Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

Sveikutės. Ateinu ir aš paplepėt. Nes lig šiol tik paslapčia skaitydavau. Žinoma, čia pas jus labai įdomu. Mano "daržininkės" stažas - 2 metai. Tai daugiau iš jūsų mokausi, nei galėčiau ką patarti.
Apie ankštines pupeles tai tikrai žinau - nebijo jos nei minusinės temperatūros, nei pelės jų negraužia. Jas pavojinga laikyt šiltai, nes gali kirmėliukų atsirast.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 18:24)
Pvz. apverdant kartu žalias ir geltonas, Jums žalios lieka stangriomis ir traškesnėmis nei geltonos?
Kiek teko valgyti, geltonos būna minkštesnės ir "košiškesnės" už žalias (net konservuotos).

As zalias esu valgiusi tik vienais metais-jos siulines ir man nepatiko.. Tai net negaleciau lyginti. Apvirus geltonasias, kurias as auginau, jos netampa kose schmoll.gif Marinuojant taip pat g.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 02 18, 18:25)
Pavadinimą gal galima-auginsiu vienos rūšies tada,jei anos kryžminasi...
p.s.Ai,neįsigilinau-mano krūminės irgi be siūlų,tiek geltonos,tiek žalios.Aš apie vijoklius...

Auginau tokias:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rituliukas777 @ 2013 02 18, 18:23)
....Minuso ten kaip ir nebūna, bet....ar galima tokias lukštenti ir sėti? blush2.gif Pupelės tai gražios, ale kažin ar laikytos tokiom sąlygom bus daigios?

Tradicines baltas sėklai laikau šaldytuve - po to, kai kartą kažkokie juodi vabaliukai vos nesugraužė. Dygsta puikiai. Nemanau, kad kitokiom šaltis kenktų, svarbu, kad sausos būtų.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 20:15)
As zalias esu valgiusi tik vienais metais-jos siulines ir man nepatiko.. Tai net negaleciau lyginti.
Auginau tokias:

Jūsų apvalios geltonos, su jomis kaip ir viskas aišku. O plokščias bandėte (jas ir turėjau omeny blush2.gif )?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 18 vasario 2013 - 19:54
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 19:53)
Jūsų apvalios geltonos, su jomis kaip ir viskas aišku. O plokščias bandėte (jas ir turėjau omeny  blush2.gif )?

ne, tokiu nebandziau schmoll.gif net neisivaizduoju kaip jos atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 20:56)
ne, tokiu nebandziau schmoll.gif net neisivaizduoju kaip jos atrodo blush2.gif

pvz. tokios:
user posted image
Beje, norėčiau prie to paties paiteirauti, madmuazele, ar teko auginti kuminą? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 20:06)
Beje, norėčiau prie to paties paiteirauti, madmuazele, ar teko auginti kuminą?  cool.gif

Tokiu neauginau, net neragavau ju ax.gif

Kumina auginti teko.. Bet jau nebepamenu ar buvo seklu-lyg pamenu, kad ziedynai buvo g.gif O kas domina?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 21:08)
Kumina auginti teko.. Bet jau nebepamenu ar buvo seklu-lyg pamenu, kad ziedynai buvo g.gif O kas domina?

ar verta prasidėti ir ar būna sėklų mūsų sąlygomis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 21:11)
ar verta prasidėti ir ar būna sėklų mūsų sąlygomis  ax.gif

Jei tai kmyninis kuminas,tai pernai auginau,bet sėklų nebuvo schmoll.gif Gal vasara netiko,o gal šiltnamin juos reiktų sėt...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 18, 21:21)
Jei tai kmyninis kuminas,tai pernai auginau,bet sėklų nebuvo schmoll.gif Gal vasara netiko,o gal šiltnamin juos reiktų sėt...

unsure.gif žinau, kad kuminą kitaip vadina romos kmynais (ang. cumin)
Atsakyti
Tai vat ir sudvejojau del seklu, nes neprisirinkau ju... maniau, kad pavelavau ir nubyrejo doh.gif blush2.gif Bet vis paciupinedavau-kad nebuvo kietu seklyciu, tiesiog ziedynas..
Atsakyti
Ačiū, merginos 4u.gif
Greit permečiau akimis, kad tai vienmetis augalas, reikalaujantis ilgesnės vasaros sėkloms subrandinti. Bandysiu šiemet sėt, nes be proto daug jo suvartojame blush2.gif
Atsakyti