O kas gali blogo nutikt? Nuk negręšit jos kaip skuduro, į lauką po maudymo neišmesit? O kad atsargiai įkelsit į vonią, švelniai ištrinsit šampūnu, paskui-rankšluoščiu- tai labiau masažas, o ne kažkoks pakenkimas jai. Aišku, po maudynių galbūt labiau reikėtų pasaugot nuo skersvėjų kokių, kad neduokdie neperšaltų.
Aš savo rotveilerę maudžiau pirtyje savaitė iki gimdymo. Ji voljere gyveno, o šuniukų gimdyti visada kales parsivedu namo. Taip kad maudyti būtinai reikėjo, nes voljerinis šuo vistiek turi savo specifinį kvapą. Išprausiau, nusausinau kiek pavyko, kitką kalė išsipurtė ir greituoju būdu per lauką ( lauke- minusinė temperatūra) parbėgom namo ( netoli, kokia 30 m). Visą tą dariau vakare, o iki ryto kalė išdžiūvo ir į lauką jau galėjo išeiti sausa.
Aš vėl su savo klausymais
Tai va,man toks iškilo..Ar užtenka vienos echoskopijos nėštumo nustatymui..Na gerai,28 dieną nustatė nėštumą,bet kiek tokių atvejų būna,kad šuniukai rezerbuojasi, o nėštumo požymiai lieka..O ką tada..Ir toliau sau nežinodamas lepini šviežiom mėsytėm ir t.tlauki tikiesi,o po to bach naujiena
O aš sunerimau dėl savo vienos kalytės..jai dabar 48 dienos..tas pilvas lyg iš pradžiu augo,o dabar lyg ir sustojo(neatmetu galimybes,kad čia tik man taip atrodo,nes ji labai plaukuota..) o va kita kalyte,kergimo dienos 4 skiriasi,stora stora..Nera net ko lyginti..Tai vat ir nerimauju,ar neatsitiko ko negero..Ji visas tas savaites mazai ėda,,jau net nežinau,kuom ją belepinti.Tai ir galvoju,gal šeštadieniui užsirašyt pakartotinai echoskopijai?o gal is vis geriau rengena jau tokiam laike.Ar iš vis palikt ją ramybej ir laukt.Ka patartumet?

Tai va,man toks iškilo..Ar užtenka vienos echoskopijos nėštumo nustatymui..Na gerai,28 dieną nustatė nėštumą,bet kiek tokių atvejų būna,kad šuniukai rezerbuojasi, o nėštumo požymiai lieka..O ką tada..Ir toliau sau nežinodamas lepini šviežiom mėsytėm ir t.tlauki tikiesi,o po to bach naujiena

Aš daryčiau echskopiją ir žinočiau tiksliai. Nebaisi juk ta echoskopija- moteriškėm per nėštumą juk kelis kartus daro ir nieko. O čia tik antras būtų. Man atrodo, rentgenas labiau kenkia. Net nesugalvočiau jo daryt nėščiai kalei ( nors žinau, kad tai vienas iš diagnozavimo būdų). Kai kokia trauma- turi daryti rentgeną, nes kitos išeities nėra. O diagnozuojant nėštumą juk gali rinktis- echoskopas ar rentgenas.

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 03 28, 21:05)
Aš daryčiau echskopiją ir žinočiau tiksliai. Nebaisi juk ta echoskopija- moteriškėm per nėštumą juk kelis kartus daro ir nieko. O čia tik antras būtų. Man atrodo, rentgenas labiau kenkia. Net nesugalvočiau jo daryt nėščiai kalei ( nors žinau, kad tai vienas iš diagnozavimo būdų). Kai kokia trauma- turi daryti rentgeną, nes kitos išeities nėra. O diagnozuojant nėštumą juk gali rinktis- echoskopas ar rentgenas. 

Jaučiu reik šeštadieniui registruotis,jai priims

Sveikos..Čia vėl aš
Merginai šendien 60 diena.Vakar vakare pradėjo draskyt guoli..Normali temperatura pas ją būdavo 37,8...O šendien ryte 37,3. ar tai reiškia,kad jau pareina
neankstoka?

