Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 13, 23:06)
nu itariu,kad tas skaudenimas labiau somatinis..

man kad ir kokius stiprius vaistus dueda pradžioj kas mėnesi kepenu tyrimus darė... žiūrėjo kaip kepenys reguoja. tai pasakysiu labai salyginis  dalykas, dažniausiai tyrimai būna geri. kart per metus buvo suprastėje tyrimai, tai liepė po kursa kepenis atstatančiu žoliu suvartot. IŠ tikro tai kai skaudėjo ar maudė tyrimai būdavo geri, o parodo pastai kai jautiesi gerai.

dabar retkarčiaiis prisimindama išgeriu tu kpenis atstatančiu žoliu ir tyrimai visad super.
kpenys turi savybe atsistatyt, tik nuvaryt reik.

O ka jus geret is zoliu ?darysiu tyrimus menesio gale tai bus matyt, siaip as nepernesu situ vaistu , kazkada nuo movalio gerimo,buvo kraujyje ir slapime bilirubino.
Papildyta:
QUOTE(auramba @ 2013 10 13, 20:12)
O jeigu Jums remisija, kodel movali vartojat? Man reumatologe sake movali gerti tik kai skauda, o kadangi neskauda man dabar tai negeriu jo, tik plankvenili. Ar as kazko nezinau ir movali ir kitais tikslais reikia gerti? Ir ta doze 15mg yra maksimali paros doze, galima ir po 7,5mg gerti.

As irgi nelabai suprantu,man nera dideliu skausmu ,netinsta, o liepe gert lornoksikama, ar cia sugert kursa ,kad ta uzdegima ilgiau prislopintu, nesuprantu, plius medroli rase , bet to iskart atsisakiau.
Atsakyti
Labas merginos, vis paskaitinedavau jusu temuke, bet nieko nerasydavau, kol siandien nepasake diagnozes Reaktyvinis artritas(sekama del reumadoidinio artrito) verysad.gif Prirase visokiu vaistu, Sulfasalazin, Methylprednisolonum, dar kazkokio tepalo Perskindoli ir nuo skrandzio kad nedirgintu jo vaistai. Taip pat liepe toliau gerti Movali, as ji jau geriu. Kaip supratau tie vaistai nera labai didelis geris, ar jauciasi koks pagerejimas, juos vartojant. smile.gif
Atsakyti
Linusikas, sveikutė, papaskok daugiau, ką skauda, kad dėl RA liepė stebėti? Ką tyrimai parodė?
Reaktyvinis dar nėra taip blogai. O rado infekciją kažkur? Kaip suprantu, tavo gydymą turi nukreipti būtent į infekcijos šaltinį ir turėtų pagerėti.
Man pradėjus gerti hormonus su diclacu pagerėjo labai greitai, skausmus jaučiu, bet palyginus su tuo kas buvo... O ir geriu tik mėnesį laiko.. Vienas diclacas nifiga nepadėjo..
Atsakyti
QUOTE(liutuke05 @ 2013 10 14, 11:47)
O ka jus geret is zoliu ?darysiu tyrimus menesio gale tai bus matyt, siaip as nepernesu situ vaistu , kazkada nuo movalio gerimo,buvo kraujyje ir slapime bilirubino.
Papildyta:

As irgi nelabai suprantu,man nera dideliu skausmu ,netinsta, o liepe gert lornoksikama, ar cia sugert kursa ,kad ta uzdegima ilgiau prislopintu, nesuprantu, plius medroli rase , bet to iskart atsisakiau.

ai nieko dabar negeriu iš žoliu. enmačiau jokio skiortumo juos vartojant, tai nustojau, nes kainuoja tai karve.

o kur gydais, gal vertėtu 2 nuomone išgirst.
QUOTE(Linusikas77 @ 2013 10 15, 11:28)
Labas merginos, vis paskaitinedavau jusu temuke, bet nieko nerasydavau,  kol siandien nepasake diagnozes Reaktyvinis artritas(sekama del reumadoidinio artrito)  verysad.gif  Prirase visokiu vaistu, Sulfasalazin,  Methylprednisolonum, dar kazkokio tepalo Perskindoli ir nuo skrandzio kad nedirgintu jo vaistai. Taip pat liepe toliau gerti Movali, as ji jau geriu. Kaip supratau tie vaistai nera labai didelis geris, ar jauciasi koks pagerejimas, juos vartojant.  smile.gif

labas 4u.gif 4u.gif
na tavo išvardinti vaistai tikrai nėra labai jau "baisūs" bejų žinok bus baisiau.Ir tai faktas. Pasirinkimo nelabai turi. ax.gif 4u.gif Gerk ir neimk galvon. Vaistų yra žymiai žiauresniu.O mums svarbu apstabdyt liga pradžioj. mažesnės pasekmės būna. mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=maža mazgė,2013 10 15, 09:43]Linusikas, sveikutė, papaskok daugiau, ką skauda, kad dėl RA liepė stebėti? Ką tyrimai parodė?
Reaktyvinis dar nėra taip blogai. O rado infekciją kažkur? Kaip suprantu, tavo gydymą turi nukreipti būtent į infekcijos šaltinį ir turėtų pagerėti.
Man pradėjus gerti hormonus su diclacu pagerėjo labai greitai, skausmus jaučiu, bet palyginus su tuo kas buvo... O ir geriu tik mėnesį laiko.. Vienas diclacas nifiga nepadėjo..
[/quote]
Pradejo nuo pedu pavasari kazkur, atsikelus budavo taip sunku paeiti, bet kaltindavau aukstakulnius, ai sakau gal pavargsta kojos, paskui rytais pasidare ir rankos kazkokios sustinge , skaudancios, bet irgi kazkaip nelabai kreipiau i tai demesio, kol viena vakara pradejo mausti kelia, o ryte atsikelus skausmas buvo toks kad nei kojiniu, nei kelniu uzsideti jau nebegalejau, tai tada ir nusprendziau pasirodyti medikam. Tyrimai tiksliai labai nezinau, ENG lyg buvo 31, slapimas sake blogas , tada vel kartojo tyrimus,po 2 savaiciu , geriau tik movali, bet ir vel gydytojas pasake nusedimas yra, o koks nezinau. Ir dabar vis uzeina tai viena ranka skauda ir sustinge sanariai, kad net puodeli sunku pakelti, tai kojos, bet neskauda kad skaudetu viska, skausmas sokinejantis is vienos vietos i kita. O del infekcijos nieko nesake. Tai va po menesio vel dave pasidaryti CRB, o jei labai skaudes tai nelaukt ir menesio. Ai dar geriu antibiotiku kursa Doxycyclin. Nusipirkau israsytus vaistus, apart Medrolio, na nezinau nenoriu as jo gert g.gif
Papildyta:

na tavo išvardinti vaistai tikrai nėra labai jau "baisūs" bejų žinok bus baisiau.Ir tai faktas. Pasirinkimo nelabai turi. ax.gif 4u.gif Gerk ir neimk galvon. Vaistų yra žymiai žiauresniu.O mums svarbu apstabdyt liga pradžioj. mažesnės pasekmės būna. mirksiukas.gif
[/quote]
Tai man ir minejo daktaras, kad pradesim nuo nekaltesniu, bet man labai kyla abejoniu del Medrolio , kaip su svoriu ji vartojant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linusikas77: 15 spalio 2013 - 13:59
QUOTE(Linusikas77 @ 2013 10 15, 12:58)
Nusipirkau israsytus vaistus, apart Medrolio, na nezinau nenoriu as jo gert g.gif

Tai man ir minejo daktaras, kad pradesim nuo nekaltesniu, bet man labai kyla abejoniu del Medrolio , kaip su svoriu ji vartojant?

Nu niekaip nesuprantu kaip turint tokia liga norima neklausyti daktaru schmoll.gif Svoris susirgus turbut paskutinej vietoj turetu buti, galima gi ir prisilaikyti valgant
Atsakyti
Sveikutes dar kart,
Suzinojom naujiena, kad as nestuke.gif. Kadangi, kazkur seniau rasiau, man kraujas nerode artrito, gali buti del to, kad as skausmeliams kamuojant istisai gerdavau ibumetina ir visai gerai laikiausi. matyt tiktrai gerai uzmaskuoja sis reikalas liga. O dabar, kai vaistuku negalima, islindo nelaboji. Desines rankos mazojo pirsto sanariukus taaip susuko ir vis blogyn, sutino, sustingo, nebegaliu, sia nakti nakti neturejau kur detis, o man aplink vaikus dar sokineti reikia, valgi gamint seimai unsure.gif Aisku, kad jokiu vaistu negalima, bet gal kuri is jusu zinot homeopatinius kokius, plius tepaliuka?? Kadangi ne Lt esu, tai bandyciau parissiusti. Eisiu as pas daktarus vel vistiek, bet cia viskas taip letai, kazka daryt iki to laiko reikia, nes ranka nukris man tuoj verysad.gif
Atsakyti
Linusikas, o antibiotikai nuo ko? Reaktyvinis artritas puola po kažkokios infekcijos, lytiškai plintančios, šlapimtakių, žarnyno, kokio gripo ar pan. Tavo organizmas turėjo būt sureagavęs į kažką, kad sąnariai parėjo... Ir dar, nenoriu gąsdint, bet kadangi man irgi pirmą kartą parašė reaktyvinis, o dabar jau kitką sako... Žodžiu reaktyviniam artritui, kiek teko skaityt, nebūdingi smulkiųjų sąnarių skausmai, nors, aišku, būna ir išimčių. Nes kai man skaudėjo petį, tai galvojo reaktyvinis, o kai pradėjo šokinėti per visą kūną, palietė pirštus, pėdas, tai susimąstė ar tik nebus šis bei tas blogiau. O kadangi vaidinau didvyrę ir maitinau mažiuką vietoj to, kad vaistus gerčiau, nusikaliau iki to, kad iš visų skausmų pajudėt nebegalėjau.

