Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

Na, man kalcį duoti patarė veterinarė, kuri ir pati veisia šunis. O aš kai buvau seminare pas Laurusevičių prieš metus, tai labai gerai atsimenu kaip sakė, kad eklampsijos atsiradmą ''gali įtakoti besaikis kalcio davimas'', bet kad neduoti tai kažkaip nesakė g.gif . Aš žiauriai bijojau eklampsijos, bet iš vetės gavau tik oksitocino 2 porcijas, sakė, kad jei dariau viską kaip ji sakė, nebus unsure.gif . Turėjau neduoti mėsos jokia forma (nei RAW, nei sausiako) prieš gimdyma ir po neprisimenu 7 ar 10 dienų. Čia vienas varijantas, veterinarai skirtingai šneka, kiekvieno teisė rinktis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuse: 11 kovo 2013 - 17:20
Kai kalė normaliai valgo pilnavertį maistą, nėra jokio būtinumo kimšti ją kalciais, Netgi priešingai, duodant kalcio papildomai didesnė rizika iššaukti eklampsiją. Aš duodu kalcį gal po vieną tabletę paskutinėm nėštumo dienom, kai kalė gerokai mažiau ėda ir nuo gimdymo duodu priklausančiom dozėm.
Kiek kitas klausimas jeigu kalė dėl nėštumo toksikozės normaliai neėda savaitėmis, renkasi vienpusišką maistą ir pan - tada geriau ne kalcis, o mineralų ir vitaminų mišinys, kad padaryti kalės mitybą pilnaverte.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 11, 18:48)
Kovo 8 d. buvau Sauliaus Laurusevičiau seminare. Taigi, apie kalcį jis pasisakė griežtai- jokio kalcio kalei iki gimdymo. Kalcis sukelia gimdos susitraukimus, gali išprovokuoti eklampsiją,  todėl iki gimdymo jį duoti ne tik kad netikslinga, bet ir pavojinga. Kalcis būtinai turi būti suleidžiamas prieš leidžiant oksitociną ( 15-20 min)- t.į gimdymo metu ar po jo.Jei kalė maitinama profesionaliai, ji gauna visko, ko jai reikia, jokių papildų nereikia. Jei šeriama naminiu maistu, galima duoti papildų, bet vėlgi- ne gryną kalcį, o visą vitaminų ir min.medžiagų kompleksą. Nes yra svarbus ne pats kalcis, o ir proporcijos su kitomis medžiagomis ( fosforu, magniu ir t.t)

Bet suniukai augdami is kales organizmo istraukia visa kalci, Duodu Calce delice nuo 5-6 nestumo savaites iki 57 paros, gimdymo metu neduodu.
Nepamirskit, kad saviveikla leidziant kalci arba jo perdozavimas ( vetai irgi daro klaidu) gali ssaukt kales sirdies sustojima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 11 kovo 2013 - 21:31
Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif . Man suvadovavo telefonu, leidau oksitociną, jau po gimdymo (buvo likusi viena placenta), tai ir turėjau leisti kalcį prieš g.gif ? Mes be jo puikiai apsiėjom unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuse @ 2013 03 11, 22:38)
Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif . Man suvadovavo telefonu, leidau oksitociną, jau po gimdymo (buvo likusi viena placenta), tai ir turėjau leisti kalcį prieš g.gif ? Mes be jo puikiai apsiėjom unsure.gif

Laurusevičius pasakė kategoriškai- pirmiau leidžiamas kalcis, o po 15-20 min- oksitocinas. Kalcis prieš oksitociną būtinas. Pasirašiau tai į sąsiuvinėlį ir dar storai apsibrėžiau. mirksiukas.gif

Beje, kai mano kalė gimdėsi ( prieš pora sav.) to dar nežinojau, bet vetė, pas kurią pirkau oksitociną, pasiūlė ir kalcį, kaip irgi skatinantį gimdos susitraukimus. Tik nepasakė, kad jį reikia leisti prieš oksitociną, tai suleidau vieną paskui kitą iš karto... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 11 kovo 2013 - 21:43
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 11, 23:40)
Laurusevičius pasakė kategoriškai- pirmiau leidžiamas kalcis, o po 15-20 min- oksitocinas. Kalcis prieš oksitociną būtinas. Pasirašiau tai į sąsiuvinėlį ir dar storai apsibrėžiau. mirksiukas.gif

Beje, kai mano kalė gimdėsi ( prieš pora sav.) to dar nežinojau, bet vetė, pas kurią pirkau oksitociną, pasiūlė ir kalcį, kaip irgi skatinantį gimdos susitraukimus. Tik nepasakė, kad jį reikia leisti prieš oksitociną, tai suleidau vieną paskui kitą iš karto... unsure.gif

Tik neuzpykit, man idomu - Ar leidote pati kalci i vena?
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 03 11, 23:08)
Tik neuzpykit, man idomu - Ar leidote pati kalci i vena?

