Manyčiau nėr reikalo mokamai darytis, ngi rumatologas siuntimo neduos. aš net neklausiau, daktarė pati liepė ta tyrima padaryti. Man tada liga ar tamsus miškas buvo.
o as taip apsidziaugiau kai HLA B27 antigenas buvo neigiamas,sako nesidziaukit, supratau, kad jis gali islyst, bet jei jis paveldetas tai juk negali islyst , tada as jau nieko nesuprantu
o as taip apsidziaugiau kai HLA B27 antigenas buvo neigiamas,sako nesidziaukit, supratau, kad jis gali islyst, bet jei jis paveldetas tai juk negali islyst , tada as jau nieko nesuprantu
mano pries 4 metus buvo ribinis jei as gerai pamenu Tik kai si karta paprasiau, kad pakartotu, tai sake ji nezinanti apie kokius antigenus as cia kalbu
Nesikabinkit taip į tuos tyrimus, viskas reumatologijoje slidu ir gana neaišku. Turintys geną irgi nebūtinai serga, tiesiog jiems tikimybė susirgti padidėja 90 kartų.
Aukščiau nosį
Repka, antigenas apie kurį kalbu yra arba nėra, t.y. atsakymas teigiamas arba neigiamas. Negali jis būti ribinis, maišai su kažkokiu kitu tyrimu
tai va , kad su tom reumatinem ligom viskas susipyne, mano pvz tyrimai geri,o rengenas blogas labai Skaiciau ,kad tikra diagnoze kartaispavyksta nustatyt tik po keliu metu, ir dar sake gydytoja , kad sitos ligos dazniausiai po viena nevaiksto.Bet kaip smagu , kad galim cia pakalbet ,nes sveiki to nesupranta , o kai susergi tada ir giliniesi i ta liga,juk apie visas ir daktarai nezino .
Na jo ta mūsu liga- paslaptinga. mano pažystamai pakeitė kluba ir pooperacijos pasakė,kad artritinis pažidimas. Skausmai kituos sanariuos atsirado po 2 metu.....taip kad...
Sveikutes,senai berasiau,labai nerimauju del kruties operacijos,kuri bus atlikta artimiausiu laiku,nes itaria nepiktybini augli 1cm skersmens. O del sanariu,atidziai istudijavau,pasirodo,vartojant sulphasalizina,buvo atsirade neutropenia. Kai paskaiciau apie tai,truputi sunerimavau. Gal is jusu buvot susidurusios,kai mazejo neutrofilu skaicius. Del sanariu truputi ne kaip,tai padeda tepalai nuo uzdegimo ir vaistai nuo skausmo. Taciau kas keisciausia,kad tyrimai pries 4 men parode crp tik 4.2. Kaip ir neturetu skaudeti sanariu. Nesuprantu sitokiu niuansu. Kaip tai gali buti. Gal jus geriau zinote apie tokius dalykus
Sveikos, gal priimsit mane naujokę į savo būrį. Bandžiau skaityt temą, bet man čia tamsus miškas dar. Nežinau savo tikslios diagnozės, bet per bankininkystę pažiūrėjau, mano gydytoja paiųo reumatoidinį artritą. Tai va, viskas prasidėjo nuo čiurnos skausmų atsikėlus ryte kol prasivaikščiodavau ir pėdų skausmų ilgiau pastovėjus. Tiesa, gal prieš 2 metus skaudėjo ranka iš peties, bet tada ataugom tuos skausmus nurašiau, gydytojos išrašytas procedūras pralankiau, kaip ir praėjo tada. Prieš pusmetį buvau Turkijoj ir ten (tikriausiai) pasigavau jerseniją. Prasidėjo visų sąnarių skausmai, CRB buvo didelis, lankiausi ir pas riaumatologę, bet ji man padarė dar tyrimą (jau po antibijotikų nuo jersenijos), tada CRB buvo norma ir ji nenustatė man jokio artrito. Skausmai nepraeina, rašo movalius ir kt., bet man mažai tepadeda. Prieš gal mėnesį tvarkiausi darže ir keliai patraškėjo, o kitą dieną sutyno, ypač dešinys. Nuvažiavau į priėmimą, rentgenas jokių lūžių nerodė, gavau siuntimą į magnetinį rezonansą. Šią savaitę pasidariau- atsakymas: girnelės II laipsnio chondromaliacija. Eksudacinis sinovitas. Jau kai darė rezonansinį, tynimas buvo praėjęs. Paskambinau savo šeimos gydytojai (užsiregistravau trečiadieniui), tai patarė gliukozaminus gert ir movalį, kai apsilankysiu gal kažką kitą skirs. Dabar geriu helaurono rūgštį. Tai va, išsipasakojau, nežinau ar patenku į jūsų kompaniją ar ne, nes dar tikslios diagnozės nežinau.
Labas
Paguglinau, neradau, kas per zaraza buvai pasigavusi... bet panašu i infekcini artritą.
Kelienu problemų žmonės turi ir be Ra prisidėjimo.Tiesiog gali būti sutapimas. Mano aplinkoj yra 3 su tokiom kelienu diagnozėm.Vienai nuo svorio, kitai gal jau nuo senatvės trečiai be priežastis...... http://www.vlmedicin...i-buti-gydymas/My Webpage
Tai būtu kaip ir geras palinkėjimas, visgi nulėksi pas šeimos daktare ir padarys tyrimus pasius arba pas traumatologą arba reumatologą. Vienužodžiu jei nesėdėsi ranku sudėjusi tai rasi kas yra ir rasis gydimas.
Mano drauglkai jau operuoti abu kelienai. Aišku skauda ir po operacijos.( nu bet jos svoris 140) Ji aišku to nsupranta.jai ndaeina,kad kelienai atlaiko dižiaja dali krūvio, o toks antsvoris keik žinau dar ir dauginasi.gaunai, kaad nešiojasi su savim keleta maišų ir nori kad kelienai nnudiltu. Betčia jos bėdos. Silpni keliai ir viršsvoris.