Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

Sveikos merginos,

susisodinau ir aš vasario 21 savo paprikas:
Cayene iš 10 sudygo 10 bigsmile.gif ir jau nuo ketvirtadienio lepinu savo paprikiukus saulėkaitoje, tik vieno nepavyko gražiai nurengti nuo sėkliukės, tai atsėjau dar vieną sėkliukę šiandien ax.gif ir šiaip vieną dieną pražiopsojau, ryte nebuvo kada juos palieti ir nuimti nuo palangės, tai truputį pastypo ax.gif
Draky irgi 10 iš 10 smile.gif šios gražiai išdygo, nėra nė vienos išstypėlės-laukiam pirmųjų lapelių smile.gif
California Wonder kolkas tik 2 iš 10 ax.gif tikiuosi dar lys sėkmingai ir kitos unsure.gif
Gourmet sėkla nuo pernai likus, pakolkas tylu ramu ax.gif

sakykit jūs cayene auginat lysvėj ar galima ir vazone g.gif bijau, kad neprivažinėsiu iki sodybos kiekvieną dieną doh.gif vazone auginant balkone, gal būtų paprasčiau man g.gif tas pats ir su Draky, nes šiltnamy vietos turbūt tik gourmet užteks, žinoma jei išlys daigeliai unsure.gif
Atsakyti
Venta 9, orkaitėj tikrai nedžiovinu jokių sėklų. Suprantu, kad tai ironija. Parduotuvinės dažniausiai būna apipurkštos kažkokia medžiaga, kuri ne tik dezinfekuoja, bet ir apsaugo sėklas nuo didesnio sudžiūvimo. Aš tokios priemonės neturiu, todėl jos ilgiau dygsta. O kodėl kai kurios nesudygsta nežinau. Kai pakuoju tikrai atrodo atrenku kurios galėtų būt nedaigios. Nors šiemet ir man 10 veislių aštrių paprikų niekaip nepradygsta. Jau antrą kartą daiginu, kurių sėklų dar turiu. 4 pirktinės saldžios paprikos iš kelių 1 arba nei 1. Na jei pas juos pasitaiko nedaigių.. Užtat dedu dovanėlių, kad tą skriaudą kompensuot, jei nedygtų..
Labai atsiprašau jei Jums nedygo.
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2013 03 01, 23:28)
laba,merginos gal kuri turit parduot keleta ceklyciu čiliuko ,,medūza,, mirksiukas.gif ,neišžėmavojo maniškiai,o sekliuku nepasirinkau verysad.gif

O kokie tie čili? Internete nieko panašaus nerandu ax.gif
Atsakyti
Tokios, dar neprisirpusios
user posted image

Capsicum annuum Medusa
Atsakyti
Kokie gražūs, paklausiau, nes aš kažkokių vazoninių čili sėklų turiu, bet mano ne tokie.
Atsakyti
Gal kas noretu mazu ciliuku seklu, pavadinimo nerzinau unsure.gif zemaugiai ax.gif
Vilnius mirksiukas.gif
Rasyti i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit,per kiek laiko pas jus išdygo čiliukai?Pas mane jau antra savaitė ir jokių gyvybės ženklų,nors tupi šiltai ant radiatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2013 03 03, 23:44)
Pas mane jau antra savaitė ir jokių gyvybės ženklų,nors tupi šiltai ant radiatoriaus.

Čia ir nuo pačių čiliukų veislės priklauso,nuo sėklų kokybės ir...o kokia temperatūra ant to šilto radiatoriaus?Pvz.pas mane ant vieno plius 22,kitą pareguliavau iki 29.Tai ant to vėsesnio tik viena kita dar šiaip taip paipaliojasi,o ant karštesnio daigintos jau tikruosius lapukus turi smile.gif Veislė ta pati-o skirtumas oho...
Papildyta:
QUOTE(viola78 @ 2013 03 02, 17:58)
sakykit jūs cayene auginat lysvėj ar galima ir vazone g.gif

Cayene auginu lauke,bet gal galima ir vazone-nedidelis jis,neaukštas...
Atsakyti
Pasidalinkit patirtim, prašau, ar turįėjot gerą saldžiųjų paprikų derlių auginant lauke, lysvėje? Visada auginam tik šiltnamyje, bet šiemet norisi jų šik tik daugiau ir vietos šiltnamyje pritrūkstam ax.gif Daugumos rūšių aprašymuose rašoma, kad tinka ir lauke ir šiltnamyje g.gif neaptikau kol kas veislės, kad labiau pritaikyta auginimui lauke...
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 04, 16:55)
Pasidalinkit patirtim, prašau, ar turįėjot gerą saldžiųjų paprikų derlių auginant lauke, lysvėje? Visada auginam tik šiltnamyje, bet šiemet norisi jų šik tik daugiau ir vietos šiltnamyje pritrūkstam  ax.gif Daugumos rūšių aprašymuose rašoma, kad tinka ir lauke ir šiltnamyje  g.gif  neaptikau kol kas veislės, kad labiau pritaikyta auginimui lauke...

iš tikro galima, tik derlius nebus toks koks galėtų būti šiltnamy. Gal dugiau nuo vasaros oro priklauso. Bet mama mano augina kartais kai netelpa. Tik žinoma veisles reiktų rinktis kurios tinka auginti ir lauke. šiaip jei yra galimybė daryti mažą šiltnamiuką vadinamą tuneliu. Va tada būt geriau.
Atsakyti
QUOTE(Apuole @ 2013 03 04, 15:55)
Pasidalinkit patirtim, prašau, ar turįėjot gerą saldžiųjų paprikų derlių auginant lauke, lysvėje?

turėjau smile.gif Ir kur kas geresnį, nei šiltnamyje. Tiesa, ne šiaip lauke, o vėsesniu metu tuneliuke. Vasarą, kai šilta, priedangą nuėmėm.
Atsakyti
labas vakaras mergaites, pirmus metus seju paprikas, todel nezinau kaip elgtis: mano paprikos suglaude lapus, gal joms salta, gal truksta dregmes ar dar kas nors nutiko blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti