QUOTE(Rindrė @ 2013 10 25, 09:55)
Labas, gal man galite kas norspaaiškinti, kaip ten yra su tuo prednizolono vartojimu. Gėriau pradžioje po 4 tabletes per dieną, kas 10 dienų mažinau, bet vėl prasidėjo paūmėjimas, dabar geriu po 6 tab. per diena. Pastebėjau, kad kai pradedu mažinti man prasideda vėl OK simptomai. Skaičiau forume, kad kiti apie 2 metus jį vartojo, gal galit pasakyti, kaip jį vartotojot tiek ilgai, mažinot, didinot ar kaip? Taip pat norėčiau paklausti kas tas Imuran, pastebėjau, kad daug kas geria, ar čia panašus vaistas į prednizoloną?
Gali būti, kad per anksti pradėjot mažinti, kartais organizmui reikia dagiau laiko, kartais mažiau, kritinė riba kai liekama prie 2-3 tablečių, būna kad kitiems tenka ilgai vartoti didesnes dozes, kitiems paliekamas palaikomasis 2 tablečių gydymas. Čia taip individualu... Aš sykį irgi per anksti išprašiau mažinimą, tai teko paskui didinti, man gydytoja sekdavo ir CRB, jei išlikdavo gera CRB mažėjimo tendencija, tada mažindavo, ir mažinti po pusę tabletės. Gerti kuo anksčiau ryte, nuo 6 iki 8 val ryto, į dvi dozes dalinti tik jei labai bloga būklė ir daugiau nei 6 tabletes reikia (kitą dozę apie 12-14 val, ne vėliau). Na, tokia mano asmeninė patirtis. Imuranas pradeda veikti ne iš karto, reikia 2-3 mėn efektui pasiekti, tai į tą laiką reikia likti prie prednizolono. Ir Imuranas ne visiems padeda ir tinka, man padėjo, bet netoleravo organizmas, - pradėjo kristi leukocitai, tada mažino perpus jo dozę, bet to nepakako nei Kronui nei leukocitams, tai irgi atsisakiau jo, gydytojai neprieštaravo.
sveikatos visiems
Papildyta:
QUOTE(andra96 @ 2013 10 21, 10:15)
Kai būsit Lietuvoj išsirašykit narkotinių vaistų nuo skausmo, jie vieninteliai nekelia rizikos, paūmėjimą sukelti lengva, bet paskui iš jo gali būti sunku išsikapstyti, arba jau geriau kokio alkoholio taurelę nei paprastus vaistus nuo skausmo