Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(canine @ 2012 11 12, 22:00)
Echo aktualesnis nėštumo viduryje, kad įsitikinti - bus šuniukų išvis, ar ne. Kad galėtum planuotis laiką ateinantiems mėnesiams. O šuniukų skaičiaus niekad nepasakys tikslaus. Rentgenas paskutinę nėštumo savaitę - bet velgi kame prasmė tampyti nėščią kalytę į kliniką, kur rizika pasigauti infekcijas (į kliniką susirenka ligoti gyvūnai), stresinti (jeigu jautresnė) kad pamatyti tiek bus šuniukų.
P.s. Rentgene irgi gali persidengti šuniukas ant šuniuko ir tikslaus skaičiaus nežinosi idealiai.

Na pvz mūsų veislėję aktualu rentgenas, jei matai, kad bus maža vada. Nes pvz ridžbekai gali ir neišgimdyti 1 šuniuko, gali prireikti cezario tokio atvejo. Kaip man veisėja aiškino, nebūna tada tokių stiprių sąrėmių. Tai būtų gerai išsiaiškinti ar ten 1 ar ten 3, nes mūsų veislėje tai didelis skirtumas smile.gif ir echo dariau kad įsitikint ar nėščia, nes pvz visi simptomai buvo, o ji nestambėja, tai va išsiaiškinom kad nepastojo. O nepastojo, pasirodo, greičiausiai ne dėl neužtaikytų dienų kaip mes visi čia spėliojom prieš tai, o dėl chlamidijos blink.gif kažkaip niekas aplink nerekomendavo pasidaryti bakteriologinio tepinėlio prieš kergiant, aš ir nedariau, net į galvą nešovė. Tai va turiu ką turiu, 6ta diena ant antibiotikų, iki rujos dar geri 2 mėnesiai, jei ne daugiau, tai išgyti spėsim. Gerai, kad mūsų patinas neapsikrėtė smile.gif o šiaip jaučiasi maniškė gerai net ant antibiotikų, nors pirmas 2 dienas mačiau truputį negaluoja, be dabar ok viskas. Manau atliksiu bakteriologinį tepinėlį dar kart kai matysiu kad ruošiasi rujoti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpum: 13 lapkričio 2012 - 12:15
Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi- kada pradedat duoti kalei papildomo kalcio? Aš pradėdavau kokia savaitė iki gimdymo ( bijau eklampsijos), bet dabar išgirdau kitą nuomonę- kad vos ne nuo pusės nėštumo jau reikėtų pradėti duot.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 02 10, 13:07)
Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi- kada pradedat duoti kalei papildomo kalcio? Aš pradėdavau kokia savaitė iki gimdymo ( bijau eklampsijos), bet dabar išgirdau kitą nuomonę- kad vos ne nuo pusės nėštumo jau reikėtų pradėti duot.

Yra kelios ir labai skirtingos nuyomones apie calci. As jau 10m, duodu antroj nestumo pusej, kai lieka mazdaug 4 savaites iki gimdymo po 1 tablete Calcedelice ir dar 10d. po gimdymo.
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 02 10, 12:27)
Yra kelios ir labai skirtingos nuyomones apie calci. As jau 10m, duodu antroj nestumo pusej, kai lieka mazdaug 4 savaites iki gimdymo po 1 tablete Calcedelice ir dar 10d. po gimdymo.

