Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(laindrusa @ 2013 10 20, 18:18)
Labutis.
MB sia liga serga jau ketvirti metai dazni paumejimai...  schmoll.gif
Smekta sugeria 80% vaistu (tokiu kaip asakolis ir salofalkas) veiksminguma.  Na ja reiktu vartot tik krastutiniu atveju.Nes po jos vartojimo gaudavosi kaip negeres vaistu.
  MB jau 7 men kaip vartoja HUMIRA. Ar yra cia tokiu kurie bando si vaista. Tai tas pats kas Infliksimabas tik naujesnes kartos ar kazkas tokio  g.gif

sveiki. uzsieny tikriausiai gyvenat? kuom jis serga, OK, ar KL?
Atsakyti
mes ir gyvename uk bet as vaistus lt issirasineju,nepasitikiu as angliska medicina visiskai,gryztu ir uzsiperku vaistuku arba mama nuperka ir atsiuncia,istikruju senokai buvau pas gydytoja pasitikrinti,nors kita vertus ko ten daznai eiti,kolonoskopija tik suerzins viska o krauja pasitikrinti galima bele kur.man tai jau siek tiek geriau dvi dienos jau ramesnes,kazkaip saulegrazos labai veikia teigiamai pastebejau.
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 10 20, 18:28)
sveiki. uzsieny tikriausiai gyvenat? kuom jis serga, OK, ar KL?

as cia del to klausiu, nes jei neklystu, siu vaistu (humira) Lietuvoj neskiria g.gif ar klystu? jie naujesnes kartos, jauciu, ir brangesni unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 10 20, 19:18)
as cia del to klausiu, nes jei neklystu, siu vaistu (humira) Lietuvoj neskiria  g.gif ar klystu? jie naujesnes kartos, jauciu, ir brangesni  unsure.gif

Man atrodo, kad Ynga gauna Humira, bent jau anksčiau lyg ir Humirą jai lašino. Tik jau senai jos nemasimato.

Andra96 Ar nereikėtų koreguoti gydymo, su gydytojų žinia aišku, jeigu pastoviai jaučiasi ligos simptomai?

Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2013 10 20, 20:26)
Man atrodo, kad Ynga gauna Humira, bent jau anksčiau lyg ir Humirą jai lašino. Tik jau senai jos nemasimato.

Andra96 Ar nereikėtų koreguoti gydymo, su gydytojų žinia aišku, jeigu pastoviai jaučiasi ligos simptomai?

nemanau zinokit kad man reiketu ko stipriau,remisija buvo visus metus net pamirsau kad sergu tik dabar biski viskas sukilo kadangi cia anglijoje man niekaip nesugeba protiniu dantu istraukti ir etapais kartasis tenka pagerti nuo skausmu vaistus man jie ir issaukia pablogejimus,na bet jau 29d einu lyg paskirs rovimo diena man ju islupt reikia net 3 4u.gif 4u.gif 4u.gif kraujuot nekraujuoju bet va uzeina kokiom 3sav pablogejimas bet manau kol dar ta gaisra nugesinu klizmutem ir didesiu kiekiu asacol manau dar pakenciama.kad jus zinotumet kaip as bijau tu stipriu vaistu kurie gal but manes laukia ateityje verysad.gif .,visiems sveikatytes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas turi nebrangiai parduoti Asacol 800mg tablečių? Nupirkčiau. 4u.gif
Rašykit asmeninę žinutę smile.gif.
Atsakyti
Labas, gal man galite kas norspaaiškinti, kaip ten yra su tuo prednizolono vartojimu. Gėriau pradžioje po 4 tabletes per dieną, kas 10 dienų mažinau, bet vėl prasidėjo paūmėjimas, dabar geriu po 6 tab. per diena. Pastebėjau, kad kai pradedu mažinti man prasideda vėl OK simptomai. Skaičiau forume, kad kiti apie 2 metus jį vartojo, gal galit pasakyti, kaip jį vartotojot tiek ilgai, mažinot, didinot ar kaip? Taip pat norėčiau paklausti kas tas Imuran, pastebėjau, kad daug kas geria, ar čia panašus vaistas į prednizoloną?
Atsakyti
QUOTE(Rindrė @ 2013 10 25, 08:55)
Labas, gal man galite kas norspaaiškinti, kaip ten yra su tuo prednizolono vartojimu. Gėriau pradžioje po 4 tabletes per dieną, kas 10 dienų mažinau, bet vėl prasidėjo paūmėjimas, dabar geriu po 6 tab. per diena. Pastebėjau, kad kai pradedu mažinti man prasideda vėl OK simptomai. Skaičiau forume, kad kiti apie 2 metus jį vartojo, gal galit pasakyti, kaip jį vartotojot tiek ilgai, mažinot, didinot ar kaip? Taip pat norėčiau paklausti kas tas Imuran, pastebėjau, kad daug kas geria, ar čia panašus vaistas į prednizoloną?

