Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(austulis @ 2013 03 09, 14:09)
clap.gif  clap.gif  Valioooo..Mano abi merginos užkibusios..Belieka lepinti ir tikėtis,kad viskas bus gerai ax.gif

super naujienos thumbup.gif o keliu dienu nestumo apytiksliai buvo kales kai echoskopavot
Atsakyti
QUOTE(bangabanga @ 2013 03 09, 17:16)
super naujienos  thumbup.gif o keliu dienu nestumo apytiksliai buvo kales kai echoskopavot

Vienai 32 dienos,kitai 28 d.Cia nuo pirmo kergimo skaiciuojant.. smile.gif
Atsakyti
dar karteli sveikinu 4u.gif lengvo gimdymo ir sveiku vadu 4u.gif
echoskopavotes pas Bartku ?
Atsakyti
Taip,jo klinikoj..Bet jo nebuvo..jaunas vyrukas su mergina darė..bet labai greit ir aiskiai tie pusliukai pasirode :)Dar norejo jie tuos pusliukus bandyt skaiciuot,ale sakau nevarkit,man vienodai..svarbu yra.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austulis: 09 kovo 2013 - 16:56
QUOTE(austulis @ 2013 03 09, 17:51)
Taip,jo klinikoj..Bet jo nebuvo..jaunas vyrukas su mergina darė..bet labai greit ir aiskiai tie pusliukai pasirode :)Dar norejo jie tuos pusliukus bandyt skaiciuot,ale sakau nevarkit,man vienodai..svarbu yra.. biggrin.gif

Sveikinu! thumbup.gif O man atvirkščiai, varpų g. nuvažiavom ant 35d. (paskambinus kai pasakiau kiek dienų, paklausė ar nenorit po savaitės atvažiuot doh.gif ) ir suradę vieną, daugiau nebeieškojo, sakau pažiūrėkit plačiau ar yra daugiau, tai atsisakė pareikšdami " o kam" svarbu faktas kad yra..
Atsakyti
QUOTE(Sarlite @ 2013 03 10, 01:10)
Sveikinu!  thumbup.gif  O man atvirkščiai, varpų g. nuvažiavom ant 35d. (paskambinus kai pasakiau kiek dienų, paklausė ar nenorit po savaitės atvažiuot  doh.gif  )  ir  suradę vieną, daugiau nebeieškojo, sakau pažiūrėkit plačiau ar yra daugiau, tai atsisakė pareikšdami " o kam" svarbu faktas kad yra..

Tai tau gal pats Bartkus dare?As irgi skambinaus..mergaite atsiliepe..Pasakiau kiek dienu,sake viskas gerai,galit atvaziuot..na ir tikiuosi neapsiriko rezultatu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2013 03 10, 08:28)
Tai tau gal pats Bartkus dare?As irgi skambinaus..mergaite atsiliepe..Pasakiau kiek dienu,sake viskas gerai,galit atvaziuot..na ir tikiuosi neapsiriko rezultatu smile.gif

ne ne,aš visai kitoj klinikoj, ten kaip ir Linui priklauso ji "Ekovet", jauna panelė mus priėmė.
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 02 10, 12:27)
Yra kelios ir labai skirtingos nuyomones apie calci. As jau 10m, duodu antroj nestumo pusej, kai lieka mazdaug 4 savaites iki gimdymo po 1 tablete Calcedelice ir dar 10d. po gimdymo.

Po viena tablete kalcio reikia duot bet kokios veisles šuniui,ar vis tik reik skaičiuot pagal svorį ?.Ir kokių dar papildomų vitaminų reiktų duoti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austulis: 11 kovo 2013 - 13:03
Ta tabletė 10 -čiai kg, jei nemeluoju, daugiau nieko nedaviau. O dar geresnis varijantas šitą duoti http://www.kika.lt/i...;itemId=1012300, veterinarė sakė, kad realiai tipo, kalcio būtent šitame daugiau ir labai pigus, tik sušerti ne taip patogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuse: 11 kovo 2013 - 16:38
Kovo 8 d. buvau Sauliaus Laurusevičiau seminare. Taigi, apie kalcį jis pasisakė griežtai- jokio kalcio kalei iki gimdymo. Kalcis sukelia gimdos susitraukimus, gali išprovokuoti eklampsiją, todėl iki gimdymo jį duoti ne tik kad netikslinga, bet ir pavojinga. Kalcis būtinai turi būti suleidžiamas prieš leidžiant oksitociną ( 15-20 min)- t.į gimdymo metu ar po jo.
Jei kalė maitinama profesionaliai, ji gauna visko, ko jai reikia, jokių papildų nereikia. Jei šeriama naminiu maistu, galima duoti papildų, bet vėlgi- ne gryną kalcį, o visą vitaminų ir min.medžiagų kompleksą. Nes yra svarbus ne pats kalcis, o ir proporcijos su kitomis medžiagomis ( fosforu, magniu ir t.t)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 11 kovo 2013 - 16:49
O kodėl jūs manot, kad reik daugiau kalcio? Kalcio perteklius gali pakenkti vaisių vystymuisi ir netgi gali priešlaikinį gimdymą iššaukt. Aš pvz. Calci-delice airių seterių kalėms kurios sveria 25-30 kg šalia pilnaverčio maitinimo duodu tik po 1 tabletę nuo 6-os nėštumo savaitės. Ir tik dėl tol kad pas mus labai dažnai būna daugiavaisis nėštumas, kalės gimdo po 12-15 šuniukų. Šiaip neduočiau nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Seterių_mama: 11 kovo 2013 - 16:53
O įdomiai čia su tuo kalciu. Man irgi kirbėjo mintis kad gal nelabai jo reikia, jei šeri pilnavertiškai, ir pvz dameti daugiau kokių vištų kojų, kurios kalcio šaltinis šeriant RAW. Dabar subalamutinot ir nežinau reiks duot ar ne biggrin.gif
Atsakyti