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 02 10, 12:07)

nuo antros nėštumo pusės..o savaitė iki nėštumo atvirkščiai nutraukiu, kad neiššaukt priešlaikinio gimdymo. Po gimdymo vėl pradedu duoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 10 vasario 2013 - 23:52
Sveikos..nebežinau ką daryt..Kalytė sukergta,jau 26 dienos..bet jau kokia savaite visiškai atsisako maisto.Jau net nebežinau,kuo bepaskanint ji..gyva tik vandeniu..Nors nuotaika visai nebloga..Ar bandyt ją šert kažkaip priverstinai ?g.gif itariu,kad kokiu skanėstu ji neatsisakytu g.gif Tuo tarpu kita kalė,sukergta keturiom dienom anksciau,ėda kaip išprotėjus...jai jau 29 dienos..Tai gal jai jau laikas butu padidinti tą maisto kieki?o jai ji neužkibo?tai nupenėsiu kaip baronka..ka patarsit dėl echoskopijos?gal vis tik verta nuvaziuot pasidaryt,tai nors žinosim,ar ta maista didinti :ax:ir gal kas is Klaipediškiu žino,kur geriausiai daro echoskopija?ir nuo kelintos dienos neštumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austulis: 06 kovo 2013 - 07:23
Aš visad darau echoskopiją, būna aiškiau kąsu kuria daryt. O dėl to nevalgymo-kai kurioms nėščioms kalėms taip pasireiškia nėštumas-toksikozė, paprastai antrame semestre persilaužia. Labai ten lepint ir šokinėt iš paskos nesiūlyčiau, jei ji smagi ir viskas gerai-tegu pati reguliuojas smile.gif
Atsakyti
Pati esu nesusidurus, bet girdejau atsiliepimus, kad Vingio g. esanti vet.klinika gerai echo daro ir, palyginus su kitom klinikom, nebrangiai.u
Atsakyti
Mano kalytė nustojo ėsti nuo 3 nėštumo savaičių ir neturėjo apetito iki kol pagimdė doh.gif . Veterinarė liepė šerti prievarta, nes, atseit, badaujančiai kalei gali abortuotis šuniukai. Prievarta nešėriau, bet vargau žiauriai, galvodama ką jai pasiūlyti doh.gif , racionas buvo labai išplėstas ir viskas baigėsi gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2013 03 06, 08:16)
Sveikos..nebežinau ką daryt..Kalytė sukergta,jau 26 dienos..bet jau kokia savaite visiškai atsisako maisto.Jau net nebežinau,kuo bepaskanint ji..gyva tik vandeniu..Nors nuotaika visai nebloga..Ar bandyt ją šert kažkaip priverstinai ?g.gif itariu,kad kokiu skanėstu ji neatsisakytu g.gif Tuo tarpu kita kalė,sukergta keturiom dienom anksciau,ėda kaip išprotėjus...jai jau 29 dienos..Tai gal jai jau laikas butu padidinti tą maisto kieki?o jai ji neužkibo?tai nupenėsiu kaip baronka..ka patarsit dėl echoskopijos?gal vis tik verta nuvaziuot pasidaryt,tai nors žinosim,ar ta maista didinti :ax:ir gal kas is Klaipediškiu žino,kur geriausiai daro echoskopija?ir nuo kelintos dienos neštumo?

Kol kas, kol nepasidarėt echo, tai nereikia imtis nieko papildomai. Jeigu nėštumas bus patvirtintas, o toksikozė užsitęs, tai koks vienas kitas sušertas skaniukas tikrai nėra prasta mintis. Aš pamenu viena iš maniškių laukėsi, buvo praktiškai neėdus 3 dienas ir rado virtuvėj ant grindų nukritusią rūkytos šoninės odelę (gaminau spirgučius tą dieną), tai ją kaip kramtoškę sukramtė ir puolė tuštint savo bliūdo.Aš vėliau sąmoningai duodavau ką nors - pvz. džiovintų kepenėlių, rūkytos lašišos ar silkės gabalėlį, ir tas mažas gabalėlis kažkaip sužadindavo apetitą, tas padėjo su ne viena nėštuke, kurios patyrė tą nėštuminę toksikozę.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus.Sestadieni uzrasiau abi damas echoskopijai.paziuresim, ar ten kas gyvena
Atsakyti
clap.gif clap.gif Valioooo..Mano abi merginos užkibusios..Belieka lepinti ir tikėtis,kad viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti