Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas - V tema

Iš tikro, jei normaliai gersi liga modifikuojanti vaita po pusmečio manau medrolio nebereiks. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2013 11 28, 18:26)
O tau iš karto Metatrexata, ar pries tai buvo plakvenilis, ar sulfasalazinas ?  g.gif
Mano ligos istorijoj irgi buvo tarpas, kai as geriau tik Medrolio 4 mg, ir jokio bazinio vaisto... Gal kokius metus taip buvo... Po to jau pradejo skaudeti rankas, riesus...
Dabar tikiuosi, kad pradejus vartoti metatreksata pavyks atsisakyti visai Medrolio g.gif nes nors doze maža, bet melynos kojos žiauriai  biggrin.gif Vasarą baisu iseit kur su trumpesniu sijonu ...
Nors dabar, kai pradejau keisti mitybq, tos melynes tapo jau vos matomos ,.. Net nezinau, koks tai ryšys galetu buti  smile.gif

O nuo ko melynos kojos pasidare? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos. Kas gerete plankvenili, ar jums pasireiske kokie pasaliniai poveikiai? Man svoris krenta (ten raso, kad mazina apetita vaistai), uzeina kad sirdi jauciu, plakimas toks stiprus tampa. Ir aptirpsta rankos ar kojos. Cia kazin normalu? Seimos gydytoja tik peciais traukia, sako stiprus cia vaistai, pasaliniu poveikiu gali buti visokiu, bet nezino ka daryt. Gal pas reumatologe uzsirasyt (nors tik po 4menesiu tureciau vykt pas ja).
Plankvenili geriu tik nuo spalio 1, bet jau visa lapkriti nebejauciu jokiu sanariu skausmu. Ar cia man vaistai jau padejo, nezinau. Jokiu nuskausminamuju nereikia. Bet vat visa lapkriti puliuoja kojos didysis pirstas salia nago, niekaip neisgyja. Tai mastau gal imunitetas "uzsiemes" tuo puliniu, todel nepuola sanariu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2013 11 29, 09:55)
O nuo ko melynos kojos pasidare? verysad.gif

sako, nuo MEDROLIO g.gif

Atsakyti
Laba diena.
Jungiuosi tikriausiai ir as i jusu gretas... Nuo vasaros jauciu sanariu skausmus (alkuniu, didziuju pirstu, riesu ir ciurnu).. Is pradziu vis galvojau gal perisdirbau, gal siaip kas...
Pries menesi pradejau lankyti Zumbos sokius, uzteko 2 kartu, kad pasijutau visiska invalide sad.gif Toki, matyt, uzdegima sanariu gavau, kad verkiau is skausmo... Pradejau Nimesili savavliskai vartoti, kad numalsinti skausma.
Pridaviau kraujo tyrima reumatui nustatyti ir siandien skambinau del rezultato - daktare pasake, kad padidejes rodiklis (norma iki 8 , pas mane 16)...
Pirmadieni keliausiu pas reumatologa...

unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 11 29, 08:16)
Sveikos. Kas gerete plankvenili, ar jums pasireiske kokie pasaliniai poveikiai? Man svoris krenta (ten raso, kad mazina apetita vaistai), uzeina kad sirdi jauciu, plakimas toks stiprus tampa. Ir aptirpsta rankos ar kojos. Cia kazin normalu? Seimos gydytoja tik peciais traukia, sako stiprus cia vaistai, pasaliniu poveikiu gali buti visokiu, bet nezino ka daryt. Gal pas reumatologe uzsirasyt (nors tik po 4menesiu tureciau vykt pas ja).
Plankvenili geriu tik nuo spalio 1, bet jau visa lapkriti nebejauciu jokiu sanariu skausmu. Ar cia man vaistai jau padejo, nezinau. Jokiu nuskausminamuju nereikia. Bet vat visa lapkriti puliuoja kojos didysis pirstas salia nago, niekaip neisgyja. Tai mastau gal imunitetas "uzsiemes" tuo puliniu, todel nepuola sanariu smile.gif

Geriu Planquenil jau daugiau nei trejus metus. Niekad jokiu salutiniu poveikiu nejauciau. Is visu vaistu, skirtu RA gydymui, sitie yra patys silpniausi ir su maziausiai pasaliniu poveikiu wink.gif Net nestumo metu leidziama juos gerti. Tikros gelytes, palyginus su Metotrexatu ir kitais rimtai vaistais.
Pilnas situ vaistu poveikis pasijaucia po triju menesiu gerimo, bet kai as pradejau jaustis geriau jau po keliu savaiciu gerimo. Tad jusu pagerejimas tikrai gali buti nuo vaistu.
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 11 29, 11:16)

pirmiausia patikrink skydliauke ir nueik pas neurologa.
tokie priepuoliniai ranku tirpimai mano draugelkai būdavo, kai nervukai išsireguliavo. Jai užeidavo taip rimtai tirpt,kad baisu būavo, kad širdies priepuolis amžinai greituke kviesdavosi.

QUOTE(Ikulia @ 2013 11 29, 13:44)
Laba diena.
Jungiuosi tikriausiai ir as i jusu gretas... Nuo vasaros jauciu sanariu skausmus (alkuniu, didziuju pirstu, riesu ir ciurnu).. Is pradziu vis galvojau gal perisdirbau, gal siaip kas...
Pries menesi pradejau lankyti Zumbos sokius, uzteko 2 kartu, kad pasijutau visiska invalide sad.gif Toki, matyt, uzdegima sanariu gavau, kad verkiau is skausmo... Pradejau Nimesili savavliskai vartoti, kad numalsinti skausma.
Pridaviau kraujo tyrima reumatui nustatyti ir siandien skambinau del rezultato - daktare pasake, kad padidejes rodiklis (norma iki 8 , pas mane 16)...
Pirmadieni keliausiu pas reumatologa...
unsure.gif

Na 16 tai nedaug. Čia tau koks tyrimas darytas RF. Šeip rimtai sergančių mrginu RF prasidad nuo 50... tikėsimės kad tau infkcinio pabūdžio artrozė kokia.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 11 29, 14:11)
Na 16  tai nedaug. Čia tau koks tyrimas darytas RF.  Šeip rimtai sergančių mrginu RF prasidad nuo 50... tikėsimės kad tau infkcinio pabūdžio artrozė kokia.

Terapeute telefonu nelabai aiskino.
Uzsiregistravau pas daktare reumatologe Jelena Ranceva Santariskiu klinikose. Buvo vienintelis laisvas laikas pirmadieni, o pas visus kitus tik vasario menesiui...
Kazin kuri nors is jusu buvo pas ja?
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2013 11 29, 15:11)
pirmiausia patikrink skydliauke ir nueik pas neurologa.
tokie priepuoliniai ranku tirpimai mano draugelkai būdavo, kai nervukai  išsireguliavo. Jai užeidavo taip rimtai tirpt,kad baisu būavo, kad širdies priepuolis amžinai greituke kviesdavosi.

Aciu uz patarima, tikrai reikes skydliauke issitirti. Nes ir brolis pries 3metus del jos pradejo gydytis. O su nervukais tai irgi gali buti, pati jauciu kad paskutiniu metu perdetai del ko nors jaudinuosi. Juodi man sie metai, daug daug nesekmiu, ligu ir pan, matyt paveike.
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2013 11 29, 10:32)
sako, nuo MEDROLIO  g.gif

man nuo medrolio irgi daug melyniu ant koju, nes nuo menkiausio "bum" lieka melyne rolleyes.gif

Sveikos
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2013 11 29, 15:53)
Aciu uz patarima, tikrai reikes skydliauke issitirti. Nes ir brolis pries 3metus del jos pradejo gydytis. O su nervukais tai irgi gali buti, pati jauciu kad paskutiniu metu perdetai del ko nors jaudinuosi. Juodi man sie metai, daug daug nesekmiu, ligu ir pan, matyt paveike.

As irgi geriu plakvenili, svoris pakrito ,bet nz ar nuo jo skydliauke normoj , su nervais nesijauciu ,tai net nezinau ar nuo jo ar ne.
Papildyta:
QUOTE(auramba @ 2013 11 29, 15:53)

O kiek kg nukrito?
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2013 11 29, 21:15)
As irgi geriu plakvenili, svoris pakrito ,bet nz ar nuo jo skydliauke normoj , su nervais nesijauciu ,tai net nezinau ar nuo jo ar ne.
Papildyta:

O kiek kg nukrito?

Spali pradejau gerti, tai jau antras menuo baigias ir minus 5kg yra.
Atsakyti