Merginai šendien 60 diena.Vakar vakare pradėjo draskyt guoli..Normali temperatura pas ją būdavo 37,8...O šendien ryte 37,3. ar tai reiškia,kad jau pareina

Na tai reiškia, kad per parą ar dvi pareis

Nu šakiukas
prieš pora valandu temp buvo 37,3,o dabar jau 37,7..Nu ir šokinėja..jau net vienu momentu suabejojau,ar gerai pamatavau..Nu bet visad matuoju su dviem termometrais ..elektorniniu ir paprastu,tai kaip ir negalejau suklysti

Pas mus irgi neramios dienios, šiandien mūsų koliukei yra 61 diena.
Užvakar matavau temperatūrą buvo 38,3, vakar 60 dieną ryte buvo labai nerami, pamatavus temperatūra buvo tokia pati 38,3, bet apie 12h nukrito iki 38, po pietu jau buvo 37,9, o vakare 37,5, po to nakti vėl matavau ir temperatūra buvo 38,2, o šiandien ryte tokia pati. Tai irgi likau nustebusi, bet greičiausiai dar teks palaukdi dienelę, kitą mažiukų. 
austulis - sekmės jums.
Norėjau jūsų pasiteirauti ar jūsų kalytė laukiasi kita, kur rašėt jog darėt ultragarsą, bet po to nustojo storėti? Nes mums buvo panašiai, bet mes nedarėm pradžioje ultragarso, nes buvome visiškai įsitikime, kad kalytė laukaisi, po mėnesio buvo storuliukė, pienas atsirado, bet nustojo storėti ir galiausiai važiamone daryti ultragarso ir nieko nerado.
Dėl to įdomu ar tai buvo netikras nėštumas, ar kas.

austulis - sekmės jums.

QUOTE(collie @ 2013 04 06, 16:07)
Pas mus irgi neramios dienios, šiandien mūsų koliukei yra 61 diena.
Užvakar matavau temperatūrą buvo 38,3, vakar 60 dieną ryte buvo labai nerami, pamatavus temperatūra buvo tokia pati 38,3, bet apie 12h nukrito iki 38, po pietu jau buvo 37,9, o vakare 37,5, po to nakti vėl matavau ir temperatūra buvo 38,2, o šiandien ryte tokia pati. Tai irgi likau nustebusi, bet greičiausiai dar teks palaukdi dienelę, kitą mažiukų. 
austulis - sekmės jums.
Norėjau jūsų pasiteirauti ar jūsų kalytė laukiasi kita, kur rašėt jog darėt ultragarsą, bet po to nustojo storėti? Nes mums buvo panašiai, bet mes nedarėm pradžioje ultragarso, nes buvome visiškai įsitikime, kad kalytė laukaisi, po mėnesio buvo storuliukė, pienas atsirado, bet nustojo storėti ir galiausiai važiamone daryti ultragarso ir nieko nerado.
Dėl to įdomu ar tai buvo netikras nėštumas, ar kas.

austulis - sekmės jums.

Nu tikrai idomiai tos temperaturos sokineja

O antroji kalytė irgi viskas gerai..Ka tik pilva kasinejau,tai vaikai duodas kaip pasiute

Prasidėjus gimdymui temperatūra turėtų pakilti iki normalios
. O šokinėti gali savaitė iki gimdymo, bet jau kai krenta žemiau 37 (jei pavyks pamatuoti kada bus tokia žema), tai jau tikrai galit ruošt vystyklus

Mums tai vakar 3 savaitės suėjo. Kol kas kitų požymių apart ėdrumo ir tingumo nepastebiu
kiek atsargesnė gal dar paliko. Šiandien lyg vos vos jau ir speneliai brinktelėjo. Bet kadangi lygiai tas pats buvo ir praeitą kart kai nepasisekė, tai laukiam dar 2 savaites ir vedam echo jei nesimato nieko