Ne, į paodį. Kalcio preparatų yra visokių. Man davė tokį, kurį reikia leisti į paodį. Švirkštas didelis, skyčio daug, kalei yra šiek tiek nepatogumo, susidaro guzas, bet po kurio laiko jis rezorbuojasi.
Jūsų ironija čia ne vietoje. Ne pati tai sugalvojau, klausau profesionalų. O turbūt sutiksite, kad Laurusevičius šioje srityje- geriausias? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 11 kovo 2013 - 22:25
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 12, 00:22)
Ne, į paodį. Kalcio preparatų yra visokių. Man davė tokį, kurį reikia leisti į paodį. Švirkštas didelis, skyčio daug, kalei yra šiek tiek nepatogumo, susidaro guzas, bet po kurio laiko jis rezorbuojasi.
Jūsų ironija čia ne vietoje. Ne pati tai sugalvojau, klausau profesionalų. O turbūt sutiksite, kad Laurusevičius šioje srityje- geriausias?  mirksiukas.gif

As tikrai be ironijos, labai atsiprasau jei taip pasirode blush2.gif Lauruseviciu gerbiu, net neabejoju, kad jis pats geriausias ginekologas, buvau jo paskaitoj pernai Kaune, tikrai labai daug visko naudingo suzinojau, bet apie kalco preparatus leidziamus ne i vena, nezinojau, schmoll.gif tada buvo kalbama tik apie ta , kad po gimdymo leidziamas kalcis tik i vena ir tik veto, tarp kitko jis tada labai priesiskai buvo nusistates pries saviveikla su oksitocinu.
Aplamai man su tuo kalciu kuo toliau tuo neaiskiau darosi. Pries 10m. vetai liepe butinai ji duot, dabar sako, kad negalima. Vieno gimdymo metu girdziau skysta kalci, vete sake, kad jis suaktyvina gimdyma, kitas vetas sako, kad tai visiskas briedas, tai va ir suprask. Manau darysiu visada taip kaip darydavau - busiu konservatore.
Atsakyti
O dabar jis sakė, kad jei gimdymas normalus, vetas ne tik kad nereikalingas, bet net ir nepageidautinas- nes kalę stresas ( o svetimas žmogus ir yra stresas) veikia ypač neigiamai. biggrin.gif Bet po gimdymo rekomendavo suleisti kalcio ir oksitocino. Juos taip pat galima leisti ir gimdymo metu, bet ne dažniau kas 30-120 min. Po kiekvieno šuniuko laukti ne mažiau 1 val. Bet- "per didelės dozės sukelia antrinę gimdos inerciją, sukelia gimdos plyšimą. Nenaudoti normalaus gimdymo metu. Visuomet skirti Ca pirma!" ( pacitavau iš savo užrašų)
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 12, 01:06)
O dabar jis sakė, kad jei gimdymas normalus, vetas ne tik kad nereikalingas, bet net ir nepageidautinas- nes kalę stresas ( o svetimas žmogus ir yra stresas) veikia ypač neigiamai.  biggrin.gif Bet po gimdymo rekomendavo suleisti kalcio ir oksitocino. Juos taip pat galima leisti ir gimdymo metu, bet ne dažniau kas 30-120 min. Po kiekvieno šuniuko laukti ne mažiau 1 val. Bet- "per didelės dozės sukelia antrinę gimdos inerciją, sukelia gimdos plyšimą. Nenaudoti normalaus gimdymo metu. Visuomet skirti Ca pirma!" ( pacitavau iš savo užrašų)

drinks_cheers.gif , ta as zinau.
aciuks.gif Aciu, na jis zada pas mus i Klaipeda atvaziuot butinai dar karta eisiu i jo paskaita, nes turiu klausimu. g.gif Siap esu jau priemus 13 gimdymu, TTT veto pagalbos neprireike, na tik psichploginio palaikymo smile.gif, nes toki veta turiu thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi auginu vidutinio dydžio šunis-vokiečių aviganius, kalcio papildomai per 13 metų kiek veisiu šunis-niekad neduodavau kalei nėštumo metu. Gimdančiai kalei neleidžiu oxitocino gimdymo metu jau gal 5 metai visiškai, net kai sunkiai gimdo, tik po gimdymo, kad gimda valytųs, nes biškį perdozavus jo galima sukelt tokį reikalą kaip gimdos spazmas-ji susitraukia ir viskas, šuniukai užspausti viduje ir pakeliui, o ypač baisi rizika-kaip mikė pūkuotukas rašė gimdos plyšimo. Esu mačius ir vežus cezariui pra tokių kalių kurioms padaugino oxitocino, gimdymo metu kalei padėt gimdyt leidžiu TIK kalcį. Leidžiu ne į veną, paimu iš veto jo ir leidžiu į raumenis. Gerai veikia kai kalė jau pavargus, ar sąrėmiai silpni.

Dėl maitinimo-7 metu maždaug šeriu šunis raw, tikrai prieš gimdymus kalei maistų nekaitalioju, valgo nėštumo metu mėsą iki paskutinės dienos, pagimdžius tik mėsą ir vaikai sauso negauna kol į naujus namus neišsivažinėja. Niekad problemų neturėjau. Man rodos vetams lengviau uždraust, nei pasitengt šioje vietoje pastudijuot, pasidomėt daugiau.
O šiaip kuo mažiau lendi prie kalės kai gimdo, tuo sklandžiau viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 12 kovo 2013 - 15:39
Sveikos 4u.gif
Gal nelabai į temą, bet iškilo toks klausymas..Kaip su nėščios kalės maudymu.Jai dabar 40 dienų..pRaktiškai po rujos nėra maudyta,tik apiprausta..Ji yra ilgaplaukė.Man tas kvapas,kad ir nestiprus,nelabai patinka.Aišku,kentėt galima..Bet..Jai aš jos dabar negaliu išmaudyt,tai kuo veliau,tuo labiau..Ka patartumėt?
Atsakyti