Imuranas nėra hormonis preparatas. Prednizolonas yra hormoninis priešuždegiminis, o Imuras slopina imuninę sistemą.
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2013 10 20, 20:18)
as cia del to klausiu, nes jei neklystu, siu vaistu (humira) Lietuvoj neskiria  g.gif ar klystu? jie naujesnes kartos, jauciu, ir brangesni  unsure.gif

Humirą skiria ir Lietuvoje jei aršus Kronas, man buvo paskyrę, bet po pusmečio pati atsisakiau, man nuo Humiros buvo netoleruotinas šalutinis poveikis, kuris pradėjo praeidinėti kažkur po metų po Humiros nutraukimo, labai tikiuosi kad ir visai praeis, ačiū Humirai, kad kritiniu atveju per pora savaičių perėjau į remisiją, kurį laiką iki Humiros ir dar kurį laiką kartu su Humira dar vartojau Imuraną, kas smarkiai padidina šalutinio poveikio riziką ir yra nerekomenduojama, bet pas mus mažai patirties su Humira turi daktarai, negali jų kaltinti. Nutraukus Humirą likau tik su Pentaza granulėm 2g, ją visada geriu nuo diagnozės pradžios, jau kokia 10 metų. Humirą nutraukiau prieš metus ir 3 mėn. ir tebesu tokioj dalinėj remisijoj, daugiau į teigiamą pusę smile.gif
Linkiu visoms ir visiems remisijos, kad ir dalinės, neišpasakytai geras jausmas smile.gif

tiesa, liko 200 vnt Imurano tablečių, galioja iki 2015 rugsėjo, rašykit į až jei kam reikia, padovanosiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angle: 25 spalio 2013 - 21:57
QUOTE(Rindrė @ 2013 10 25, 09:55)

Gali būti, kad per anksti pradėjot mažinti, kartais organizmui reikia dagiau laiko, kartais mažiau, kritinė riba kai liekama prie 2-3 tablečių, būna kad kitiems tenka ilgai vartoti didesnes dozes, kitiems paliekamas palaikomasis 2 tablečių gydymas. Čia taip individualu... Aš sykį irgi per anksti išprašiau mažinimą, tai teko paskui didinti, man gydytoja sekdavo ir CRB, jei išlikdavo gera CRB mažėjimo tendencija, tada mažindavo, ir mažinti po pusę tabletės. Gerti kuo anksčiau ryte, nuo 6 iki 8 val ryto, į dvi dozes dalinti tik jei labai bloga būklė ir daugiau nei 6 tabletes reikia (kitą dozę apie 12-14 val, ne vėliau). Na, tokia mano asmeninė patirtis. Imuranas pradeda veikti ne iš karto, reikia 2-3 mėn efektui pasiekti, tai į tą laiką reikia likti prie prednizolono. Ir Imuranas ne visiems padeda ir tinka, man padėjo, bet netoleravo organizmas, - pradėjo kristi leukocitai, tada mažino perpus jo dozę, bet to nepakako nei Kronui nei leukocitams, tai irgi atsisakiau jo, gydytojai neprieštaravo.
sveikatos visiems smile.gif

Papildyta:
QUOTE(andra96 @ 2013 10 21, 10:15)
nemanau zinokit kad man reiketu ko stipriau,remisija buvo visus metus net pamirsau kad sergu tik dabar biski viskas sukilo kadangi cia anglijoje man niekaip nesugeba protiniu dantu istraukti ir etapais kartasis tenka pagerti nuo skausmu vaistus man jie ir issaukia pablogejimus,na bet jau 29d einu lyg paskirs rovimo diena man ju islupt reikia net 3 4u.gif  4u.gif  4u.gif kraujuot nekraujuoju bet va uzeina kokiom 3sav pablogejimas bet manau kol dar ta gaisra nugesinu klizmutem ir didesiu kiekiu asacol manau dar pakenciama.kad jus zinotumet kaip as bijau tu stipriu vaistu kurie gal but manes laukia ateityje verysad.gif .,visiems sveikatytes 4u.gif

Kai būsit Lietuvoj išsirašykit narkotinių vaistų nuo skausmo, jie vieninteliai nekelia rizikos, paūmėjimą sukelti lengva, bet paskui iš jo gali būti sunku išsikapstyti, arba jau geriau kokio alkoholio taurelę nei paprastus vaistus nuo skausmo smile.gif
Atsakyti
mergaites, gal prisimenta nickus nariu, kuriems teko susidurt su zarnyno operacija? karts nuo karto pasirodydavo, senais laikais, po to, jei neklystu, dar moteris rase, kurios vyras labai prastai jautesi, atrodo, ji operavo... jei ka nors prisimintumete, brukstelkit, prasau, i az 4u.gif mums, vis delto, atrodo operacija gresia sad.gif
Atsakyti
kaip cia ramu...ar visi gerai jauciasi tada tegul tik taip ramu ir buna smile.gif ilgai dar.man ir jau geriau,praejo tas erzinantis pablogejimas,nera visai kad gerai butu bet...jei taip visada tai gyventi galima sau. 4u.gif
Atsakyti