Dzokonda, sveikinu su nestuke.gif wub.gif ir baisiai užjaučiu dėl ligos verysad.gif Homeopatinius aš čiulpiau, nė velnio jie nepadėjo. Vartojau Zeel ir Traumeel, pasiskaityk internete 4u.gif Tepaliukai vietiškai tai turbūt visi tinka ir vaisiui nekenkia, aišku geriausia pasitarti su gydytoju...

Skausmus, tinimus padeda apmalšinti varnalėšų lapai, dar galima bandyt krienų, kopūstų, nežinau ar tau kas prieinama iš šių gėrių. Aš dėjau varnalėšų lapą blogąja puse ant skaudamos vietos ir vyniojau bintu... Dabar įjunkit fantaziją ir pabandykit įsivaizduot kaip atrodžiau, kai skaudėjo ir vyniojau visus kūno linkius lotuliukas.gif Dėjau ir krienų, bet ne tokie veiksmingi man pasirodė...
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 15, 15:22)
Linusikas, o antibiotikai nuo ko? Reaktyvinis artritas puola po kažkokios infekcijos, lytiškai plintančios, šlapimtakių, žarnyno, kokio gripo ar pan. Tavo organizmas turėjo būt sureagavęs į kažką, kad sąnariai parėjo... Ir dar, nenoriu gąsdint, bet kadangi man irgi pirmą kartą parašė reaktyvinis, o dabar jau kitką sako... Žodžiu reaktyviniam artritui, kiek teko skaityt, nebūdingi smulkiųjų sąnarių skausmai, nors, aišku, būna ir išimčių. Nes kai man skaudėjo petį, tai galvojo reaktyvinis, o kai pradėjo šokinėti per visą kūną, palietė pirštus, pėdas, tai susimąstė ar tik nebus šis bei tas blogiau. O kadangi vaidinau didvyrę ir maitinau mažiuką vietoj to, kad vaistus gerčiau, nusikaliau iki to, kad iš visų skausmų pajudėt nebegalėjau.

Dzokonda, sveikinu su  nestuke.gif  wub.gif ir baisiai užjaučiu dėl ligos  verysad.gif Homeopatinius aš čiulpiau, nė velnio jie nepadėjo. Vartojau Zeel ir Traumeel, pasiskaityk internete  4u.gif Tepaliukai vietiškai tai turbūt visi tinka ir vaisiui nekenkia, aišku geriausia pasitarti su gydytoju...

Skausmus, tinimus padeda apmalšinti varnalėšų lapai, dar galima bandyt krienų, kopūstų, nežinau ar tau kas prieinama iš šių gėrių. Aš dėjau varnalėšų lapą blogąja puse ant skaudamos vietos ir vyniojau bintu... Dabar įjunkit fantaziją ir pabandykit įsivaizduot kaip atrodžiau, kai skaudėjo ir vyniojau visus kūno linkius  lotuliukas.gif Dėjau ir krienų, bet ne tokie veiksmingi man pasirodė...

Tai va butent, kad as beveik nesirgdavau, kad kokia sloga uzpuldavo , tai cia nelaikydavau liga, ir nesuprantu is kur galejo but kokia tai infekcija, tikrai jauciausi visai gerai. Tai va ir man sokineja per visa kuna, tai peda, tai koja, tai rankos.
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2013 10 15, 15:22)

Dzokonda, sveikinu su   ir baisiai užjaučiu dėl ligos  Homeopatinius aš čiulpiau, nė velnio jie nepadėjo. Vartojau Zeel ir Traumeel, pasiskaityk internete   Tepaliukai vietiškai tai turbūt visi tinka ir vaisiui nekenkia, aišku geriausia pasitarti su gydytoju...

Skausmus, tinimus padeda apmalšinti varnalėšų lapai, dar galima bandyt krienų, kopūstų, nežinau ar tau kas prieinama iš šių gėrių. Aš dėjau varnalėšų lapą blogąja puse ant skaudamos vietos ir vyniojau bintu... Dabar įjunkit fantaziją ir pabandykit įsivaizduot kaip atrodžiau, kai skaudėjo ir vyniojau visus kūno linkius  Dėjau ir krienų, bet ne tokie veiksmingi man pasirodė...

4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu labai, maza mazge uz pasveikinimus wub.gif ir patarimus! traumeel turiu namuose, tik zeel reiks susiveikt.Ex, kaip gerai man buvo tas ibumetinas...
Galiu isivaizduoti si visa reikala, kai suki vynioji ant skaudancios vietos ka tik kas padetu biggrin.gif As, sakiau, suniuka savo prie rankos prisimontuosiu nakciai, kad sildytu biggrin.gif
Tiesa, paklausiau rimuleees ir sugeriau kursa atibiotiku del micoplazmos, nes mano abu vaikai turejo ta bruda. Pagalvojau, kad jeigu ir as busiu pasiciupus, tai labai logiska, kad gali sukti sanarius del to, nes abi sirgo panasiu metu, kai ir ma prasidejo sitos bedos, taciau sis variantas atkrito, deja...nesuveike.
Galvoju, dabar kol busiu nestuke.gif, reiks dar kart prasyt tyrimu, nes busiu vaistu nevartojus, gal ka parodys kraujas si kart.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzokonda777: 15 spalio 2013 - 18:06
QUOTE(rimulėėė @ 2013 10 15, 13:44)
ai nieko dabar negeriu iš žoliu. enmačiau jokio skiortumo juos vartojant, tai nustojau, nes kainuoja tai karve.

o kur gydais, gal vertėtu 2 nuomone išgirst.
labas  4u.gif  4u.gif
na tavo išvardinti vaistai tikrai nėra labai jau "baisūs"  bejų žinok bus baisiau.Ir tai faktas. Pasirinkimo nelabai turi.  ax.gif  4u.gif Gerk ir neimk galvon. Vaistų yra žymiai žiauresniu.O mums svarbu apstabdyt liga pradžioj. mažesnės pasekmės būna. mirksiukas.gif

gydaus santariskese.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 10 10, 13:32)
Turbut kad viskas priklauso nuo musu poziurio ir informacijos  drinks_cheers.gif Kadangi aplink mane daug mediku, tai as tokiu istoriju apie reumata prisiklausius, kad nuolatinej panikoj gyvenu. Bet aisku cia neviesinsiu, juk reikia tiketi ir gyvent viltim. Bet griebciaus bet kokio siaudo, kad tik liga stabdyt. Kartais man atrodo ligos rimtumas ne iki galo suvokiamas.

O jaunatvinis artritas ir RA tikrai skiriasi. Va apie jaunatvini tu istoriju praktiskai ir nezinau, nerimas vis tiek nepalieka. Bet kad prie jaunatvinio galima maudytis, pirtys ir t.t., tai girdejau ne is vieno daktaro, tiek LT, tiek UK. Plaukiojimas apskritai vienas is geriausiu sportu. Ir visi labai pabrezia judejimo bei sporto butinybe. Man kazkaip pasirode, kad dukrytei pablogeja po atostogu siltuose krastuose, kur baseinas, jura, karstas oras. Bet visi daktarai kaip susitare aiskina, kad tai tikrai jokios itakos neturi, kad tai tik sutapimas. O siaip vaiksto nuolat i baseina plaukiot, sportuot ir visi sia veikla itin giria. Kaip su suaugusiuju RA tai nezinau...

gal gali daugiau parasyt apie JRA, nes nebzinau ka daryt ir kur kreiptis... Kaip minejau tyrimai geri, tik ENG padidejes, kelias vis tiek sutines (tai bus jau keli menesiai), kadangi tiek laiko niekas nedaryta, tai naktim jau pradeda skaudet. Po truputi nutraukineju maitinima ir pradesiu gert priesuzdegiminius, bet man kazkokia nesamone gert vaistus, kai neaisku kas yra g.gif Realu tada kad visgi man cia JRA remisija pasibaige ir jis islindo, nors tyrimai geri? O siaip man LT geriau, nes buvom Graikijoj, tai kazkas baisaus buvo ant kiek ji buvo nejudri ir kiek sutino,kaip bebutu itariu ta nuolatine dregme nera gerai sanariam... g.gif Dar mastau gal man pas Panaviene bandyt pakliut, ji savo senus ligoniukus kiek zinau paziuri ir suaugusius g.gif Nes man toks jausmas, kad suaugusiu daktarai nelabai skiria JRA ir RA doh.gif
Atsakyti