumažėjo nuo 270 iki 150, reumatologė labai nustebo, klausiau ar būdinga RF taip šokinėti. Tai atsakė, kad nežino, nes niekas taip dažnai to tyrimo nedaro. O RF rodo ligos intensyvumą, kaip suprantu. Gal senbuvės daugiau papasakos. Ką sakė jūsų CRB? O sąnarių nuotraukas darė?
Atsakyti
Na man tyrimus kas mėnesi darė. biggrin.gif Ir laukė kadaumažės tie skaičiukai./Tik va man tai ilgai laukti to sumažėjimo teko.

o mažėjimas tai geras žnklas,reiškias kad organizmas reaguoja i gydima.
ateityje vaistu pagalba pasikiama,kad RF sueitu i norma.(kiek tai serganciam RA nežinau) tiesiog man kas kart pasako kad tyrimai geri, o keik konkrečiai tai net nesidomiu.
Atsakyti
CRB nepamenu, bet sake, kad uzdegimo nerodo. Sanariu nuotrauku nedare.
Atsakyti